![]() |
|
![]() |
#241 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Alıntı:
Rhipsalis salicornioides geçen senede acmisti hatta 3-5tane çiçek vermişti . Bu sene bir tanecik acti napalım bunada şükür. Sarı delospermaya benzer bir tür almıstım ama yaşatamamıştım. Bu sefer aldığım türler gerçekten yabancı olduğum türler inşallah yaşatmayı başarabilirim. Bu türlerin bakımı hakkında yardımlarınızı bekliyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#242 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar... Yeni aldığım türlerden ilk açan çiceğim ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Ağaç Dostu
|
havortiaları yakından seyretmeye bayılıyorum, ![]() ![]() Birde şu yaprakların arasına toprak girmese daha güzel olacak ama... yaprakların arasındaki toprağı çıkartmanın pratik bir yolu var mı acaba? ![]() Bu echeverialar yanyana 2 tane ama birbirinden farklı türler sanki. küçük olanın türü nedir acaba? ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Ağaç Dostu
|
Yeni saksılar alana kadar geçici plastik saksılara diktim güzellerimi, küçücük saksılarda kalmalarına içim el vermedi... ![]() ![]() ![]() ![]() echeveria çiçeğimden bir kaç poz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#247 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Merhaba musbet, Bitki türleriniz çok güzel. Adromiscus ve delospermalı saksıyı alıp kaçasım geldi adeta ![]() Alıntı:
Bir de 245. mesajda Crassula perforata'nın yanındaki yapraklarının kenarı kızarmış güzelliğin adını biliyor musunuz? Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Hawortiaların yapraklarının arasında kalan toprakları uzun saplı ve sert kıllı bir resim fırçasıyla rahatlıkla çıkartabilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Cristata mı olacaklar acaba? Eğer öyle olacaklarsa çok şanslısın bence Sevgili Musbet. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 2rozet sırt sırta vermiş ama türler farklı bence. 245. mesajdaki sukulent echeveria pulvinata sanırım, ben isim konusunda pek iyi değilimde. Selamlar, sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gulayb söylediğiniz yöntemi boş vaktim olduğu bir gün deneyeceğim mutlaka, kardeşimin yağlı boya yaparken kullandığı sert kıllı fırcalar vardı onlar işimi görür sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#252 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Neyse birkaç ay sonra ak mı kara mı belli olur... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Ağaç Dostu
|
Echeverialar gerçekten enteresan denecek bitkilerden diye düşünüyorum. Kendisi ayrı güzel,çiceği ayrı güzel. Her seferinde kendilerine hayran bırakıyorlar beni, herseferinde rabbim neler yaratmış demekten alamıyorum kendimi.. Sukulent sevgisi başka birşey, ben çocukluğumdan beri bahçeye meraklıyım bitkileri çok severim zaten ama hiç bir bitkiyi ve çiçeği bu kadar sevdiğimi hatırlamıyorun. Sukulent sevdası bi zaman sonra hastalık derecesinde oluyor. Öyle ki ileride üretim yapmayı bile düşünmüyor değilim. Ama ben onları çok seviyorum kimselere veremem ki ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hani bana çoğaltıp verecektiniz sevgili musbet? Yine alıp kaçırmaktan başka şans bırakmıyorsunuz bana galiba? ![]() Tabi şaka bi yana, sukulentlerin dünyası gerçekten çok ilgi çekici, içine girdiğinizde kapılıp gidebiliyorsunuz. Bu sevgi kolayca tutkuya dönüşebiliyor. Echeveria pulvinata da çok güzelmiş, aklımın bir köşesinde dursun ![]() İsimler konusunda ben de henüz yeni bir öğrenciyim diyebilirim. Bu arada Adromischus'ların yanındaki sarı çiçeklinin adı delosperma değilmiş. Başka bir yerde denk geldim. Doğrusu "Rhombophyllum dolabriforme". Diğer echeverianız için cristat dedilerse doğru söylemişler sanırım, küçük olan cristata gibi duruyor. Gelişimini bizlerle paylaşın lütfen, ilgiyle bekliyor olacağım ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-03-2012
|
Merhaba, öncelikle resimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim, 2 sorum olacak: 1) Bu kadar farklı Sukulent türünü nereden temin ettiniz acaba? 2) Ekteki resimdeki türü çok beğendim, adını biliyormusunuz? Saygı ve selamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Echeverianın fotograflarini gelişimini paylaşacağım, birlikte görelim cristatamı? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Türlerin bir kısmını forumdaki cömert arkadaşlarımdan bir kısmınıda gittiğim gezdiğim yerlerden seralardan ve eminönünden aldım.Zaten gittiğim heryerde gözüm çicekçi arıyor, bazen onlar beni buluyor diyebilirim. Sizin beğendiğiniz sukulenti istanbulda cevahir alışveriş merkezinin önündeki durağın orda bi abi var zaman zaman sukulent ve kaktüs satıyor, ondan aldım ama adı sanı nedir hiç bilmiyorum, gerçi ben çoğunun adını bilmiyorum ![]() Selamlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Sevgili musbet, daha yeni unlu bit konusunu konuşmuştuk benim bitkiler de akına uğradı. Ben de unlu bitlerle mücadele kervanına katıldım şu bahar ayında, çekim yasası bu olsa gerek ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili gulayb size kolaylıklar diliyorum. Sera liliputta hastalık ve zararlılar bölümünde şubat ayı gibi ilaçlama yapılmasını tavsiye ediyordu. Sanırım önceki yıldan kalan ve kışın kendini gizleyem bit yumurtaları için önlem olarak tavsiye edilmişti, tam hatırlamıyorum ama aşağı yukarı böyle birşeyden bahsediyordu. Benim bitkilerde şuanda unlu bit kalmadı gibi gözüküyor ama tedbiri elden bırakmamak lazım. Her zaman gözüm üzerlerinde artık. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Ağaç Dostu
|
Ağaçlar net toplantısında gelen güzelimi sizlerle tanıştırmak istedim ![]() Paylaşan arkadaşın kim olduğunu bilmiyorum ama buradan kendisine sevgilerimi ve selamlarımı gönderiyorum. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Çicekleriniz çok güzel...Rabbim gönlünüze göre verip size güzel bir bahçe nasip olur inşallah...Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#263 |
Ağaç Dostu
|
Yağmurcum sukulentin kendi güzelliği o, daha önceki resimlerdede var kendisi ama şu aralar pek bir keyiflendi güzellendi. Neredeyse tüm gün güneşin altında duruyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#264 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Rabbim bana da isteyen herkese de bahçeli bir ev versin inşallah. Sevgiler... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili narinkhn kuzucuklarımı beğenmenize sevindim. Emek büyük değil aslında sukulentler çok dertli bitkiler değil. Arada bir sulayıp bolbol severseniz sizi çokça mutlu ediyorlar. Bukadar çeşidin bir kısmını baumaxdan bir kısmını yalovadaki seralardan, mine floradan ve bir kısmınıda forumdaki çok değerli arkadaşlarım sayesinde edindim. hee birde istanbul beşiktaş ve mecidiyeköy deki kaktüsçülerden aldıklarımda var en son gözdem eminönü oldu her zaman değil ama zaman zaman çok güzel türler getiriyorlar. Aslında işin özü, artık nereye gidersem gözüm sukulent arar oldu. Eee arayan bulurmuş diyelim ![]() Bu sene elimde fazla olan sukulentleri bolca dağıttım ama sonbahar gibi bana hatırlatırsanız yazın çoğalacak olanlardan size göndermeye çalışırım. Sevgiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Ağaç Dostu
|
Ephorbia milli fotoğrafı yan göndermişim malesef ![]() Kendisi çok uzaklardan geldi. Geldiğinden beni hiç yaprak çıkarmamıştı ama hep açtı. Millimi göndere selam olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Betül, gözüm seni arıyordu ne zamandır, özlettin ![]() ![]() Selamlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Ağaç Dostu
|
Ah Esin hanım çoluk çocuk iş güç derken pek vakit bulamıyorum foruma girmeye. Fotoğraflar çektim çokça ama telefondan gönderdiğimde fotograflar yan çıktığı için paylaşmak istemiyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Ağaç Dostu
|
Çocuklar seni yoruyordur, tahmin edebiliyorum ![]() ![]() Echeveriaların bence bir süre daha birlikte kalabilirler gibi, büyümeye yerleri var daha. Hem şimdi büyüme dönemleri, yer değiştirince bir duraksama yaşayabilirler. Yaz sonunda bakarsın çok sıkışırlarsa başka yere alabilirsin o zaman. Selamlar, sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|