agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni42Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 04-09-2009, 22:25   #1
Ağaç Dostu
 
berduray's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-04-2007
Şehir: bodrum
Mesajlar: 3,153
Galeri: 72
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster

Bir tad ve aroma, sulumu sulu bir karpuz. ya da bize öyle geldi
Kirpi yavrusunu pamuğum diye severmiş ya...

Alıntıladığım cümleyi okurken hem güldüm, hem bu laf geldi aklıma.

Görüntü aksini söylese de ;sizin emeğiniz olduğu için, mutlaka dünyanın en tatlı karpuzu olmuştur.

Ben hala bu kadar bir ürün bile elde edemedim, hayranlıkla başarılı çalışmalarınızı izliyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-09-2009, 22:22   #2
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Sn. K0900,

Bende bugün karpuzumu kopardım büyük merakla eve doğru yol alıp, bir an önce kesmek ve tadına varmak için acele ettim, karpuzun rengi aynı sizin karpuzunuz gibi tadıda fena değil ama yetiştirdiğim pepinoların meyvesi daha tatlıydı.

doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-09-2009, 14:11   #3
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
k0900, karpuzun cinsi kalın kabukluymuş. Her cins kıpkırmızı olmuyor hatta pembe tonundaki, pırıltılar olan tür çok daha sulu ve lezzetli oluyor.

Sevgili Hüzün teşekkür ederim, öyle çok ta verim yok aslında Bu sene hiç ekmeyecektim aslında dayanamayıp bir kaç kök bir şeyler ekip-diktim. Toprağı gübreleyemediğim için verim az oldu ama sabah kahvaltısında toplanan bir avuç çeri, bir iki biber, bir salatalık bile inanılmaz keyif veriyor. Az olsun bizim olsun. Seneye güzel planlarım var (inşallah bir terslik olmazsa. ) Bu yüzden kışlıkları ekmeyeceğim şimdi. Önce yazlıklar bitsin sökeyim, tarhları yenileyeceğim, yerden daha yüksek yapacağım.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 08:55   #4
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Domatestleri biraz erken mi topladınız?

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 14:30   #5
Yeni Üye
 
erkan konca's Avatar
 
Giriş Tarihi: 29-06-2008
Şehir: sivas
Mesajlar: 24
mecburen toplamak zorunda kaldım gece ve gündüz ısı farkı çok fazla zarar görmemeleri için daha fazla bırakamadım. hafif kızaranlar 2 gün içinde kızarıp yenecek kıvama geliyorlar..birde kızaran domatesleri kuşlar ve kargalar deliyorlar ve çürümesine sebep oluyorlar...

erkan konca Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 20:22   #6
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Hafta sonu hasadı, toplananların birkısmı;

Name:  IMG_8058.jpg
Views: 904
Size:  67.7 KB



Düzenleyen k0900 : 06-09-2009 saat 22:58
k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 20:43   #7
Ağaç Dostu
 
akcan67's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-04-2009
Şehir: kdz.Ereğli
Mesajlar: 464
Maşallah.Abi elmalar yakışıklı çıksın diye parlatıpda mı resmini çektin.Mbarek ramazanda iştahımızı kabartıyorsunuz.Bol ve bereketli günler.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-09-2009, 21:19   #8
Ağaç Dostu
 
envor's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-01-2008
Şehir: Manisa & Antalya
Mesajlar: 1,906
Galeri: 17
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Hafta sonu hasadı, toplananların birkısmı;

Çarşamba pazarı gibi olmuş Elinize sağlık, afiyet olsun

envor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 15:08   #9
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
k0900, hemen bir menemen yapsaydınız.
Ben öyle yaptım sonra da, tüh keşke önce çiğ halleri ile salata da deneseydim diyerek hırslandım.
Sanki başka öğün yok gibi

İnsanın kendi emeği ile elde edilen herşey başka bir mutluluk..


(Limonum sen kimle konuşuyorsun.. ) yanlış yere mi yazdın yoksa

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 16:55   #10
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sorma, kendi kendime konuşmuşum. (Sildim)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 08:56   #11
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Limonum

Sizlerden görüp aşka geldim.
Dün iş çıkışı ne var ne yok olgunlaşanları toparladım.

(Yaz başından beri oluşan ürünleri, ben izinde iken topladıkları için görememiştim. )

Eklenen Resimler
 
habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 09:55   #12
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çok güzeller maşallah, afiyet olsun

2 gündür yağmurlu hava, pembeleri bir kaç gün daha tutacaktım aslında ama baktım çerileri kargalar gagalamaya başlamışlar, gözüm gibi baktığım bir kaç Pembenin başına bir iş gelmesin diye topladım bu sabah.

Bendeki şampiyon Pembe budur. Yarım kg civarındadır sanıyorum.
Name:  IMG_5204.JPG
Views: 737
Size:  45.7 KB


Düzenleyen limon : 08-09-2009 saat 19:32
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2010, 19:23   #13
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 13-04-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 20
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Limonum

Sizlerden görüp aşka geldim.
Dün iş çıkışı ne var ne yok olgunlaşanları toparladım.

(Yaz başından beri oluşan ürünleri, ben izinde iken topladıkları için görememiştim. )
Ellerinize sağlık..
Yalnız bu beyaz patlıcanın tohumunu nereden bulabiliriz?

harun25 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2010, 10:09   #14
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi harun25 Mesajı Göster
Ellerinize sağlık..
Yalnız bu beyaz patlıcanın tohumunu nereden bulabiliriz?
Teşekkür ederim.
Bu site de,satış bölümünü takip ederek bulabilirsiniz sanırım. Ben de öyle temin etmiştim.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-09-2009, 19:45   #15
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Beyazlarda patlıcanmı?

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 08:53   #16
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Sevgili limonum,
Erken topladığın iyi olmuş. (daha nasıl kızaracaktı bilmem )
Bildiğin üzere, pembeleri çok olgunlaştırınca dayanma süresi de azalıyor.
Eğer hemen yiyeceksen o başka tabi. İnsan bu güzelliğe bıcak değdirmeye kıyabilir mi?.

Gerçekten de domates gibi domates olmuş. Ellerine sağlık. Afiyetle.

*Erkan konca arkadaşımız da çok erkenden toplamış mesela.. Biraz daha kızarsalarmış çok can yakarmış çok

*K0900 Sizin domateslerde sarımsı damarlar var gibi. Domatesin kendi özelliğinden mi?.
Evet. Beyaz patlıcan. Forumda tohum satışı yapılmıştı, merak edip almıştım.

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 23:25   #17
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 18-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,962
Galeri: 266
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
*K0900 Sizin domateslerde sarımsı damarlar var gibi. Domatesin kendi özelliğinden mi?.
Evet. Beyaz patlıcan. Forumda tohum satışı yapılmıştı, merak edip almıştım.
Beyaz patlıcanı ilk kez gördüm Seneye denerim.

Sarımsı damarları ben göremedim, tekrar, tekrar baktım

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 09:05   #18
agaclar.net
 
MeyveliTepe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 9,024
Alıntı:
2 gündür yağmurlu hava, pembeleri bir kaç gün daha tutacaktım aslında ama baktım çerileri kargalar gagalamaya başlamışlar, gözüm gibi baktığım bir kaç Pembenin başına bir iş gelmesin diye topladım bu sabah.
Tam kıvamında toplamışsınız aslında. Çok güzel görünüyor, elinize sağlık.

Mevsimin başında siyah-pembe lezzet kıyaslaması yapmış, siyahları daha güzel bulduğumu yazmıştım. Orada söylediklerimi geri alıyorum. Siyah ve pembe domatesler kendi kulvarlarında birer lezzet şampiyonu. Pembelerin yetiştiriciliği de ayrı bir zevk.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-09-2009, 17:05   #19
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Teşekkür ederim. Gerçekten tam kıvamında toplamışım, inanılmaz bir lezzet.

Lezzeti tarif etmek güç ama, incecik kabuklu, bol sulu, domates gibi kokan domates diyebilirim.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 11:28   #20
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Geç kaldım, domateslerin tadına bakamayacağım diye korkuyordum. Ağustos sonunda yeni pembeleşmeye başlamışlardı, neyse bugün topladım.

Adalet hanım sayesinde yayla domatesini denedim. Çok lezzetli, çok iri,kalın kabuklu, hafif ekşi (pembe domatesin ekşisi gibi). Geçen sene pazarda bulduğum pembe domateslerin tohumlarından da bir kaç kök denedim ama şimdilik gerçekten pembe, toplayamadım. Biber tohumlarım komşumdan, şimdilik acı çıkan yok.

Domateslerin cinsinden mi bilmiyorum, belki de son hafta çok yağış olduğundandır, son günlerde çatladılar. Bugün gelecek yağış öncesinde de kızaranları topladım.

Bu gidişle yeşil domates yemekleri tarifleri araştıracak ya da uyduracağım.


Name:  11092.jpg
Views: 1241
Size:  63.7 KB

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 12:53   #21
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Çatlama yağmurdan yani fazla sudan kaynaklanıyor Kiraz. Kalın kabuklu Domatesi sevmiyorum, pazar için dayanıklılık açısından uygun olabilir ama ev bahçesinde dayanmasına gerek yok. Seneye çok pembe dikeceğim. Onun kadar ince kabuklusu (kabuk ta denmez zar diyelim) ve lezzetlisine raslamadım şimdilik. Çerilerimin de cinsi çok güzel, onlar da çok ince kabuklu, yoğun aromalı ve şekerli.

Yaz ortalarında pazardan aldığım kızılcık benzeri ama daha büyüğü çeri cinsinin de bir kaç çekirdeğini ekmiştim. 2 kök yaşatabildim. Şu an çiçekteler, çok merak ediyorum nasıl olacaklar.

Romantik'e ısmarladığım bir kaç Domates çeşidiyle beraber, Meyvelitepe'nin tarhlarından da hazırlarsam, seneye çeşit çeşit Domates yetiştireceğim.

Havaların şimdi böyle olduğuna bakma, haftaya günlük güneşlik olur, bizim Domatesler de kızarır daha. Diyorum ya az olsun bizim olsun...

Ispanak, Roka tohumları ekecekler yağmurları kaçırmasınlar, 2-3 günde sulamalarına gerek kalmadan yeşerir tohumlar. Ben bu kışı bahara hazırlıkla geçireceğimden kışlık tohum ekmeyeceğim. Sadece geçen kıştan kalma 2 kök Brokoli (sanıyorum, lahana da olabilirler) var kış sebzesi olarak.

Bu arada sebzelerini topladıktan sonra toprak seviyesinden kestiğim Enginarlarım, dipten yeniden sürgün vermeye başladılar. Bahçesinde müsait yeri olanlara şiddetle Enginar dikmelerini tavsiye ederim. Hem çok yıllık, hem yer yıl verdiği sürgünleri kesip dikerek sayısını artırıyorsunuz, hem yaprağı hem sebzesi çok faydalı. Kuru günlerde bol su dışında hiç bir isteği olmaz sizden.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 13:06   #22
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Limon haklısın, domateste ince kabuk tercih edilir ama o kadar lezzetli ki, kabuğunu es geçiyorum. Pembe domateslerim henüz olmadı (toplam iki kök) ama kardeşime verdiğim tohumlardan olanların tadına bir ay önce bakmıştım, çok güzeldi. Aroma olarak birbirlerine çok yakınlar ama yayla domatesinde ekşilik hissediliyor. Yayla domatesi pembe domatese göre çok fazla miktarda verdi, kalın gövde ve sırıklara rağmen ağırlıktan kırılanlar oldu.

Keşke yerim çok olsa, çeşit de çok olsun istiyorum. Bir de Gürcistan'dan gelen tohumlardan iki kök var, çeri diye ektim ama büyük yumurta biçiminde büyüyorlar, tadını hiç bilmiyorum, henüz pembesi bile yok.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2009, 22:32   #23
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Ben de pembe domatesleri kahvaltıda yemeye bayılıyorum. Hele çoban salatası da ne güzel oluyor sulu sulu. Al kaşığı eline dayan gitsin.
Bu sene bahçeden çok topladık, halâ da topluyoruz. Ahh bir de biraz daha dayanıklı olsalar.
Bir de Topkapı denen bir cins var, o da çok güzel. Yeşilliği aynen eski domatesler gibi kokuyor. Koklayarak özlem gideriyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 18:05   #24
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 12-09-2009
Şehir: Antalya
Mesajlar: 3
Merhaba ben yeni üye oldum ama daha önceden bu siteyi takip ediyordum.bu siteden çok faydalandım.Ama daha öğreneceğim çok şey var.İnşallah bundan sonra bilgi paşlaşımımız devam eder.

YeşilSever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 19:00   #25
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Hoşgeldiniz.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-09-2009, 21:45   #26
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Sevgili YeşilSever, hoş geldiniz.
Yeni üyelerimiz önce "Yeni gelen üyeler lütfen kendinizi tanıtın" başlığında kendilerini tanıtıyorlar.
Lütfen, siz de oraya bakabilir misiniz?

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 17:02   #27
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Mısırlarımı hasat ettim ve bu güzellikleri sizlerle paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler
   
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-09-2009, 17:15   #28
Ağaç Dostu
 
sakagun's Avatar
 
Giriş Tarihi: 07-05-2007
Şehir: Geyve
Mesajlar: 2,024
Galeri: 107
Birkaç tanesinin yakından görünümü.

Eklenen Resimler
     
sakagun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 15:36   #29
Ağaçsever
 
Giriş Tarihi: 02-09-2009
Şehir: ş.urfa
Mesajlar: 46
Sevgili limon verdiyiniz bilgiler çok yararlı oluyor çoook teşekkürler iyiki varsınız.nacizane bi sorum olacak ben bu sene bi şeyler ekmeye yeni başladım tabbi sizinle karşılaştıktan sonra da bırakmam mümkün diil. sorum şu ki marul ıspanak karnabahar tohumlarını ekerken birden fazla yani 10 adet falan ekmişim acemilik.. bunları nasıl ayırıcam yaklaşık bir buçuk ay oldu ekeli şimdiden teşekkürler..

hekimc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-09-2009, 20:30   #30
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Sakagun, ellerinize sağlık, çok güzeller. İri dişli olanlar da Cin Mısır mı?

hekimc, Marul ve Karnıbahar fideleri ayıracak büyüklüğe geldiyse, nihai yerlerine geçirebilirsiniz. Ispanak onlar gibi olmuyor, direkt yetiştirileceği yere ekiliyor. Ancak çok sıklarsa, toprağı iyice ıslatıp, suya doyurup, sıkışık olanları dikkatlice çekip, başka yere geçirebilirsiniz. Yenilecek büyüklüktelerse tüketebilirsiniz ama küçüklerse yazdığım gibi yeniden dikebilirsiniz. Hepsi kurtulmasa da arada toparlananlar olacaktır.

Burada havalar epeyce serinledi ama sizin orada şayet sıcaksa, öğlen güneşinde değil de serin saatlerde bu şaşırtma işlerini yaparsanız fidelerin bayılmasını engellersiniz. Ayrıca sıcak havalarda fideler bayımasın diye, söküp yerine geçireceğim fideleri önce su dolu kaba kesme çiçek gibi yerleştirip, 3-4 saat bekletip suya iyice doymalarını sağlıyorum.

Kolay gelsin.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025