Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulayb
Sevgili musbet, çok değişik ve güzel türler almışsınız cidden güle güle büyütün inşallah... Unlu bit konusu çeşitli zamanlar ve tamamen birbirinden bağımsız türdeki bitkilerimde benim de çok başımı ağrıttı. Öyle bir zararlı türü ki yanyana hatta yapışık duran bitkilerde bir saksıda görülmezken diğer bitkiyi öldürebiliyor. Uzun zamanlı çıkarımlarım beni şu sonuca götürdü; unlu bitler kaktüsten güle, limon serviden soğanlı bitkilere kadar hepsinde görülebiliyor ama en fazla çeşitli sebeplerden bağışıklığı zayıflamış bitkilere musallat oluyor. Mesela susuz kalması, güneş seven bir bitkiyse bir süre iyi güneş alamaması bu zararlıları adeta cezbediyor. Ben mücadelede en iyi yöntemin "düzenli mücadele" ve iyi bir bitki bakımı olduğunu düşünüyorum. Düzenli mücadele kısmını, arap sabunlu ve az sıvı yağlı suyla sık sık spreyleyerek ve iri olan bitleri elle toplayıp imha ederek yapıyorum. Havalar artık ısınmaya başladığından kaktüslerinizi hiç susuz bırakmayın, ayda bir de seyrelterek gübre verebilirseniz bitlerden topluca kurtulursunuz 
|
Sevgili gülayb cok haklısınız yanyana duran bitkilerin biri bitten görünmez halde iken diğerinde bitten eser yok, ama kimi türleri unlu bitler gercekten seviyorlar.
Kaktüslerimi sulamaya basladım bu gün neemazallı su ile fısfıslayarak azar azar suladım.
Malumunuz unlu bit kaktüslerin köklerindede oluyor bunun icin topraklarınıda ilacladım.
Havalar biraz daha ısındığında ilaćlı su yapíp bütün kaktüslerimi daldırma yõntemiyle sulayacağım. Bu sene tedbiri elden bırakmamaya kararlıyım, yoksa ipin ucu bir kaçtımı bir daha yakalamak çok zor oluyor.
Aldığım türleri uzun zamandır arıyordum aslında, eminönüne çok umutlu gitmemiştim ama şans bu sefer benden yanaymış

)
Güzel dilekleriniz için cok ama çok teşekkür ederim.
Sevgiler, selamlar...