![]() |
|
![]() |
#1231 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Clematis montana rubens olmalı, benimkiyle aynı. ... Çok emin olmamakla beraber az da olsa kış boyu yapraklar vardı üzerinde. Ve çok hızlı büyüyor ve gövdesi çabuk kalınlaşıyor. Montana türleri için istilacı olduğunu ve bitkiye sardırılmaması gerektiğini ne yazık ki yeni okudum. Şimdilik akebia ve ponpon gülle keyifleri yerinde ve kadar çok tomurcuk var ki üstünde. Kesinlikle edinilmeli bence de... Düzenleyen jineop : 02-05-2011 saat 15:50 Neden: cümle düşüklüğü |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1232 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir sizin Montana Rubens tomurcuklu, açmaya da başlamış, ne güzel ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1233 |
|
Sevgili acemifusun, montana rubens açarken diğer iki montana türünden birinde daha yeni yapraklanma, öbüründe de yeni tomurcuk oluşumu başladı. Yapraklanma ile tomurcuklanma süresi çok uzun değil. Yaklaşık 3 hafta... Yani keyifle beklemeye devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Clematis'in kök bölgesinden 2-3 cm mesafede filizlenmeler gördüm.Kırılan ince dalları toprağa daldırmıştım.Onlar filizlenmiş olabilir mi ? Clematis'lerin gelişimleri bu şekilde mi oluyor ? Ya da onlar ot da ben boşunamı seviniyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1236 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Benim Clematisler de hareketlendi, hatta multiblue da tomurcuk var, montana yeni yeni hareletleniyor, diğer ikisi de çiçeği açınca göreceğiz nedir diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1239 | |
|
Alıntı:
1-Çelikler kısa olmayacak , hatta ne kadar uzun olursa şans o kadar artıyor. Yaprak altı mesafe en az 5cm olmalı. 2- Uç sürgün olmayacak. 3- Gölgede hatta karanlıkta olacak. ( 4- Çelik üst ucu ikili yaprak boğumunun olduğu kısım olacak. 5- Organik humuslu bahçe toprağı olacak 6- Tek yaprak dışarda kalacak şekilde, tam yatay olmadan giderek hafif derinleşen şekilde toprağa gömülecek . Toprak iyice bastırılıp boşluk kalması engellenecek... Gerek kalırsa aşama aşama resimlerim... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1242 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler ![]() Ben de geçen Temmuz ve Ağustos aylarında 2 adet clematis çelikten köklendirip, yetiştirdim. Çeliklerin gövdeleri koyu renkte, kalındı. Çelikler 3 gözdü. Birincisini; pet şişede, gölgede, köklendirme jeline batırıp, torfa diktim. Bir hafta havalandırmak için bile şişenin kapağını hiç açmadım. Daha sonra hergün azıcık havalandırıp, kapattım.Yaklaşık 20 günde köklendiğini gördüm, fakat 1 ay kadar şişeden çıkarmadım, sonra saksıya aldım. İkincisini şişen tablette yine aynı şekilde çelik kullanarak, köklendirici jele batırıp, steril cam kavanoza koydum. Yine gölgede yaklaşık aynı sürede köklendi. Saksıya geçirdim. Köklendirmede sıcaklığın oldukça etkili olduğunu düşünüyorum, tabiiki bunlar benim deneyimlerimden çıkardıklarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1243 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Benim 20 gün önce rastgele en uçlardan aldığım 5 çelik hiç bozulmadan yaşamlarını sürdürüyor. Bekleyip göreceğiz. Hoca göle maya çalmış ya tutarsa demiş benimki o hesap. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1245 |
Ağaç Dostu
|
Bende kıpırtılar var. Resimleyeceğim. Beklemedeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
|
Alıntı:
kış başı aldığım çelikler dış ortamda olmasına rağmen geçte olsa çimlendiler. Sıcaklığın süreyi kısalttığı kesin. Teşekkürler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1253 |
Ağaç Dostu
|
Çok güzel açmışlar.Benimki bu duruma gelene kadar buradan seyredeyim. Geçen sene solgunluk hastalığına yakalanınca dipten budamıştım, yeni sürüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1255 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili lir Çiçek çapı ne kadar. Bendeki montana çok küçük açtı. Bilemeden aldım, büyük çiçekli tercihim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
|
Alıntı:
her ne kadar erken çiçeklenen büyük çiçekli grubta olsa da çiçekleri montananın 2-3 katı ama ancak el ayası kadar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Ağaç Dostu
|
Harika sevgili nevsune,çok güzel olmuş. (Nazar değmesin ![]() Benim de bir bijou'm var. Geçen sene Bauhaus'tan almıştım ama hiç memnun kalmadım. Saksıda kara kuru birşey oldu. Aldığımda üzerinde olanlar dışında ne bir yaprak ne de çiçek verdi. Tek tesellim, hiç olmazsa kurumamış olmasıydı. Ben de onu kışa girerken (ve çalı - çırpı şeklinde iken) bahçeye diktim. Meğer bunu beklermiş, bahar bir sürdü, pir sürdü. Bir sürü tomurcuğu da var. Henüz açmadı ama. Merakla bekliyorum.Açar açmaz çiçeğini sizlerle paylaşacağım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|