View Single Post
Eski 20-01-2012, 19:39   #1860
Adalet Yağcı
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kılıç Mesajı Göster
Sevgili Adalet hanım tohum dağıtım etkinliğinden gelen tohumları üçe böldüm bir kısmını torf kum karışımına ekip sıcak odaya camın önüne üstü açık koydum bir kısmını aynı karışıma üzerimi kapatıp balkona soğuk yere bir kısmınıda kaldırdım ekmedim marttan sonra ekeceğim çimlenme şansları varmı varsa ne kadar zaman.Tohumlar sevgili Lir ve sizden umutla bekliyorum inşallah çimlenirler.Sizin dediğiniz gibi hepsi ayrı sepette...
Sevgili kılıç, clematis denen bu bitki her zaman sürpriz yapmayı seviyor
Ben iki yıl önce ektiğim tohumlara soğuk katlama yapmamıştım, ektim ve dış ortama koydum.

Onbeş gün kadar üzeri streçle örtülü kaldı, sonra streci çıkardım.
Normal bahçe toprağına biraz çiftlik gübresi ve torf karıştırıp ekmiştim.

Sanırım iki aya varmadan çimlendiler, çimlendirme başlığında o günkü deneyimlerimi yazmıştım, şimdi tam hatırlayamıyorum.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gultar Mesajı Göster
Sn. Adalet hanım, siz de tohumdan yetiştirmede uzmansınız benim tohumları
torf+perlit+bahçe toprağı karışımına ektim nemlendirip poşete sardım buzdolabına koydum marta kadar orada bırakmayı düşünüyorum. Doğru mu yapıyorum sizce?
Bir kısmını direk ekseydiniz, aslında ekim için Şubat sonu iyidir.
Ben öyle sanıyorum ki, benim tohumlar soğuk katlamaya ihtiyaç duymuyorlar.
Biliyorsunuz clematisin pek çok cinsi var ve her cinsin çimlenme ihtiyacı başka.

Sizler tohum ektiğiniz ortamı nemli bırakın yeter, tabii nemli bırakacağım derken tohumları çürütmeyin, gerektiğinde gerken kadar nemlendirin.

Bu kadar şımartmayın bu tohumları, bırakın kafasına göre takılsın

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön