agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 08-04-2010, 22:16   #10
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Müjgan Hanım,
Gerçekten sizi kutlarım. Yaşamında ilk kez enginar gören biri bu yemeği reçetenizdeki tarif üzerine rahatlıkla pişirebilir. Yalnız aklıma iki soru takıldı:
a- İyi enginar nasıl seçilir?
b- Yaprakları yeniyor mu?
Hassoman Hatice hanım tazesini, iyisini alma konusunda sanırım yazacaktır.
Yapraklara gelince... yaprakları sert olduğu için yenemiyor ne yazık, yense bile sindirilebileceğini sanmam. lakin yaprakların gövdeye bağlandığı yerden koparıldığında bir miktar etli, lifli bir bölüm oluyor, orayı dişlerimizle sıyırarak yiyoruz. Çocuklarım küçüklüklerinden beri enginar dolmasını seviyorlar, yemesi eğlenceli geliyor

Enginar temizlenirken uç kısmından kesilen yaprakları ve saplarını bir miktar suda kaynatıp içiyorum. Biraz tuz ve limon suyu ile içimi daha hoş oluyor. Enginarın yararları ile başlayacaktım yazmaya ama sitede bu konuda yazılmış yazılar var, onların da linklerini yapıştırmak lazım buraya.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
dolma, enginar, zeytinyağ


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025