agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-10-2011, 10:59   #1831
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Maşallah acemifüsun kış günlerinde icimizi ısıttınız .
Benim klamatis kış uykusuna cekildi yapraklar kurumaya başladı
Teşekkür ederim iris41 Sizinkinin kış uykusu İstanbulda normal, bizim İzmir şartları ve balkonun güneye bakan, korunaklı, bol güneşli bir yerinde durması ile çiçeklendi.Yaklaşık 1.5 ay önce k.örümcek ile mücadelede kolaylık olsun, yapraklarındaki bozulmalardan da külleme şüphesi ile hepsini saksı üstünde 30cm. kadar gövde bırakarak budamıştım. Budama ile 10 gün sonra yeni dallar ve yapraklar verdi, hemen de tomurcuklandı.

ceydoruk beğendi.
acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 08:03   #1832
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Acemifüsun harika görünüyorlar, maşşşşallaaaaah...

Benimkilerin de (ville de lyon, jackmanii, multi blue) yapraklarında 1-1,5 aydır siyahlaşmalar ve kurumalar var, acaba külleme olmuş olabilir mi ? Ben sürekli siyahlaşıp kuruyanları elimle topladım, şu aralar hem dipten hem ortalardan yeni taze sürgünler vermeye devam ediyor, sürgünün bir tanesi nerdeyse 2 mt uzadı. Siz 1,5 ay önce budamışsınız normal de okuduklarıma göre mart gibi budanması gerekiyormuş, acaba İzmir şartlarına göre budama zamanı ve şekli değişir mi ?

onur şengün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 13:38   #1833
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onur şengün Mesajı Göster
Acemifüsun harika görünüyorlar, maşşşşallaaaaah...

Benimkilerin de (ville de lyon, jackmanii, multi blue) yapraklarında 1-1,5 aydır siyahlaşmalar ve kurumalar var, acaba külleme olmuş olabilir mi ? Ben sürekli siyahlaşıp kuruyanları elimle topladım, şu aralar hem dipten hem ortalardan yeni taze sürgünler vermeye devam ediyor, sürgünün bir tanesi nerdeyse 2 mt uzadı. Siz 1,5 ay önce budamışsınız normal de okuduklarıma göre mart gibi budanması gerekiyormuş, acaba İzmir şartlarına göre budama zamanı ve şekli değişir mi ?
Onur Şengün kurumuş, bozulmuş yaprakları toplarken, lütfen elinizle sağlam yapraklara hastalık bulaştırmamaya dikkat edin. Sayın Terra'nın bir önceki sayfada 2478 nolu mesajında külleme belirtilerini gösteren fotoğrafı var. Eğer benzer durum sizde de mevcutsa suda eriyebilen kükürtle mücadele edersiniz.
Clematisler Mart başı budanıyor, bu İzmir için de değişmez.. Ben k.örümcekle mücadelede işimin daha kolaylaşması için budamayı tercih ettim

Eski 27-10-2011, 08:35   #1834
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Onur Şengün kurumuş, bozulmuş yaprakları toplarken, lütfen elinizle sağlam yapraklara hastalık bulaştırmamaya dikkat edin. Sayın Terra'nın bir önceki sayfada 2478 nolu mesajında külleme belirtilerini gösteren fotoğrafı var. Eğer benzer durum sizde de mevcutsa suda eriyebilen kükürtle mücadele edersiniz.
Clematisler Mart başı budanıyor, bu İzmir için de değişmez.. Ben k.örümcekle mücadelede işimin daha kolaylaşması için budamayı tercih ettim
Teşekkürler Füsun hanım, bu arada birisinin cinsini yanlış yazmışım, multi blue değil blue angel olacaktı. 2478 nolu mesajdaki fotoğraflara baktım benimkilerin dal-sap kısımlarında lekelenme olmuyor ama yapraklar simsiyah oluyor. En kısa zamanda örnek bir fotoğraf çekip yüklesem daha iyi olacak sanırım.

onur şengün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2011, 22:02   #1835
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Bizim kız pek çalışkan Çiçekleri yaz başındaki kadar büyük olmasa da, 20 gündür çiçekli
Füsun'cuğum bana geldiğinde clematisleri buduyalım demiştin bense kıyamamıştım,çelik aldığın dallardan yeni filizler çıktı ama çiçek verecek mi bilemiyorum, seninkini görünce keşke budasaydık dedim, ellerine sağlık canım.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-10-2011, 19:11   #1836
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Birkaç arkadaşın bahçesinde bu çiçeği görüp çok beğenmiştim. Bugün Clementis ile ilgili sayfaları okudum ve sizlerin ne harikalar yarattığınızı gördüm. Hepinizin ellerine sağlık.

Benim İzmir Seferihisar da bir bahçem var. Burası sıcak bir ege kasabası. Sizce burada bu nadide çiçek yetişir mi? Ne dersiniz..

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-11-2011, 10:18   #1837
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Montana Rubens' ten birkaç çelik 1 aydır suda duruyordu. 1 tanesi köklenmiş.

Eklenen Resimler

Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-11-2011, 09:05   #1838
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Ayşiş Mesajı Göster
Birkaç arkadaşın bahçesinde bu çiçeği görüp çok beğenmiştim. Bugün Clementis ile ilgili sayfaları okudum ve sizlerin ne harikalar yarattığınızı gördüm. Hepinizin ellerine sağlık.

Benim İzmir Seferihisar da bir bahçem var. Burası sıcak bir ege kasabası. Sizce burada bu nadide çiçek yetişir mi? Ne dersiniz..
Niye yetişmesin, biz İzmirde güneye bakan balkonda bile yetiştiriryoruz Sevgili Ayşiş Clematisin kökleri güneş görmedikten sonra, hele bahçede gayet güzel yetiştirirsiniz.

ceydoruk beğendi.
Eski 03-11-2011, 20:13   #1839
Ağaç Dostu

Aysis's Avatar

Giriş Tarihi: 05-07-2010
Ne kadar sevindim. Peki ama çelik ve ya tohum nasıl bulabilirim. Bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.

Aysis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-11-2011, 01:07   #1840
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 23-09-2011
Eğer bu forumda daha önce bahsedildiyse kusuruma bakmayın lütfen sadece 16. sayfaya kadar okuyabildim ve okuyabildiğim kısımda klematislerin çelikten yetiştirildiğinde, çiçeklenmesinin bir sene sonra olduğu yazılmış yabancı bir site referans gösterilerek.

Şimdi ben Sevgili Lir'den dün gelen çeliklerimi köklendirmeyi başarabilirsem ( ki dediği gibi bahçeye geçirebileceğim Pzt. günü ) ben çiçekleri 2013 yılında mı görebileceğim ?

Ltf. çelikten çoğaltan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi ?

Şimdiden teşekkürler

düşbahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2011, 00:08   #1841
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-07-2010
Tohumu hangi aylarda toprakla buluşturmamız lazım?

dünyam1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2011, 09:43   #1842
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi düşbahçesi Mesajı Göster
...ben çiçekleri 2013 yılında mı görebileceğim...
2012'ye ne oldu?
Bitkinizin türüne bağlı... Montana gibi bir yıl önceki sürgünlerden çiçeklenen bir tür ise 2012'yi pas geçebilir. Yeni sürgünlerden çiçeklenenlerden ise muhtemelen açacaktır. Garanti değil ama... Yerini sevip sevmemesine, bakıma ve nihayetinde bitkinin keyfine bağlı...

Alıntı:
Huuu.. Yardımcı olabilecek...
Huuu Ayşiş huuu...
Sitemizde Clematis tohum ve çeliği paylaşımı bölümleri var. Oralara bir bakıverin isterseniz... Ama "huuu" diye seslenirseniz kimse üzerine alınmaz, cevap vermeyebilirler...

Alıntı:
Tohumu hangi aylarda toprakla buluşturmamız lazım?
Özel bir zamanı yok... Bir-iki haftada, hatta kendiliğinden çimlenen istisnalar haricinde, aylar sürebilen bir süreç olabileceğini unutmayın ama...

Alıntı:
...1 aydır suda duruyordu. 1 tanesi köklenmiş...
Sn Benol Hazaroğlu,
zor bir işi başarmışsınız, ellerinize sağlık. Dikim yaptınız mı? Durumu nasıl?

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 12-11-2011, 10:32   #1843
Ağaç Dostu

Hala suda duruyor iyice köklensin diye bekliyorum.

Eski 27-11-2011, 19:18   #1844
Ağaç Dostu

Jezebel's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2010
Galeri: 11
Bu sabah

Name:  DSC05328.jpg
Views: 654
Size:  31.6 KB

,

Jezebel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-11-2011, 19:48   #1845
Ağaç Dostu

İzmir farkı. Güneşiniz bol. Biz 5 dereceye düştük.

Eski 05-01-2012, 14:41   #1846
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Çok güzeller Fisun hanım,ellerinize sağlık.Bu yıl bende Clematis yetiştireceğim,gelen tohumları saksılarına serptim ,benimkilerde balkonda olacaklar ,balkon öğleye kadar güneş ama tentemiz var güneşi kesiyoruz.Diplerinede mevsimlik çiçeklerden petunya eksem olurmu ?Mum çiçekleride güneş almassa çiçek açmıyor ne yapacağımı şaşırdım.

Perihan Bayram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 20:17   #1847
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram Mesajı Göster
Çok güzeller Fisun hanım,ellerinize sağlık.Bu yıl bende Clematis yetiştireceğim,gelen tohumları saksılarına serptim ,benimkilerde balkonda olacaklar ,balkon öğleye kadar güneş ama tentemiz var güneşi kesiyoruz.Diplerinede mevsimlik çiçeklerden petunya eksem olurmu ?Mum çiçekleride güneş almassa çiçek açmıyor ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkür ederim Perihan hanım Balkonda büyük bir saksıda, yazın gölgede olmak şartı ile rahat yetişir. Benimkilerin diplerinde başka bir çiçek dikili değil. Kolay gelsin Mum çiçeklerinizi daha öne, güneş görebilecekleri bir bölüme alsanız

Eski 06-01-2012, 22:49   #1848
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Sevgili Füsun H. toplantıda vermiş olduğunuz clematis çeliklerim pet şişe içinde çok sağlıklı yaşamaya devam ediyorlar. Köklenme yok ama canlılar. Ne kadar sürede köklenirler deneyiminiz var mı? Köklendirebilirsem harika bir şey olur.Tekrar teşekkür ederim.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 14:46   #1849
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar Mesajı Göster
Sevgili Füsun H. toplantıda vermiş olduğunuz clematis çeliklerim pet şişe içinde çok sağlıklı yaşamaya devam ediyorlar. Köklenme yok ama canlılar. Ne kadar sürede köklenirler deneyiminiz var mı? Köklendirebilirsem harika bir şey olur.Tekrar teşekkür ederim.
Sevgili gultar Clematis çelikleri en az 2 ayda kökleniyor. Ne yazık ki zor köklenen bir bitki, en azından ben bu konuda pek başarılı olamadım, şimdiye kadar denediğim bir çok çelikten sadece 2 bitki köklendirip, üretebildim. Pet şişenin altından kökleri görürsünüz, hiç acele etmeyin, kökler iyice şişenin altını sarsın, öyle saksıya alırsınız. Bu sonbahar, en son köklendirdiğim çelikte kökleri geliştiği halde saksıya geçirince bitkiyi kaybettim, nasıl sıkıldım anlatamam, aman ne olur dikkatli olun.
Sizinkiler köklenip, kendini kurtarınca harika olur, inanın en az sizin kadar sevinirim

Eski 07-01-2012, 15:54   #1850
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Sevgili Füsun, siz acemilikten çıkıp usta olmuşsunuz artık.
Ben yıllardır çelik yapıyorum ama bir türlü köklendiremedim, tohumdan bile yetiştirdim ama nedense bir türlü başarılı olamıyorum çelikte.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 16:52   #1851
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sevgili Adalet hanımcığım sizlerin yanında ancak çırak olabilirim Tohumdan yetiştirmek belki çelikten daha zor, siz başarılı oldunuz. Aslında yerim müsait olsa; toprağın üstüne dalları yatırıp, öyle köklendirebilsem, o zaman başarı yüzdesi kesin daha yüksek olurdu.

Eski 07-01-2012, 17:44   #1852
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Sevgili Adalet hanım tohum dağıtım etkinliğinden gelen tohumları üçe böldüm bir kısmını torf kum karışımına ekip sıcak odaya camın önüne üstü açık koydum bir kısmını aynı karışıma üzerimi kapatıp balkona soğuk yere bir kısmınıda kaldırdım ekmedim marttan sonra ekeceğim çimlenme şansları varmı varsa ne kadar zaman.Tohumlar sevgili Lir ve sizden umutla bekliyorum inşallah çimlenirler.Sizin dediğiniz gibi hepsi ayrı sepette...

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 17:50   #1853
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Sevgili Füsun, siz acemilikten çıkıp usta olmuşsunuz artık.
Ben yıllardır çelik yapıyorum ama bir türlü köklendiremedim, tohumdan bile yetiştirdim ama nedense bir türlü başarılı olamıyorum çelikte.

Sn. Adalet hanım, siz de tohumdan yetiştirmede uzmansınız benim tohumları
torf+perlit+bahçe toprağı karışımına ektim nemlendirip poşete sardım buzdolabına koydum marta kadar orada bırakmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum sizce?

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 19:25   #1854
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Çelikteki en önemli püf nokta yeşil kabartılar başladıktan sonra 6 aydan önce hiç yerini oynatmamak. Çelik dağıtımında elimde kalan çelikleri yine direk bahçeye çelikledim. Gözlemelediğim önemli bir özellik eğer çeliklediğiniz dal çok ince ise çeliğiniz en az 3 göz içermeli ve ilk gözün bitimine kadar yatay toprağa yaklaşık 3-4 cm derine ekilince başarı şansı çok yüksek. Yani ince uç dal için bunu öneririm. Bu şekilde bu sene 4 çelikten 3 tanesi tuttu. İlkini baharda yapmıştım. Yaz boyunca 20-30 cm boy attı. Bu baharda çiçeklerini bekliyorum. Diğer 3 tanesi bu sonbahar. Onlar üstteki 2 gözden yaprak çıkarmayla meşgul. Eğer çelik gövdeniz orta kalın ya da kalınsa önceki resimlenen örnek başarılı oluyor. Bu yazdıklarım 3 senedir çeliklten yetiştiridiğim 10 dan fazla clematis bitkisinin tecrubesine dayanarak kişişel görüşlerimdir. Sevgiler.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 19:38   #1855
Ağaç Dostu

kılıç's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2009
Sevgili lir celik açıklamanız cok güzel anlaşılır ama tohumdan tecrubeniz yokmu birde onu aydınlatsanız.

kılıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-01-2012, 19:42   #1856

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıç Mesajı Göster
Sevgili lir celik açıklamanız cok güzel anlaşılır ama tohumdan tecrubeniz yokmu birde onu aydınlatsanız.
Sevgili kılıç, clematis tohum paylaşımı konusunda çok güzel anlatımlar vardı. Ben tohumdan sadece bir bitki o da bahçede dış ortamda olmuştu. Sevgiler.

Eski 18-01-2012, 09:58   #1857
Ağaç Dostu

Zamansız diye düşündüğüm sürgünler sizde de oldu mu?

Eklenen Resimler

Eski 18-01-2012, 09:59   #1858
Ağaç Dostu

Budama zamanı ben bu sürgünlere nasıl kıyacağım.

Eklenen Resimler

Eski 18-01-2012, 11:45   #1859

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Benol Hazaroğlu Mesajı Göster
Zamansız diye düşündüğüm sürgünler sizde de oldu mu?
Sevgili Benol, zamansız değil , uyanma bu aylarda hep başlıyor. Budama ile bol çelikleriniz ve ardından yeni fideleriniz olacak. Sevgiler.

Eski 20-01-2012, 19:39   #1860
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıç Mesajı Göster
Sevgili Adalet hanım tohum dağıtım etkinliğinden gelen tohumları üçe böldüm bir kısmını torf kum karışımına ekip sıcak odaya camın önüne üstü açık koydum bir kısmını aynı karışıma üzerimi kapatıp balkona soğuk yere bir kısmınıda kaldırdım ekmedim marttan sonra ekeceğim çimlenme şansları varmı varsa ne kadar zaman.Tohumlar sevgili Lir ve sizden umutla bekliyorum inşallah çimlenirler.Sizin dediğiniz gibi hepsi ayrı sepette...
Sevgili kılıç, clematis denen bu bitki her zaman sürpriz yapmayı seviyor
Ben iki yıl önce ektiğim tohumlara soğuk katlama yapmamıştım, ektim ve dış ortama koydum.

Onbeş gün kadar üzeri streçle örtülü kaldı, sonra streci çıkardım.
Normal bahçe toprağına biraz çiftlik gübresi ve torf karıştırıp ekmiştim.

Sanırım iki aya varmadan çimlendiler, çimlendirme başlığında o günkü deneyimlerimi yazmıştım, şimdi tam hatırlayamıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar Mesajı Göster
Sn. Adalet hanım, siz de tohumdan yetiştirmede uzmansınız benim tohumları
torf+perlit+bahçe toprağı karışımına ektim nemlendirip poşete sardım buzdolabına koydum marta kadar orada bırakmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum sizce?
Bir kısmını direk ekseydiniz, aslında ekim için Şubat sonu iyidir.
Ben öyle sanıyorum ki, benim tohumlar soğuk katlamaya ihtiyaç duymuyorlar.
Biliyorsunuz clematisin pek çok cinsi var ve her cinsin çimlenme ihtiyacı başka.

Sizler tohum ektiğiniz ortamı nemli bırakın yeter, tabii nemli bırakacağım derken tohumları çürütmeyin, gerektiğinde gerken kadar nemlendirin.

Bu kadar şımartmayın bu tohumları, bırakın kafasına göre takılsın

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025