![]() |
Sayın uylimaz sellukaların sizin koyduğunuz kadar torf(galiba)u İzmir şartlarında bulabileceğini pek sanmıyorum.Bahçe toprağı ve gübre karıştırırsanız daha iyi gelişecekler gibi,kolay gelsin.
|
Arkadaşlar selluka zehirli bir bitki midir? Acilen bilenler yazabilir mi? Çocuklar pencereye sardırdığım yaprakları çiğnemişler:(
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ,
Ben baktım göremedim, bu konuyu incele istersen. Daha sonra bu mesajı silerim. |
Ablacım çok teşekkür ederim. Bir saattir sayfaları geziyorum, internete de baktım, bir yazıdaki bir cümle hariç hiçbir yerde geçmiyor. Emin olan birinden de duymak istedim.
Cittaslow Botanik Park: Eylül 2013 bu bağlantıda adam "selluka ise zehirli bir bitkidir" yazmış :( |
sellukanın baklası yenir dolayısıyla yaprakları da zehirsiz olabilir diye düşünüyorum
|
Alıntı:
|
Yukarıdaki mesajları silecektim ama tecrübe olarak kalsın diye düşündüm. Selluka yapraklarını çiğneyen çocuklarıma bir şey olmadı çok şükür. Ama yine de tedbirli olmak, böyle bir durumda yapılması gerekenleri yapmak, -en azından- bir şey olmaz demeden teyakkuzda beklemek lâzım. Oranın azlığı ya da çokluğu zehir mi şifa mı olacağını da belirlermiş bazı durumlarda.
Kendimi dikkat ediyorum sanıyordum ama yeterince değilmiş demek ki, buradan çıkan ders; çocuklarla bitkileri asla yalnız bırakma her ikisinin de iyiliği için:D Bu arada ilgilenen, zaman ayırıp cevap yazan arkadaşlarıma çok çok teşekkür ederim :) |
Günaydın arkadaşlar.. İzmir'de Selluka fidesi bulabileceğim bir yer var mıdır bildiğiniz?
|
Merhabalar,
Selluka fidelerimi 2 ay kadar önce ektim şu an 3 metreye kadar ulaştılar. Ancak bir tanesinin uzaması durdu ve yapraklarında aşağıdaki gibi bölgesel kurumalar var. Ayrıca yapraklar diğerlerine kıyasla çok daha küçük. İşin enterasını aynı kökten çıkan 2. sürgün yan yana sürmelerine rağmen bu semptomları göstermiyor ve aldı başını gitti. Acaba bunun sebebi nedir? Nasıl tedavi edilir? Şimdiden teşekkür ederim. https://barbaros.blob.core.windows.n...624_090212.jpg https://barbaros.blob.core.windows.n...624_090153.jpg |
Sayın Jakin, Hisarönü'nde bir çiçekçide selluka fidesi var. Bugün aldım ben de.
|
Sn. Sezins teşekkür ederim cevabınıza. Adres ve telefon bilgisi verebilir misiniz rica etsem. Oğlum İzmir'de okuyor, yürüttükleri bir çalışma var, bitirince Mersin'e dönecek. Gelirken getirecek. :) Tekrar teşekkürler..
|
Alıntı:
|
Sn. Sezins çok teşekkür ederim.. :)
|
Alıntı:
|
bunun yeşil olanını taze fasulye gibi yıllarca pişirip yedik. evin etrafına dikerdik. 2 katlı evin tepesine çıkar oradan aşağı inerdi. masallardaki fasulye gibi derdi aarkadaşlar. şimdi burada zehirli falan duyunca şaşırdım. oysa ben yetiştiriciliğini yapıp satmayı düşünüyordum :)
|
1 Eklenti(ler)
Sellukam sararıyor ve yapraklarında kahverengi lekeler oluyor ne yapmalıyım.Teşekkürler
|
duvara yakın yanmış olabilir!
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlaçladıktan sonra bahsettiğim böcekleri daha net görebilirsiniz, ölüp oldukları yerde kaldıkları için gözle seçilir hâle geliyorlar. Sellukanın sağlıklı gelişebilmesi için bol güneş gerekir, bir de büyük saksı. Evinizin konumu uygunsa bol güneşli bir yere almanızı tavsiye ederim. |
Selluka
Alıntı:
|
İlginize teşekkürler ilaçlayıp geniş bir saksıya alacağım:)başka bitkilerimde kırmızı örümcek görmüştüm
|
Sayın gizsu sanki fazla sulama var,bence bu yönden de inceleyin.Saksının drenajını kontrol edin.Benim ki de çok yağmurda sarsıldı ama toparladı.Bir de Suz-i Dilaranın dediği gibi büyük saksı!
|
1 Eklenti(ler)
Çiçekleneği ana saksıya alınmasını bekliyor
|
Merhabalar,
Uzun zaman sonra selluka sahibi oldum. Gözüm gibi bakmaya çalışıyorum. Geçtiğimiz günlerde yeni bir saksıya ekip sarılacağı bir çubuk buldum. Şimdi bayram tatili yaklaşıyor. 10 gün kadar evde olmayacağız, bırakabileceğim de kimse yok. Susuz kalmaması için öneriniz var mı acaba? |
Yanınızda götürün bence.. ;) Benim sellukam olsa onu da götürürdüm tatile.. Şaka bir yana oğlum sellukayı bulup almış, sevinçten uçuyorum.. Hayırlısıyla gelseydi, gelince paylaşırım sizlerle.. Sevgiler..
|
Selluka ,benim de çok sevdiğim bir sarmaşık. O çiçeklerini gördükten sonra hele, hep görmek ve koklamak istiyor insan.
Bir deneyimimi paylaşmak isterim. İlk edindiğim selluka bahçede ekiliydi ve bir yıl içinde inanılmaz gelişti ve çiçek açtı. Kış aylarında bahçede kaldı ve çok yağmur ve poyraz aldığı bir yerdeydi. Kışı atlatamadı tabii. Geçen yıl tohumdan tekrar yetiştirdim ve farklı bir yere ektim,yine bahçeye. Rüzgar ve yağmur almadığı bir yere ve şiddetli soğuklara rağmen hayatta kaldı. Şu anda büyüyor ve gayet sağlıklı. Ayrıca iki küçük saksıdakiler de kuytu bir yerdeydiler ve dayandılar. Onlar da gayet iyi. Şunu demek istiyorum, bitki kökleri ıslak değilse, ve bulunduğu yer rüzgar almıyorsa 0, hatta -2 derecelere kadar dayanabiliyor. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 566248
Sonunda sellukam geldi.. Büyük saksıya dikmeden önce biraz yerine alışmasını, birkaç yaprak vermesini beklesem iyi olur sanırım. Ne dersiniz? |
Bir de gövdesi biraz yana eğilmiş duruyor. Acaba bir destek çubuğu diksem mi, yoksa büyük saksıya geçirdiğimde mi dikmeliyim?
|
Örümcek bitti şimdi yapraklar içe kıvrılıp sarı benekler olmaya başladı diri ve yeşil değiller nedendir acaba derdi bitmedi bir türlü
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:06. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025