Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon
Berduray, çok sağol, bakla her sene ekiyorum ama bu sene bahçenin tümüne ekip, çiçekteyken söküp toprakla karıştırayım. (bahçenin tümü diyorum ya sanırsın 10 dönüm  )
Bu sene Domateslerimin bile eski keyifleri yok.
Çiçeksever, kompost çukuru dedin ya aklımda ne şimşekler çaktırdın 
2 sene önce kabak çiçeklerinden dolma yaptığımda bir kaç çiçek çok acı çıkmıştı. (biber acısı gibi değil yanlış anlaşılmasın, salatalık acısı, buruk acı) Selahattin Bey' e soruğumda daha önce hiç duymadığını ama Salatalıkta bitki strese girince veya yaprakları ezilince acılaşabileceğini söylemişti.
Bu turuncu kabaklar tatlı kabağı mı?
Sadocan, sanırım siz daha kapsamlı bilgi almak istiyorsunuz. Şuradakiler işinize yarayabilir. http://www.agaclar.net/forum/search....archid=1297671
|
Sevgili Limon turuncu kabaklardan burada genellikle corba yapiliyor ama ben bildigimiz kabak tatlisindan da yapiyorum. Bir de iyice olgunlasmasini bekleyip kabak cekirdegi yagi cikariyorlar ki o gercekten cok lezzetli oluyor ama cok zahmetli bir is. Oldukca da fazla kabak gerekiyor.