View Single Post
Eski 06-05-2014, 14:25   #3441
mordoğan bahçe
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-05-2014
Merhaba,
Siteye yeni üye oldum, bende sizler gibi clematis hayranı birisiyim. 3 yıl önce İzmir'deki bir seradan tohumdan yetiştirildiğini öğrendiğim clematis satın aldım. Sonbaharda satın aldığım ve o an itibariye çiçeksiz olan clematisi bahçemin doğuya bakan çitin arka tarafına diktim. Dikmiş olduğum yer baharda öğleye kadar yaklaşık 2 saat,öğleden sonra güneş döndükden sonra da yaklaşık 3 saat kadar güneş gören ve serin bir yer. Hatta aynı bölgede ortancalarım muhteşem açıyorlar. Benim clematisim 3 yıllık zaman zarfında çok güzel gelişim göstermesine ve sürekli yeni sürgünler vermesine karşın maalesef tomurcuk açmıyor. Clematisim şu an çitin bulunduğu duvarın yarısını yemyeşil yaprakları ile kaplamış durumda ama maalesef bir tek tomurcuk dahi vermedi. Benim sizlerden öğrenmek istediğim;
- Ben clematisimi sonbahar gibi oldukça kuvvetli buduyorum ve adeta gövde de birkaç dal kalıyor, hatalı ve yanlış zamanda budama yapıyor olabilirmiyim?
- Yeri uygun olmayabilirmi, öyle ise ne zaman yerini değiştirmem gerekiyor?
- Kökleri gölgede olan ve bu denli gelişmiş bir bitkinin çiçeklenmemesi normalmidir?
En kısa zamanda clematisin resmini çekip göndereceğim, yapraklarına bakılırsa diğer clematisler ile aynı şekilde,yani aldığım bitkinin clematis olduğuna eminim.
Sizlerden bu konu hakkındaki öneri ve yardımlarınızı rica ediyorum.

mordoğan bahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön