agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 09-04-2010, 00:13   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Sevgili hemşehrim yanılıyor gibi geldi bana. Epeydir enginar yetiştiririm ve enginarın tazesi delikanlı gibi dimdik durur, öyle sağa sola meyletmez)) Enginarın iyisi yaprak çanak kısmını açmamış kapalı ve sıkı yapraklara sahip olandır. Ne çok iri olacak ne çok küçük.

Temizlenirken mutlaka limonlu su kullanılacak. Enginar dolmalık temizlenecekse sapı dibinden kesilir, zeytinyağlı havuçlu, patatesli yapılacaksa sapı 5-6 cm üstten kesilir.

Keskin bir bıçak yardımı ile yaprak yolmadan en dipten yaprakların kart ve koyu yeşil yerleri temizlenir. Böylece enginarın daha etli olması sağlanır. iç çıkarmak için çorba kaşığını kullanmak yeterlidir. Yapraklar dağılırmı diye korkmadan kaşık enginarın ortasına sokulur ve sola doğru bastırarak çevrilir.

Temizlenen enginar tekrar limonlu suda beklemeye alınır. Kalan sapların kart dış kabuğu temizlenir ve göbeği de afiyet ile yenir. Ben enginarı çiğ yemeye bayılıyorum.

Bu günlerde yabani enginarlar da mor mor çiçekleri ve küçük kafalarını çıkarmaya başladılar. Sıra onlara da geliyor.

Bazen Giritliler için söylenen söz geliyor aklıma.

Keşke demiş adam, tarlama Giritli gireceğine inek girseydi. İnanın daha az ot yerdi. Benim felsefede o hesap. Keçinin yediği her otu yerim.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Etiketler
dolma, enginar, zeytinyağ


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025