agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

Ferda Ülkümen 23-03-2007 16:10

Selluka tohumlarını yeni dikecek arkadaşlar;Ben tohumların üzerlerini ince bir toprak tabakasıyla kapattım.(kendi kalınlığının 1-1.5 mislı gibi)Galiba bu yüzden daha çabuk çimlendi.Mine hanım da dünkü mesajında anlatmış
Hepinizin darısı başına.

Ferda Ülkümen 23-03-2007 16:14

O heyecanı ben çok iyi anlıyorum adabayrakoğlu.yazarken harfleri bulamıyorum

papatyam 23-03-2007 16:14

Ferda hanım,
Bende Mine Hanımın yazısını okumuştum ve tohumların üzerini çok az toprak ile kapattım bekliyorum :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 87940)
Selluka tohumlarını yeni dikecek arkadaşlar;Ben tohumların üzerlerini ince bir toprak tabakasıyla kapattım.(kendi kalınlığının 1-1.5 mislı gibi)Galiba bu yüzden daha çabuk çimlendi.Mine hanım da dünkü mesajında anlatmış
Hepinizin darısı başına.

Ophrys 23-03-2007 16:15

Ben tohumun yarısını daldırmıştım. Şu anda gayet sağlıklı görünüyor. Acaba biraz örtmek için çok mu geç kaldım?**** örtmem şart mı? Fotoğraflara bakıp bana yön gösterirseniz sevinirim.

papatyam 23-03-2007 16:16

Bilmezmiyim :)
Evet şimdi ben ve diğer arkadaşlarımız büyük bir heyecan ile bekliyoruz :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adabayrakoglu (Mesaj 87939)
Ben ilk yaprakları gördüğümde nasıl sevindim anlatamam. Biliyorsun benim için çok önemliydi Selluka ya ulaşmak. Darısı başına.

Ophrys 23-03-2007 16:16

Ferda hanım siz selluka bitkisini daha önce görmüşmüydünüz?

Ferda Ülkümen 23-03-2007 16:22

Fotoğraflara baktım adabayrakoğlu ama ben uzman değilim,bana göre iyi görünüyor.sorun olursa,biraz toprak ekleyebileceğinizi Mine hanım anlatmış.

Ophrys 23-03-2007 16:23

Teşekkürler.

Ferda Ülkümen 23-03-2007 16:31

Hayır,sellukayı ben hiç görmedim.
Ama babam yıllardır çocukluğunda İzmirde gördüğü,gençliğinde de Kalamışta bir doktorun köşkünün bahçesinde yetiştiğini hatırladığı çok güzel kokan mavi renkli bir çiçeği arardı.Forumdaki resimlerini gösterdim;o selluka imiş.
Şimdi babam benden daha heyecanlı.

Ophrys 23-03-2007 16:52

Umarım o güzel çiçekleri görüp koklamak nasip olur hepimize. Ben gördüm aşık oldum öyle güzel kokuyor ki. Babanızın heyecanlanacağı kadar özel bir bitki. Sağolsun Memet Bey ve Papatyam sayesinde birçok ilde can bulup yaşayacak.

Ferda Ülkümen 23-03-2007 16:54

Evet,hepimizin umudu bu.

bitkiseli 23-03-2007 16:58

Ben de akşam suya koyacagım, toprağa koyarken tohumu rasgelemi koydunuz yoksa yönü varnı?

caploonba 23-03-2007 17:10

Ben yatay koydum 4-5 günde çimlendi.

Oğuzhan 23-03-2007 17:59

Oh Oh ne güzel.Herkes ekmişte çimlenmiş bile.:)Biz en sona kaldık galiba.
Ben bugün suya koyacam.Havalar ısınsın diye bekliyecektim.Ama baksanıza herkes bizi sollamış.:)

memet 23-03-2007 18:05

Ben şaşırdım trafiği.
İzmir dışında ilk çimlenen kimin şimdi.

bitkiseli 23-03-2007 18:17

sanırım ektikten sonra 3-4 gün içinde yüzümüzü güldürüyor, umarım hep böyle devam eder kokusu görüntüsü hem bu kadar güzel hemde kaprissiz aman nazar değmesin.
bu arada ekilip de çimlenmeyen tohum oldu mu?

Ferda Ülkümen 23-03-2007 20:25

Galiba benimki Memet.

lerdemir 24-03-2007 00:17

Veeeeeeeee Mutlu Sonnnn

GELDİİİİ,

Benim tohumlar da geldi...

Sevgili memet ve papatyam'a sevgi ve teşekkürlerimle...

Gönüllerine, emeklerine sağlık...

Son haftalarda inanılmaz yoğun bir tempom var, eşim bugün demez mi sana 2 gün önce bir zarf geldi diye.

ALLAHIMMM bir de baktım ki bizim tohumlar gelmiş...:p

Bu haftasonu da çok yoğunum, belki rutubetsiz bir yerde gelecek haftasonunu bekleyeceğim, sonra ve sanırım tüm ekipte en sonuncu olarak harekete geçeceğim...

Gelişmeleri fotoğraflayacağım, hayırlısı ile hep beraber görürüz.

Hepinizi sevgi ve hürmetle selamlıyorum...

Güzel İnsanlar Topluluğu... (GİT projesi) :D

BenBen1967 24-03-2007 02:05

Bende daha ekmedim okuyorum en doğrusunu yapmaya çalışacağım tecrübelerden faydalanmak her zaman iyidir;)

Oğuzhan 24-03-2007 08:43

Benimkiler suda şişmeyi bekliyor...:)Kokusunu alır gibi oluyorum...:)

papatyam 24-03-2007 08:48

Benim tohumların başına kötü birşey geldi :(
Akşam eve gider gitmez filizlenen tohum varmı diye baktım birde ne göreyim minik minik hoplayan zıplayan beyaz top gibi böcekler hemen tohumları aradım buldum iki tanesi filizlenmiş, bu ara çok çiçek dikip tohum ektiğimden evde saksım da kalmamış ben de saksı tabağına ektim tohumları az filizler büyüsün sürekli olarak kalacakları saksı ile buluşacaklar.

melevcan 24-03-2007 08:53

Geçmiş olsun papatyam :( Ama kurtarmışsın en azından, ucuz atlatmış tohumcuklar :( Çabucak büyürler inşallah...

Şu GİT projesi için bir liste yapsak olur mu acaba ? :) Kimlerde tohum var, kimlerle birlikte bu güzelliğin içerisindeyiz net olarak bilsek olmaz mı ? Ben yeniyim ya, kimseyi tanımıyorum :(

Ben de GİT projesine katılanları bir komite olarak düşünüyorum ve adını TDK (Tokprak didikleme komitesi) olarak koyuyorum kendi adıma :p Sizler ne dersiniz ? TDK'nın GİT projesi :D:D

melevcan 24-03-2007 09:14

Ben yine bir soru sorabilir miyim ? :o

- Her tohumu içine torf koyulmuş ayrı kaba ekin (birer plastik kola bardağı olabilir). Torfu önceden oksijenli su ile yaptığınız solüsyonla sulayın. Can suyunu da bununla verin.

Ben tohumları çimlenmesi için plastik kola bardaklarına, bardakların altlarını delerek koyacağım ama bu işlemden önce torfu yıkayacak mıyım ? Yıkarsam çok ıslanmayacak mı ? Peki o zaman tohumu ekince çok su olmaz mı ? Bir de üstüne tekrar can suyu mu vereceğim ? Nasıl olacak ? :o Ben ne yapacağım yahu ? :(

memet 24-03-2007 09:49

Torfu neden yıkıyorsun?
Tohumunu koy torfa sonra, güzelce sula. Nemli kalmasına dikkat et, hepsi bu.
Bir de üstünü kola şişesinin yarısıyla kapadın mı işte, sera da hazır.

melevcan 24-03-2007 10:15

Teşekkür ederim ;) Torfu önceden oksijenli solüsyonla sulayın deyince, bardaklara koymadan önce solüsyonla yıkanacak sandım :o

Ben çok soru soruyorum değil mi ? :( Tohum gönderdiniz teşekkür ederim ama benden bıkmazsınız inşallah :(

memet 24-03-2007 10:25

Çok soru sormanızın hiç bir sakıncası yok. Amacımız mümkün olduğu kadar çok yayılması sellukanın.
Yetiştirdiğimiz tohum çuvallarını Kemeraltı Esnaf derneğine de götüreceğiz.
İlk tohumu selluka sanarak onlardan almıştık.

melevcan 24-03-2007 10:32

Peki, çimlendirdiğimiz sellukalar bu yaz içerisinde yeterli erişkinliğe ulaşıp tohum verebilecekler mi ? Ya da şöyle sorayım; her bir tohumdan elde ettiğimiz selluka, erişkin olduğunda ne kadar tohum verir ?

Mine Pakkaner 24-03-2007 11:08

Bu bitkinin gücüne, bakımına, isteklerinin karşılanmasına göre değişir. Açtığı çiçek sayısı ile ilgili bir durum. Açtığı çiçekle oranyılı meyve verir. Her meyve normalde 6-8 kadar tohum barındırır. Ama her tohum gelişmesini tamamlamış olmayabilir.

ogzhn 24-03-2007 11:27

Bütün şampiyonluklara adaydık sonuncu olacağız galiba:( daha bi belirtti yok tohumlarda:(

melevcan 24-03-2007 11:32

Üzülme, çimlenirler ;) Onlara zaman tanı, şartları diğerlerininkinden farklı olabilir ;) Sadece biraz sabret, bence harika bebek sellukaların olacak arkadaşım ;)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025