![]() |
|
![]() |
#1801 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-08-2011
|
![]() Clematislerimin kökleri gölgede kalsın diye, yanlarına buz çiçeği diktim. Buz çiçeği toprağın üzerinde yayıldıkça clematislerimin etrafındaki toprak bölüm de kaplanmış olacak. Bu bitki ile veya başka bir yayılıcı ile gölgeleme yapan var mı ? Acaba ileride bir sıkıntı yaşar mıyım ? Clematislerim 3 kök ve tahmini 100 lt lik bir saksının içinde dikili durumdalar. Şimdiden teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1802 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
Ağaçsever
|
Peki tavsiye edebileceğiniz başka bir bitki varmı ? (Özellikle yaz-kış yeşil kalabilen) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1804 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Önemli olan bitkinin kök kısımlarının ve toprağının ısınmaması. Sizin bitkiniz saksıda olduğundan korumak daha kolay olacaktır, gerektiğinde gölgeye çekersiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1805 |
Ağaçsever
|
![]() Adalet hanım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Balkonum kuzey-doğu cepheli yani sabahtan öğlene kadar güneş aldığı için saksıyı güneşten kaçırmam mümkün değil. Sabahtan öğlene kadar ki sıcaklara ortanca dayanırsa olabilir tabi. Peki akşam sefası nasıl fikir, hem de dayanıklı ? Gerçi o da çok arsız ![]() ![]() Not : Dichondra repens (fare kulağı) veya Mavi Fare Kulağı (Anagalis monelli) olabilir mi acaba ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Ağaç Dostu
|
Kasımpatı olabilir bence ![]() Sevgili Adalet hanım Clematis konusunda çok deneyimlidir, onun önerilerini dikkate alın. Benim Clematisler de saksıda dibinde herhangi bir koruyucu bitki ekili değil, gölgede duruyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1807 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Ben saksıdakilere bol bol çakıl taşı dolduruyorum. Fena da olmuyor. Ayrıca Adalet Hanımın uyguladığı agac kabuklarını da uyguluyorum, ama kök bölgesi cevresini yine de tasla kapatıp, çevresine uyguluyorum. Düzenleyen Terra : 07-10-2011 saat 18:40 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1808 |
Ağaç Dostu
|
Sizlere Clematis Texensis Sir Trevor Lawrance'ı tanıştırmak istedim. Bu yaz İngiltere'de Thorncroft Clematis'den aldım kendisini. 19. yüzyılın son yıllarında ünlü Clematis yetiştiricisi Jackman, C.Texensis ile başta Jackmanii ve Star of India olmak üzere bir takım başka türleri karıştırarak lale görünümlü bir grup Texensis melezi elde etmiş. Bunlardan günümüze kadar ulaşan bir kaç tane türden birisi Sir Trevor Lawrance. Bu yaz nadir bulunan C.Texensis spp. ile Lady Diana da almıştım. Ama Diana açmadı, orjinal Texensis'isim ise ne yazıkki Mildew denilen hastalığa yakalandı. Umarım bahara her ikisi de açarlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1809 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ama ille de bitki olsun diyorsanız sevgili acemifüsün'un önerdiği gibi yapabilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1810 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sevgili Terra, bizi peşinden koşturan güzellik işte bu, elinize sağlık... Birkaç sorun olacak : Mildew, bizim küllenme dediğimiz hastalık mı? Aşağıda, yüklediğiniz fotoğafların büyütülmüş şekillerinde, yapraklarda görülen lekeler senilite (yaşlılık) lekeleri mi? Yoksa küllenme mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1811 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dediğiniz gibi mildew bizim külleme dediğimiz hastalığa çok benziyor, ya da ta kendisi. Texensis ne yaparsanız yapın mildew olur diyorlardı. Ben önleyebilmek adına, mümkün olduğunca havadar bir yere ekip, bolca da su vermeye çalıştım. Ama nafile. İlaç kullanmadım. Sizin bu konuda tavsiyeniz olursa çok sevinirim. Resimdeki lekeler ise, bir hafta önce yoklardı, sanırım yaşlılık lekeleri. Bu bitkide henüz külleme alameti yok. Saygılar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Sevgili Terra, aşağıdaki linkte küllenme tanısı ve tedavisi ile ilgili yararlı bilgiler var. Clematis on the Web :: diseases - mildew Burada tavsiye edilen kükürt ve yağlı spreyler için Sn Mine Pakkaner'in ev yapımı ilaçlar bölümüne bakabilirsiniz. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Drhegeli, Teşekkürler. Bu arada C. Sir Trevor Lawrance'da da külleme başlamış. Aşağıdaki çiçekli olan fotoğraflar onun gövdesinden. Sadece yaprak resmi ise küllemenin iyice yayıldığı Texensis spp.'den. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1814 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Terra bendeki W.Nike ve Montana.Rubens de hem k. örümcek hem külleme oldu, ben de onları toprak üstünden 30cm. bırakarak bir ay önce budadım. Kalan dallara Mine hanımın tarifi oksijenli su uyguladım, sulamayı azalttım. Budadıktan 10 gün sonra yeni sürgünler verdiler, hatta W.Nike tomurcuklandı, şimdi çiçekli. Küllemede suyu azaltmak gerekiyor diye hatirlıyorum, siz de araştırırsanız yanlış uygulama yapmayalım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1815 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
başa çıkamazsanız kükürt de kullanabilirsiniz hem ucuz hem daha etkili hemde küllemede kullanma şansınız var bir taşla iki kuş sellukalarımda ve yıldız çadırımda kullandım iyi geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Ağaç Dostu
|
Sayın acemifüsun, bu tarifi paylaşabilirseniz çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1817 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aukesen, kükürtü nasıl kullanmayı önerirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Kükürt 80 WP zirai ilaç satan yerlerde bulunur WP suda çözünebilen kükürt anlamında kullanılıyor belirtilen oranlarda ben 2 lt ye 2 tatlı kaşığı veya 4 çay kaşığı kullanıyorum 1 hafta duruma göre 3-5 güne birde olabilir arayla uygulayın hem kırmızı örümcek için hemde külleme gibi mantar hastalıklarında kullanılan etkili bir ilaç fiyatıda 5-6 tl gibi birşeydi sanırım bir deneyin mantar için sulamayı yaşatacak kadar düzeye getirin ilacı hem toprağa hemde heryerine kullanın yaprakların hem arkası hem önü örümcek yumurtalarını yaprağın arka tarafına bırakıyor ilk kullanımda bitkide yanma olursa dozu biraz azaltın rüzgarsız akşama doğru bir günde uygulayın bir sonuç alamazsanız benim fidancıda envidor adında bayer firmasının kırmızı örümcek için bir ilacı varmış kullanmadım ama çok etkili olduğunu söylüyor bende sorun kalmadığından almadım bitkisel çözüm ise tespih ağacı tohumu onuda ev yapımı ilaçlar köşesi var oaradan öğrenebilirsiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
Ağaçsever
|
Sayın Terra ve Adalet Yağcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, ağaç kabuğu olarak iğne yapraklı çamınkileri kullanabilir miyim ? Sizler özellikle hangi ağacın kabuklarını kullanıyorsunuz ? Bir de lav taşı kırığı var elimde (tüf de diyorlar sanırım) bunu da kullanabilir miyim ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1820 |
Ağaç Dostu
|
1lt suya 2 tatlı kaşığı oksijenli su olarak Mine hanım tarif ediyor. Aşağıdaki başlıkta diğer tarifler de var. En etkili mücadele suda çözülebilen kükürt , k.örümceye de etkili.Sulamayı azaltmanız da bence önemli.http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/14992.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1821 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Sevgili Terra, yıllardır siteden okuduğum üzerine toz kükürtü gazlı beze sarıyorum, öncesinde tüm bitkiyi ıslatıyorum. Rüzgarsız ve güneşsiz bir havada bu kükürtü bitki üzerine doğru sallıyorum. Tüm yapraklar toz halinde yaygın bir şekilde kükürtlenecek sekilde olana kadar devam ediyorum. Aynı zamanda toprak kısımlarada kükürtün gelmesine özen gösteriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Ağaç Dostu
|
Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkürler. Hepsini ayrı ayrı deneyeceğim. Bu uygulamalar için belirli bir mevsim var mı? Örneğin şimdi kışa girerken yapılır mı, yoksa baharda önleme maksatlı mı uygulamaya başlamayı tavsiye edersiniz. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
|
Sulu kükürtte kullanıyorum. Litreye 4 gr olacak şekilde. Çay kaşığını tam doldurmadan olunca aşağı yukarı 4 gr oluyor. Toz olanı yaz, suda çözüneni kışın tavsiye etmişlerdi. Sebze bahçesine 2-3 haftada 1 kükürt, ve sabunlu karışım önleme amaçlı kullanmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1826 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Tura,güle güle büyütün... Gerçekten çok güzelmilş.Nazar değmesin ![]() Ben de C. armandii "appleblossom"dan kesmek zorunda kaldığım iki dala kıyamadım,daldırdım. Hergün heyecanla gidip-gelip bakıyorum. Bakalım çeliklerim tutacak mı? Benimki acemi deneyi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1827 | |
|
Alıntı:
![]() Selamlar, sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1828 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Araç gelip çiçekler aşağı indiğinde... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1829 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Comtesse de bouchard.
Sevgili lire teşekkürlerimle. O kadar özenle bakmıştı ki bu mevsimde bile yemyeşil yaprakları ve tomurcukları vardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|