![]() |
Evet şimdi kırmızı örümcek için ne yapabileceğimizi araştıralım, sonra büyüteçle yapraklara bakalım:(
|
Alıntı:
Sonunda bir süreliğine kırmızı örümceklerden kurtulunur, kolay gelsin.:p |
2 Eklenti(ler)
Allaha emenet diyerek, saksıyı bahceye diktirttim. İki saksıyı da aldım( hata etmedim umarım)
Dikim sırasında görmedim, inşallah kökü oynatmamışlardır. Şimdilik altta birkaç yaprak sararması var. 20 20 20 gübre de verdim, izleyip durumu göreceğiz bakalım. |
Alıntı:
|
Benim sellukada henüz kırmızı örümcek yok..İnşallah görmem:)Bir sıra tırtıl istilasına uğramıştı bahçem ama birden kayboldular:)Sellukamın gövdesinden çıkan oldukça kalın ve siyah renkli sürgün üst kattaki komşumun balkon demirine kol atıp düğümlemiş kendisini çektim ama gelmiyor inatla:)Eşimle çok güldük:)Komşunun balkonu daha çok zaman güneş alıyor sanırım bunu keşfetti:)Kokusunu komşumuz hissedecek:)Yeni evlenip taşınan komşumuza evlilik hediyesi oldu gerçi daha haberleri yok bu durumdan:)
|
yılmaz bey komşunuzunda bu durumdan rahatsız olacağını hiç sanmam. ben hala selluka sahibi olamadım. memet beyden alıcam ama hala gidemedim. acaba zamanı geçmişmidir. yani bu süreden sonra almam fayda sağlarmı? yoksa kışın tohumdan mı ekeyim? ne dersiniz?
|
Alıntı:
Mutlaka alın derim Mehmet Bey'den sellukanızı.Büyük bir saksıya ya da İzmir'de bahçeye rahatlıkla dikilebilir..Çok hızlı büyüdüğünden çiçek açacaktır.. |
Bugün baktıramadım fırsat bulup yarın ilaç baktıracağım ama merak ettiğim bir şey var. Tamam gözle görünmüyor bu zararlı. Peçete nemlendirdim. Yaprakların üst ve alt kısmına sürdüm, sap kısmına falan. Renk değişikliği olacak mı diye baktım. Olmadı.:eek:
|
Eğer kırmızı örümcek varsa önce minik minik sarı noktalar oluşuyor, yapraklar kısa zamanda bozulup dökülüyor. Yaprakların altında (özellikle uç yapraklarda) çok küçük noktalar halinde seyrek de olsa zararlı gözükebiliyor. Belki sizinkinde yoktur.
|
[QUOTE=Yılmaz Yalçın;672521]Benim sellukada henüz kırmızı örümcek yok..İnşallah görmem:)
Sevgili Yılmaz sellukan sana gelmeden, en az 4 kere kırmızı örümceğe karşı ilaçlandı:) |
[QUOTE=acemifüsun;672849]
Alıntı:
Teşekkür ederim tekrar gerçekten selluka sağlıklı çıktı hem de sürekli sürgünde görsen tanıyamassın:)Tohumdan ne zaman ekmiştin? |
15 kadar tohumdan sadece 2 adet çimlendirebilmiştim, sanıyorum Mart'ın ilk haftasında ekmiştim Yılmazcığım:) En kısa zamanda bol bol çiçeklerini de gör:)
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Gecen sene bahceye diktiğim, kışın dondan öldü diye düşündüğüm sellukamın boyu, beş altı metreyi buldu, her tarafındanda yeni yeni sürgünler veriyor, çiçeklenme henüz yok daha erkenmi bilemiyorum, sizinle paylaşmak istedim.
|
1 Eklenti(ler)
Ankara'dan bir hafta ayrıldım. Dönüşte Selluka uzamış, saksıdaki sırığa sarılarak 1 metreye yakın boylanmıştı.
|
Arkadaşlar selluka yazın içeride durabilir mi?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
selamlar, bende bu sene selluka yetiştirmeye başladım. ekte fotoğrafını yolluyorum. şuan boyları 2 mt'yi geçti... yeni fotoğraflarını yakında yollayacağım... |
Alıntı:
Şuanki halini de fotoğraflarsanız tomurcuk oluşumu başlamış mı bakarız. |
Benim yukarda resmini koyduğum sellukam on onbeş yerinden filizler yani yeni sürgünler atıyor, ben hepsinide birbirine sardırıyorum bilmiyorum doğrumu yapıyorum, yoksa yeni sürgünleri kesip ana gövdeninmi ilerlemesini sağlamalıyım bilemiyorum. Boyu beş altı metre olduğu halde tomurcuk oluşumu halen yok.
|
Sn. Birol, sellukanızı güle güle büyütün. Benimkinde de tomurcuk oluşumu 5-6 m olunca başladı, sizinki de yakında başlayabilir. Aynı şekilde yeni çıkan yan sürgünleri gövdeye sardırıyorum, bunları kesemiyorum, üzerlerinde çiçek oluşumlar var.
|
Alıntı:
bu yıl balkona aldım, artık iki yaşında olan tohumdan büyüttüğüm çiçeğimi, bakalım çiçeklerini görebilecek miyim? |
1 Eklenti(ler)
sellukalarımın şuanki hali............
|
Benim sellukamda kırmızı örümcek var. Ne yapabilirim?
|
bugün tohumlar geldi ve ben zımpara yapmadan suda bekletmeye başladım sizce uygunmu
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sellukamın yapraklarında bir kaç gündür fotoğrafta görülen oluşumlar var.Acaba hangi zararlı buna neden oluyor ve çözümü nedir?
|
Daha fazla zarar vermeden etkili bir böcek ilacı kullanın.
|
Alıntı:
|
çiçeklenme hak.
Tohumdan yetiştirdiğim selluka üç metreden fazla uzadı.Henüz çiçek yok.Marmara bölgesinde daha önce yetiştiren üyelerimiz bölgemizde nezaman çiçeklenme olduğu hakkında bilgi verebilirlerse memnun olurum .
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025