![]() |
|
![]() |
#1831 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Acemifüsun harika görünüyorlar, maşşşşallaaaaah... Benimkilerin de (ville de lyon, jackmanii, multi blue) yapraklarında 1-1,5 aydır siyahlaşmalar ve kurumalar var, acaba külleme olmuş olabilir mi ? Ben sürekli siyahlaşıp kuruyanları elimle topladım, şu aralar hem dipten hem ortalardan yeni taze sürgünler vermeye devam ediyor, sürgünün bir tanesi nerdeyse 2 mt uzadı. Siz 1,5 ay önce budamışsınız normal de okuduklarıma göre mart gibi budanması gerekiyormuş, acaba İzmir şartlarına göre budama zamanı ve şekli değişir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1833 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematisler Mart başı budanıyor, bu İzmir için de değişmez.. Ben k.örümcekle mücadelede işimin daha kolaylaşması için budamayı tercih ettim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1834 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Ağaç Dostu
|
Füsun'cuğum bana geldiğinde clematisleri buduyalım demiştin bense kıyamamıştım,çelik aldığın dallardan yeni filizler çıktı ama çiçek verecek mi bilemiyorum, seninkini görünce keşke budasaydık dedim, ellerine sağlık canım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Birkaç arkadaşın bahçesinde bu çiçeği görüp çok beğenmiştim. Bugün Clementis ile ilgili sayfaları okudum ve sizlerin ne harikalar yarattığınızı gördüm. Hepinizin ellerine sağlık. Benim İzmir Seferihisar da bir bahçem var. Burası sıcak bir ege kasabası. Sizce burada bu nadide çiçek yetişir mi? Ne dersiniz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Montana Rubens' ten birkaç çelik 1 aydır suda duruyordu. 1 tanesi köklenmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1838 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2010
|
Ne kadar sevindim. Peki ama çelik ve ya tohum nasıl bulabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1840 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-09-2011
|
Eğer bu forumda daha önce bahsedildiyse kusuruma bakmayın lütfen sadece 16. sayfaya kadar okuyabildim ve okuyabildiğim kısımda klematislerin çelikten yetiştirildiğinde, çiçeklenmesinin bir sene sonra olduğu yazılmış yabancı bir site referans gösterilerek. Şimdi ben Sevgili Lir'den dün gelen çeliklerimi köklendirmeyi başarabilirsem ( ki dediği gibi bahçeye geçirebileceğim Pzt. günü ) ben çiçekleri 2013 yılında mı görebileceğim ? ![]() Ltf. çelikten çoğaltan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi ? Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Tohumu hangi aylarda toprakla buluşturmamız lazım? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |||
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
2012'ye ne oldu? ![]() Bitkinizin türüne bağlı... Montana gibi bir yıl önceki sürgünlerden çiçeklenen bir tür ise 2012'yi pas geçebilir. Yeni sürgünlerden çiçeklenenlerden ise muhtemelen açacaktır. Garanti değil ama... Yerini sevip sevmemesine, bakıma ve nihayetinde bitkinin keyfine bağlı... ![]() Alıntı:
Sitemizde Clematis tohum ve çeliği paylaşımı bölümleri var. Oralara bir bakıverin isterseniz... Ama "huuu" diye seslenirseniz kimse üzerine alınmaz, cevap vermeyebilirler... ![]() Alıntı:
![]() Alıntı:
zor bir işi başarmışsınız, ellerinize sağlık. Dikim yaptınız mı? Durumu nasıl? |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1843 |
Ağaç Dostu
|
Hala suda duruyor iyice köklensin diye bekliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 |
Ağaç Dostu
|
İzmir farkı. Güneşiniz bol. Biz 5 dereceye düştük. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1846 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzeller Fisun hanım,ellerinize sağlık.Bu yıl bende Clematis yetiştireceğim,gelen tohumları saksılarına serptim ,benimkilerde balkonda olacaklar ,balkon öğleye kadar güneş ama tentemiz var güneşi kesiyoruz.Diplerinede mevsimlik çiçeklerden petunya eksem olurmu ?Mum çiçekleride güneş almassa çiçek açmıyor ne yapacağımı şaşırdım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1847 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sevgili Füsun H. toplantıda vermiş olduğunuz clematis çeliklerim pet şişe içinde çok sağlıklı yaşamaya devam ediyorlar. Köklenme yok ama canlılar. Ne kadar sürede köklenirler deneyiminiz var mı? Köklendirebilirsem harika bir şey olur.Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizinkiler köklenip, kendini kurtarınca harika olur, inanın en az sizin kadar sevinirim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1850 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Füsun, siz acemilikten çıkıp usta olmuşsunuz artık. Ben yıllardır çelik yapıyorum ama bir türlü köklendiremedim, tohumdan bile yetiştirdim ama nedense bir türlü başarılı olamıyorum çelikte. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanımcığım sizlerin yanında ancak çırak olabilirim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sevgili Adalet hanım tohum dağıtım etkinliğinden gelen tohumları üçe böldüm bir kısmını torf kum karışımına ekip sıcak odaya camın önüne üstü açık koydum bir kısmını aynı karışıma üzerimi kapatıp balkona soğuk yere bir kısmınıda kaldırdım ekmedim marttan sonra ekeceğim çimlenme şansları varmı varsa ne kadar zaman.Tohumlar sevgili Lir ve sizden umutla bekliyorum inşallah çimlenirler.Sizin dediğiniz gibi hepsi ayrı sepette... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1853 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Alıntı:
Sn. Adalet hanım, siz de tohumdan yetiştirmede uzmansınız benim tohumları torf+perlit+bahçe toprağı karışımına ektim nemlendirip poşete sardım buzdolabına koydum marta kadar orada bırakmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum sizce? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1854 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Çelikteki en önemli püf nokta yeşil kabartılar başladıktan sonra 6 aydan önce hiç yerini oynatmamak. Çelik dağıtımında elimde kalan çelikleri yine direk bahçeye çelikledim. Gözlemelediğim önemli bir özellik eğer çeliklediğiniz dal çok ince ise çeliğiniz en az 3 göz içermeli ve ilk gözün bitimine kadar yatay toprağa yaklaşık 3-4 cm derine ekilince başarı şansı çok yüksek. Yani ince uç dal için bunu öneririm. Bu şekilde bu sene 4 çelikten 3 tanesi tuttu. İlkini baharda yapmıştım. Yaz boyunca 20-30 cm boy attı. Bu baharda çiçeklerini bekliyorum. Diğer 3 tanesi bu sonbahar. Onlar üstteki 2 gözden yaprak çıkarmayla meşgul. Eğer çelik gövdeniz orta kalın ya da kalınsa önceki resimlenen örnek başarılı oluyor. Bu yazdıklarım 3 senedir çeliklten yetiştiridiğim 10 dan fazla clematis bitkisinin tecrubesine dayanarak kişişel görüşlerimdir. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1855 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Sevgili lir celik açıklamanız cok güzel anlaşılır ama tohumdan tecrubeniz yokmu birde onu aydınlatsanız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1856 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1857 |
Ağaç Dostu
|
Zamansız diye düşündüğüm sürgünler sizde de oldu mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1858 |
Ağaç Dostu
|
Budama zamanı ben bu sürgünlere nasıl kıyacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1859 |
|
Sevgili Benol, zamansız değil , uyanma bu aylarda hep başlıyor. Budama ile bol çelikleriniz ve ardından yeni fideleriniz olacak. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Ben iki yıl önce ektiğim tohumlara soğuk katlama yapmamıştım, ektim ve dış ortama koydum. Onbeş gün kadar üzeri streçle örtülü kaldı, sonra streci çıkardım. Normal bahçe toprağına biraz çiftlik gübresi ve torf karıştırıp ekmiştim. Sanırım iki aya varmadan çimlendiler, çimlendirme başlığında o günkü deneyimlerimi yazmıştım, şimdi tam hatırlayamıyorum. Alıntı:
Ben öyle sanıyorum ki, benim tohumlar soğuk katlamaya ihtiyaç duymuyorlar. Biliyorsunuz clematisin pek çok cinsi var ve her cinsin çimlenme ihtiyacı başka. Sizler tohum ektiğiniz ortamı nemli bırakın yeter, tabii nemli bırakacağım derken tohumları çürütmeyin, gerektiğinde gerken kadar nemlendirin. Bu kadar şımartmayın bu tohumları, bırakın kafasına göre takılsın ![]() |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|