![]() |
|
![]() |
#361 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Alıntı:
![]() Sabahlari fisfisla birer gun arayla suladim. Tohumlarinda etkisi buyuk tabi ki. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#362 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
Tesekkur ederim sn h.isik. Domates ve uc cesit biber kardes kardes buyuyolar burda ![]() Darisi sizinkilerin basina |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-03-2011
|
sayın h.ışık; Yeni sulamıştım, o yüzden parlak görünebilir, fazla su vermiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#365 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2011
|
Merhaba arkadaşlar, Bende gecen cuma ilk defa acı biber ve domates tohumlarımı (arkadaşımdan aldım) sitede önerilen şekilde ektim ve yapmam gerekenleri yaparak bekliyorum inşallah çimlenir ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#366 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 |
Ağaç Dostu
|
sebnem&mircan, inşallah boy atmazlar kardeş kardeş büyürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Biberler kardes kardes buyuyorlar da, domatesler pek kardes canlisi degil. Pek keyifsizler bu siralar. Yogun ilgi simartti galiba ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
benim tohumdan ektimlerim cikmyaacak bugidisle,ümidi kestim lakin taze biberin icinden alip ektigim tohumlar simdilik güzel gelisiyor.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2011
|
Akşam ben de bir sürprizle karşılaştım. Kamer bey'den aldığım biber tohumları çimlensin diye beklerken, bir de baktım ki, geçen sene toprağıyla birlikte üst üste poşete koyup ağzını bağlayıp terasta beklettiğim saksılarda biber tohumları çimlenmiş.Yeşeren fidelerin köklerini zedelememeye dikkat ederek pet bardaklara taşıdım. Burada daha iyi büyürler diye düşündüm. Umarım ölmezler. Sonra da asıl yerlerine şaşırtırım ![]() Taşınan komşumun verdiği biber saksılarıydı. Hangi tür bilmiyorum ama muhtemelen küçük acı olan biberlerden. Ben bardaklara Şefiye abla biberi yazdım. Teşekkürler Şefiye ablacım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 |
Ağaç Dostu
|
Sayin nlfr, boyle surpriz samda kaysi. Meyvesinide yemek nasip olur insallah. Düzenleyen sebnem&mircan : 09-04-2011 saat 18:46 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Biberlerim 9. günde çimlendiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
ben o kadar biber ektim, domates ektim, diğer sebze ve ağaç tohumlarından ektim hiç birisi çıkmadı. hala da bekliyorum. denemediğim yöntem kalmadı. torf + toprak karışımına ektim, olmadı. torf + gübre karışımına ektim, olmadı. torf + toprak + gübre karışımıa ektim bu karışımda da olmadı. Forumda başka bir topicte sorunun aldığım torftan kaynaklı olabileceği yönünde bir varsayımda / tahminde bulundu sayın Mine hanım. artık yarın bauhause dan yeni kaliteli torf ve viyol alarak tekrar başlayacağım çimlendirme işine. bu zamana kadar hiçbir gelişme göstermeyen tohumlarda gelişirlerse o zamanda eşe dosta fide hediye ederim. ne yapayım. onlarda sevinsinler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
bende kendi ektiklerimden ümit kestigimden,esten dostan biber fidesi topluyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Sayın h.ışık hangi torfu denersen dene hangi topra ekersen ek doğru ekim yapmadıktan sonra olmuyor sana tavsiyem tohumun üstüne çok az toprak koyman 1 veya 2 santim bide çay posasını dene |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
|
Buforumu yaklasık bir buçuk yıldır okuyorum. Üyelik tarihimden 6 ay öce başladım okumaya. Okumakla bitmiyor. Hayat dersi almak lazım. Tecrübe etmek lazım. Bir tecrübe yeter. Toumların üstünü 1-2 mm ancak örtüyorum belkide daha ince bir örtü yapıyorum. Tohum üretimiyle bir çok yazılar okudum hepsini de uyguladım. Önce çimlenen 3-5 tohumum oldu ama onlarda güneş göremedikleri için boylanarak yine toprak oldu. bu işin benim atladığım bir püfü mutlaka var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-01-2011
|
Ben 18 yaşındayım doğdum doğalı toprakla uğraşıyorum benim dedemden kalma meslek çim yetiştirmek biz tohumu ektikten sonra bolca suluyoruz 5 gün içersinde çimlenir ama zamanı çok önemli bide sık ektiğin zaman daha güzel çıkıyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() seneye o zaman cok erkenmi ekmek gerek tohumlari,yoksa hersene böyle ciktiydi cikmadiydi diye dertmi edicez... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#381 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohumları ekmek için mika bardaklardan aldım. Bardakların altların yarım santim çapında olacak şekilde delik açtım. Farklı şekillerde ektim. direk torfa, torf+gübre , torf+toprak ve torf+toprak+gübre karışımları kullandım. Karışımı bardak ve ya saksılara koyduktan sonra düzerlerini düzeltmek için toprağa gelen yeri düz bir tahtayla çok az bastırarak düzeltiyorum. Alt deliklerden su çıkana kadar suluyorum. Güzelce tohumları yerleştirdikten sonra üstlerini 1-2 mm kadar daha karışımla kapatıyorum. Üste eklediğim kapak kuru olduğu için kapak materyalinide fısfısla 1-2 kez nemlendiriyorum. hatta bazen alt torftan nemleniyor. Bu aşamadan 1 gün sonra üstlerini streçle kapatıyorum ve gün aşırı streçleri açarak 3-4 saat havalandırıyorum. nem durumuna bakıp kuruma başlamışsa nemlendirerek tekrar kapatıyorum. Yaptıklarımı bu şekilde özetleyebilirim. Ancak geçen sene altığım torftan emin değilim. Çünkü 25 kg luk paketine 5 TL vermiştim. Kalitesiz olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
İçerdeki tohumlarınızı sormuşssunuz,ama bence onlar fazla sudan çürümüş olabilirler ,eğer ekeli uzun süre olduysa üzerindeki torfu biraz kaldırıp tohumlara bakın derim. Siz biran önce bir paket torf temin edin ve tohumlarınızı ona ekin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2009
|
Torf+dere kumunun size bir çok faydası dokunabilir. Tuğcunun bahsettiği gibi torfun en önemli belirgin özelliği su tutma kapasitesi. Ayrıca bardaklarda tohumlarınızı çimlendiriyorsanız drenaj çok çok iyi olmalıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Fazla sigara dumanına maruz kalmış tohumlara aspirin bile fayda etmiyor |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |