![]() |
Bazen (havalar çok sıcak değilse) aynı çiçeğin iki kez açtığına ben de bizim yazlıktaki mor sabah sefalarında rastlamıştım.
|
Sabah sefalarımı balkondaki saksılara aldım.
Çiçeklenme süresi hakkında bilgisi olan var mı? |
Başlarda büyümesi biraz zor gibiydi. Ama şimdi öyle bir uzamaya başladılar ki. Ölçmedim ama sanırım günde 5-6 cm uzuyorlar. Daha önce hiçbir çiçekte bu kadar hızlı büyüme görememiştim. Haftaya çiçek de açarlarsa şaşırmam:) Orkun Kırcı 50 cm lik sabah sefalarında tomurcuk olduğunu söylemişti....
|
5 Eklenti(ler)
Buyrun bakalım :p
|
Harikalar. Maviler açmış.:)
|
Çok güzel görünüyorlar sn Nariel maviler tohum verirce bir kaçtane gönderirseniz çok sevinirim:)
|
Çok güzeller... Boyları ne kadar olunca çiçeklenmeye başladılar? Ben de sabırsızlıkla çiçek açmalarını bekliyorum da.
|
Mavilerden çok ekmiştik bu sene ama galiba çok azı çıktı. Hiç çıkmayacak sanıyorduk ama sürpriz yaptılar ;) Renklerini karıştırmadan tohumları toplayabilirsem dağıtacağım tabii ki..
Sevgili moso, 1 metreye ulaşmadan bile tek tük açanlar olmuştu. İlk önce pembeler açtı, sonra birkaç tane beyaz; sonra morlar devreye girdi ve en son kocaman maviler açtı.. |
Nariel elinize sağlık. Hem çiçekler hem de sarılmaları için hazırladığınız düzenek çok güzel. Mavilere bayıldım.
|
1 Eklenti(ler)
Nariel bana mavi sabah sefası tohumu göndermişti. Ektim ama bir türlü çıkmadılar. Daha sonra ektiğim kaba sardunya tohumları ekmiştim. Sardunyaların yanında yeni bir fide belirdi. Bu sabah sefası olabilir mi? İki ay sonra çimlenmesi mümkün mü?
|
Sardunyanın yanındaki sabah sefası Zenfree :)
|
4 Eklenti(ler)
Sevgili zenfree, bu kesinlikle sabahsefası;) Bunca zaman sonra çimlenmesi çok garip, ne diyeceğimi bilemedim; tebrikler :p
Bizimkilerde farklı bir renk daha çıktı; şeker pembe. Karışık bir sarmaşık paketi vardı, birkaç da sabah sefası tohumu vardı içinde. Başka hiçbir bitki çıkmadı. Diğer renkler de geçen seneki mavi çiçekli sefamdan ve sokaktan topladığım (rengini bilmediğim) tohumlardan. |
Alıntı:
|
Çok sevindim. :) Ve hayret ettim. O kadar uzun süre toprakta kaldıktan sonra çimlenmesi inanılır gibi değil.
Narinel seninkiler harika görünüyor.:) |
Aynı olay benim başmada geldi sabah sefası ve selluka tohumlarını pet bardaklara şubat ayı sonunda diktim nisan ayı sonuna kadar ilgilendim hiç gelişme olmadı iki gün önce temizlik yapıp atıcaktım bi baktım sellukada sabah sefasıda kocaman olmuşlar üstelik neredeyse 1 ay hiç su vermedim.
|
5 Eklenti(ler)
Sayın Nariel Harika gözüküyorlar,
Bu sene havaların etkisinden sanırım benim diktiğim sabah sefaları zor çimlendi zor gelişiyorlar sanırım gündüz gece ısı farkı etkiliyor gündüz sıcaklık 30 dereceyi bulurken gece 10 dereceye düşüyor. Oysa iç mekanda diktiğim bir tohumcuk iş yerinde 20 gündür bol bol açıyor. herhalde ilk çiçekleri görmek için 15-20 gün daha beklemem gerekecek çiçek açtığında buraya resimlerini koyarım. Hafta sonu çektiğim aşağıdaki resimlere bakınca sanırım hak vereceksiniz. Eklenti 83047 Eklenti 83048 Eklenti 83049 Eklenti 83050 Eklenti 83051 |
1 Eklenti(ler)
Bunda benim çimlendirdiğim sabah sefam bahçedeki kiraz ağacına sardırmaya çalışıyorum :)
Eklenti 83071 |
1 Eklenti(ler)
merhaba arkadaşlar akşamdan ıslak bir bezin arasına koyduğum tohumlarım sabah baktığımda çimlenmiş. onları saksıya aldım üzerlerini 1 santim toprakla kapattım ertesi sabah baktığımda topraktan çıkmışlar fideler biraz büyüyünce 7.5 santim arayla başka saksılara alıcam gelişmeleri yazarım:D
|
1 Eklenti(ler)
inanmıyorum öğlene kadar büyümüşler.
|
1 Eklenti(ler)
Katmerli olan gündüz sefası ilk çiçeğini verdi.
|
Sevgili Lonicera, katmerlinin tohumlarından gelecek yıl için iki-üç tane rica edebilir miyim?
|
Ne demek kardeşim. Dükkan senin olsun:))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Siz tohum zamanı kapıyı tıklayın yeter, Sn celalsungur:)
|
Alıntı:
|
Benim sabah sefalarına nazar değdi galiba. Ölmek üzereler, tüm yaprakları sarktı ve sarardı.. Kırmızı örümcek sarmış her yanını, artık çiçek de açmıyorlar:( Üzerinde bol tohum var olgunlaşmaya başlayan ama sanırım mavilerden yok, sadece pembe ve mor var..
|
Alıntı:
|
Bol güneş ve suyu sever. İri mavi çiçekli cinsi (ipomea tricolor) daha geç açar. Bu yüzden tohumlarının mart ayında sıcak bir yerde çimlendirilip daha sonra dışarı ekilmesi iyi olur.
Bu yıl treni kaçırmışız. |
Sabah sefaları bence her daim ekilebilir, geçen sene çok geç ekmiştik ve bizi sevindirmişlerdi. İzmir'de gölgede kalan bir yere ekin derim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025