agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni747Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-04-2011, 19:39   #361
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Giriş Tarihi: 24-02-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi arimayam Mesajı Göster
sevgili sebnemmircan ve diger yesil sevdallilari ben ekeli uzun zaman oldu cikmak bilmiyor biberlerim,üstelik aspirinlisudada beklettim,siz ne yaptinizda böyle cabuk cimleniyorlar,kiskandim yani))
Ozel hic bir sey yapmadim. Jiffy cimlendirme kaplarinda organik topraga ektim tohumlari. Resimdeki gibi 20-22 derece oda sicakliginda kapali durdu. Ara sira kapagini acip havalandirdim. Hava karardiginda ustlerini siyah ortuyle kapattim sokak lambasina uzanipta boya gitmesinler diye
Sabahlari fisfisla birer gun arayla suladim. Tohumlarinda etkisi buyuk tabi ki.

Eklenen Resimler

sebnem&mircan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2011, 20:08   #362
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2010
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sebnem&mircan Mesajı Göster
Ozel hic bir sey yapmadim. Jiffy cimlendirme kaplarinda organik topraga ektim tohumlari. Resimdeki gibi 20-22 derece oda sicakliginda kapali durdu. Ara sira kapagini acip havalandirdim. Hava karardiginda ustlerini siyah ortuyle kapattim sokak lambasina uzanipta boya gitmesinler diye
Sabahlari fisfisla birer gun arayla suladim. Tohumlarinda etkisi buyuk tabi ki.
Çok güzel bitişmişler. Kendilerinden emin büyüyorlar. Maşallah diyelim nazar değmesin.

h.ışık Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2011, 20:20   #363
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Tesekkur ederim sn h.isik. Domates ve uc cesit biber kardes kardes buyuyolar burda
Darisi sizinkilerin basina

Eski 06-04-2011, 02:31   #364
Yeni Üye

Hakan_'s Avatar

Giriş Tarihi: 19-03-2011
sayın h.ışık;

Yeni sulamıştım, o yüzden parlak görünebilir, fazla su vermiyorum.

Hakan_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 14:39   #365
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 06-04-2011
Merhaba arkadaşlar,
Bende gecen cuma ilk defa acı biber ve domates tohumlarımı (arkadaşımdan aldım) sitede önerilen şekilde ektim ve yapmam gerekenleri yaparak bekliyorum inşallah çimlenir bu site çok yararlı oldu benim için çok teşekkürler herkeze ilk defa tohumdan başladım bu sefer önceden pazardan vs. yerden aldıgım fidelerle balkonda biber yetiştirdim şimdi işin mutfağına indim. İnşallah herkezin tohumları çimlenir fidelenir selamlar...

Şanlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 21:01   #366
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-03-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Şanlı Mesajı Göster
Merhaba arkadaşlar,
Bende gecen cuma ilk defa acı biber ve domates tohumlarımı (arkadaşımdan aldım) sitede önerilen şekilde ektim ve yapmam gerekenleri yaparak bekliyorum inşallah çimlenir bu site çok yararlı oldu benim için çok teşekkürler herkeze ilk defa tohumdan başladım bu sefer önceden pazardan vs. yerden aldıgım fidelerle balkonda biber yetiştirdim şimdi işin mutfağına indim. İnşallah herkezin tohumları çimlenir fidelenir selamlar...
Siteye hoşgeldiniz. Umarım başarılı olursunuz.

KaraGölge Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2011, 21:02   #367
Ağaç Dostu

sebnem&mircan, inşallah boy atmazlar kardeş kardeş büyürler.

Eski 08-04-2011, 03:09   #368
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Biberler kardes kardes buyuyorlar da, domatesler pek kardes canlisi degil. Pek keyifsizler bu siralar. Yogun ilgi simartti galiba

Eski 08-04-2011, 10:12   #369
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-02-2011
benim tohumdan ektimlerim cikmyaacak bugidisle,ümidi kestim
lakin taze biberin icinden alip ektigim tohumlar simdilik güzel gelisiyor..

arimayam Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 10:51   #370
Ağaçsever

Nilüfer's Avatar

Giriş Tarihi: 17-03-2011
Akşam ben de bir sürprizle karşılaştım. Kamer bey'den aldığım biber tohumları çimlensin diye beklerken, bir de baktım ki, geçen sene toprağıyla birlikte üst üste poşete koyup ağzını bağlayıp terasta beklettiğim saksılarda biber tohumları çimlenmiş.Yeşeren fidelerin köklerini zedelememeye dikkat ederek pet bardaklara taşıdım. Burada daha iyi büyürler diye düşündüm. Umarım ölmezler. Sonra da asıl yerlerine şaşırtırım onları.
Taşınan komşumun verdiği biber saksılarıydı. Hangi tür bilmiyorum ama muhtemelen küçük acı olan biberlerden. Ben bardaklara Şefiye abla biberi yazdım. Teşekkürler Şefiye ablacım.

Nilüfer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 13:32   #371
Ağaçsever

seyma30's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Benim de 350 scoville habanerolarin gayet saglikli gelisiyorlar.Onlari bahcede degil terasta saksida yetistirmeyi düsünüyorum.Sürekli gözümün önünde olsunlar

seyma30 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 15:40   #372
Ağaç Dostu

sebnem&mircan's Avatar

Sayin nlfr, boyle surpriz samda kaysi. Meyvesinide yemek nasip olur insallah.

Düzenleyen sebnem&mircan : 09-04-2011 saat 18:46
Eski 08-04-2011, 17:55   #373
Ağaç Dostu

Biberlerim 9. günde çimlendiler.

Eklenen Resimler

Eski 08-04-2011, 22:15   #374
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

ben o kadar biber ektim, domates ektim, diğer sebze ve ağaç tohumlarından ektim hiç birisi çıkmadı. hala da bekliyorum.

denemediğim yöntem kalmadı.
torf + toprak karışımına ektim, olmadı.
torf + gübre karışımına ektim, olmadı.
torf + toprak + gübre karışımıa ektim bu karışımda da olmadı. Forumda başka bir topicte sorunun aldığım torftan kaynaklı olabileceği yönünde bir varsayımda / tahminde bulundu sayın Mine hanım. artık yarın bauhause dan yeni kaliteli torf ve viyol alarak tekrar başlayacağım çimlendirme işine.
bu zamana kadar hiçbir gelişme göstermeyen tohumlarda gelişirlerse o zamanda eşe dosta fide hediye ederim. ne yapayım. onlarda sevinsinler. Biraz zorla olacak ama ne yapalım.

Angel Aki beğendi.
Eski 08-04-2011, 22:21   #375
Ağaç Dostu

bende kendi ektiklerimden ümit kestigimden,esten dostan biber fidesi topluyorum))

Eski 08-04-2011, 22:54   #376
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Dediğim gibi sizide sevindirmek isteriz. Ama Ankara'dan tohumusaksıya atıp göndersek Almanya'ya geldiğinde sebzeye yatmış olur. Fena da olmaz hani.

Eski 08-04-2011, 23:00   #377
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
Sayın h.ışık hangi torfu denersen dene hangi topra ekersen ek doğru ekim yapmadıktan sonra olmuyor sana tavsiyem tohumun üstüne çok az toprak koyman 1 veya 2 santim bide çay posasını dene

macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2011, 23:10   #378
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Buforumu yaklasık bir buçuk yıldır okuyorum. Üyelik tarihimden 6 ay öce başladım okumaya. Okumakla bitmiyor. Hayat dersi almak lazım. Tecrübe etmek lazım. Bir tecrübe yeter. Toumların üstünü 1-2 mm ancak örtüyorum belkide daha ince bir örtü yapıyorum. Tohum üretimiyle bir çok yazılar okudum hepsini de uyguladım. Önce çimlenen 3-5 tohumum oldu ama onlarda güneş göremedikleri için boylanarak yine toprak oldu. bu işin benim atladığım bir püfü mutlaka var.

Eski 08-04-2011, 23:19   #379
Ağaç Dostu

macuroğlu's Avatar

Giriş Tarihi: 02-01-2011
Ben 18 yaşındayım doğdum doğalı toprakla uğraşıyorum benim dedemden kalma meslek çim yetiştirmek biz tohumu ektikten sonra bolca suluyoruz 5 gün içersinde çimlenir ama zamanı çok önemli bide sık ektiğin zaman daha güzel çıkıyor

macuroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 09:58   #380
Ağaç Dostu

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Dediğim gibi sizide sevindirmek isteriz. Ama Ankara'dan tohumusaksıya atıp göndersek Almanya'ya geldiğinde sebzeye yatmış olur. Fena da olmaz hani.
valla öyle)
seneye o zaman cok erkenmi ekmek gerek tohumlari,yoksa hersene böyle ciktiydi cikmadiydi diye dertmi edicez...

Eski 09-04-2011, 10:15   #381
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Buforumu yaklasık bir buçuk yıldır okuyorum. Üyelik tarihimden 6 ay öce başladım okumaya. Okumakla bitmiyor. Hayat dersi almak lazım. Tecrübe etmek lazım. Bir tecrübe yeter. Toumların üstünü 1-2 mm ancak örtüyorum belkide daha ince bir örtü yapıyorum. Tohum üretimiyle bir çok yazılar okudum hepsini de uyguladım. Önce çimlenen 3-5 tohumum oldu ama onlarda güneş göremedikleri için boylanarak yine toprak oldu. bu işin benim atladığım bir püfü mutlaka var.
Sayın h.ışık,ben tohumları sadece torf a ekiyorum.Tohumların üstüne 0,5-1 cm elenmiş torf ekliyorum hafif bir şekilde bastırıyorum.Torf u elemek için makarna süzgeci **** evdeki süzgeçlerden kullanabilirsiniz.Hanım evde yokken makarna süzgeci iyi iş görüyor.Ekimi yaptıktan sonra tek yapacağınız iş torf un kurumaması, bunun içinde sabah akşam fısfısla su püskürtüyorum.Sulamada dikkat edeceğiniz torfun üstünde su birikmesin sadece nemli olsun yeter.Çok fazla su olursa tohumlar çürür.Bundan sonrası zamana kalıyor.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 10:21   #382
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Benim bu sene edindiğim tecrübe "Bir iş yapıyorsan iyi malzeme kullanacaksın" yoksa emeklerde boşa gider, malzemede.

Eski 09-04-2011, 10:40   #383
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Sayın h.ışık,ben tohumları sadece torf a ekiyorum.Tohumların üstüne 0,5-1 cm elenmiş torf ekliyorum hafif bir şekilde bastırıyorum.Torf u elemek için makarna süzgeci **** evdeki süzgeçlerden kullanabilirsiniz.Hanım evde yokken makarna süzgeci iyi iş görüyor.Ekimi yaptıktan sonra tek yapacağınız iş torf un kurumaması, bunun içinde sabah akşam fısfısla su püskürtüyorum.Sulamada dikkat edeceğiniz torfun üstünde su birikmesin sadece nemli olsun yeter.Çok fazla su olursa tohumlar çürür.Bundan sonrası zamana kalıyor.
Bu anlattıklarınız benim yaptıklarıma üş aşağı beş yukarı aynı bende yaptıklarımı bire bir yazayım belki atladığım bir şey vardırda uzman arkadaşlar bana hatırlatır.

Tohumları ekmek için mika bardaklardan aldım. Bardakların altların yarım santim çapında olacak şekilde delik açtım. Farklı şekillerde ektim. direk torfa, torf+gübre , torf+toprak ve torf+toprak+gübre karışımları kullandım. Karışımı bardak ve ya saksılara koyduktan sonra düzerlerini düzeltmek için toprağa gelen yeri düz bir tahtayla çok az bastırarak düzeltiyorum. Alt deliklerden su çıkana kadar suluyorum. Güzelce tohumları yerleştirdikten sonra üstlerini 1-2 mm kadar daha karışımla kapatıyorum. Üste eklediğim kapak kuru olduğu için kapak materyalinide fısfısla 1-2 kez nemlendiriyorum. hatta bazen alt torftan nemleniyor. Bu aşamadan 1 gün sonra üstlerini streçle kapatıyorum ve gün aşırı streçleri açarak 3-4 saat havalandırıyorum. nem durumuna bakıp kuruma başlamışsa nemlendirerek tekrar kapatıyorum. Yaptıklarımı bu şekilde özetleyebilirim.
Ancak geçen sene altığım torftan emin değilim. Çünkü 25 kg luk paketine 5 TL vermiştim. Kalitesiz olabilir.

Eski 09-04-2011, 10:56   #384
Ağaçsever

seyma30's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Cool

Alıntı:
)))

seyma30 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 10:59   #385
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Bu anlattıklarınız benim yaptıklarıma üş aşağı beş yukarı aynı bende yaptıklarımı bire bir yazayım belki atladığım bir şey vardırda uzman arkadaşlar bana hatırlatır.

Tohumları ekmek için mika bardaklardan aldım. Bardakların altların yarım santim çapında olacak şekilde delik açtım. Farklı şekillerde ektim. direk torfa, torf+gübre , torf+toprak ve torf+toprak+gübre karışımları kullandım. Karışımı bardak ve ya saksılara koyduktan sonra düzerlerini düzeltmek için toprağa gelen yeri düz bir tahtayla çok az bastırarak düzeltiyorum. Alt deliklerden su çıkana kadar suluyorum. Güzelce tohumları yerleştirdikten sonra üstlerini 1-2 mm kadar daha karışımla kapatıyorum. Üste eklediğim kapak kuru olduğu için kapak materyalinide fısfısla 1-2 kez nemlendiriyorum. hatta bazen alt torftan nemleniyor. Bu aşamadan 1 gün sonra üstlerini streçle kapatıyorum ve gün aşırı streçleri açarak 3-4 saat havalandırıyorum. nem durumuna bakıp kuruma başlamışsa nemlendirerek tekrar kapatıyorum. Yaptıklarımı bu şekilde özetleyebilirim.
Ancak geçen sene altığım torftan emin değilim. Çünkü 25 kg luk paketine 5 TL vermiştim. Kalitesiz olabilir.
Bu anlattıklarınızda gözüme ilk çarpan nokta,bardağın altından su çıkana kadar sulamanız oldu.Torf çok fazla su tutar ,zaten paketinden çıkarttığınızda torf nemlidir birde alttan su çıkana kadar bu torf u sularsanız,tohumları çürütürsünüz.Bence bu noktada hata yapıyorsunuz.Ayrıca pet bardak yerine yoğurt kaplarını kullanabilirsiniz.Birde söylemeyi unuttuğum nokta ,çimlenme için ortam ısısı çok önemli , benim evde ısı 22-23 derece civarlarında.Isının düşük olması **** çok yüksek olması çimlenme süresini uzatır.

Eski 09-04-2011, 12:08   #386
Ağaç Dostu

h.ışık's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Bu anlattıklarınızda gözüme ilk çarpan nokta,bardağın altından su çıkana kadar sulamanız oldu.Torf çok fazla su tutar ,zaten paketinden çıkarttığınızda torf nemlidir birde alttan su çıkana kadar bu torf u sularsanız,tohumları çürütürsünüz.Bence bu noktada hata yapıyorsunuz.Ayrıca pet bardak yerine yoğurt kaplarını kullanabilirsiniz.Birde söylemeyi unuttuğum nokta ,çimlenme için ortam ısısı çok önemli , benim evde ısı 22-23 derece civarlarında.Isının düşük olması **** çok yüksek olması çimlenme süresini uzatır.
Sayın tuğcu, torfu yeni almadım. gecen sene şubat gibi almıştım. torf zaten kuru o nedenle alttan çıkana kadar suluyorum. ortam ısısı da içeridekiler için 19 21 derece arası, dışarıdakilere diyecek lafım yok onları bekliyorum. onlariçin erken. ama içeridekiler için hiç mi bir değişiklik olmaz ?

Eski 09-04-2011, 12:47   #387
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Alıntı:
Sayın tuğcu, torfu yeni almadım. gecen sene şubat gibi almıştım. torf zaten kuru o nedenle alttan çıkana kadar suluyorum. ortam ısısı da içeridekiler için 19 21 derece arası, dışarıdakilere diyecek lafım yok onları bekliyorum. onlariçin erken. ama içeridekiler için hiç mi bir değişiklik olmaz ?
Sayın h.ışık kuru torf kullanmanızı tavsiye etmem,zira torf kuruduktan sonra özelliğini yitirir diye biliyorum.Siz bence yeni bir torba torf alıp onda denemelisiniz.
İçerdeki tohumlarınızı sormuşssunuz,ama bence onlar fazla sudan çürümüş olabilirler ,eğer ekeli uzun süre olduysa üzerindeki torfu biraz kaldırıp tohumlara bakın derim.
Siz biran önce bir paket torf temin edin ve tohumlarınızı ona ekin.

Eski 09-04-2011, 13:14   #388
Ağaç Dostu

aydın's Avatar

Giriş Tarihi: 18-02-2009
Torf+dere kumunun size bir çok faydası dokunabilir. Tuğcunun bahsettiği gibi torfun en önemli belirgin özelliği su tutma kapasitesi. Ayrıca bardaklarda tohumlarınızı çimlendiriyorsanız drenaj çok çok iyi olmalıdır.

aydın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 13:28   #389
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Fazla sigara dumanına maruz kalmış tohumlara aspirin bile fayda etmiyor

timlemeci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-04-2011, 14:22   #390
Ağaç Dostu.

bahtiyar02's Avatar

Giriş Tarihi: 14-09-2006
Galeri: 3
Alıntı:
ben o kadar biber ektim, domates ektim, diğer sebze ve ağaç tohumlarından ektim hiç birisi çıkmadı. hala da bekliyorum.

denemediğim yöntem kalmadı.
torf + toprak karışımına ektim, olmadı.
torf + gübre karışımına ektim, olmadı.
torf + toprak + gübre karışımıa ektim bu karışımda da olmadı. Forumda başka bir topicte sorunun aldığım torftan kaynaklı olabileceği yönünde bir varsayımda / tahminde bulundu sayın Mine hanım. artık yarın bauhause dan yeni kaliteli torf ve viyol alarak tekrar başlayacağım çimlendirme işine.
bu zamana kadar hiçbir gelişme göstermeyen tohumlarda gelişirlerse o zamanda eşe dosta fide hediye ederim. ne yapayım. onlarda sevinsinler. Biraz zorla olacak ama ne yapalım.
Sevgili h.ışık; Birincisi tohumların kalitesi çimlenmede önem arz eder. Ortam ısısı tohumların çimlenmesi için 19 - 21 derece arası çok iyi.Bana göre torfu aşırı sulamanızdan kaylaklanan tohumların çürümesi sonucu çimlenme olmamıştır.Benim uyguladığım yöntemi size anlatmaya çalışıyım ben faydasını gördüm. Yapacağınız bu ısı ortamında kullandığınız torfu iyice elinizle karıştırıp havalandırdıktan sonra şayet ince kum tedarik edebiliyorsanız bir miktar torfla karıştırınız.Kum bulamazsanızda önemli değil.Pet bardak dışında daha geniş bir saksı veya kaba, viyollere hazırladığınız torfu yerleştirin. Kapalı kaplarda suyun fazlasının süzülmesi için oran olarak pet bardaklarda 3 delik kurşun kalem kalınlığı ebatında bardakların altını delin tohumlarınızı bardağa resimdeki gibi ekin. Torfu bir kez tam sulayın. Daha sonra oda sıcaklığına ve toprağın nemine bağlı olarak günde bir kez fıs fısla toprağı nemlendirin. Tohumlar yaklaşık ısı sabit kaldığı sürece 8-10 gün içinde çimlenir.
Saygılar

Eklenen Resimler

bahtiyar02 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
biber fidesi, biber gelişimi, biberlere

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025