agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-10-2011, 11:48   #1801
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Giriş Tarihi: 02-08-2011
Unhappy

Clematislerimin kökleri gölgede kalsın diye, yanlarına buz çiçeği diktim. Buz çiçeği toprağın üzerinde yayıldıkça clematislerimin etrafındaki toprak bölüm de kaplanmış olacak. Bu bitki ile veya başka bir yayılıcı ile gölgeleme yapan var mı ? Acaba ileride bir sıkıntı yaşar mıyım ? Clematislerim 3 kök ve tahmini 100 lt lik bir saksının içinde dikili durumdalar. Şimdiden teşekkürler

onur şengün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 12:28   #1802
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Giriş Tarihi: 30-05-2009
Galeri: 2
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi onur şengün Mesajı Göster
Clematislerimin kökleri gölgede kalsın diye, yanlarına buz çiçeği diktim. Buz çiçeği toprağın üzerinde yayıldıkça clematislerimin etrafındaki toprak bölüm de kaplanmış olacak. Bu bitki ile veya başka bir yayılıcı ile gölgeleme yapan var mı ? Acaba ileride bir sıkıntı yaşar mıyım ? Clematislerim 3 kök ve tahmini 100 lt lik bir saksının içinde dikili durumdalar. Şimdiden teşekkürler
Buz çiçeği çok istilacıdır, Clematisinizi boğmasın.

acemifüsun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 13:09   #1803
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Peki tavsiye edebileceğiniz başka bir bitki varmı ? (Özellikle yaz-kış yeşil kalabilen)

Eski 07-10-2011, 14:08   #1804
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Peki tavsiye edebileceğiniz başka bir bitki varmı ? (Özellikle yaz-kış yeşil kalabilen)
Kışın toprak soğuyacağından gölgelemeye ihtiyaç olmaya bilir, ben ağaç kabukları ile tüm toprağı kapatmıştım, bir yıldır da ortanca diktim, yaz sıcağından koruyor bitkileri.
Önemli olan bitkinin kök kısımlarının ve toprağının ısınmaması.

Sizin bitkiniz saksıda olduğundan korumak daha kolay olacaktır, gerektiğinde gölgeye çekersiniz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 14:38   #1805
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Question

Adalet hanım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Balkonum kuzey-doğu cepheli yani sabahtan öğlene kadar güneş aldığı için saksıyı güneşten kaçırmam mümkün değil. Sabahtan öğlene kadar ki sıcaklara ortanca dayanırsa olabilir tabi. Peki akşam sefası nasıl fikir, hem de dayanıklı ? Gerçi o da çok arsız of of of
Not : Dichondra repens (fare kulağı) veya Mavi Fare Kulağı (Anagalis monelli)
olabilir mi acaba ?

Eski 07-10-2011, 15:11   #1806
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Kasımpatı olabilir benceSenede 2 defa budanacak, her zaman yeşil ve kışın çiçekli bir bitki. Sulaması da Clematisle uyumlu. Sakın akşam sefası dikmeyin.
Sevgili Adalet hanım Clematis konusunda çok deneyimlidir, onun önerilerini dikkate alın. Benim Clematisler de saksıda dibinde herhangi bir koruyucu bitki ekili değil, gölgede duruyorlar.

Eski 07-10-2011, 18:38   #1807
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2010
Alıntı:
Ben saksıdakilere bol bol çakıl taşı dolduruyorum. Fena da olmuyor. Ayrıca Adalet Hanımın uyguladığı agac kabuklarını da uyguluyorum, ama kök bölgesi cevresini yine de tasla kapatıp, çevresine uyguluyorum.

Düzenleyen Terra : 07-10-2011 saat 18:40 Neden: Ekleme
Terra Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 18:56   #1808
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Sizlere Clematis Texensis Sir Trevor Lawrance'ı tanıştırmak istedim. Bu yaz İngiltere'de Thorncroft Clematis'den aldım kendisini.
19. yüzyılın son yıllarında ünlü Clematis yetiştiricisi Jackman, C.Texensis ile başta Jackmanii ve Star of India olmak üzere bir takım başka türleri karıştırarak lale görünümlü bir grup Texensis melezi elde etmiş. Bunlardan günümüze kadar ulaşan bir kaç tane türden birisi Sir Trevor Lawrance. Bu yaz nadir bulunan C.Texensis spp. ile Lady Diana da almıştım. Ama Diana açmadı, orjinal Texensis'isim ise ne yazıkki Mildew denilen hastalığa yakalandı. Umarım bahara her ikisi de açarlar.

Eklenen Resimler

Eski 07-10-2011, 19:24   #1809
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Alıntı:
Adalet hanım, cevabınız için çok teşekkür ederim. Balkonum kuzey-doğu cepheli yani sabahtan öğlene kadar güneş aldığı için saksıyı güneşten kaçırmam mümkün değil. Sabahtan öğlene kadar ki sıcaklara ortanca dayanırsa olabilir tabi. Peki akşam sefası nasıl fikir, hem de dayanıklı ? Gerçi o da çok arsız of of of
Not : Dichondra repens (fare kulağı) veya Mavi Fare Kulağı (Anagalis monelli)
olabilir mi acaba ?
Neden ağaç kabuğu düşünmüyorsunuz, önce saksının toprağına biraz kalın odun talaşı koyun, üzerine de ağaç kabuklarını yerleştirin.
Ama ille de bitki olsun diyorsanız sevgili acemifüsün'un önerdiği gibi yapabilirsiniz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-10-2011, 23:16   #1810
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Terra Mesajı Göster
... ne yazıkki Mildew denilen hastalığa yakalandı...
Sevgili Terra,
bizi peşinden koşturan güzellik işte bu, elinize sağlık...

Birkaç sorun olacak :

Mildew, bizim küllenme dediğimiz hastalık mı?
Aşağıda, yüklediğiniz fotoğafların büyütülmüş şekillerinde, yapraklarda görülen lekeler senilite (yaşlılık) lekeleri mi? Yoksa küllenme mi?

Eklenen Resimler

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2011, 06:46   #1811
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi drhegeli Mesajı Göster
Birkaç sorun olacak :
Mildew, bizim küllenme dediğimiz hastalık mı?...yapraklarda görülen lekeler senilite (yaşlılık) lekeleri mi? Yoksa küllenme mi?
Sayın Drhegeli,
Dediğiniz gibi mildew bizim külleme dediğimiz hastalığa çok benziyor, ya da ta kendisi. Texensis ne yaparsanız yapın mildew olur diyorlardı. Ben önleyebilmek adına, mümkün olduğunca havadar bir yere ekip, bolca da su vermeye çalıştım. Ama nafile. İlaç kullanmadım. Sizin bu konuda tavsiyeniz olursa çok sevinirim.
Resimdeki lekeler ise, bir hafta önce yoklardı, sanırım yaşlılık lekeleri. Bu bitkide henüz külleme alameti yok.
Saygılar...

Eski 08-10-2011, 17:00   #1812
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Alıntı:
...Sizin bu konuda tavsiyeniz olursa çok sevinirim...
Sevgili Terra,
aşağıdaki linkte küllenme tanısı ve tedavisi ile ilgili yararlı bilgiler var.
Clematis on the Web :: diseases - mildew

Burada tavsiye edilen kükürt ve yağlı spreyler için Sn Mine Pakkaner'in ev yapımı ilaçlar bölümüne bakabilirsiniz.
Saygılar...

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-10-2011, 17:05   #1813
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Sayın Drhegeli, Teşekkürler. Bu arada C. Sir Trevor Lawrance'da da külleme başlamış. Aşağıdaki çiçekli olan fotoğraflar onun gövdesinden. Sadece yaprak resmi ise küllemenin iyice yayıldığı Texensis spp.'den.
Saygılar...

Eklenen Resimler

Eski 08-10-2011, 21:21   #1814
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Sayın Terra bendeki W.Nike ve Montana.Rubens de hem k. örümcek hem külleme oldu, ben de onları toprak üstünden 30cm. bırakarak bir ay önce budadım. Kalan dallara Mine hanımın tarifi oksijenli su uyguladım, sulamayı azalttım. Budadıktan 10 gün sonra yeni sürgünler verdiler, hatta W.Nike tomurcuklandı, şimdi çiçekli.
Küllemede suyu azaltmak gerekiyor diye hatirlıyorum, siz de araştırırsanız yanlış uygulama yapmayalım

Eski 09-10-2011, 13:39   #1815
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2011
başa çıkamazsanız kükürt de kullanabilirsiniz hem ucuz hem daha etkili hemde küllemede kullanma şansınız var bir taşla iki kuş sellukalarımda ve yıldız çadırımda kullandım iyi geldi

aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-10-2011, 19:19   #1816
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun Mesajı Göster
...Mine hanımın tarifi oksijenli su uyguladım, ...
Sayın acemifüsun, bu tarifi paylaşabilirseniz çok sevinirim.

Eski 09-10-2011, 19:21   #1817
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aukesen Mesajı Göster
....başa çıkamazsanız kükürt de kullanabilirsiniz ...
Sayın aukesen, kükürtü nasıl kullanmayı önerirsiniz.

Eski 09-10-2011, 21:52   #1818
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2011
Alıntı:
Kükürt 80 WP zirai ilaç satan yerlerde bulunur WP suda çözünebilen kükürt anlamında kullanılıyor belirtilen oranlarda ben 2 lt ye 2 tatlı kaşığı veya 4 çay kaşığı kullanıyorum 1 hafta duruma göre 3-5 güne birde olabilir arayla uygulayın hem kırmızı örümcek için hemde külleme gibi mantar hastalıklarında kullanılan etkili bir ilaç fiyatıda 5-6 tl gibi birşeydi sanırım bir deneyin

mantar için sulamayı yaşatacak kadar düzeye getirin ilacı hem toprağa hemde heryerine kullanın yaprakların hem arkası hem önü örümcek yumurtalarını yaprağın arka tarafına bırakıyor ilk kullanımda bitkide yanma olursa dozu biraz azaltın rüzgarsız akşama doğru bir günde uygulayın bir sonuç alamazsanız benim fidancıda envidor adında bayer firmasının kırmızı örümcek için bir ilacı varmış kullanmadım ama çok etkili olduğunu söylüyor bende sorun kalmadığından almadım
bitkisel çözüm ise tespih ağacı tohumu onuda ev yapımı ilaçlar köşesi var oaradan öğrenebilirsiniz

Emine Akman beğendi.
aukesen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-10-2011, 11:03   #1819
Ağaçsever

onur şengün's Avatar

Sayın Terra ve Adalet Yağcı cevaplarınız için çok teşekkür ediyorum, ağaç kabuğu olarak iğne yapraklı çamınkileri kullanabilir miyim ? Sizler özellikle hangi ağacın kabuklarını kullanıyorsunuz ? Bir de lav taşı kırığı var elimde (tüf de diyorlar sanırım) bunu da kullanabilir miyim ?

Eski 10-10-2011, 19:36   #1820
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Alıntı:
Sayın acemifüsun, bu tarifi paylaşabilirseniz çok sevinirim.
1lt suya 2 tatlı kaşığı oksijenli su olarak Mine hanım tarif ediyor. Aşağıdaki başlıkta diğer tarifler de var. En etkili mücadele suda çözülebilen kükürt , k.örümceye de etkili.Sulamayı azaltmanız da bence önemli.http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/14992.htm

Emine Akman ve ceydoruk beğendi.
Eski 10-10-2011, 20:52   #1821
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Alıntı:
Sevgili Terra, yıllardır siteden okuduğum üzerine toz kükürtü gazlı beze sarıyorum, öncesinde tüm bitkiyi ıslatıyorum. Rüzgarsız ve güneşsiz bir havada bu kükürtü bitki üzerine doğru sallıyorum. Tüm yapraklar toz halinde yaygın bir şekilde kükürtlenecek sekilde olana kadar devam ediyorum. Aynı zamanda toprak kısımlarada kükürtün gelmesine özen gösteriyorum.

ceydoruk beğendi.
jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 07:54   #1822
Ağaç Dostu

Terra's Avatar

Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkürler. Hepsini ayrı ayrı deneyeceğim. Bu uygulamalar için belirli bir mevsim var mı? Örneğin şimdi kışa girerken yapılır mı, yoksa baharda önleme maksatlı mı uygulamaya başlamayı tavsiye edersiniz. Saygılar...

Eski 11-10-2011, 11:08   #1823
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi lir Mesajı Göster
Sevgili Terra, yıllardır siteden okuduğum üzerine toz kükürtü gazlı beze sarıyorum, öncesinde tüm bitkiyi ıslatıyorum. Rüzgarsız ve güneşsiz bir havada bu kükürtü bitki üzerine doğru sallıyorum. Tüm yapraklar toz halinde yaygın bir şekilde kükürtlenecek sekilde olana kadar devam ediyorum. Aynı zamanda toprak kısımlarada kükürtün gelmesine özen gösteriyorum.
Sevgili lir, oyalarımdaki küllenmeye karşı anlattığınız biçimde kükürt kullanırdım. Bu yıl suda çözünen kükürdü ( Kükürt 80 WP ) denemeye karar verdim. Sonuç toz kükürtle kıyaslanmayacak kadar iyi oldu. Suda çözünen kükürdü küllenme mücadelesinde şiddetle tavsiye ederim.

Emine Akman beğendi.
Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-10-2011, 11:52   #1824

jineop's Avatar

Alıntı:
Tavsiyeleriniz için hepinize çok teşekkürler. Hepsini ayrı ayrı deneyeceğim. Bu uygulamalar için belirli bir mevsim var mı? Örneğin şimdi kışa girerken yapılır mı, yoksa baharda önleme maksatlı mı uygulamaya başlamayı tavsiye edersiniz. Saygılar...
Sulu kükürtte kullanıyorum. Litreye 4 gr olacak şekilde. Çay kaşığını tam doldurmadan olunca aşağı yukarı 4 gr oluyor. Toz olanı yaz, suda çözüneni kışın tavsiye etmişlerdi. Sebze bahçesine 2-3 haftada 1 kükürt, ve sabunlu karışım önleme amaçlı kullanmaya çalışıyorum.

Eski 14-10-2011, 15:54   #1825
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Çok Şiddetli bir teşekkür.

Sayın lir Sağolun.

Sanki dünya bağışladınız.

Ya o 'Armandii' ne öyle.

Name:  031.JPG
Views: 951
Size:  24.1 KB

Name:  028.JPG
Views: 939
Size:  34.2 KB

Name:  029.JPG
Views: 988
Size:  35.9 KB

Name:  030.JPG
Views: 976
Size:  31.9 KB

Dosttan Gelenler.

Name:  032.JPG
Views: 967
Size:  51.3 KB

Emine Akman beğendi.
Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 17:03   #1826
Ağaç Dostu

Eser İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2007
Galeri: 1
Sevgili Tura,güle güle büyütün... Gerçekten çok güzelmilş.Nazar değmesin
Ben de C. armandii "appleblossom"dan kesmek zorunda kaldığım iki dala kıyamadım,daldırdım. Hergün heyecanla gidip-gelip bakıyorum. Bakalım çeliklerim tutacak mı? Benimki acemi deneyi

Eser İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-10-2011, 18:08   #1827

jineop's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tura Mesajı Göster
Çok Şiddetli bir teşekkür.

Sayın lir Sağolun.

Sanki dünya bağışladınız.

Ya o 'Armandii' ne öyle.

Dosttan Gelenler.
Sevgili abim, güle güle büyütün , bol bol çiçek verir ve güzel kokusu etrafa yayılır inşallah. Diğerleri gaura ( küçük budanmış olan), gül sardunya ( saksısından an az 1 ay oynatmayın), solanum jasmanoides, sağ öndeki 3 geniş yaprak olan ekinezya, o sıranın bitimindeki çok yıllık iri papatya, bir saksıda iki tane olan ajuga ile sarıkız. Aceleden size ayırdığım diğer tohumları unutmuşum
Selamlar, sevgiler...

Eski 14-10-2011, 20:50   #1828
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan Mesajı Göster
Sevgili Tura,güle güle büyütün... Gerçekten çok güzelmilş.Nazar değmesin
Ben de C. armandii "appleblossom"dan kesmek zorunda kaldığım iki dala kıyamadım,daldırdım. Hergün heyecanla gidip-gelip bakıyorum. Bakalım çeliklerim tutacak mı? Benimki acemi deneyi
Teşekkür ederim Eser Hanım. Armandii o kadar güzel ki...Lir'in o sihirli yeşil elleri onu bu şekle getirmiş. Sizinki de inşallah tutar, neden tutmasın.
Araç gelip çiçekler aşağı indiğinde... günümün sabah duasına uygun bittiği için bir kez daha şükür ettim.

Tura Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-10-2011, 11:24   #1829
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-06-2007
Comtesse de bouchard.

Sevgili lire teşekkürlerimle. O kadar özenle bakmıştı ki bu mevsimde bile yemyeşil yaprakları ve tomurcukları vardı.

Eklenen Resimler

Emine Akman beğendi.
Benol Hazaroğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-10-2011, 23:11   #1830
Ağaç Dostu

acemifüsun's Avatar

Bizim kız pek çalışkan Çiçekleri yaz başındaki kadar büyük olmasa da, 20 gündür çiçekli

Eklenen Resimler

Emine Akman beğendi.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025