Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman
Müjgan Hanım,
Gerçekten sizi kutlarım. Yaşamında ilk kez enginar gören biri bu yemeği reçetenizdeki tarif üzerine rahatlıkla pişirebilir. Yalnız aklıma iki soru takıldı:
a- İyi enginar nasıl seçilir?
b- Yaprakları yeniyor mu?
|
Hassoman Hatice hanım tazesini, iyisini alma konusunda sanırım yazacaktır.
Yapraklara gelince... yaprakları sert olduğu için yenemiyor ne yazık, yense bile sindirilebileceğini sanmam.

lakin yaprakların gövdeye bağlandığı yerden koparıldığında bir miktar etli, lifli bir bölüm oluyor, orayı dişlerimizle sıyırarak yiyoruz. Çocuklarım küçüklüklerinden beri enginar dolmasını seviyorlar, yemesi eğlenceli geliyor
Enginar temizlenirken uç kısmından kesilen yaprakları ve saplarını bir miktar suda kaynatıp içiyorum. Biraz tuz ve limon suyu ile içimi daha hoş oluyor. Enginarın yararları ile başlayacaktım yazmaya ama sitede bu konuda yazılmış yazılar var, onların da linklerini yapıştırmak lazım buraya.
