![]() |
İlgili olan arkadaşlar için ortak siparişlerde Ortak Japon Sabah Sefası (Japanese Morning Glories) Siparişi açtım.
|
1 Eklenti(ler)
İyi günler Mor Sabah Sefalarım 5 gün önce ekmiştim çabuk çimlendiler ev içinde gölge bir yerde duruyorlar acaba güneşemi çıkartmalıyım?
|
Sayın esracer bolca ışık alacakları bir yere koyun zira boyları uzamaya başlamış. Bir süre sonra kendilerini taşıyamaz hale gelirler ışıksızlıktan
|
Sabah sefalarının dış ortamda İstanbul'da direk bahçeye ekim zamanı nedir?
|
Bence nisan uygundur yılmaz bey havaların birazdaha yumuşamasında fayda var... Bu mevsimde havalar henüz soğuk sayılır hem yağmurda çok alırsa tohumların çürüme riski var...
|
Merhaba
Bu gun aldigim pakette IPOMOEA Convulvus tohumu aldim.Burdaki adi ile Gramofon cicegi.Paket arkasinda ekilmeden once bir iki saat ilik suda bekletilmesi ve ondan sonra ekilsin diye not dusulmus. 2 haftada cimlendigini de ayrica eklenmis. Renk olarak nasil cikacagini bilmiyorum.Benim icin de surpriz olacak. Bu tur de sanirim Sabah Sefasi.. |
3 Eklenti(ler)
Sabah sefası çiçeğini ilk defa bu yıl yetiştireceğim.Kipada almış olduğum tohumları Mart ayında saksılara ekmiştim.Galiba acele ettim bahçeye geçirmeden açmaya başladılar :confused:
Eklenti 202909 inşallah bahçeye geçirdiğimde sorun yaşamazlar Eklenti 202910 Eklenti 202911 |
2 yıldır bahçemin gözdesi diyebilirim nerdeyse başka çiçek yok şuan hem yer örtücü hemde bahçe kearlarına sardırdım biraz yeşersin paylaşıcam resimlerini
|
Geçen sene babannemin bahçesinden aldığım mor sabah sefası tohumlarını
mart sonu gibi ekdim biraz geç çimlendi ama fazla büyümeden çiçek vermeye başladı şimdi duvara doğru bir iple sardırmaya başladım en yakın zamanda fotoğraflarını ekliycem (büyümemesinin nedeni saracak bir yer bulamamalarıymış sanırım yanına saraçağı bir kaç çubuk taktım hemen uzamaya başladılar :d) |
Sabah sefası
1 Eklenti(ler)
Selamlar buda benim sabah sefam
|
çok güzeller maşşallah :D
arda pembe gördüm bi tane |
Teşekkürler sayın orhan123 sabah sefası çiçeğimi her renginden ektim çok güzeller ip boyu sardılar.
|
1 Eklenti(ler)
Sevgili Uzman16, gönderdiğiniz sabah sefası tohumlarından, ilk açan pembeli oldu. Diğerleri açtıkça paylaşırım. Tekrar teşekkürler... Sevgiler....
Eklenti 238652 |
Sevgili SDurul rengi çok güzelmiş bayıldım...
|
Sabah sefası
5 Eklenti(ler)
sabah sefalarım çoştu
|
1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki sabah sefaları çoştular
|
çok güzelmiş sabah sefalarınız, sefasınızı sürmeniz dileğiyle.
|
4 Eklenti(ler)
Eklenti 245237
Bu resimdeki paketten firesiz tüm tohumlar çimlendi ama sadece 3 renk çiçek açtı,diğerlerinde tomurcuk bile yok. Eklenti 245234 Eklenti 245235 Eklenti 245236 |
bugün sabah sefasi tohumlari satin aldim simdi saksiya ekeyimmi yoksa bekleyip mart gibi direkt bahceye mi ekeyim?
|
Merhaba arkadaşlar;
Bu konuda bu kadar bilgi sahibi kişiyi görünce ben de size danışmak için hemen üye oldum. Ben geçen mart ayınca vilmorin tohumları almıştım. Zamanı olduğunu düşünüp hemen ekmiştim ama filizlenmemişlerdi, ben de tohumlar tutmadı diye saksıdaki toprağı poşetleyip kaldırmıştım. Bu sene toprağı başka bir çiçekte kullanmak isterken, çiçeği ektikten 4 gün sonra ümidi kestiğim tohumların filizlendiğini gördüm ve inanamadım, çok sevindim. çok sevdiğim bir sarmaşık olduğu için çok heyecanlandım :) Çiçeği hemen söktüm ve bugün 7. gün tohumlarım bu şekilde. http://c1110.hizliresim.com/q/r/3brn.jpg Şimdi benim nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor. Bahçem olmadığı için balkonda bakacağım sarmaşığıma inşallah büyürse. Kendi kendilerine çıktıkları için doğru bir ısıda diye düşündüm ama büyümeleri konusunda havalarında soğuyacağını dikkate alırsak tereddütlerim var. Yardımcı olursanız sevinirim. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Eğer imkan var ise saksı büyütülüp içine bır sırık dikip günes gören bir cam kapnın ardında bakılabilir herhalde ama tohum isteniyorsa elle tozlaşma yapılacak yoksa sonu hüsran olur herhalde.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
bir de öğleden sonra iyi güneş alıyor balkonum. direk güneş ışığı mı yarı gölge bir alan mı daha iyi olur acaba? hüsran olsun hiç istemiyorum :( en iyi şekilde bakmak istiyorum. yardımın için teşekkür ederim ;) |
Saksı yerine büyük kova gibi bir kabın içine ekseniz ya da ortalama 50 ltlik bir saksı kullanın daha iyi olur daha hava soğumadıysa ve güneş görüyorsa dışarıda durabilir ama soğur diyorsanız içeride cam kapı ya da pencere yanında bir sırığa vs materyale sarılsın derim ben
|
1 Eklenti(ler)
Saksının birinde kendiliğinden çıkan ve söküp atmaya kıyamadığım sabah sefasını, ben bunu içeride nereye sardıracağım diye düşündüğüm sırada sabah sürprizi yaptı kendileri. Bir sürü tomurcuğu ve açmak üzere olan bir tanesi var :D O kadar küçük ki daha :eek: Rengi ise şu anki merakım ;)
|
2 Eklenti(ler)
Aralık ayında ektim, salonda kalorifer peteği hizasında pencere önüne koydum. Güneşi de bulunca Ocak ayında çiçeklendi. Karla kaplı çatıların önünde hoş durdu. Filizlenmesi, büyümesi, çiçek açması o kadar kolay ki. Küçücük bir saksıda kışın pencere önünde dahi neredeyse tutmak imkansız. Üstelik kaç kaza geçirdi, küçük kız ara ara yapraklarını yoldu, pencere önünden düşüp yerde dağıldı.
|
1 Eklenti(ler)
merhabalar
Tohumlarimi gecen hafta ekmistim 3 günde yeserdiler bahceye yerlerine alayimmi yoksa biraz daha bekletmelimiyim bana fikir verirseniz memnun olurum simdiden tesekkürler. |
Bana biraz küçük gibi geldiler sanki..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025