![]() |
|
![]() |
#1532 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Güle güle büyütün. Blue Angel çok hoş görünüyor. Nereden almıştınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Peyzajını yapanlara tebrikler. Bir süre sonra içi açılan tüm yürüyüşçüler bu çiçekleri sorup soruşturmaya başlar ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1534 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Hoşbulduk
Alıntı:
![]() Peysaja ben de bayıldım. Altta yaseminlerin kokusu, üstte uzayıp giden renk çümbüşü... Telefon açıp belediyedekileri tebrik ettim... Düzenleyen drhegeli : 30-06-2011 saat 17:58 Neden: Yazım hatası ve ekleme |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Evet harika düşünmüş belediye ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1536 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada yeni favorim Filbahri. Geçenlerde komşu bir evden gelen kokuya yönelince, kocaman, Clematis Montana'ya benzer çiçekleri olan bir çalı gördüm. Kokusu yaseminle limon arası. Dönüp kitapları karıştırınca, Filbahri olduğunu gördüm. Bu çalıyı eski bahçelerden hep duyardım ama dikkatimi çekmemişti. Çiçekleri Clematis'e çok benziyor. Eminim dibine ekilecek Clematis'lerle çok uyumlu olur, özellikle mavi ya da sarı tonlarıyla. Ama ne yazıkki fidesini sorduğum yerlerde bulamadım. Ben de bir iki dal kopardım köklendirmeye çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1538 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-04-2009
|
Sevgili lir, Benimkilerden 228327 nolu resimdeki Clematise çok benziyor. İlk alırken resminde rengi koyu kırmızı kadifemsiydi ve 6 yapraklı. İlk çiçeklerini koyu mor tonlarında açtı (Cemo ile birlikte almıştık, onunki de mor açmış) Yalnız sonradan gelen çiçekler kırmızı bordo rengine yaklaştı. Adı Clematis voluceau.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1539 |
Ağaç Dostu
|
Clematis Mevsimi sürüyor. Paylaşmamak olmaz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1540 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Tam bir görsel şölen harika ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bu arada resmin etiketlisini de koyuyorum. Saygılar, Düzenleyen Terra : 01-07-2011 saat 14:11 Neden: Yanlış etiket. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1542 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
Ağaç Dostu
|
Ben Clematis Warszawska Nike'a benzettim. Şu resimdekine bayağı benziyor sanki: http://www.lwg.bayern.de/gartenbau/b...ska_nike__.gif |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Drhegeli, dikkatiniz için teşekürler. Elim sürçmüş. Ms.Cholmondeley olacak doğrusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Büyük çiçekleri ve çok hoş bir mavisi var. Bazen katmerli açabildiği söyleniyor. Size hiç denk geldi mi? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1546 |
Ağaç Dostu
|
Ms. Cholmondeley çok yeni daha bahçemde, bu bahar ektim. Ama epey gayretli bir tür, hemen boylanıp açmaya başladı. Katmerli açarsa pek hoş olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 |
Ağaç Dostu
|
Mrs.Cholmondeley
Bir C.'Fortunei' x C.'Jackmanii' hibridi... Katmerli açması rutin ve sürekli değil... Yakalarsanız keyfini çıkartın... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Arkadaşlar gittigidiyor da Clematis Montana "Tetra Rose" satışı gördüm ilgilenen arkadaşların dikkatine ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir, Warshawska Nike harfiyen dediğin gibi oldu bende önce mor sonra bordo... Çiçek ömrü diğer cinslere göre daha uzun diyebiilirim. C.wyevale'nin rengi güzelmiş, kendisi küçük çiçekli olsa da çok zarif. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Ağaç Dostu
|
Bendekilerin rengi değişmiyor, ancak ebatları küçülüyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1553 |
Ağaç Dostu
|
C. W. Nike için fazla kırmızı, C.Voluceau daha olası... Düzenleyen drhegeli : 01-07-2011 saat 16:50 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Ağaç Dostu
|
Güle güle büyütün. Ne yazıkki geçen sene bahçemde çok sağlıklı görünen Wyevale, bu bahar ortadan kayboldu. Neyi yanlış yaptım bilemedim. Belki kış ağır geldi. Siz nasıl bir ortamda yetiştirdiniz? Hafif bir de kokusu vardı, ama Clematis'den çok bordür bitkisini andırıyordu. Düzenleyen Terra : 01-07-2011 saat 17:34 Neden: Resim ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir bende W.Nike var. Benimkinin renkleri aynı, koyu mor, hiç değişmedi, geçen yıl da bu yıl da. Geçen yıl ilk geldiğinde çiçekler çok büyük değildi, fakat bu bahar ilk açan çiçekler oldukça büyüktü. Benimki saksıda ve çok yoğun bir şekilde çiçeklendiği için daha sonra çiçeklerin hafif küçülmesi olağan diye düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
seni yine aramızda görmek çok güzel. Tekrar geçmiş olsun. C. wyevale kocaman yaprakları olan çiçekleri küçük sıradan bir çalı. Kartındaki resme büyülenmiş almıştım. Çiçek açınca biraz hayal kırıklığı yaşamadım desem yalan olur. Dona dayanıklı kış mevsiminde şov yapan soğanlıların olduğu alanlar için ideal bir seçim olabilir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
|
Sn dregeli cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Renkler değişik çıkabiliyor. Gerçeğe uygun olmasına özen gösterdim ama yarın daha dikkatli çekim yaparım. Sizlerle paylaşmak istediğim diğer clematisim multiblue diye aldığım multiblueye benzemeyen clematis. İlk çiçeklerini verdiğinde klasik clematis yapraklarına sahipken şimdi yaprak rengi ve şekli değişmeye başladı. Ve yeni tomurcuklar var. Acaba diyorum bazı hibrit türlerde bitki gençken hibride edildiği türlerden baskın olana benziyor sonra büyüdükçe hibrit türün özelliklerine sahip oluyor. Merakla izliyorum. Çünkü yapraklar son derece sağlıklı rengi biraz daha açık ve kenarlarını düzenli çevreleyen yeşil- kahverengi bir görüntü var. Macropetala nın yapraklarına benziyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1558 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |