agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Sabahsefası (Ipomee Volubilis Variee) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4257.htm)

Kiraz 25-10-2008 13:38

Yine de çok güzeller Nariel. Benim de saksıya ektiklerim cılız oldu. Toprağa ektiklerimin ise yaprakları çok ve büyük ama çiçek sayısı yaprağa oranla o kadar çok değil tabii ki. Mevsimi kısa sürecek sanmıştım ama şu an daha da keyifli ve çiçekliler.

Arzu Kasapoğlu 25-10-2008 17:07

Çok güzel görüyor Nariel. Sabah sefası bu mevsimde daha güzel açıyor. Çiçekler yazın olduğu gibi hemen kapanmıyor.

günebakan 17-11-2008 18:18

1 Eklenti(ler)
Buda benim yeni çimlenen sabah sefam bir şey sormak istiyorum önce uzadı şimdide boynunu büktü neden acaba?

Eklenti 53095

Kiraz 17-11-2008 18:27

Günebakan, çiçeğinin ışığı çok az, bu çiçek bol güneş sever. Elinde tohum varsa, baharda denemeni tavsiye ederim.

günebakan 17-11-2008 18:32

Teşekkür ederim Nurbahar aslında güneş alıyor ama kış güneşi yeterli olmuyor demekki:)

Orkun Kırcı 18-11-2008 22:50

Beinm kolyozumun dibinden de bir davetsiz misafir çıkmıştı. Yaprakları açılınca anladım ki sabah sefasıymış. Kışta geldi bakalım büyüyebilecek mi.

günebakan 19-11-2008 09:57

Nariel sabah sefaların çok güzel gözüküyor sanki duvara boyanmış çiçek resimleri gibi seyretmek çok zevkli olmalı güle güle büyüt:)

günebakan 27-11-2008 11:02

1 Eklenti(ler)
Benimki hala direniyor bir küçük yaprak daha vermiş:)

Eklenti 54030

Nariel 27-11-2008 13:56

Sevgili günebakan, bence bitkinizi destek alabileceği birşeyin yanına götürün ya da dibine ince uzun birşey dikin. Dik dursun.

hulya10 18-01-2009 19:39

sabah sefası

1 Eklenti(ler)
Sanırım resimlerimdeki çiçeklerin adı bu.Aradan görünenlerin adı selinsu .Bundan eminim .Ama çiçeğimin adında yanılıyorsam lütfen düzeltin.

Buket Aknar 19-01-2009 19:39

Evet bunlar sabah sefası.

sdk 13-02-2009 14:30

Bugün bende aldım.Aldığım paketin üzerinde gündüz sefası olarak yazıyor.Ekim tarihi mart ayı yazıyor.Ekmemek için kendimi zor tutuyorum.Biran önce mart gelsede eksem.Balkonum çok güneş aldığı için gölge yapması amacı ile aldım.Yaza kadar büyürmü acaba?

kaktüs 06-03-2009 12:42

Bende sadece moru var bu sabah sefasının... Rahmetli anneannem görüntüsünü kahkaha atan birine benzettiği için kahkaha çiçeği derdi ve her sene balkondaki saksısında mutlaka bir tane olurdu. Bana onu hatırlattığı için ben de bir bahçede sarılmış olan sabah sefalarının tohumlarından alıp ekmiştim.

Bu kadar renk çeşidi olduğunu bilmiyordum. Nereden buldunuz bu kadar çeşidini :)

çiçeksever 06-03-2009 14:54

Benim bildiğim ençok bulunan veya belki de orjinali mor ve pembe.Daha sonra çalışmalarla diğer renkleri üretilmiş olabilir.Mesela;Ben de açık mavi vardı.Diğerlerine göre çiçeği büyüktü.

Günüm 06-03-2009 15:40

1 Eklenti(ler)
Ben 15 gün önce aşağıdaki gündüz sefasından ektim. Başlarını çıkarıp, uzamaya başladılar. Bugünde mavi-beyaz karışık olanından aldım. Ama bunun paketinde Mart-Nisan yazıyor. Oysa diğeri Ocak-Mart idi. Değişiyor demek ki dikim zamanları.

ufuk1255 21-03-2009 19:14

bu çiçegin tohumunu nerden bulabilkirim

yiit 28-03-2009 04:23

merhabalar.

bitki yetiştirme konusunda hiç bir bilgi sahibi değilim. bir kaç gündür bu forumu okuyorum. bu çiçek hakkında bir konuda size danışmak istedim.

bir marketten bu çiçeğin karışık renkte tohumlarını aldım. denemek için ufak sayılabilecek bir saksıya aynı marketten aldığım çiçek torfuyla birlikte ektim. 2-3 gün içerisinde bitki kendini göstermeye başladı. şu anda bu aşamadayım.

bu bitkiyi yaklaşık 3mlik bir beton duvarı kapatmak için kullanmak istiyorum. beton duvarın önünde 50cmlik bir türünü bilmediğim bir toprak zemin var. şu anda elimdeki tohumlardan buraya eksem, bu bitki duvara yapışarak büyür mü? ne gibi şartlarda ekmeliyim? toprağı değiştirme şansım maalesef yok, ama üzerine biraz ekleme yapabilirim.

aynı duvarın tepesinde de ekebileceğim alan var. hem aşağıdan hem yukarıdan eksem, yukarıda ektiklerim sorunsuzca sarkıp aşağıdakilerle birleşebilir mi?

teşekkürler.

Orkun Kırcı 28-03-2009 08:46

Toprak eklerseniz iyi olur. Yukarıdan aşağıya ince bir ip sarkıtırsanız sorunsuzca bu ipe sarar. Ancak bildiğim kadarıyla duvara yapışma özelliği yok. Bir de yukarıdan aşağıya sarkıttıklarınız biraz sarktıktan sonra kendine sarılarak yukarı tırmanmaya başlar :) yani sarkıcı değil sarılıcı bir tür.

moso 09-04-2009 12:21

Rastantı sonucu dün sabah sefası tohumları buldum... Gökte ararken yerde buldum derler ya aynen öyle:)
Çocukluğumda bu çiçeklerden çok vardı bizim köyde. Aklımda kalan farklı renkler birbirine yakın olursa aşılandığı ve ortaya farklı renkte ve çizgili çiçeklerin çıktığı.
Hemen tohumları diktim. Bakalım kaç güne çimlenecek. Diktiklerimden tohum alabilirim değil mi? Melezlenme olacak sa eğer ben gidip bikaç paket kalan sabah sefası tohumlarını da alayım.

malbman 09-04-2009 14:12

2 Eklenti(ler)
Tohum paylaşımı sırasında bir kaç çeşit tohumla birlikte gelen sabah sefalarım. Kimin yolladığını bulamadım ama en kısa zamanda tohum paylaşım başlığını tarayıp tespit edecek ve kendisine teşekkür edeceğim.

Balkonum olmadığı için yatak odamın pencere demirleri sayesinde kazandığım alana koydum saksıyı. Sabah sefasını demirlere sardıracağım. Böylece hem demirlerin o sevimsiz görüntüsü kapanacak, hem de sabah uyanır uyanmaz karşımda bu güzelliği göreceğim.

Orkun Kırcı 22-04-2009 15:15

1 Eklenti(ler)
Benim sabah sefam minicik boyuna bakmadan açtı bile. Darısı sizinkinin başına Sayın Malbman. :) Tabii birde komşusu japon fenerinin başına....

Eklenti 74051

malbman 22-04-2009 15:57

Helal olsun size sevgili Orkun Kırcı. Demek ki Bayburt'ta ya da İzmir'de olmak o kadar da fark etmiyor. Önemli olan gerçekten de bitkilerimizin istedikleri ilgiyi, sevgiyi vermek.

Benimki hala daha demirlere sarılmaya çalışıyor. Bir metreyi bile bulmadı boyu.Sanırım ilgi eksikliği çekiyor.

Orkun Kırcı 22-04-2009 16:05

Teşekkür ederim. Aslında bende Aydın'da ektiğim sabah sefalaarımda böyle erken açana şahit olmadım hiç. Bu istisnai bir durum olsa gerek, boyu henüz 45-50 cm ve daha 4-5 tomurcuk ta var üzerinde :) Pencerenize sarılmasını tamamlayıp açmaya başladığında süper olacağından şüpheniz olmasın. Ben memlekette genelde komşunun bizim tarafa sarkan mandalin ağacına sardırıyorum çaktırmadan. Sabahları mor bir mandalin gerçekten çok hoş görünüyor.

moso 23-04-2009 17:01

Bir gece suda bekletilip sonra dikilen tohumlar bir günde çıkıyorlar. Sabaha zaten tohumlar çatlamış oluyorlar. Direk toprağa diktiğim tohumlardan daha erken çıktılar.

Merak ettiğim ilk çiçeklerini ne zaman görebilirim.

uzman16 23-04-2009 23:00

2 Eklenti(ler)
Karınca70'den aldığım fotoğraftaki tohumları 3 Nisanda ekmiştim.

Eklenti 74243

Bugünkü durumları. 5 tohumdan 4 tanesi çimlendi. 20 günde boyları 10 -11cm. kadar oldu.

Eklenti 74244

moso 24-04-2009 08:47

teşekkür ederim. Resimdeki tohumlardan karınca70 ten ben de aldım. Çok güzel görünüyolar

Nariel 03-05-2009 22:28

2 Eklenti(ler)
Bizim bu seneki sabah sefaları bol bol açmaya başladı bile;) Yanlarında çok çeşitli bitkiler de çıkması gerekiyordu ama sanırım bunlar hepsini bastırdı. Aralarında açık mavi olanlar da olması lazım, bir arada açacakları günleri heyecanla bekliyorum.

malbman 08-05-2009 19:55

4 Eklenti(ler)
Bizim arkadaş da aynı şekilde aceleci çıktı. Daha bir metre bile olmadan ikinci çiçeğini açtı. Eh sevinmedim mi? Tabii sevindim. Hem de nasıl:p:p

malbman 09-05-2009 09:22

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar çok cahilce gelebilir ama yine de bir şey sormak istiyorum. Bu sabah sefalarının bir gün önce kapanan çiçekleri ertesi gün yeniden mi açıyor? Fotoğraftaki kırmızı daire içinde kapalı duran arkadaş bu sabah yine bütün güzelliği ile açmış da:confused:

malbman 09-05-2009 09:42

2 Eklenti(ler)
Bunlar da bu günkü hali. İlk gördüğümde başka bir çiçek sandım. Ama arayıp dün solan çiçağin kapsülünü göremeyince meraklandım. Dün yüklediğim fotoğrafları kontrol edince aynı çiçek olduğunu gördüm.

Eklenti 77319

Eklenti 77320

Lütfen biri bana bunun normal bir durum olduğunu söylesin. Zira psikopat bir çiçekle uğraşmaya cesaret edemem:D:D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025