agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

hberbul 13-08-2012 16:21

1 Eklenti(ler)
Şubat ayında ektiğim selluka çok cılız ama boyu 3 metreyi geçti.
Saksıda olduğu için mi böyle cılız kaldı?

Aysis 13-08-2012 17:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hberbul (Mesaj 1008670)
Şubat ayında ektiğim selluka çok cılız ama boyu 3 metreyi geçti.
Saksıda olduğu için mi böyle cılız kaldı?

Olabilir Benim Mart içinde diktiğim tohumları bahçeye aktarmıştım. Bu hafta ilk tomurcukları gördüm. Bakalım dökmeden açabilecek mi?

ahmeter 15-08-2012 21:18

1 Eklenti(ler)
Selluka fidanları

vehbi 17-08-2012 10:39

2 Eklenti(ler)
Nihayet sellukam ufakta olsa çiçeğini açmaya başladı,boyu beş altı metreyi geçti,devamlı yeni sürgünler veriyor,resimler aynı flaş rengini değiştirdi.

ahmeter 17-08-2012 15:08

1 Eklenti(ler)
Sellukaya İstanbulu sevdirdik yakında sellukalı bahçeler çoğalaçak

ERKEN48 23-08-2012 09:23

selluka çiçeklenmeye başladı.Fakat bir salkımdan 2-3 çiçek açıyor diğerleri dökülüyor.bu normal midir ? Birde rengi 1 gün sonra değişip sarıya dönüyor.

royalguard 27-08-2012 22:28

Arkadaşlar karıncalar ile ilgili söylediklerinizi okudum ama zararlı olduğu konusunda katılmıyorum malesef. Benim sellukalar neredeyse eriyip gidecekti kırmızı örümcek yüzünden ama apartmanımın bahçesine bıraktım saksıyı ve yaklasık 2 hafta sonra kırmızı örümcekten tamamen kurtulmus bir halde buldum bitkiyi. Bunun sebebini bir türlü çözememiştim ama inceledikten sonra üzerinde gezinen karıncaları gördüm bildiğimiz karınca yani. Büyük ihtimalle karıncalar örümcekleri bitki üzerinden temizledi ve bitki şuan çok canlı ve çok sağlıklı bir şekilde yeni yeni yapraklar veriyor. Bilginiz olsun.

Sûz-i Dilârâ 31-08-2012 08:34

1 Eklenti(ler)
Sellukalarımda son durum. Bu tarzanvari, ilkel sarmaşık düzeneği ve görüntü kirliliği için kusura bakmayın. Marangozları ikna edemeyince kolları sıvadım. Aslında hayalimdeki düzenek daha güzeldi ama ortaya bu çıktı. :cool::D

Dün bütün günümü çiçeklerime ayırdığım için gece rüyama da girdiler. Sellukam çiçek açmıştı ama kokusuzdu:eek: Ne hayal kırıklığıydı ya Rabbi! Neyse ki rüyaymış. :D

ahmeter 01-09-2012 13:39

1 Eklenti(ler)
SELLUKA vigna caracalla
Tohumunu ançak üyelere gönderebiliyorum Saim Ergin bitkiler dünyası blog

Resim bu sabah çekilmiştir

ahmeter 01-09-2012 13:48

2 Eklenti(ler)
özel üretim

ahmeter 01-09-2012 21:12

Sera dışına toprağa ekilen bitki büyükçe sera içine alınıp tamamen kapalı bir ortamda şu an gayet iri ve bol çiçekler elde edildi
Bol ve iri tohum bekliyoruz
Netiçeyi aldıkça geniş bilgi vereçeğim

fighter 03-09-2012 11:01

Çiçeklendi.......

2 Eklenti(ler)
Mart ayında tohumdan yetiştirip sonradan bahçeye aldığım sellukalarım nihayet çiçeklendi..:)

ERKEN48 03-09-2012 14:27

Bende çiçek salkımı çok ama sadece 1 **** 2 tanesi çiçek açıyor. Salkımdaki diğer tomurcuklar dökülüyor.2 günde bir sulama yapıyorum. açan çiçeklerde 3 gün anca dayanıyor. Tohum bağlayacağını zannetmiyorum. İlk defa selluka yetiştiriyorum. ilk yılı olmasına rağmen yerini sevdi herhalde gövdesi bile epeyce kalınlaştı. sürgün durumu çok iyi vede en az 100 tane salkım vardır ama çiçeklenme durumu yukarıda bahsettiğim gibi. Başka yapabileceğim uygulama varmı arkadaşlar.Teşekkürler.

memet 03-09-2012 15:04

Biraz fosfor ve potasyum takviyesi iyi olabilir

ahmeter 04-09-2012 17:46

1 Eklenti(ler)
Bir selluka çiçeği evvela en altdaki sıraylan yukarı doğru açıyor

ERKEN48 05-09-2012 07:25

Sayın Ahmeter,
sellukanın tohum bağlaması için kapalı ortamda mı olması gerekiyor. Benim sellukanın çiçekleri 3-4 gün içerisinde dökülüyor.Normali bu mudur?

ahmeter 05-09-2012 12:21

Sayın 48
Bu sene selluka yetiştirmemin 6 senesi İstanbul sellukaya biraz serin geliyor
Şöyleki çiçek açtıktan sonra tohum bağlama zamanı ekim kasım aralık ayları İstanbulun geçe serinliği tohum bağlamayı zora sokuyor
Bu sene değişik bir yöntem uygulayıp kökü bahçede BİTKİNİN GÖVDESİNİ SERAYA alıp bir deneme yapıyoruz Selamlar

kalambaklı 05-09-2012 12:58

2 Eklenti(ler)
Geçen yıl iş merkezinin önüne diktiğim selluka sonunda geçte olsa çiçeklendi.
Eklenti 329828

Eklenti 329829

ERKEN48 05-09-2012 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 1015423)
Sayın 48
Bu sene selluka yetiştirmemin 6 senesi İstanbul sellukaya biraz serin geliyor
Şöyleki çiçek açtıktan sonra tohum bağlama zamanı ekim kasım aralık ayları İstanbulun geçe serinliği tohum bağlamayı zora sokuyor
Bu sene değişik bir yöntem uygulayıp kökü bahçede BİTKİNİN GÖVDESİNİ SERAYA alıp bir deneme yapıyoruz Selamlar

Sayın Ahmeter,
Benim bu sene ilk senem.Bulunduğumuz yer sahil ve sıcaklık oldukça fazla.Merak ettiğim şimdi açan çiçekler 3-4 günde dökülüyor.Bu çiçeklenme daha ne kadar sürebilir? Bu dökülmeler aşırı sıcaktan olabilirmi? Örneğin Eylül ayına çiçeklenme olursa tohum bağlama ihtimali olabilirmi?Selamlar,teşekkürler.

memet 05-09-2012 14:26

Çiçeklerin üç dört günde dökülmesi normal.
Bizim buradalarda eylül boyunce çiçekli kalacağı kesin duruma göre ekime de sarkabilir.
Erken dökülmelerin bir nedeni gübreleme ile ilgili olabilir.
Çiçeklenme olduğunda herzaman tohum bağlama olasılığı var.

ahmeter 06-09-2012 18:53

Sende bu güzellik varken

1 Eklenti(ler)
Sana İstanbulun havası yaradı sellukam

Nevzat 06-09-2012 19:41

2 Eklenti(ler)
Sonunda açtı...:o

ERKEN48 07-09-2012 07:38

4 Eklenti(ler)
Bu sene çimlendirebildiğim tek tohumdan yetişen benim ilk selluka denemem.

edelvays58 08-09-2012 13:32

Ben de bu siteye yeni katıldım. Daha önce sadece forumda yazılanları takip ediyordum. Salluka çiçeğini ilk defa Alaçam'a gittiğimde, kaldığım otelin sahibi verdi ve dedi ki :'Bu çiçeği kasabamızda kaybetmiştik ama babam nasılsa bir kaç tohum bulmuş ve tutturmuş' ve bana da bir kök verdi. Gayet iyi büyüyor, epey uzadı ama henüz çiçek açmadı. Saksısı çok küçüktü ve birkaç gün önce , toprağını dağıtmadan daha büyük bir saksıya değiştirdim. Daha da hızlı büyümeye başladı. Keşke daha önce değiştirseydim. Ama henüz çiçek yok. Olsun. Seneye açma şansı çok yüksek, ama yine de umudum var, çünkü anladığım kadarıyla ekim ayına kadar açıyormuş.
Çelikten çoğaltmak daha kolaymış sanırım. Ben de öyle çoğaltmayı düşünüyorum. Eğer tutarsa sana da gönderirim.:-))))

memet 08-09-2012 13:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi haticevertop (Mesaj 1016378)
Merhabalar aranıza yeni katıldım yıllar önce bizimde bahçemizde selluka vardı babam çok severdi çiçek açtığı zaman hemen bir kahve yaptırır ve karşısına geçip ona bakarak içerdi bundan çok büyük keyif alırdı. Ama ne yazık ki babamla birlikte bu güzel çiçeğide kaybettik. Şimdi tekrar yetiştirmek istiyorum ama bir türlü bulamadım nerede bulabileceğim konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim sevgiler

Sellukanın anavatanı İzmir. Herkeste tohum oluyor. Ama şimdi çiçek açma döneminde. Şubata doğru toplantılarda arkadaşlar tohum değiştokuşu yaparlar.

edelvays58 08-09-2012 13:57

Sanırım çiçekler hakkında en doğru bilgiyi bu sitede buldum. Çiçekleri çok seviyorum ve epey çok sayıda edindim. Bazılarını satın aldım , bazılarını da kendim çoğalttım. Ben de aranıza katılmak ve sizinle bilgi alış verişinde bulunmak istiyorum. Okuduğum mesajlarda , sizlerin de çiçek yetiştirirken nasıl heyecanlandığınızı anlıyorum. Ben de benzer duygular hissediyorum..........:-))

elek 09-09-2012 14:21

1 Eklenti(ler)
Balkonum hiç direk güneş almıyor ve bol rüzgarlı. Bu olumsuz koşullara rağmen selluka kanaatkar çıktı. 2 sene önce tohumdan yetiştirmiştim. Üzerinde 100 kadar tomurcuk var, açmaya başlayanların üzerinden arı eksik olmuyor (tohumlar yoldadır umarım :rolleyes: )

Yazın bitmemesini istemek için bir sürü nedenim vardı zaten, şimdi bunlara sellukayı da ekledim. Keşke daha uzun süre seyredebilseydik bu güzellikleri...

Hülya 10-09-2012 18:17

3 Eklenti(ler)
Haziran ayının sonunda bahçedeki yerini alan selluka toparlanıp, tomurcuklarını büyütmeye başladı.
Geçtiğimiz yıl saksıda tohumdan yetişmişti. :)

Aynı sırada üç fidan var .İkisi gayet iyi gelişti.Bir tanesi pek iyi değil.Havalar serinleyince umarım o da diğerleri gibi gelişimeye başlar.

ahmeter 10-09-2012 19:15

1 Eklenti(ler)
Sellukam

denizhoca 11-09-2012 19:05

hepsi çok güzeller maşallah,
bizimde balkonumuzda var bu yılki paylaşımdan payımıza düşen 5 tohumdan birini yetiştirebildik, gözünün içine bakıyoruz açsın diye sürekli sürgün veriyor dallandı budaklandı ama henüz çiçeği yok, umarım bizde görürüz çiçeğini

tasom 12-09-2012 12:09

İki senelik sellukam balkonumu sardı.Üzerinde yaklaşık 30-40 çiçek var resimlerini çektim.5 mesaj olsun , bende fotoğrafları yükleyim diye sabırsızlanıyorum.
Bu arada geçen sene aynı sellukam sadece iki çiçek vermiş ve iki tohum vermişti.Onlardan çıkan toplam 6 tohumuda geçen hafta ektim.bakalım onlarda bir gelişme olacakmı.Bu arada yerim Karşıyaka.Geçen sene kışı sellukam bahçede geçirmişti.

kalambaklı 13-09-2012 12:30

2 Eklenti(ler)
İki yıl önce Egeünal çiçekçiliğe verdiğim fideler büyüyüp muhteşem çiçeklenmiş.
Eklenti 331278

Eklenti 331279

memet 13-09-2012 13:17

1 Eklenti(ler)
Egeünaldaki sellukanın benim çektiğim fotoğrafı.

memet 13-09-2012 16:38

1 Eklenti(ler)
Başka açıdan seulluka

ahmeter 14-09-2012 06:47

1 Eklenti(ler)
sellukam

vehbi 16-09-2012 11:05

3 Eklenti(ler)
Bence'de selluka İsanbul'u sevdi, bizi sevindirdi,ne dersiniz.

vehbi 16-09-2012 11:23

2 Eklenti(ler)
Bunlarda henüz büyüleyici renk ve koku vermek için bekleyenler.

memet 16-09-2012 11:37

Bu sene İzmir'de elimizde tohum olmayabilir. İki anaçtan birini kesmişler diğeri de çiçek yapmadı.

vehbi 16-09-2012 14:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 1019192)
Bu sene İzmir'de elimizde tohum olmayabilir. İki anaçtan birini kesmişler diğeri de çiçek yapmadı.

İki senedir tohum alamıyorum,çiçeğini açmakta olan selluka kışı içeride geçirdi,nisan sonu gibi saksıyla beraber bahçeyle toprakla buluştu,umarım tohum olurda bizde paylaşırız,İstanbul'un karadeniz sahil kıyısında olduğu için hava şartları belli olmuyor,ani soğuklar başlayınca tohum tutmuyor,bu sene biraz daha ümitliyim hayırlısı olsun bakalım,geçmiş yıllarda tohumunu bir çok bitki,çiçek satan,büyük marketlerde ve çiçekçilerde çok aradım,bulamadım paylaşımlardan gelen tohumlarla yetiştirmeye çaliştım,resmini görmüş olduğunuz sellukam geçen sene fide olarak arkadaşımın hediye ettiği selluka.

ahmeter 16-09-2012 15:29

1 Eklenti(ler)
Evde kokusunun yayılmasını arzu ettik

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025