![]() |
|
![]() |
#211 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Musbet, uzun bir aradan sonra harika aranjmanlarla dönmüşsün. Bizi beklettiğine değmiş doğrusu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#212 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2011
|
Sevgili sakdag, çok teşekkür ederim. elimden geldiğince güzel birşeyler yapmaya çalışıyorum, ama zaman ve sağlık sıkıntılarım beni zorluyor. Bir çok açan kaktüsümü fotoğraflama fırsatım olamadı malesef. gündüz dışarıya çıkamadığım için kaktüs çiçeklerinin tam açmış hallerini göremiyorum, akşam üzeri dışarı çıktığımda ise çiçekler kapanmak üzere oluyor. Neyse bakalım seneye acısını çıkartacağım hepsinin inşallah... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#213 |
Ağaç Dostu
|
Yaklaşık 1 saattir fotoğraf yüklemeye çalışıyorum sonunda başardım. Öncelıkle herkese merhabalar diyorum Açılışı yaprakta büyüttüğüm sukulentlerle yapalım... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#214 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-08-2013
|
ellerinize sağlık hepsi çok güzeller 205 mesajdaki 3 numaralı çiçeğin adı nedir çok güzel görünüyor hemen bulmak lazım ondan. iyi akşamlar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Ağaç Dostu
|
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim tam adını bilmiyorum ama mine floradan almıştım. gerçekten çok güzel ve yayılıcı bir bitki. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Ağaç Dostu
|
![]() yeni diktiğim sukulentler ve havortia kardeşler ![]() ![]() yeni dikildikleri için pek keyifli değiller ama... ![]() Vee forumdan uzak kalmamın nedeni, kuzucuklarım ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Ağaç Dostu
|
yeni saksımız ![]() bu saksıyı çok severek almıştım ama şimdiye kadar ne diktiysem gelişmemişti hobbit bu saksıyı pek sevdi ![]() ![]() yeni dikildikleri için çok dağınık gözüküyorlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#219 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-10-2009
|
sn.musbet , çiçekleriniz çok güzel , sağlıklı görüniyor , yeni saksılarına da yakışmışlar , güle güle büyütün .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili sidika çok teşeekkür ederim. Daha çok fotoğrafım var ama yüklerken sorun yaşıyorum. Vakit buldukça onlarıda paylaşmak istiyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#222 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-01-2012
|
Uzun bir aradan sonra muhteşem dönüş olmuş. İlgiyle takipteyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#223 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Renkli bir sayfa olmuş tebrikler. Çocuklarıızı Allah bağışlasın. Kaktüslerin son hallerinide eklerseniz tamamdır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#224 |
Ağaç Dostu
|
Eğer başaralirsem birazdan kaktüslerimin fotoğraflarını eklicem sevgili sakdağ ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#225 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şimdi kaldığımız yerden yola devam. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Ağaç Dostu
|
Bütün kışı güney balkonda dışarıda geçiren kaktüslerim , geçen yaz kimsesiz kaldıkları için çokça kayıp yaşadık malesef ![]() ![]() ![]() ![]() bunlarda bitlendikleri için ayrı duranlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Ağaç Dostu
|
Boncuklum tam düzeldi derken pamuklu, kabuklu ve ne olduğunu bilmediğim bitlerin saldırısına uyradı. Busene başım bitlerle fena halde dertte. ![]() Bir sukulent kardeşliği daha. ![]() Yeni dilildikleri için pek keyifli değiller ama ![]() Bu sukulenti çok seviyorum ama unlu biter bende daha çok seviyorlar onu galiba ![]() Yeni aranjmanlarımdan biri daha... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Ağaç Dostu
|
![]() adını sanını bilmiyorum ama çok sevdim ben bu güzeli ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Ağaç Dostu
|
Ve kışı bahçede geçirenler ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Ağaç Dostu
|
bu sukulentim öyle güzeldiki soğuk çarptı aslında bence nazar değdi neyseki yeniden sürmeye başladı ![]() Düzenleyen musbet : 26-02-2014 saat 22:00 Neden: açıklaması eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar. Hafta sonu istanbul kaçamagı yaptım, eminönünde cok güzel sukulent ve kaktüsler vardı. Eminönü gezim 13 tane yeni sukulentle sonlandı daha fazlasını almamak içinzor tuttum kendimi ![]() Gercekten güzel ve ender türlerde vardı, ilgilenen arkadaslara duyurulur... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#232 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Ehh artık evde onları nereye koyacaksın bakalım? Gördüğüm kadarıyla pencere önleri tamamen dolu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Ağaç Dostu
|
Yok bitanem çocukların camin önü bos duruyordu. Bitli kalanchoeleri disari cikarinca yer acildi. Simdi vakit yeni saksilar alma vaktidir... Düzenleyen musbet : 19-03-2014 saat 09:38 Neden: eksik |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Ağaç Dostu
|
İlk olarak minicik boyuna bakmadan açan güzel... Veeee aramıza yeni katılanlar. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Ağaç Dostu
|
![]() Fotoğrafta pek belli değil ama bu bitki yakından aynı plastik bitkiye benziyor canlı olduğunu anlamak zor. ![]() ![]() kırmızıyla yeşilin muhteşem uyumu... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#237 |
Ağaç Dostu
|
Bugün hava güzel olunca yeni aldığım bitkilerin hepsini yeni saksılara diktim. Biraz yerlerine alışsınlar onlarında fotoğraflarını paylaşacağım. Yalnız yeni aldığım türlerin bakımları nasıl olduğu hakkında pek bilgi sahibi değilim. Özellikle 235.mesajdaki son bitki ve 236. mesajdaki ilk bitkilerin bakımı hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-11-2007
|
Sevgili musbet, çok değişik ve güzel türler almışsınız cidden güle güle büyütün inşallah... Unlu bit konusu çeşitli zamanlar ve tamamen birbirinden bağımsız türdeki bitkilerimde benim de çok başımı ağrıttı. Öyle bir zararlı türü ki yanyana hatta yapışık duran bitkilerde bir saksıda görülmezken diğer bitkiyi öldürebiliyor. Uzun zamanlı çıkarımlarım beni şu sonuca götürdü; unlu bitler kaktüsten güle, limon serviden soğanlı bitkilere kadar hepsinde görülebiliyor ama en fazla çeşitli sebeplerden bağışıklığı zayıflamış bitkilere musallat oluyor. Mesela susuz kalması, güneş seven bir bitkiyse bir süre iyi güneş alamaması bu zararlıları adeta cezbediyor. Ben mücadelede en iyi yöntemin "düzenli mücadele" ve iyi bir bitki bakımı olduğunu düşünüyorum. Düzenli mücadele kısmını, arap sabunlu ve az sıvı yağlı suyla sık sık spreyleyerek ve iri olan bitleri elle toplayıp imha ederek yapıyorum. Havalar artık ısınmaya başladığından kaktüslerinizi hiç susuz bırakmayın, ayda bir de seyrelterek gübre verebilirseniz bitlerden topluca kurtulursunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Musbet, rhipsalisinin türü ''rhipsalis salicornioides''. Rengi çok şekermiş gerçekten. Bu tür spagettii makarna gibi olan rhipsalislerin çiçek renkleri beyaz, krem, sarı, turuncu tonlarında oluyor. 235.mesaj son resim ve 236.mesaj ilk resimler adromischus türüne ait. 236.mesaj son resimdeki de sarı delosperma sanırım, Cemo Abla'nın sayfasında vardı resmi. Güle güle büyüt hepsini. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kaktüslerimi sulamaya basladım bu gün neemazallı su ile fısfıslayarak azar azar suladım. Malumunuz unlu bit kaktüslerin köklerindede oluyor bunun icin topraklarınıda ilacladım. Havalar biraz daha ısındığında ilaćlı su yapíp bütün kaktüslerimi daldırma yõntemiyle sulayacağım. Bu sene tedbiri elden bırakmamaya kararlıyım, yoksa ipin ucu bir kaçtımı bir daha yakalamak çok zor oluyor. Aldığım türleri uzun zamandır arıyordum aslında, eminönüne çok umutlu gitmemiştim ama şans bu sefer benden yanaymış ![]() Güzel dilekleriniz için cok ama çok teşekkür ederim. Sevgiler, selamlar... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|