![]() |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 149283
Bugünkü halleri.Çok çabuk büyüyorlar,araya iki tane akşam sefası karışmış :) |
Sayın ankara, akşam sefalarını bir an önce oradan sökmenizi tavsiye ederim. Zira çok istilacı bir bitki ve bir süre sonra sabah sefalarınızı boğmaya başlayacaklar.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Bu da benim sabah sefam. Ancak, yaklaşık 20 çeşit ektiğim ve bir karışıklık sonucu adlarının yazılı olduğu listeyi kaybettiğim için adının ne olduğunu bilmiyorum.
Bir uzun saksı içinde yıldız çadırları, diğer bir kaç farklı sabah sefası çeşidi ve kırmızı süs ayçiçeği ile birlikte büyüyorlar. Eklenti 149798 Eklenti 149799 Bunlar da ışık oyunu sonucu farklıymış gibi görünen, ama aynı çiçekler. Eklenti 149795 Eklenti 149796 Eklenti 149797 |
Sn.malbman benimkiler ne zaman çiçeklenir acaba çok mu beklemem gerekiyor?Çok güzelmiş çiçeği,tohum toplarsanız almak isterim :)
|
Sayın ankara sanırım çiçeklenmeleri ısı ve ışıkla doğrudan ilgili. Zira benim sabah sefalarım sabah gün doğmundan öğleye kadar doğrudan güneş altında. Boyu henüz 10 cm kadar olduğu halde çiçeklenmesini buna borçlu diye tahmin ediyorum.
Yetiştirdiğim her bitkide olduğu gibi, bunlarda da tohum alıp paylaşmayı istiyorum. |
Alıntı:
|
sayın durul sizinkiler turp fidesine benziyor
|
Benim de var bahçede, şu anda çiçekleri kapalı o yüzden fotoğrafını çekmedim. Kokusuz, mor-pembe arası bir rengi var sizin fotodakiler gibi, daha sık ve kalın yapraklı ve yaprakları dökülmeyen hoş görünüşlü sarmaşıklar araştırıyorum. Maksadım hoş görünsün bir de duvar gibi set olsun. Var mı sizin aklınıza gelen ??
|
1 Eklenti(ler)
Bahçedeki bir boşluğu saksılarla doldurmak isteyince, aklıma sabah sefası geldi. Yanına birkaç lavatere ektim. Birkaç tane de hazeran. Duvar tarafı tamam oldu. Önlerine ise sırasıyla frezya, glayöl ve zambak soğanları diktim. Biraz karışık oldu ancak soğanlıların zamanı geçince geriye arkadakiler kalacak. Birkaç iple de sabah sefalarını bağlayınca görüntü iyi oldu.
|
Alıntı:
|
İstanbul'da haziran sonunda açmaya başlıyormuş. Sayın Limon'un aktardığı bilgi.
|
Alıntı:
sayın yılmaz benimkiler bugün açmaya başladılar. |
Benim sabah sefaları balkonda ve 2 metreye doğru gidiyolar 1-1,5 haftadır da hergün bikaç tane çiçek açıyorlar Şuan açanların hepsi aynı renk mor gibi ...
|
1 Eklenti(ler)
Bende minik saksıya dikmiştim. Biraz geç büyüyor nedense . Bu sabah ilk çiçeğini verdi.
Eklenti 154159 |
1 Eklenti(ler)
Ne güzel sabah sefaları çiçeklenmeye başlamış. Bu sene yaklaşık 80 çeşit sabah sefası tohumu ekmiştim. Cardinal ve yıldız cadırları hariç. 3 Sefer yoğun yağmur ve doluya tutuldular bulundukları yer itibariyle oldukça hasar gördüler. Bu yetmedi bir de sümüklüböcek istilasına uğradılar. Son kalan tohumlarımı geçen hafta ekmiştim onlarda çimlendi. Cardinaller dışında çiçek oluşumu yok. Umarım şu an büyümekte olanlar çok özel türlerdir. Sabah sefalarının son durumlarından bir fotoğraf. Haftaya daha bol fotoğraf eklerim.
Eklenti 154770 |
Sayın Malbman,
Sanıyorum açan sabah sefanız nil serisinden. |
Birkaç gündür aşırı sıcaklar yüzünden sabah 1-2 saat açık kalan bu sabah sefalarım sonrasında hemen soluyor.
|
Aşırı sıcaklar yüzünden benimkilerin yaprakları da yanık gibi oluyor. Buna karşın onlar inatla büyümeye, kol verip önlerine ne geliyorsa dolanmaya ve tomurcuklanmaya çalışıyorlar.
Babah sefası sabırsız olanlar için çok güzel bir bitki, çünkü çok hızlı büyüyor. Ben martta küçük pet bardaklara diktim ve mayısta şaşırtıp balkona aldım. Gerçekten de bir müddet şaşkın şaşkın donup kaldılar:) Benim renklerini bilmeden ektiğim sabah sefam mavi-mor açtı, resmini kendi balkon sayfamda paylaştım, onlarca tomurcuk ta yolda:) |
benimde elimde mavi renkli sabah sefası vardı. baya bir ektim ama yagan yağmurlardan heralde daha çıkmadan çoğu toprakta çürüdü heralde enson gene saksıya ektim ve yağmurdan etkilenmeyecek birşekilde apartmanın girişine yerleştirdim gerçi bu seferde sokak kedileri toprağı eşip taze filizleri kırıcaklardiye endişeliyim ama inşallah fazla zaiyat vermemde hemen büyürler.
|
1 Eklenti(ler)
433 nolu mesajdaki sabah sefalarının son hali. Güzel geliştiler. Buna karşın çiçek sayısı çok az. Bol çiçek görebilecek miyim? Mevcut çiçekler lilyum, glayöl ve lavaterelerin.
|
Bence saksının içinde başka şeyler de olduğu için az bile gelişmişler
|
Benim sabah sefalarım hala çiçek vermedi :(
|
Sayın tturt'un yolladığı kahkaha çiçeklerini(bizim burada adı bu) zamanında ektim. Hepsi çıkmadı ama bir tanesi hemen çiçeklendi arkasından tohum verdi. Çiçek renginin mor olduğunu çok zor görebildim. Görmemle kaybolması bir oldu sanki. Yeni çıkan tohumları saklamadan hemen ektim. Bakalım ne olacak?
|
Siyah tohumulu mor renkli çiçek açanlar 1 aydır hergün devamlı açıyorlar Ama dışarıdan paketle satın aldığım beyaz renkli tohumları olanlar daha büyük yapraklı daha kalın gövdeli olanlar her koltukdan ayrı dallar verip onlarda anaç gibi uzamalarına rağmen hiç tomurcuk dahi vermediler
|
1 Eklenti(ler)
;)Pembe sabah sefalarım 1 haftada çimlendi:
|
Benim kocaman olan sabah sefalarım sararmaya başladı. Kaybediyorum sanki onları :(
|
Alıntı:
Saygılarımla. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:35. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025