agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

papatyam 21-03-2007 09:28

Arkadaşlar,
Elimde çok az tohum kaldı ;) haberiniz olsun.

ktepe 21-03-2007 09:53

Merhaba
Tohum varsa ben de rica ediyorum.

bitkiseli 21-03-2007 10:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 86909)
Bitkiseli Merhaba,
Eşin nasıl tekrar çok geçmiş olsun bugün gönderiyorum tohumlarını.

Sağol, yavaş yavaş iyileşiyor, ben de sitemizi tek gözle takip ediyorum dişim apse yapmış, yanağımdaki şiş yüzünden sağ gözüm kapanmış durumda, evimizin halini görseniz çok komik:D eşim topal benim yüz şiş dolanıp duruyoruz. (Allahım beni affet gülüyorum ağlanacak halime)
Dün mum çiçeğime kavuştum, heralde ondan bu pozitiflik, eee bugünde tohumlarım gelirse nasıl olurum allah bilir.

memet 21-03-2007 10:39

İkinize de geçmiş olsun.
Sellukanın iyileştirici etkisi konulu bir yazı yazarız, eğer dişinde düzelme olursa.

papatyam 21-03-2007 10:55

Ad, Soyad, Açık Adres ve Telefon bilgilerinizi Özel den mesaj gönderirmisiniz, bekliyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ktepe (Mesaj 86960)
Merhaba
Tohum varsa ben de rica ediyorum.

ogzhn 21-03-2007 11:18

Merhabalar aşamaları şu an da görüntülü olarak sizlere aktarmam zor ama umarım ilerleyen zamanlarda göstereceğim.Büyük ihtimal şampiyonlukların çogunu ben alacağım:)

papatyam 21-03-2007 11:48

Çok iddialısın ogzhn, hadi bakalım göreceğiz :)

ogzhn 21-03-2007 11:52

Evet biraz iddialıyım ama dokunduğum herşey canlanır benim.

Erguvan Muhibbi 21-03-2007 12:04

Selluka isminde Fransada yaşayan bir Türk hanım olduğunu duydum.
Bulursam bu yazılardan haberdar edeceğim.

papatyam 21-03-2007 12:21

İşin bitkiler ile ilgiliydi galiba :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ogzhn (Mesaj 87009)
Evet biraz iddialıyım ama dokunduğum herşey canlanır benim.

papatyam 21-03-2007 12:56

Herkes tohumları ektiği tarihi bence not alsın Şampiyonada ki değerlendirme de buna göre yapılsın diyorum ben :)
Sizler ne dersiniz?

melevcan 21-03-2007 13:12

Hımm ben epey geç kalmışım anlaşılan :( Ama fena da olmamış hani, acemilikten tohumları ziyan edebilirdim. Konuları dikkatlice okuyup öğreneceğim ve tabi sizin bundan sonra çimlenmeyle ilgili olan yazılarınızı da takip edeceğim. Önce birşeyler öğreneyim sizlerden. Sanırım seneye, bu seneki sellukalarınızdan bana tohum ayırırsınız, değil mi ? Ben de bu keyfi yaşamak isterim :D Hepinize başarılar diliyorum arkadaşlar, dilerim çok güzel sellukalara sahip olursunuz :p Sizden daha çok heyecanlandım dersem yalan olmaz ;)

papatyam 21-03-2007 13:29

Melevcan,
Hemen özelde adres bilgilerini gönder son tohumları da sana göndereyim :)
bekliyorum

habibe 21-03-2007 13:41

Evet papatyam adalet isteriz değil mi ama :))

memet bey hakemlik yapar tohumculara :)) Birde jüri oluşturulması lazım :p :dilli:

papatyam 21-03-2007 13:47

Kesinlikle Adalet :)

sevkıyat bugün bitiyor arkadaşlar elimde son beş tohum kaldı onlarıda Menevcan için ayırdım adresini bekliyorum,
eee herkese hayırlı uğurlu olsun diyelim:)

Ekim tarihlerinizi not almayı unutmayın :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 87066)
Evet papatyam adalet isteriz değil mi ama :))

memet bey hakemlik yapar tohumculara :)) Birde jüri oluşturulması lazım :p :dilli:

melevcan 21-03-2007 14:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi papatyam (Mesaj 87059)
Melevcan,
Hemen özelde adres bilgilerini gönder son tohumları da sana göndereyim :)
bekliyorum

Papatyam sen birtanesin, çok teşekkür ederim :p Daha dün tanıştık, ama o kadar incesin ki, hemen bana da tohum gönderiyorsun. Ne diyeyim, beni çok mutlu ettin, sağolasın...;) Adresimi özelden gönderdim ;)

papatyam 21-03-2007 14:09

Utandırıyorsunuz beni,

papatyam 21-03-2007 14:14

Tohum Ekim Tarihi 21/03/2007

Evimde suda bekleyen 5 adet tohumu bu akşam ekeceğim, iş yerimde de 2 adet tohum suda onları da akşam üzeri ekeceğim bakalım hangisi önce çimlenecek :)

habibe 21-03-2007 15:10

Papatyam, tohumlarımızı aynı tarihte ekiyoruz sizinle.
Bu akşam bende ekeceğim.

papatyam 21-03-2007 15:15

İki tane tohumu az önce ektim, diğerleri akşama kaldı :))

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 87094)
Papatyam, tohumlarımızı aynı tarihte ekiyoruz sizinle.
Bu akşam bende ekeceğim.

melevcan 21-03-2007 17:22

Şimdi, tohumlar elime geçtiğinde aşağıdakileri uygulayacağım değil mi arkadaşlar ?
  1. Tohumun sert bir kabuğu vardır.Su zımparası ile sürtüp hafifçe kabuğu zedelemelisiniz veya başka bir şekilde çizin,inceltin, ancak sakın kaçırıp da öze inmeyin.
    (Bu ilk maddeyi geçiyorum, çünkü zaten Memet arkadaşımız bu işlemi yapmıştı sanırım)
  2. Arkasından sıcak suya 12 saat tohumlarınızı şişmeye bırakın. (tohumlar 43 - 45 derece sıcaklıkta pişerler onun için buna izin vermiyoruz)
  3. Her tohumu içine torf koyulmuş ayrı kaba ekin (birer plastik kola bardağı olabilir). Torfu önceden oksijenli su ile yaptığınız solüsyonla sulayın. Can suyunu da bununla verin.
    (Oksijenli solüsyon, 0,5 lt. suya 1 tatlı kaşığı oksijen koyularak hazırlanıyor)
  4. Çimlendirme kabının üzerine bir gazete kağıdı onunda üzerine bir cam kapatın.
  5. Kapları sıcağa koyun.
  6. Kontrolü eksik etmeyin.Kotiledonu görür görmez gazete ve cam alınacak(Gazete camdan buharlaşma ile meydana gelecek damlamayı önlemek için.)
    (Bu tohumcuklar piticik piticik uç verdiğinde onları gazete ve camdan kurtarıyoruz)

Ayrıca,
  • Nem kontrol edilecek, tohum kabı kurutulmayacak.
  • Ekim tarihi, çimlenme tarihi, not edilecek, fotoğraflar çekilecek.

Bir iki soru sormak istiyorum,

1 - Torf nedir ? (Bilmiyorum ben bunları gülmeyin bana sakın. Dedim ya acemiyim:( )

2 - Nem oranını nasıl kontrol edeceğim.

Bir de yukarıda saydıklarım konusunda hatam varsa düzeltirseniz sevinirim. Tohumlarımız heba olmasın :rolleyes:

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ;)

ballıbaba 21-03-2007 17:29

Ben getiriyim sana bi torba torf. Elime yapışmaz ki..:) Hem görmüş olursun. Bizimde tuzumuz olur.

Balıkcı 21-03-2007 17:34

Hadi bakiim kızım, sen doğru balığa.:p
Elinin hamuru, pardon puluyla bu işlere amma da hızlı girmişsin.

Her tohum törpülenmez.

Selluka tohumlarını akşamdan ıslat(suya koy) sabah ek.
Torf, pakette satılan gevşek yapılı toprak, diyeyim.Yosun filan var içinde.
Balığa gidince yosunları atmayıp saklamalı.;)
Carrefour'da Bauhaus'da filan var.
İsimlere bak, sanki Türkiye'de yaşamıyoruz.:dilli:

Neyse, yine de bekleyelim, ustalar ne diyecek bakalım.

habibe 21-03-2007 18:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mine Pakkaner (Mesaj 25785)
Dikkat dikkat, bütün sellukacı arkadaşlar, :eek:

Hemen suyu azaltın, kapaklar açık duracak, çok acil oksijenli sulu solüsyon üşenilmeden verilecek daha sonra toprak bir parça kurumadan su verilmeyecek, ;)

Hava çok sıcak, toprak mantarları iyice etkinleşti, su ve nemle birlikte oh oh deyip yayılıyorlar. :rolleyes: Tabii bu arada tohumlar da enfekte gelmiş olabilir.

Daha öncesinde sellukacı arkadaşların tohumlarında çürümeler olmuş. Mine hanım bu uyarısını yapmış. İki arada bir derede kaldım sanki. Mine hanım İMDAT ! İM-DAT
(tohumları biraz önce ektim. Islattığım tohumlardan yalnızca birisi şişmiş :( hepsini ektim ama ümitsizim)

memet 21-03-2007 18:52

Çiçek malzemesi satan herhangi bir yerde torbalarda satılıyor torf.
Tohumlar sert olduğu için kenarını hafifçe zımparlamayı Mine hanım anlatmıştı ilk denemelerimizde, daha çabuk şişmesine yardım etmek için.
Nemi kontrol, torfun susuz kalıp kurumasına engel olmanız gerekiyor. Üstünü tariflerdeki gibi kapatacaksanız, Aşırı nemin çürümelere neden olmasına da engel olmanız gerekiyor. camın altındaki kağıt bu yüzden.
Hiç bir acemi arkadaşımıza gülmeyeceğimiz kesin..
En fazla acemilik ve şaşkınlık başlığında aday gösteriyoruz. O kadar da olur.

Mine Pakkaner 21-03-2007 19:08

Tohum zımparalamayı kimsenin abartmadığını umuyorum. Çok hafifçe...

Bu arada bu işlemlerin hiç birini yapmadan da ekebilirsiniz. Tohumlarınızı ayrın, bir kımını hiçbirşey yapmadan dikin, bir kısmına daha önceki işlemleri yapın.

Herşeyden önemlisi mantari hastalıklara karşı dikkatli olun. Bu şart. Asla kurutmayın veya çürütmeyin.

Ophrys 21-03-2007 19:27

Öldüğünü düşünüp toprağa öylesine bıraktığım selluka tohumum filizlenmiş Memet Bey tohumlar çok bereketli. Galiba çimlenmemesi mümkün olmayan cinsten. Tekrar teşekkürler.

caploonba 21-03-2007 19:55

Benim ektiklerimden hepsi çimlendi.Ayrıca zımparalamadımda.Akşamdan suya koyduğum tohumlardan biri şişmişti ilk o çimlendi zaten diğerleri ondan 7 gün sonra çimlendi.

Ophrys 21-03-2007 19:56

Selluka

1 Eklenti(ler)
Adım adım selluka. Fotoğrafın sol alt köşesine dikkat ederseniz öldüğünü sandığım ancak yaşamayı tercih eden sellukamı görebilirsiniz.

caploonba 21-03-2007 20:03

Benim sellukamda sizinle aynı boyda yarışıyorlar:p
Ama ben daha saksıya almadım.
Haftaya saksıya geçirmeyi düşünüyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025