![]() |
Merhaba
Bende Selluka edinmek istiyorum ama tohumdan yetiştirecek kadar sabırlı değilim. Çiçekçilere sordum ama bulamadım. Fidesini alabileceğim güvenilir bir site öneren olur mu? Alacağım fide bu yıl çiçek açması için kaç cm olmalı? |
Alıntı:
Kod: sel32 Selluka (Vigna caracalla) (30-120 cm arası boyda) | Kokulu yaseminler |
Teşekkür ederim
|
1 Eklenti(ler)
2015 İlk baharda 5 adet selluka tohumu ekmiştim, 3 tanesi çimlendi ama daha sonra 1 tanesi öldü ikisi yaşadı.
Yaz boyu çok iyi geliştiler ama kışa girerken bir tanesi toprak üstünden kurudu, diğeri hala yaşıyor. Bu gün kuruyan selluka saksısını boşaltıp ne var ne yok diye bakmak istedim, toprak altında olan kısmı kalınca yumru şeklinde kök oluşturmuş, yumru oldukça sağlıklı görünüyor, atmadım tekrar toprağa gömdüm bakalım sonuç ne olacak. Gelişmeleri buradan paylaşırım. Eklenti 593320 |
Ne güzel. Benimde ocak ayı başında soğuktan öldü deyip bakmadığım sellukayı hemen teşhis etmem lazım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selluka sevgisi
3 Eklenti(ler)
Selluka selluka
|
Alıntı:
kes de bilir benim çiçeklere olan tutkumu, kimden çelik istesem verir.Mart ayını sabırsızlıkla bekliyorum. |
Alıntı:
|
Selluka sevgisi
2 Eklenti(ler)
Taze toprak konularak saksılara yerleştirildi
|
Uygun olan varsa tohum yollamanız mümkün mü bütün fidelerim öldü:(
|
Selluka sevgisi
1 Eklenti(ler)
Galiba bu sevgi yok oluyor
|
Missssss kokuyo missssss
|
Sellukanın kuruyan yapraklarını kesip budamalı mıyım? Şimdi yeni bir filizi var dibinde ama diğer kuru yaprak ve dallar büyümesini engeller mi?
|
Yalnız yeni filiz kalsın hepsını budayınız
|
Selluka
Merhaba, Ankara'da yaşıyorum ve bahçeme Selluka ekmek istiyorum. Öncelikle ankarada yetiştirebilir miyim. Ayrıca tohum ya da fidesini alabileceğim bir yer var mıdır? İnternette Bi yer buldum ama güvenilir mi bilemiyorum. Çok teşekkürler
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Malisefki fide bulamadım.tohum almak zorunda kaldım allahtan tohum bulabildim☺şimdi kargoda geleceği günü beklıyorum.sonra ise dikip yeşerecegi ve büyüyceği evreyi bekleyeceğim.umarım bunuda başarabilirim...fotograf paylaşıcam evre evre
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
İşte bu da yeni filizim. Heyecanla çiçekleneceği günü bekliyorum. Eklenti 597884 |
Bende tohum aldım, nisan başı gibi çimlendirmeye çalışacağım.
|
Sellukam
1 Eklenti(ler)
Tohumunuzu hemen çimlendirmeye başlıyabilirsiniz havalar müsait kolay gelsin
|
:D:D Benim tohumlarimda yolda
|
Tohumları toprağa kavuşturdum, umarım kısa zamanda çimlenip büyür güzel çiçek ve kokularını ortama salarlar.
Edit: 29mart akşam saatlerinde ektigim 3 tohumdan; 1. Bir nisanda 2. Üç nisanda 3. İse 4 nisanda çimlendi. |
30 tane tohum ekmiştim iki grup halinde 10 gün arayla.ilk grup 15 de 12 filizlendi. Darısı diğer 15 in başına...
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Selluka
1 Eklenti(ler)
Nihayet elimteki ttohumdan sad3c2 birini dikerek çimlenmesini beklerken uzun bir aradan sonra bugun sellukam bana merhaba dedi☺
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025