agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

kirya 13-04-2016 08:07

Ben de 3 gün önce suda bekletip incelediğimde tohumlarimin ektim..henüz hareket yok.kaç günde cimlendigini biliyomusunuz?

ParlakYıldızlar 13-04-2016 12:52

Merhabalar,benim de 5'inde etiği tohumlardan biri cimlendirmede diğeri de gelicek gibi sanki ama bir taneside çürümüş kurtlanmis çıkarıp attım curuyeni,ylang ylang tohumları da 6'sinda ekim yaptım bekliyorum.

Benol Hazaroğlu 13-04-2016 20:02

Bu sene sağlıklı görünen tohumlarım çimlenmedi.

ParlakYıldızlar 13-04-2016 20:47

Benim yeni aldığım tohumu biri çürüdü,diğer ikisi simdilik sağlıklı görünüyor,acaba ben çok fazla mi torpuledim cürüge çıkanı, bilmiyorum ama aldigim yerde 7 ila 21 gün arası cimlenecegi bilgisi verilmisti.

Suveyda 13-04-2016 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar (Mesaj 1453904)
Benim yeni aldığım tohumu biri çürüdü,diğer ikisi simdilik sağlıklı görünüyor,acaba ben çok fazla mi torpuledim cürüge çıkanı, bilmiyorum ama aldigim yerde 7 ila 21 gün arası cimlenecegi bilgisi verilmisti.

Merhabalar, çürüme konusunda çok bir şey diyemeyeceğim bilen arkadaşlar yazacaktır fakat törpüleme olayını tohumun bir köşesinden alttaki beyazlık görünene kadar yapacaksınız fazlası uygun değil.

ParlakYıldızlar 14-04-2016 00:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Suveyda (Mesaj 1453944)
Merhabalar, çürüme konusunda çok bir şey diyemeyeceğim bilen arkadaşlar yazacaktır fakat törpüleme olayını tohumun bir köşesinden alttaki beyazlık görünene kadar yapacaksınız fazlası uygun değil.

Teşekkür ederim Suveyda,zaten biri filizlendi benim endisem topu topu 3 tane olmasi biri gitti

sellukanur 06-05-2016 09:26

Selluka ne zaman çiçek verir acaba? Epey büyüdü benimki. Üst kısımlardaki yapraklar aşağıdakilere göre daha büyük ama henüz çiçeği yok.
Bir de sıvı gübre ya da başka bir şeyle takviye yapmalı mıyım? Şu an iş yerindeyim ama akşam fırsat bulursam resmini de paylaşmaya çalışacağım.Şimdiden teşekkürler...

ERKEN48 06-05-2016 13:13

Birinci yılı ise Ağustos ayını bulabilir.

ahmeter 06-05-2016 16:54

Bölge çok önemli İstanbulsa 11 ay

Jezebel 06-05-2016 21:12

Benim bitkimin 2 yaşı bitti, 3 cü yaşından 2 ay aldı.
Geçen yılki dalları donmadı ve gözlerden filizlendi.
3-4 koldan 3 metreden daha uzun şu an.
Daha erken çiçeklenmesini bekleyebilirmiyim, yoksa Ağustosta mı açar?

ERKEN48 07-05-2016 19:11

sayın Jezebel bence Haziran ortası Temmuz başı gibi. Bu arada 1.çiçeklenme sırasında uzayan sürgünlerin uçlarını kırarsanız en az birincisi kadar yoğunlukta Ağustos ta tekrar çiçeklenir. İklim durumumuz benzediği için benim tahminim bu yönde.

ahmettas063 09-05-2016 12:26

Arkadaşlar Elimde 6 Adet Tohum var Ekicem ama tohum ekim talimatında sıcak suda bekletin yazıyor bazı kaynaklarda da ucunu törpüleyip 8 saat suda bekletin yazıyor kafam karıştı hangi yöntemi denemeliyim.

Suveyda 09-05-2016 23:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmettas063 (Mesaj 1460072)
Arkadaşlar Elimde 6 Adet Tohum var Ekicem ama tohum ekim talimatında sıcak suda bekletin yazıyor bazı kaynaklarda da ucunu törpüleyip 8 saat suda bekletin yazıyor kafam karıştı hangi yöntemi denemeliyim.

Ucundan içindeki beyazlık görünene kadar törpüleyip 6-8 saat kadar ılık suda bekletip öyle ekim yapabilirsiniz, incelen yerden su alıp tohum şişecek ve ekime hazır hale gelecektir. Önceki mesajlara bir bakmanızı tavsiye ediyorum zira bir sürü yorumlanmıştı bunlar hep.

jeozuu 15-05-2016 06:49

2 Eklenti(ler)
Gocebe bir hayat surdugumden yillardir Sn. Ahmeter'in bir sorusuna dogru cevap vererek kazandigim selluka tohumlarini buyutme firsatim olmamisti. Su an icin son duragim olan Umman'da Ekim-Kasim gibi ektigim sellukanin ilk cicegini koklamak bugune nasip oldu ve o heyecanla yillardir yazmadigim agaclar.net'te biraz da bir tesekkur mahiyetinde bu mesaji yazmak istedim.Tesekkurler ve bu sicak ulkeden kucak dolusu sevgiler.

Eklenti 612118
Eklenti 612119

ahmeter 15-05-2016 13:44

AH SELLUKA
Kokusunu hisseden bir başka oluyor Benden Selamlar

ahmeter 15-05-2016 14:04

1 Eklenti(ler)
İlk defa ,anlatmadan yapamıyaçağım sellukanın fırtına estirdiği seneler bütün Türkiyeye tohum gönderiyorum
İzmirden bayan T,,,,,,2 defa tohum gönderdim olmadı 2 defa fide gönderdim onlarda olmayınca bunalıma girmiş
Son mesajında balkondayım içimden atlamak geliyor yazıyor
Dur kendine gel yarın üzerinde çiçeği olan saksı gönderiyorum
Gönderdim
Selamlar Sayın T...........

ceydoruk 19-05-2016 12:59

Sayın Ahmeter,

Zengarden'dan Selluka fidesi aldım, Bodrum'da yaşıyorum, Selluka'mı bahçeme ekmek istiyorum ama geçen yıl don olmuştu bir kaç gün süreyle, bu sebeple biraz korkuyorum kaybetmekten, ekerken özel olarak dikkat etmem gereken birşey var mı diye size danışmak istemiştim

anadyv 21-05-2016 18:09

1 Eklenti(ler)
6 tohumdan 4 saglikli sellukam var simdilik. Biri daha kucuk. Digeri sanirim dayanamayacak. Hepsini 40 cm capinda bir saksiya ekmistim. Simdi hepsini ayirmam mi gerekiyor, yoksa birlikte buyurler mi?

ParlakYıldızlar 01-06-2016 13:28

Merhaba,Syn Anadyy bence 3 veya 4 sıra yapraklarını verdiklerinde,kök ler karışmadan ayırın derim sarılıci kollarını çıkarmadan.Sonrasında ayırmak zor olabilir hasta veya zararlı olursa hepsi birden etkilenmesini önlemiş olursunuz.

ahmeter 01-06-2016 21:07

1 Eklenti(ler)
......

ahmeter 01-06-2016 21:10

Derhal cocopeat saksıya kökler dışardan görününce çiçek vereceği saksı veya toprağa

ParlakYıldızlar 03-06-2016 22:40

İnanılmaz hız,2 günlük yokluğum da selluka fidesi 25 cm uzamiş nerelere sardirsam :)

Suveyda 07-06-2016 15:10

1 Eklenti(ler)
2 metre oldu sellukam. Umarım bu sene çiçeklenir...

ParlakYıldızlar 01-07-2016 13:40

Merhaba pek uğrayan yok benim gibi herkes beklemede sanırım,sellukam 3 mt ye ulaştı,çok hafif yaprak kenarlarında sararma oldu dikkatle izliyorum umarım hastalık yasamaz,4 mtr ye çıktığında dal ucundan kırmayi düşünüyorum bir an önce çiçeklerini görmek istiyorum.

Suveyda 07-07-2016 09:47

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ParlakYıldızlar (Mesaj 1471566)
Merhaba pek uğrayan yok benim gibi herkes beklemede sanırım,sellukam 3 mt ye ulaştı,çok hafif yaprak kenarlarında sararma oldu dikkatle izliyorum umarım hastalık yasamaz,4 mtr ye çıktığında dal ucundan kırmayi düşünüyorum bir an önce çiçeklerini görmek istiyorum.

Bende de durum aynı 3 metreyi geçti az biraz daha bekleyip dal uçlarını kıracağım fakat güneş bazı eski yaprakları ve genellikle yeni toy yaprakları sizinde dediğiniz gibi uç kısımlarından sarartıyor nadirde olsa kurutuyor, umarım sorun olmaz. İyi günler.

ParlakYıldızlar 07-07-2016 18:55

Ay! insan dualarının içine sellukayı da dahil edermi? :) bir benmiyim yoksa Sag salim büyüsün diye..

ParlakYıldızlar 07-07-2016 19:05

Ust tarafı okuyan insan beni belki hiç derdi tasası yokki selluka ya dua ediyor diyebilir,Aslında öyle değil endişelerim arasındaki en tatlı olanıdır selluka,onun dışında tüm dünyayla meselelerim var emin olun:) (bu açıklama da yukaridaki mesajı silemedigim için yazilmistir)

sellukanur 18-08-2016 14:59

Merhaba
Sellukamin alt yapraklarinda reçine gibi yapış yapış bir durum soz konusu. Ust yapraklarin bazilarinda sararma var. Bu bir hastalik mi? Ne yapmaliyim?

ParlakYıldızlar 19-08-2016 13:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sellukanur (Mesaj 1476580)
Merhaba
Sellukamin alt yapraklarinda reçine gibi yapış yapış bir durum soz konusu. Ust yapraklarin bazilarinda sararma var. Bu bir hastalik mi? Ne yapmaliyim?

Yaprak biti olabilir,o yapışkanlıgi birtek onlar bırakıyor bildiğim kadarıyla,yaprak altlarına ve yeni sürgün leri dikkatli kontrol edin minik yeşil veya kahve tonlarında olur,ev yapımı ilaçlar var forumda arayın, geçmiş olsun.

sellukanur 24-08-2016 12:16

Merhaba tekrar,
Yaprak bitine baktım ama yaprakların altında bir şey yok. Başka bir şey olabilir mi ki? Hastalanıp ziyan olucak diye korkuyorum heycanla çiçek bekliyorum çünkü ben.
Bir de bayramda tatile gideceğiz. Sulama işini nasıl yapmalıyım?


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025