![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Alıntı:
Clematis başlığındaki 39 numaralı mesajınızdaki bu clematisinizin tür nedir? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl bakıyorsunuz siz bu clematise? Bir de türü ne ? Tekrar elinize sağlık. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Selam arkadaşlar; Hafta sonu aniden İstanbul'a gitmem gerekti.Bauhaus'a uğradım.Sarmaşıklarda indirim vardı.4.50 YTL ödeyerek clematis aldım.Ancak küçükler.Yine de bir çok çeşidi vardı.Benimkiler çiçek açar da tohum almayı becerebilirsem harika olur. Düzenleyen abk : 17-12-2007 saat 08:36 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Ve bugün açtı ![]() Pembe değil çok açık leylak renginde, ortası pembe. Üzerinde kar kraliçesi yazıyor ingilizce. ![]() ![]() Akşam loş ışıkta çektiğim için rengi daha canlı gibi çıkmış. Gerçek rengi oldukça uçuk lila. Ve sadece bir tanecik açtı başka tomurcuk yok üzerinde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Clematis ' i tohumdan üretmek zaman ve sabır isteyen zor bir iş . Ancak fotolarının eklediğim yaban asmasının tohumlarını takip ediyorum , tohumlarini almayı becerebilirsem isteyen arkadaşlara gönderirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Koşullar uygunsa çimlenir. Sonbaharda diktiğim (15 ad.) tohumlardan şu ana kadar sadece bir tanesi çimlendi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Clematis & Pasiflora
Clematis ile Pasiflora ayni bitkimidir? Bana cok benzer geliyorlar. Bauhaus'da Pasiflora gordum ama cleamtis diye ayri birsey gormedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Ve nihayet bir rengi açtı, diğeri de sırada. Açık lila olanı geçen sene yaz sonu gibi aldığımda da açmıştı ama saksıda olduğundan bu kadar büyük çiçekli değildi. İlk defa bu kadar büyük açtı. Koyu pembe-Gül kurusu rengi hiç açmamıştı, rengini pek sevdim ![]() Açık lila olanı: http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16669&c=446 Bu da açmaya hazırlanan tomurcuk; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Ağaç Dostu
|
Clematis sp. (Yaban Asması)
Bahçemi şenlendiren Clematislerim, koyu mor renkte olanının da tomurcukları sırada... ![]() Çiçek çapları 10-15 cm. Bahçesi olan herkese şiddetle dikmelerini tavsiye ederim. Sadece dikerken seveceği yere dikin, düzenli sulayın, başka hiç bir şey istemiyor sizden. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
Koyu Mor rengi yaz ortası açar diye düşünürken bir gün içinde 4-5 tanesi birden açtılar. ![]() ![]() Koyu Mor olan çiçeğin fotoğrafı; http://www.agaclar.net/galeri/showim...?i=16884&c=446 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
çavdaroğlu
Giriş Tarihi: 21-11-2007
|
Bunlarda benim klematislerim
Merhabalar klematis deyince evin terasındaki büyük saksılara diktiğim klematislerim çiçek açtı. Çiçekleri de bayağı uzun ömürlü, yaklaşık 1 aydır pek bozulmadılar. Onları seyretmek gerçekten çok güzel. Ancak üzüldüğüm Yalova'dan bir arkadaşımın hediye ettiği bitkilerin galiba hepsi aynı renk çiçek açıyor. Bu vesile ile Yalova'dan Trabzon'a klematisleri gönderen Emirhan Özten kardeşime çok teşekkür ederim. Bu yıl çelik alıp üretmeye çalışacağım. Üretim denemesi sonucunu inşallah yine burada paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
clematis'im :)
Gördüğümden beri edinmek istediğim bir sarmaşıktı.Buralarda bulamadığımdan annem gelirken Beylikdüzü Bahaus'tan hediye getirmiş bana...9.500 ytl 'ye almış galiba..Ne renk olduğunu bilmiyorum.iki haftada geldiği boydan 2 kat fazla uzadı.Sanırım yerini sevdi..Onu o küçük ağacın altında kökünü gölgede tutmak üzere bahçe duvarına sardıracağım..Yani kökü gölgede ,çiçekleri güneşte olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl da Bauhausta satılan clematisler 14,5 Ytl idi. Sonra Ağustos ayında 4,5 Ytl. ye düştü. Bu yıl da aynı şey olabilir. Bence Limon haklı.Bir kaç ay sabredip çok ucuza da alınabilir.(Tabii bu marketin bulunduğu şehirde yaşayanlarlar için.) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Ben geçen sene tohum ve çelikten üretmeye çalıştım, fakat başarılı olamadım. Bu sene de çelikten üretmeğe çalıştım. ÇELİKLER ONBEŞ GÜN SONRA KURUDULAR. Tahminim bir yerde yanlış yapıyorum. Litaratür tohum ve çelikten üretilebileceğini yazıyor. Eflatun renkli clematisimi de kediler kuruttular. Beyaz renklisi de Mayıs başında açtı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-04-2008
|
Arkadaşlar clematisimin boyu 1 mt yi aştı ve sadece tek dal acaba tepeden kesmeli miyim ? Dala gitmesi için.Çok cılız duruyor da... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım,Cleamatisleri ne kadardan ısmarladınız.Ben bugün fidanistanbulun sitesine girdiğimde fiyatlar 20-25 Ytl olarak değişmişti. http://www.fidanistanbul.com/?shop=u...ri%20Perakende |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|