agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

sonkez 11-10-2013 11:03

İnşallah bu güzellikleri bende yaşayacağım..:)

memet 11-10-2013 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Jezebel (Mesaj 1207596)
Tohum tutan tek çiçek oldu.

Eklenti 447158

.

Yapay döllemeyi denedin mi, işe yarıyor.

ahmeter 11-10-2013 19:48

Her derde deva

1 Eklenti(ler)
Vigna

Jezebel 12-10-2013 09:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 1207683)
Yapay döllemeyi denedin mi, işe yarıyor.

Gerek kalmadı, toplamda 5 fasulye oluşmuş. Çiçekler dökülünce yeni gördüm.
Şimdi bana düşen görev bunları dondan korumak;)
7 ayda açtığına göre seneye burayı "Selluka ormanı" yapayım diyorum.
Kısmet olursa.

yokB 20-10-2013 08:33

Herkese merhabalar
Benim bir sorum olacak bu sene saksıda 3 tane fide yetiştirdim ve çiçeklerini aldım şimdi ne yapmalıyım
En büyük endişem dondan etkilenecekler diye
Budama yapacak mıyım yapacaksam ne zaman ve nasıl
Saksıları içeri mi almalıyım
Yoksa kaybedeceğim için tohumlarını mı toplamalıyım
Yani bu güzelliği kaybetmek istemiyorum yardım lütfen

efeege 23-10-2013 09:37

2 Eklenti(ler)
sellukamın son hali hiç bir çiçeğe bu,kadar ilgi ve uğraşı vermemiştim bu zamana kadar:(
ama yılmak yok hala ümidim var.
kuvvetli yağmur zamanı yapraklarını döktü uç kısmı kırıldı. kocaman saksıyı ordan oraya taşıdım. şimdi de kışlık eve getirip dördüncü kata çıkardık.<asansörsüz<:dilli:
önce terasa koydum olmadı şimdi güneş gören korunaklı balkonda...
sizce ümit varmı :confused:

ahmeter 23-10-2013 21:17

iyi akşamlar

Sayın Ege
Sellukanız 2014 mart ayında yeni sürgünler verip çiçeğe gelecek

Aysis 24-10-2013 10:22

1 Eklenti(ler)
Sevgili dostlar sellukalarımın resimlerini sağ olsun gülarım sizlere ulaştırdı. Ben side size birkaç kare ekleyeyim. Zaten artık tohumlar oluşmaya başladı.Eklenti 449356

Aysis 24-10-2013 10:23

1 Eklenti(ler)
Eklenti 449357

Aysis 24-10-2013 10:25

1 Eklenti(ler)
TohumlarEklenti 449358

Koyun 04-11-2013 20:08

Merhabalar, benim de ufak bir sorum olacak. Bugün balkonda başka bir sarmaşık (fil sarmaşığı) ile biraz fazla samimi olan sellukamı ayırmaya çalıştım. Kapalı, korunaklı ve bol güneş alan güneydoğu cepheli bir balkonda. Seneye Bodrum yolcusu olması için beklerken biraz kontrolden çıkmış ne yazık ki. Ayırırken dipten otuz santimetre yukarısından kırıldı. Eh, battı balık yan gider, üç boğum olacak şekilde üst kısımlarını kestim ve kompostlu toprağa daldırdım. Yaklaşık 7-8 çelik var. Zaten hayli üzgün ve pişmanım, köklü fakat yapraksız kısımdan umudumu yitirmem gerekir mi? Bu çelikler için yılın bu vaktinde yapılacak en iyi şey nedir, siz ustalardan bir fikir bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Orhan Özbilgiç 04-11-2013 21:27

Sayın Koyun;
Usta olduğum falan yok haa!:) Sadece birkaç yıllık gözlemlerime dayanarak, asıl saksıda kalan kökün, mayıs ayında yeni sürgünler vereceğini söyleyebilirim. Ama herşeye rağmen İstanbul ikliminde, saksınızı, balonlu naylonla izole etmenizi öneririm.
Çelikler için, bir fikrim yok maalesef.

Koyun 06-11-2013 09:57

Mayıs ayı detayını vermeseydiniz 1-2 haftaya karalar bağlardım sanırım, teşekkür ederim! Naylonla izole etme önerinizi uygulayacağım, çelikleri de kendi haline bırakmaya karar verdim. Belki tahminimden arsız çıkar, hem beni hem de gelecekte yeni sahiplerini mutlu eder.

sonkez 06-11-2013 15:41

Banada köklü iki karış kadar olan selluka hediye geldi..Topraklı olarak..Bugün onu daha büyükçe bir saksıya aldım..İçerdemi tutmalıyım,dışardamı..Teşekkürler....

smnunal 06-11-2013 15:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sonkez (Mesaj 1215537)
Banada köklü iki karış kadar olan selluka hediye geldi..Topraklı olarak..Bugün onu daha büyükçe bir saksıya aldım..İçerdemi tutmalıyım,dışardamı..Teşekkürler....

Sayın sonkez,
Selluka soğuklardan çabuk etkileniyor hele sizinki küçük bir fide daha çabuk etkilenecektir içeri almalısınız.

ERKEN48 07-11-2013 11:50

2 Eklenti(ler)
07 Kasım itibari ile selluka.

sonkez 08-11-2013 12:38

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi smnunal (Mesaj 1215546)
Sayın sonkez,
Selluka soğuklardan çabuk etkileniyor hele sizinki küçük bir fide daha çabuk etkilenecektir içeri almalısınız.

Teşekkür ederim..Sayın smnunal

egülnur 16-11-2013 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ERKEN48 (Mesaj 1215850)
07 Kasım itibari ile selluka.

Hem en erken açtılar, hem de hala çiçekteler.:D Ben bu yıl çiçek açtıramasaydım nazarım değerdi kesin. Ne mutlu size sayın ERKEN48.

ERKEN48 16-11-2013 19:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi egülnur (Mesaj 1219236)
Hem en erken açtılar, hem de hala çiçekteler.:D Ben bu yıl çiçek açtıramasaydım nazarım değerdi kesin. Ne mutlu size sayın ERKEN48.

Teşekkürler.İnşallah bu tek bitki 3-5 sene yaşar da begonvil kadar olmasada alacağımız tohumlarla yaygınlaşmasını sağlayabilirim.

sernur 21-11-2013 11:57

merhaba arkadaşlar bende dün ağaç dostu bir arkadaşın gönderdiği sellukama kavuştum minicik bir fidan.orta büyüklükte bahçe toprağı ve torf karışık bir saksıya geçirdim.ancak saksıyı bahçede güneş gören rüzgarsız bir yerde mi tutayım,her tarafı kapalı camlı bir bölme var orada mı tutayım yoksa evin içine mi alayım bilgi verirseniz sevinirim.henüz cılız ve küçük olduğu için kaybetmekten korkuyorum.birde bakımını yaparken ne zaman gübre vermeliyim. cevap verirseniz çok sevinirim.

Fatma Kochan 12-12-2013 13:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi h_dogan (Mesaj 1080000)
Bunlar da benim sellukadan görüntüler. Sellukam 3 yaşında.

Merhaba Sayın h_dogan
Dilerim benim selluka'lar da sizinkisi gibi çok yıl yaşar, çok istiyorum, tohumları henüz dikmedim, İzmir de Ocak ayı dikim yapabilir miyim bilmiyorum ama ben Ocak ortaları dikmeyi düşünüyorum, arkadaşlar bana dikip dikmemem için bilgi verirseniz sevinirim,
şimdiden teşekkürler. :)

h_dogan 13-12-2013 11:57

Ben ocak ortasında ekmiştim ama örtüaltına almıştım tabi. İzmir de Adana'ya benzer diye düşünüyorum lakin bu sene havalar soğuk gidecek gibi görünüyor. Bu yüzden siz şubatı bekleyin tohum ekimi için. Tabi içeride bakarım diyorsanız ayrı.

Bu sene selluka tohumları tam olgunlaştıramadan don vurdu. Yani tohum gönderdiğimiz arkadaşlar iyi baksınlar derim. Seneye tohum yok, soğuk erken geldi bu sene. :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Fatma Kochan (Mesaj 1229097)
Merhaba Sayın h_dogan
Dilerim benim selluka'lar da sizinkisi gibi çok yıl yaşar, çok istiyorum, tohumları henüz dikmedim, İzmir de Ocak ayı dikim yapabilir miyim bilmiyorum ama ben Ocak ortaları dikmeyi düşünüyorum, arkadaşlar bana dikip dikmemem için bilgi verirseniz sevinirim,
şimdiden teşekkürler. :)

cörekotu 25-12-2013 01:57

Arkadaslar merhabalar;
Selluka sayfasinin epeyini okudum, anlasilan bu nadide bitki sonbaharda cicek aciyor ve sicagi seviyor, ben Almanya'da kaliyorum ve burada ilkbahar 1 ay gec geliyor sonbaharsa 1 ay erken...
Bu durumda benim selluka hayalim hayaldemi kalir acaba, internetten arastirdim ve bir selluka fidesi buldum, fikirlerinizi yazarsaniz sevinirim önerilerinize göre hareket edecegim, simdiden tesekkür ederim...

orman kedisi 26-12-2013 10:12

Ben, aslen İzmir, Tireli'yim. anneannemin, yaseminle birlikte, fafavori çiçeğiydi ve çok yıllıktı. yalnız çok nazlı olduğundan, hemen ölebilir diye biliyorum. bazen, sırf bu nedenden, her yıl yenilemk gerekebilir. Yanlış hatırlamıyorumdur.

Kadir Başkök 01-01-2014 20:49

selluka tohumu

Bu yıl umarım bu güzelliği bende görürüm...

egülnur 16-01-2014 21:29

Aralık başında apartman bahçesindeki sellukamı iyice budayıp altına da yanmış gübre tabakası yığarak kendimce korumaya aldım. Budanan dallardan da çelik hazırlayıp ektim. Şu anda kalörifer üstündeki saksılarında hepsi yapraklandı. Çok sevgili ve saygıdeğer ustalarım, foto yüklemeden sormam saçma biliyorum ama sizce ne zaman saksılarını ayırmalıyım? Ben de üretip çoğaltabilirsem ancak sizlere gönül borcumu ödemiş olabilirim:)

pomodoro 04-02-2014 09:22

Sellukam çalındı!!

Selluka saksım balkonumdan çalındı. Şaşkınım! Penceremin demirlerine dolanmış, mevsim dolayısıyla yapraksız, hüzünlü hüzünlü duran sellukamın yerinde yeller esiyor artık. Kopartıp almışlar... Demirlerde hala sarılmış duran dallar var. Kök, saksı, tabağıyla birlikte gitmiş. Çelik için dal, yaprak çalmayı anlarım da kocaman saksı nasıl sırtlanıp götürülür ben anlamadım. Başka saksılarım da var. Onlar da mı teker teker gidecek? Sellukanın ne olduğunu anladı da mı götürdü? Nasıl bir şehirde yaşıyoruz? Nedir bu haramilik? Zemin katta oturanların balkondaki eşyaları kamu malı mı?

Umarım Bodrum'a götürdüğümüz kök sağlıklı ve yerindedir...
Çok üzgünüm :(

ayhat 04-02-2014 09:27

ah sevgili pomodoro canınız sağ olsun ama çok üzüldüm gerçekten, bilerek çaldıysa o çevreden biri zaten yaza belli olur kimin çaldığı onu çalacak kadar gözünü döndürmüş demek ki, Allah içine merhamet versin de geri getirsin inşallah, bu ne ya biz burda haber vermeden çelik çalmaya bile kızıyoruz Allah Allah yaaa

maya 04-02-2014 21:05

Çok geçmiş olsun Sayın Pomodoro. İnanın okuyunca en az sizin kadar üzüldüm. Tohumdan yetiştirip de henüz çiçeğini görmediğim, kışın sararıp dökülen yapraklarına bile kıyamadığım kendi sellukam geldi aklıma! İnsanlar arsızlaştı iyice bu şehirde! :mad:

ayhat 04-02-2014 21:11

benim sellukamda merdiven boşluğuna aldım uyandı ama daha erken öyle değil mi sizinkiler nasıl?

h_dogan 05-02-2014 08:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pomodoro (Mesaj 1247051)
Selluka saksım balkonumdan çalındı. Şaşkınım! Penceremin demirlerine dolanmış, mevsim dolayısıyla yapraksız, hüzünlü hüzünlü duran sellukamın yerinde yeller esiyor artık. Kopartıp almışlar... Demirlerde hala sarılmış duran dallar var. Kök, saksı, tabağıyla birlikte gitmiş. Çelik için dal, yaprak çalmayı anlarım da kocaman saksı nasıl sırtlanıp götürülür ben anlamadım. Başka saksılarım da var. Onlar da mı teker teker gidecek? Sellukanın ne olduğunu anladı da mı götürdü? Nasıl bir şehirde yaşıyoruz? Nedir bu haramilik? Zemin katta oturanların balkondaki eşyaları kamu malı mı?

Umarım Bodrum'a götürdüğümüz kök sağlıklı ve yerindedir...
Çok üzgünüm :(

Demirlere sarılı olan dallar yeşilse onlardan çelik alıp köklendirmeye çalışın. Ben denemedim ama arkadaşlar köklendiriyor sanırım.

Kamu malı olsa da kamu malına zarar veriyorlar büyük suç. :)

hermias 05-02-2014 14:51

merhabalar selluka tohumlarını alalı 2 ay oldu bekliyorum sabırsızlıkla. Tohumu ekme zamanı geldi mi şubat diye okumuştum sanırım ama yine de hata yapmak istemem topu topu 3 tohumum var :))

h_dogan 05-02-2014 15:20

Bence siz garanti olsun martı bekleyin. Tohumunuz az.

egülnur 05-02-2014 19:12

Sevgili pomodoro çok şaşırdım ve üzüldüm aynı zamanda. Tek tesellemiz, sellukayı tanıyan, seven, bunun için hırsızlığı bile göze alan biri olduğu varsayımıyla çieğin kıymetini bilecek bir deliye çatmış olman.Bodrum'daki iklim ve gelişmişlik itibariyle çok şanslı bence. Çok değil 2 aya kadar sizi şaşırtacak bence.

hermias 06-02-2014 12:55

teşekkürler h doğan marta kadar bekliyorum o zaman.

hermias 06-02-2014 13:02

Bu arada yazmayı unutmuşum daha önce sellukayı ne gördüm ne kokladım. Burada okuduklarım ve gördüğüm çiçekler beni cezbetti ve etkiledi inşallah başarılı olurumda bende görürüm bu güzellikleri.Ben tohumu İstanbul da ekip başarılı olup fide haline getire bilirsem Bodruma bahçeye götürmek niyetindeyim çok ta acemiyim tohumdan yetiştirme konusun da ama azimliyim. Bu sene çeşitli tohumlarla denemeler yapacağım sizlerin tecrübelerini sıkça okuyorum notlar alıyorum şansım yaver gider inşallah .

ayhat 21-02-2014 16:21

sellukam uyandı demiştim güzel havalara aldanıp hızla gelişiyor şimdi ne yapacağım bilemiyorum dışarı çıkartsam daha çok erken ya da yerini sevdi diyerek orda mı bıraksam nisana kadar?

h_dogan 22-02-2014 20:15

2 Eklenti(ler)
Selluka çiçeklerinin son hali. :)

mmanager 27-02-2014 09:15

Merhaba H.Doğan en son toplantımızdan beri görmeyeli nasılsınız iyisinizdir inşallah .Sizden selluka tohumu almıştık .Ben de ona benzeyen bir çiçek tohumu daha aldım .Biraz benzerlik var ama vincetoxicum nigrum hakkında bilginiz var mı .Sizden aldığım selluka tohumlarıyla beraber dikmeyi düşünüyorum da. Sellukalar umarım saksıda yetişirler.

mmanager 27-02-2014 09:37

Tüh bu tohumları kaybetmişim ,aslında çantamda peçete içinde duruyordu.Nasıl olmuşsa dibinde 2 tane kalmış.Heralde yiğenimin yeni yürüyen kızı çantamı kurcalamıştı o dökmüş olmalı.Acaba işyerinize uğrasam bana yine bu tohumdan verebilme şansınız olur mu.İşyeriniz küçük çarşıdaydı diye hatırlıyorum.Tam olarak adresini özelden yazabilirmisin eğer tohumdan yanında getirebilirsen. Selamlar saygılar. Hani bu arada Tarsuslulardan bir haber çıkmadı toplantı için bekliyoruz bakalım....

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025