![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Karınca 70'den aldığım tohumlardan yetiştirdiğim 4 fideden birisi açtı. Boyu 15 cm. kadar, çiçek harika. Diğerleri de farklı açar umarım.
|
Çok güzelmiş uzman16, diğerleride aynı renk mi?
|
1 Eklenti(ler)
Yıllar önce Yalıkavak,ta meydandaki fırıncının damını süslüyordu (şimdi yok) yerinde kafe varGörünce istemiştim,sarılıcı saplarından 3 tane kopardı,ip gibi eline sar toprağa göm dedi.
dediğini yaptım (aylardan temmuz) ilk sene nazlandı cılız yapraklar tek tük çiçek..6 yıldır bende, bahçde sarmadığı yer yok.Kökünden söküyorsun başka yerden çıyor. Bahçemin en dertsiz çiçeği, denetim altında tutarsanız,size senelerce güzellik sunuyor. |
1 Eklenti(ler)
Gerektiğinde yerörtücü oluyor, gerekirse çıplak bir beton direği güzelleştiriyor.
Eklenti 85185 hiç tohum kullanmadan ,isteyenler bu yöntemle yetiştirdiler. |
Arzu Hanım, karışık renkli 5 tohum almıştım. 4 tanesi çimlendi. İlk açan bu oldu. Diğerleri de tomurcuklanmaya çalışıyor. Yakında açarlar, o zaman fotoğraflarını paylaşırım. Satış sırasında Karınca70 bu fotoğrafı kullanmıştı.
Hozat Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Geçenlerde ölmek üzere olan ve hiç açmayan sefalara arap sabunlu-zeytinyağlı su püskürttüm ve hemen toparlandılar; bir hafta içinde yeniden açmaya başladılar. İki arada bir derede de melezlenmişler, masmavi sefalarımın bazıları pembeyle alacalanmış:p |
1 Eklenti(ler)
Pembe ve morlar çok fazla tohum yaptı, isteyene yollayacağım. Ancak maviler tohum yapmadı. Onların tohum keseleri daha farklı oluyor ve sadece birkaç tane olgunlaşmamış kese gördüm mavilerden.
|
2 Eklenti(ler)
Beni mahçup ettiler.;)
|
Sevgili Celal Abi,
Çok güzeller. Saksıdaki kaç kök acaba. Benim geçen ay ektiğim sabah sefalarının çoğu çimlendi. Yalnız bir kökün ne yoğunlukta olacağını bilmediğim için onları yerleştirmek te zorlanıyorum. Sizce kaç kökü yanyana eksem duvarda daha dolu görüntü yapar. Birde duvardan aşağıya doğru da sarkıtılırsa nasıl olur? Teşekkürler |
Alıntı:
10'ar cm. arayla dik istersen. Benim saksıdaki 3 kökmüş. (Sen sorunca gidip saydım.;)) Ancak 3. kökü henüz zayıf. Yani fotoğrafta görünen 5 cm. arayla dikilmiş 2 kök. Yukardan aşağıya olurmu bilmiyorum. Uzun bir saksıda dene istersen. Ben forumda buna dair bir bilgi bulursam ilave ederim. |
Aşağı sarkıyor az da olsa. ama tekrar kendine sarılıp yukarı çıkıyor:)
|
http://www.agaclar.net/forum/showpos...9&postcount=64
Ne uğraşmışım bu çiçekle. Duvar üstünde, yukarıya çıkacak yer olmadığı için mecburen aşağı-yukarı gidip gelir mi acaba? Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/showpos...4&postcount=93 |
1 Eklenti(ler)
işte benimkiler.
|
1 aylıklar acaba nezaman açarlar?
|
1 Eklenti(ler)
[ATTACH][/ATTACH]
Hala açmadılar ama açınca ispanyol eteğı gibi fırfırlı pembe açacak. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bunlar da ,benimkiler . Neden yaprakları bu kadar büyük? |
Toprakta yetişenlerin yaprakları büyük oluyor sevgili jineop; zira benim pencerede saksıda yetiştirdiğim ipomeamın yaprakları küçücükken, apartmanın bahçesine ektiklerimin yaprakları neredeyse el kadar, ama seninkiler saksıda sanırım. Bu durumda neden bu kadar büyük olabilir bilemedim. Bilen varsa ve de açıklarsa ben de sevinirim.
Ayrıca; latinler de coşmuş. Eline sağlık. |
Sevgili Malbman,
2 tanesi saksıda,1 tanesi hemen yanlarında . Ama yaprakları üçününde aynı. Aynı tohumlardan çıkan toprakta olan diğerleri daha küçük yapraklılar. Yaprak büyüklüğü ile çiçek büyüklüğünün bir ilişkisi yoktur sanırım. |
Sevgili Jineop, büyük mavi çiçeklilerin yaprakları morlara göre daha büyük oluyor.
Bu sene dikkat ettim, bu sene ekilen tohumların fideleri büyüyor ama henüz çiçek yok, geçen sene ekilenler çiçek açmaya başladı. Yerlerinden memnunsanız yaz sonu sökmeyin, sadece kesin ama bunun her cins için geçerli olup olmadığını bilmiyorum, morlar için geçerli. |
2 Eklenti(ler)
Benimkiler de bahçede, ama yaprakları küçük . Daha çiçek de açmadı.
|
Alıntı:
|
Sevgili Kiraz,
Koyu mor olduğunu hatırlıyorum. Sanki çok minik tomurcuklar çıkyor gibi. Sevgili Zeferan, Latin sarmaşığı. |
Bu arada diğer bir adının Kahkahaçiçeği olduğunu biliyormuydunuz.
|
5 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar Apartmanımızın bahcesinde
akşam sefası diye bildiğimiz bir çiçek var akşamları çok güzel kokuyor, ama burada gördüğüm akşam sefaları sarmaşık gibi, oysa bizim kiler yaklaşık 1 metre boyunda ve orman gibi. resmini aşağıya koyuyorum. |
Sevgili Birol,
Bunlar sabah sizinkiler akşam sefası.) |
1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Bu resmi ayın 2'sinde çekmiştim,görüldüğü üzere.Bir iki delik vardı üzerlerinde ama dün eve geldiğimde tüm yaprakların yenmiş olduğunu gördüm. Kim yer neden yer sabah sefalarını?:mad: Nasıl bir önlem alabilirim bundan sonra? Süzgece dönmüş sabah sefalarım,zaten çiçeklerini göremiyorum,akşam geldiğimde kapanmış oluyor, bir de yapraksız sabah sefası hiç çekilmiyor inanın...:( |
Büyük bir ihtimal tırtıllardır, yaprak altlarını kontrol edin Sevgili ardabora...
|
Tamam sevgili jineop
Burada herkes ben dahil sabah akşam sefası diye biliyoruz onun için sordum, anladımki konusu olan sadece sabah sefası bizinki akşam teşekkür ederim. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025