agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-11-2008, 00:06   #1
Ağaç Dostu
 
Buket Aknar's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-03-2007
Şehir: Girne KKTC
Mesajlar: 2,471
Galeri: 53
Kıbrıs'ta çok severek yediğimiz mercimekli pilav biz ona "Mücendra" diyoruz.

MÜCENDRA

Bir bardaktan biraz az (3/4bardak) yeşil mercimek
Bir orta boy soğan
Bir bardak pirinç.
2 buçuk bardak su ( haşlama suyu yetmezse normal su da ilave edilebileceği gibi tamamen haşlama suyu da olabilir)

Mercimekler haşlanır, öte taraftan tencerenin dibine yağ dökülerek kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar kızartılır, içerisine mercimekler eklenir biraz çevirip 2 buçuk bardak su ilave edilir. (Eğer mercimeklerin kaynama suyunu dökmezseniz onu da ilave edebilirsiniz o zaman mücendranın rengi biraz koyu olur. Eğer istemezseniz o süyü döküp normal su da kullanabilirsiniz o zaman mücendranın rengi daha çok pilava benzer.) Su kaynayınca yıkanmış pirinç eklenir, ağız tadına uygun tuz da ilave edilerek, pilav pişirme usülünde altı kısılarak pişirilir. Ben biraz da tarçın ilave ediyorum.

Herkese afiyet olsun...

Buket Aknar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025