agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

sevim.K 14-07-2010 17:11

Evet şimdi kırmızı örümcek için ne yapabileceğimizi araştıralım, sonra büyüteçle yapraklara bakalım:(

kalambaklı 14-07-2010 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sevim.K (Mesaj 672411)
Evet şimdi kırmızı örümcek için ne yapabileceğimizi araştıralım, sonra büyüteçle yapraklara bakalım:(

Zirai ilaç satan yerden kırmızı örümcek ilacı alınır, ölçülere göre sulandırılır ve rüzgarsız bir zamanda yapraklara püskürtülür.
Sonunda bir süreliğine kırmızı örümceklerden kurtulunur, kolay gelsin.:p

cemo 14-07-2010 19:15

2 Eklenti(ler)
Allaha emenet diyerek, saksıyı bahceye diktirttim. İki saksıyı da aldım( hata etmedim umarım)
Dikim sırasında görmedim, inşallah kökü oynatmamışlardır. Şimdilik altta birkaç yaprak sararması var. 20 20 20 gübre de verdim, izleyip durumu göreceğiz bakalım.

Kiraz 14-07-2010 20:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kalambaklı (Mesaj 672408)
Sevgili öğretmenim, sellukalarınızda bence kırmızı örümcek var, çıplak gözle göremezsiniz, ilaçlamanızı tavsiye ediyorum, ben 15 günde bir ilaçlama yapıyorum ve genede sellukalarıma kırmızı örümcekler istila ediyor.
İlginç olanı ise bahçede olan sellukalarımda kırmızı örümcek istilası yok denecek kadar az.:eek:

Benimki de bahçeye geçtikten sonra kırmızı örümcekten kurtuldu. Önceleri sulandırılmış kükürt kullanıyordum, bir süreliğine iyi sonuç veriyordu. En son neem azal kullandım, ya bundan sonra ya da bahçeye geçince tekrar kırmızı örümcek olmadı.

Yılmaz Yalçın 14-07-2010 22:29

Benim sellukada henüz kırmızı örümcek yok..İnşallah görmem:)Bir sıra tırtıl istilasına uğramıştı bahçem ama birden kayboldular:)Sellukamın gövdesinden çıkan oldukça kalın ve siyah renkli sürgün üst kattaki komşumun balkon demirine kol atıp düğümlemiş kendisini çektim ama gelmiyor inatla:)Eşimle çok güldük:)Komşunun balkonu daha çok zaman güneş alıyor sanırım bunu keşfetti:)Kokusunu komşumuz hissedecek:)Yeni evlenip taşınan komşumuza evlilik hediyesi oldu gerçi daha haberleri yok bu durumdan:)

rahna_mosa 15-07-2010 07:56

yılmaz bey komşunuzunda bu durumdan rahatsız olacağını hiç sanmam. ben hala selluka sahibi olamadım. memet beyden alıcam ama hala gidemedim. acaba zamanı geçmişmidir. yani bu süreden sonra almam fayda sağlarmı? yoksa kışın tohumdan mı ekeyim? ne dersiniz?

Yılmaz Yalçın 15-07-2010 15:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rahna_mosa (Mesaj 672583)
yılmaz bey komşunuzunda bu durumdan rahatsız olacağını hiç sanmam. ben hala selluka sahibi olamadım. memet beyden alıcam ama hala gidemedim. acaba zamanı geçmişmidir. yani bu süreden sonra almam fayda sağlarmı? yoksa kışın tohumdan mı ekeyim? ne dersiniz?

Sevgili Rahna,
Mutlaka alın derim Mehmet Bey'den sellukanızı.Büyük bir saksıya ya da İzmir'de bahçeye rahatlıkla dikilebilir..Çok hızlı büyüdüğünden çiçek açacaktır..

sevim.K 15-07-2010 18:05

Bugün baktıramadım fırsat bulup yarın ilaç baktıracağım ama merak ettiğim bir şey var. Tamam gözle görünmüyor bu zararlı. Peçete nemlendirdim. Yaprakların üst ve alt kısmına sürdüm, sap kısmına falan. Renk değişikliği olacak mı diye baktım. Olmadı.:eek:

Kiraz 15-07-2010 18:12

Eğer kırmızı örümcek varsa önce minik minik sarı noktalar oluşuyor, yapraklar kısa zamanda bozulup dökülüyor. Yaprakların altında (özellikle uç yapraklarda) çok küçük noktalar halinde seyrek de olsa zararlı gözükebiliyor. Belki sizinkinde yoktur.

acemifüsun 15-07-2010 19:18

[QUOTE=Yılmaz Yalçın;672521]Benim sellukada henüz kırmızı örümcek yok..İnşallah görmem:)

Sevgili Yılmaz sellukan sana gelmeden, en az 4 kere kırmızı örümceğe karşı ilaçlandı:)

Yılmaz Yalçın 15-07-2010 22:06

[QUOTE=acemifüsun;672849]
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 672521)
Benim sellukada henüz kırmızı örümcek yok..İnşallah görmem:)

Sevgili Yılmaz sellukan sana gelmeden, en az 4 kere kırmızı örümceğe karşı ilaçlandı:)

Sevgili Füsun Abla,

Teşekkür ederim tekrar gerçekten selluka sağlıklı çıktı hem de sürekli sürgünde görsen tanıyamassın:)Tohumdan ne zaman ekmiştin?

acemifüsun 15-07-2010 23:26

15 kadar tohumdan sadece 2 adet çimlendirebilmiştim, sanıyorum Mart'ın ilk haftasında ekmiştim Yılmazcığım:) En kısa zamanda bol bol çiçeklerini de gör:)

Yılmaz Yalçın 16-07-2010 16:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 673132)
Gözün hep üstünde olsun kardeşçiğim, bence yaprakları devamlı kontrol et, bir belirti görürsen ilaç uygularsın :)

Hangi ilacı uyguladın ablacığım?Bir de kırmızı örümcek olduğunu nasıl anlayacağız?

Birol 17-07-2010 09:08

4 Eklenti(ler)
Gecen sene bahceye diktiğim, kışın dondan öldü diye düşündüğüm sellukamın boyu, beş altı metreyi buldu, her tarafındanda yeni yeni sürgünler veriyor, çiçeklenme henüz yok daha erkenmi bilemiyorum, sizinle paylaşmak istedim.

k_donmez 17-07-2010 13:14

1 Eklenti(ler)
Ankara'dan bir hafta ayrıldım. Dönüşte Selluka uzamış, saksıdaki sırığa sarılarak 1 metreye yakın boylanmıştı.

siniroluyorum 18-07-2010 12:07

Arkadaşlar selluka yazın içeride durabilir mi?

Yılmaz Yalçın 18-07-2010 15:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi siniroluyorum (Mesaj 673781)
Arkadaşlar selluka yazın içeride durabilir mi?

İçerde olmaz dış mekan bitkisidir..İçeri alırsanız en büyük düşmanı kırmızı örümcek dadanıp çiçeği kurutur..Üstelik bol güneş görmesi gerekiyor..Kışın mecburen içeri alacaksınız dondan korumak için.

lord6 18-07-2010 19:53

1 Eklenti(ler)

selamlar,
bende bu sene selluka yetiştirmeye başladım.
ekte fotoğrafını yolluyorum.
şuan boyları 2 mt'yi geçti...
yeni fotoğraflarını yakında yollayacağım...

Yılmaz Yalçın 18-07-2010 20:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lord6 (Mesaj 673896)
selamlar,
bende bu sene selluka yetiştirmeye başladım.
ekte fotoğrafını yolluyorum.
şuan boyları 2 mt'yi geçti...
yeni fotoğraflarını yakında yollayacağım...
izmir - karşıyaka'dayım...

Sevgili Lord6,
Şuanki halini de fotoğraflarsanız tomurcuk oluşumu başlamış mı bakarız.

Birol 19-07-2010 09:30

Benim yukarda resmini koyduğum sellukam on onbeş yerinden filizler yani yeni sürgünler atıyor, ben hepsinide birbirine sardırıyorum bilmiyorum doğrumu yapıyorum, yoksa yeni sürgünleri kesip ana gövdeninmi ilerlemesini sağlamalıyım bilemiyorum. Boyu beş altı metre olduğu halde tomurcuk oluşumu halen yok.

Kiraz 19-07-2010 09:57

Sn. Birol, sellukanızı güle güle büyütün. Benimkinde de tomurcuk oluşumu 5-6 m olunca başladı, sizinki de yakında başlayabilir. Aynı şekilde yeni çıkan yan sürgünleri gövdeye sardırıyorum, bunları kesemiyorum, üzerlerinde çiçek oluşumlar var.

ilksenozturk 19-07-2010 14:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 673818)
İçerde olmaz dış mekan bitkisidir..İçeri alırsanız en büyük düşmanı kırmızı örümcek dadanıp çiçeği kurutur..Üstelik bol güneş görmesi gerekiyor..Kışın mecburen içeri alacaksınız dondan korumak için.

dış mekan bitkisidir ama balkonumda tadilat olduğu için geçen yaz boyunca içerde ve güneş gören bir yerdeydi, aylar boyu gözle görülecek hızla büyümüş, neredeyse tüm odayı sarmıştı, ben uzayan dalları sardıracak yer bulmakta zorlanmıştım:p
bu yıl balkona aldım, artık iki yaşında olan tohumdan büyüttüğüm çiçeğimi, bakalım çiçeklerini görebilecek miyim?

lord6 19-07-2010 20:25

1 Eklenti(ler)
sellukalarımın şuanki hali............

gülendam 21-07-2010 22:19

Benim sellukamda kırmızı örümcek var. Ne yapabilirim?

tolgayarici 22-07-2010 02:33

bugün tohumlar geldi ve ben zımpara yapmadan suda bekletmeye başladım sizce uygunmu

Kiraz 22-07-2010 08:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi gülendam (Mesaj 675186)
Benim sellukamda kırmızı örümcek var. Ne yapabilirim?

Kükürt (sulandırılabilen olursa daha iyi) veya neemazal iyi sonuç veriyor.

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 18:14

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sellukamın yapraklarında bir kaç gündür fotoğrafta görülen oluşumlar var.Acaba hangi zararlı buna neden oluyor ve çözümü nedir?

memet 25-07-2010 19:15

Daha fazla zarar vermeden etkili bir böcek ilacı kullanın.

Yılmaz Yalçın 25-07-2010 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 676601)
Daha fazla zarar vermeden etkili bir böcek ilacı kullanın.

Kırmızı örümcek mi acaba?

Şevket Yaşar 25-07-2010 20:43

çiçeklenme hak.

Tohumdan yetiştirdiğim selluka üç metreden fazla uzadı.Henüz çiçek yok.Marmara bölgesinde daha önce yetiştiren üyelerimiz bölgemizde nezaman çiçeklenme olduğu hakkında bilgi verebilirlerse memnun olurum .

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:09.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025