![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ya... Alıntıladığım cümleyi okurken hem güldüm, hem bu laf geldi aklıma. Görüntü aksini söylese de ;sizin emeğiniz olduğu için, mutlaka dünyanın en tatlı karpuzu olmuştur. Ben hala bu kadar bir ürün bile elde edemedim, hayranlıkla başarılı çalışmalarınızı izliyorum. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu.
|
Sn. K0900, Bende bugün karpuzumu kopardım büyük merakla eve doğru yol alıp, bir an önce kesmek ve tadına varmak için acele ettim, karpuzun rengi aynı sizin karpuzunuz gibi tadıda fena değil ama yetiştirdiğim pepinoların meyvesi daha tatlıydı. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
k0900, karpuzun cinsi kalın kabukluymuş. Her cins kıpkırmızı olmuyor hatta pembe tonundaki, pırıltılar olan tür çok daha sulu ve lezzetli oluyor. Sevgili Hüzün teşekkür ederim, öyle çok ta verim yok aslında Bu sene hiç ekmeyecektim aslında dayanamayıp bir kaç kök bir şeyler ekip-diktim. Toprağı gübreleyemediğim için verim az oldu ama sabah kahvaltısında toplanan bir avuç çeri, bir iki biber, bir salatalık bile inanılmaz keyif veriyor. Az olsun bizim olsun. Seneye güzel planlarım var (inşallah bir terslik olmazsa. ) Bu yüzden kışlıkları ekmeyeceğim şimdi. Önce yazlıklar bitsin sökeyim, tarhları yenileyeceğim, yerden daha yüksek yapacağım. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
|
Domatestleri biraz erken mi topladınız? |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: sivas
Mesajlar: 24
|
mecburen toplamak zorunda kaldım gece ve gündüz ısı farkı çok fazla zarar görmemeleri için daha fazla bırakamadım. hafif kızaranlar 2 gün içinde kızarıp yenecek kıvama geliyorlar..birde kızaran domatesleri kuşlar ve kargalar deliyorlar ve çürümesine sebep oluyorlar... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
|
Maşallah.Abi elmalar yakışıklı çıksın diye parlatıpda mı resmini çektin.Mbarek ramazanda iştahımızı kabartıyorsunuz.Bol ve bereketli günler. |
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Elinize sağlık, afiyet olsun ![]() |
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
k0900, hemen bir menemen yapsaydınız. ![]() Ben öyle yaptım sonra da, tüh keşke önce çiğ halleri ile salata da deneseydim diyerek hırslandım. Sanki başka öğün yok gibi ![]() İnsanın kendi emeği ile elde edilen herşey başka bir mutluluk.. (Limonum sen kimle konuşuyorsun.. ) yanlış yere mi yazdın yoksa ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller maşallah, afiyet olsun ![]() 2 gündür yağmurlu hava, pembeleri bir kaç gün daha tutacaktım aslında ama baktım çerileri kargalar gagalamaya başlamışlar, gözüm gibi baktığım bir kaç Pembenin başına bir iş gelmesin diye topladım bu sabah. Bendeki şampiyon Pembe budur. Yarım kg civarındadır sanıyorum. ![]() Düzenleyen limon : 08-09-2009 saat 19:32 |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 20
|
Alıntı:
Yalnız bu beyaz patlıcanın tohumunu nereden bulabiliriz? |
|
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu site de,satış bölümünü takip ederek bulabilirsiniz sanırım. Ben de öyle temin etmiştim. |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili limonum, Erken topladığın iyi olmuş. (daha nasıl kızaracaktı bilmem )Bildiğin üzere, pembeleri çok olgunlaştırınca dayanma süresi de azalıyor. Eğer hemen yiyeceksen o başka tabi. İnsan bu güzelliğe bıcak değdirmeye kıyabilir mi?. Gerçekten de domates gibi domates olmuş. Ellerine sağlık. Afiyetle. *Erkan konca arkadaşımız da çok erkenden toplamış mesela.. Biraz daha kızarsalarmış çok can yakarmış çok *K0900 Sizin domateslerde sarımsı damarlar var gibi. Domatesin kendi özelliğinden mi?. Evet. Beyaz patlıcan. Forumda tohum satışı yapılmıştı, merak edip almıştım. ![]() |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Seneye denerim.Sarımsı damarları ben göremedim, tekrar, tekrar baktım ![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
|
Alıntı:
Mevsimin başında siyah-pembe lezzet kıyaslaması yapmış, siyahları daha güzel bulduğumu yazmıştım. Orada söylediklerimi geri alıyorum. Siyah ve pembe domatesler kendi kulvarlarında birer lezzet şampiyonu. Pembelerin yetiştiriciliği de ayrı bir zevk. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Geç kaldım, domateslerin tadına bakamayacağım diye korkuyordum. Ağustos sonunda yeni pembeleşmeye başlamışlardı, neyse bugün topladım. Adalet hanım sayesinde yayla domatesini denedim. Çok lezzetli, çok iri,kalın kabuklu, hafif ekşi (pembe domatesin ekşisi gibi). Geçen sene pazarda bulduğum pembe domateslerin tohumlarından da bir kaç kök denedim ama şimdilik gerçekten pembe, toplayamadım. Biber tohumlarım komşumdan, şimdilik acı çıkan yok. Domateslerin cinsinden mi bilmiyorum, belki de son hafta çok yağış olduğundandır, son günlerde çatladılar. Bugün gelecek yağış öncesinde de kızaranları topladım. Bu gidişle yeşil domates yemekleri tarifleri araştıracak ya da uyduracağım. ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Çatlama yağmurdan yani fazla sudan kaynaklanıyor Kiraz. Kalın kabuklu Domatesi sevmiyorum, pazar için dayanıklılık açısından uygun olabilir ama ev bahçesinde dayanmasına gerek yok. Seneye çok pembe dikeceğim. Onun kadar ince kabuklusu (kabuk ta denmez zar diyelim) ve lezzetlisine raslamadım şimdilik. Çerilerimin de cinsi çok güzel, onlar da çok ince kabuklu, yoğun aromalı ve şekerli. Yaz ortalarında pazardan aldığım kızılcık benzeri ama daha büyüğü çeri cinsinin de bir kaç çekirdeğini ekmiştim. 2 kök yaşatabildim. Şu an çiçekteler, çok merak ediyorum nasıl olacaklar. Romantik'e ısmarladığım bir kaç Domates çeşidiyle beraber, Meyvelitepe'nin tarhlarından da hazırlarsam, seneye çeşit çeşit Domates yetiştireceğim. Havaların şimdi böyle olduğuna bakma, haftaya günlük güneşlik olur, bizim Domatesler de kızarır daha. Diyorum ya az olsun bizim olsun... ![]() Ispanak, Roka tohumları ekecekler yağmurları kaçırmasınlar, 2-3 günde sulamalarına gerek kalmadan yeşerir tohumlar. Ben bu kışı bahara hazırlıkla geçireceğimden kışlık tohum ekmeyeceğim. Sadece geçen kıştan kalma 2 kök Brokoli (sanıyorum, lahana da olabilirler) var kış sebzesi olarak. Bu arada sebzelerini topladıktan sonra toprak seviyesinden kestiğim Enginarlarım, dipten yeniden sürgün vermeye başladılar. Bahçesinde müsait yeri olanlara şiddetle Enginar dikmelerini tavsiye ederim. Hem çok yıllık, hem yer yıl verdiği sürgünleri kesip dikerek sayısını artırıyorsunuz, hem yaprağı hem sebzesi çok faydalı. Kuru günlerde bol su dışında hiç bir isteği olmaz sizden. |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Limon haklısın, domateste ince kabuk tercih edilir ama o kadar lezzetli ki, kabuğunu es geçiyorum. Pembe domateslerim henüz olmadı (toplam iki kök) ama kardeşime verdiğim tohumlardan olanların tadına bir ay önce bakmıştım, çok güzeldi. Aroma olarak birbirlerine çok yakınlar ama yayla domatesinde ekşilik hissediliyor. Yayla domatesi pembe domatese göre çok fazla miktarda verdi, kalın gövde ve sırıklara rağmen ağırlıktan kırılanlar oldu. Keşke yerim çok olsa, çeşit de çok olsun istiyorum. Bir de Gürcistan'dan gelen tohumlardan iki kök var, çeri diye ektim ama büyük yumurta biçiminde büyüyorlar, tadını hiç bilmiyorum, henüz pembesi bile yok. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Moderatör
|
Ben de pembe domatesleri kahvaltıda yemeye bayılıyorum. Hele çoban salatası da ne güzel oluyor sulu sulu. Al kaşığı eline dayan gitsin. Bu sene bahçeden çok topladık, halâ da topluyoruz. Ahh bir de biraz daha dayanıklı olsalar. Bir de Topkapı denen bir cins var, o da çok güzel. Yeşilliği aynen eski domatesler gibi kokuyor. Koklayarak özlem gideriyorum. |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3
|
Merhaba ben yeni üye oldum ama daha önceden bu siteyi takip ediyordum.bu siteden çok faydalandım.Ama daha öğreneceğim çok şey var.İnşallah bundan sonra bilgi paşlaşımımız devam eder. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2009
Şehir: ş.urfa
Mesajlar: 46
|
Sevgili limon verdiyiniz bilgiler çok yararlı oluyor çoook teşekkürler iyiki varsınız.nacizane bi sorum olacak ben bu sene bi şeyler ekmeye yeni başladım tabbi sizinle karşılaştıktan sonra da bırakmam mümkün diil. sorum şu ki marul ıspanak karnabahar tohumlarını ekerken birden fazla yani 10 adet falan ekmişim acemilik.. bunları nasıl ayırıcam yaklaşık bir buçuk ay oldu ekeli şimdiden teşekkürler.. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
|
Sakagun, ellerinize sağlık, çok güzeller. İri dişli olanlar da Cin Mısır mı? hekimc, Marul ve Karnıbahar fideleri ayıracak büyüklüğe geldiyse, nihai yerlerine geçirebilirsiniz. Ispanak onlar gibi olmuyor, direkt yetiştirileceği yere ekiliyor. Ancak çok sıklarsa, toprağı iyice ıslatıp, suya doyurup, sıkışık olanları dikkatlice çekip, başka yere geçirebilirsiniz. Yenilecek büyüklüktelerse tüketebilirsiniz ama küçüklerse yazdığım gibi yeniden dikebilirsiniz. Hepsi kurtulmasa da arada toparlananlar olacaktır. Burada havalar epeyce serinledi ama sizin orada şayet sıcaksa, öğlen güneşinde değil de serin saatlerde bu şaşırtma işlerini yaparsanız fidelerin bayılmasını engellersiniz. Ayrıca sıcak havalarda fideler bayımasın diye, söküp yerine geçireceğim fideleri önce su dolu kaba kesme çiçek gibi yerleştirip, 3-4 saat bekletip suya iyice doymalarını sağlıyorum. Kolay gelsin. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|