View Single Post
Eski 25-09-2008, 16:01   #4
Gülşen
Ağaç Dostu
 
Gülşen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-04-2008
Şehir: Ingiltere
Mesajlar: 331
İnternette bulduğum farklı bir yemek var adı Mualle, Antakya yöresine özgü. İlk başta; tuhaf gelmişti patlıcan ve mercimek birlikteliği, ama denemelisiniz gerçekten güzel.


1 kg patlıcanın kabuklarını; isterseniz alacalı, isterseniz tümünü soyarak tuzlu suda bekletin. 1 su bardağı yeşil mercimeği haşlayın. Başka bir kabın içine 3-4 tane kabukları soyulmuş domatesi, 3-4 adet sivri biberi, 1 soğanı doğrayıp karıştırın. 2-3 diş dövülmüş sarımsak, zeytinyağ, nane, tuz ve pul biber ekleyin. Sivri biberler acıysa, pul biber koymayın çok acı olur. Sonrası çok kolay, yağlanmış geniş bir tencereye, yıkanıp kurulanmış doğranmış patlıcanları bir sıra yerleştirin, 2. kata haşlanmış süzülmüş mercimekten 3. kata da domatesli karışımdan yerleştirin. Malzemeniz bitene kadar kat kat döşeyin. Üstüne 1 fincan nar ekşisi gezdirip çok kısık ateşte pişirin. Püf noktası bu arkadaşlar, kısık ateşte 1- 1,5 saat pişirmek. Yazın soğuk, şimdi de sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Her servise uygun

Gülşen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön