Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice
Benim çok yaptığım bir tariftir zeytinyağlı enginar ,kıymalısını yemedim . Mutlaka kıymalı da güzel olur .Tarif benim yaptığımla aynı ben düdüklüde pişiriyorum 15 dk da pişiyor .En önemli ayrıntılardan biri de enginarı hazırladıktan sonra yaprak aralarının çok iyi yıkanması Çünkü ayırarak yıkamazsanız aralarda mutlaka böcek oluyor.Tekirdağ'a enginar daha yeni yeni bolca gelmeye başladı . İlk geldiği zamanlarda ben enginarı sapından tutup sallıyordum iyisini alayım diye pazardaki kadınlar merak dolu gözlerle seyrediyorlardı .Çok tarif verdim o sıralar pazarda  Hem çok az geldiği için çok aşırı pahalıydı hem de nasıl pişirileceği bilinmiyordu. Bu senelerde enginarın bollanması ile artık biliyor tanınıyor .Enginarı birkaç üretici yetiştirmeyi de denedi ama güzel sonuç vermedi .Bu yüzden hala pahalı satılıyor.Ah şimdi İzmir'de olmak vardı dedirtiyor  )
|
Hatice hanım bakın hassoman soruyor, enginarın iyisi nasıl seçilir diye...
