agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-10-2011, 00:11   #1
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Bizim kız pek çalışkan Çiçekleri yaz başındaki kadar büyük olmasa da, 20 gündür çiçekli

Eklenen Resimler

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2011, 23:02   #2
Ağaç Dostu

Fatoş's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2009
Galeri: 120
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Bizim kız pek çalışkan Çiçekleri yaz başındaki kadar büyük olmasa da, 20 gündür çiçekli
Füsun'cuğum bana geldiğinde clematisleri buduyalım demiştin bense kıyamamıştım,çelik aldığın dallardan yeni filizler çıktı ama çiçek verecek mi bilemiyorum, seninkini görünce keşke budasaydık dedim, ellerine sağlık canım.

Fatoş Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 15:41   #3
Ağaç Dostu

Perihan Bayram's Avatar

Giriş Tarihi: 08-05-2010
Galeri: 14
Çok güzeller Fisun hanım,ellerinize sağlık.Bu yıl bende Clematis yetiştireceğim,gelen tohumları saksılarına serptim ,benimkilerde balkonda olacaklar ,balkon öğleye kadar güneş ama tentemiz var güneşi kesiyoruz.Diplerinede mevsimlik çiçeklerden petunya eksem olurmu ?Mum çiçekleride güneş almassa çiçek açmıyor ne yapacağımı şaşırdım.

Perihan Bayram Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-01-2012, 21:17   #4
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi perihan bayram Mesajı Göster
Çok güzeller Fisun hanım,ellerinize sağlık.Bu yıl bende Clematis yetiştireceğim,gelen tohumları saksılarına serptim ,benimkilerde balkonda olacaklar ,balkon öğleye kadar güneş ama tentemiz var güneşi kesiyoruz.Diplerinede mevsimlik çiçeklerden petunya eksem olurmu ?Mum çiçekleride güneş almassa çiçek açmıyor ne yapacağımı şaşırdım.
Teşekkür ederim Perihan hanım Balkonda büyük bir saksıda, yazın gölgede olmak şartı ile rahat yetişir. Benimkilerin diplerinde başka bir çiçek dikili değil. Kolay gelsin Mum çiçeklerinizi daha öne, güneş görebilecekleri bir bölüme alsanız

Eski 25-10-2011, 11:59   #5
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi iris41 Mesajı Göster
Maşallah acemifüsun kış günlerinde icimizi ısıttınız .
Benim klamatis kış uykusuna cekildi yapraklar kurumaya başladı
Teşekkür ederim iris41 Sizinkinin kış uykusu İstanbulda normal, bizim İzmir şartları ve balkonun güneye bakan, korunaklı, bol güneşli bir yerinde durması ile çiçeklendi.Yaklaşık 1.5 ay önce k.örümcek ile mücadelede kolaylık olsun, yapraklarındaki bozulmalardan da külleme şüphesi ile hepsini saksı üstünde 30cm. kadar gövde bırakarak budamıştım. Budama ile 10 gün sonra yeni dallar ve yapraklar verdi, hemen de tomurcuklandı.

Eski 26-10-2011, 09:03   #6
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Acemifüsun harika görünüyorlar, maşşşşallaaaaah...

Benimkilerin de (ville de lyon, jackmanii, multi blue) yapraklarında 1-1,5 aydır siyahlaşmalar ve kurumalar var, acaba külleme olmuş olabilir mi ? Ben sürekli siyahlaşıp kuruyanları elimle topladım, şu aralar hem dipten hem ortalardan yeni taze sürgünler vermeye devam ediyor, sürgünün bir tanesi nerdeyse 2 mt uzadı. Siz 1,5 ay önce budamışsınız normal de okuduklarıma göre mart gibi budanması gerekiyormuş, acaba İzmir şartlarına göre budama zamanı ve şekli değişir mi ?

onur şengün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-10-2011, 14:38   #7
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onur şengün Mesajı Göster
Acemifüsun harika görünüyorlar, maşşşşallaaaaah...

Benimkilerin de (ville de lyon, jackmanii, multi blue) yapraklarında 1-1,5 aydır siyahlaşmalar ve kurumalar var, acaba külleme olmuş olabilir mi ? Ben sürekli siyahlaşıp kuruyanları elimle topladım, şu aralar hem dipten hem ortalardan yeni taze sürgünler vermeye devam ediyor, sürgünün bir tanesi nerdeyse 2 mt uzadı. Siz 1,5 ay önce budamışsınız normal de okuduklarıma göre mart gibi budanması gerekiyormuş, acaba İzmir şartlarına göre budama zamanı ve şekli değişir mi ?
Onur Şengün kurumuş, bozulmuş yaprakları toplarken, lütfen elinizle sağlam yapraklara hastalık bulaştırmamaya dikkat edin. Sayın Terra'nın bir önceki sayfada 2478 nolu mesajında külleme belirtilerini gösteren fotoğrafı var. Eğer benzer durum sizde de mevcutsa suda eriyebilen kükürtle mücadele edersiniz.
Clematisler Mart başı budanıyor, bu İzmir için de değişmez.. Ben k.örümcekle mücadelede işimin daha kolaylaşması için budamayı tercih ettim

Eski 27-10-2011, 09:35   #8
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
Onur Şengün kurumuş, bozulmuş yaprakları toplarken, lütfen elinizle sağlam yapraklara hastalık bulaştırmamaya dikkat edin. Sayın Terra'nın bir önceki sayfada 2478 nolu mesajında külleme belirtilerini gösteren fotoğrafı var. Eğer benzer durum sizde de mevcutsa suda eriyebilen kükürtle mücadele edersiniz.
Clematisler Mart başı budanıyor, bu İzmir için de değişmez.. Ben k.örümcekle mücadelede işimin daha kolaylaşması için budamayı tercih ettim
Teşekkürler Füsun hanım, bu arada birisinin cinsini yanlış yazmışım, multi blue değil blue angel olacaktı. 2478 nolu mesajdaki fotoğraflara baktım benimkilerin dal-sap kısımlarında lekelenme olmuyor ama yapraklar simsiyah oluyor. En kısa zamanda örnek bir fotoğraf çekip yüklesem daha iyi olacak sanırım.

onur şengün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025