Bilgilendirme için çok teşekkür ederim. Verde lerin tadının berbat olduğunu paylaşmıştı arkadaşlar, acı biber, soğan ekleyerek yapılan sosu güzel oluyormuş rivayete göre. Biraz büyüdüklerinde deneyip söyleyeceğim tadını
Dikenli Domatesler son günlerde birden boy atıp sebze vermeye başladılar.
Desenize bizim Eşek Domatesi" olmuş "Tomatillo Verde". Ben de adını pek havalı buluyordum
Benim sorunum yemeklik kabaklarımla. 2 yıl önceye kadar her gün toplayıp yemekten bıktığımız kabaklar geçen sene de bu sene de hiç keyifli değiller. Aslında bu sene bitki çok fazla kabak veriyor ancak kabaklar büyümeye başlayınca dökülüyorlar, sağlıklı gibi olanları da kaplumbağalar hallediyor. Topraktaki vitamin-mineral mi bitmiştir? Çünkü yaz kış gübre ilavesiyle aynı yere ekmek durumdayım sebzelerimi. Bu yaz 4. yıl. Verim iyice azaldığından dinlendirmek mi gerek diye düşünmeye başladım. Yazlık sebzeleri sökünce, elimdeki 10-15 çuval yanmış koyun gübresini toprakla karıştırıp, kışın hiç bir şey ekmeyeyim diyorum. (eksem de roka, ıspanak vs.. ufak bir kenara dikerim) Ne dersiniz?