![]() |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Ben, bir iki derken, tam altı tane yapmak zorunda kaldım.
Onlar mutlu, ama ben daha mutlu oldum. |
Güler Hanım,
Yanımda yöremde gördüğüm her çocuğa maymunluk edip, onlar gülümseyince mutlu olan birisi olarak mutluluğunuzu anlıyorum:) Anlıyorum da, bu aleti almak nereden aklınıza geldi onu bir türlü anlayamadım;) Torunlar mı sebep? Her türlü aleti alabilirim de, kırk yıl düşünsem pamuk şeker yapma makinası almak aklıma gelmezdi! Aşk olsun sana çocuk, aşk olsun (C.Yücel) diyeyim bari :) Sevgiler! |
Bu sayfanın takipcisi oldum :) Güler Hanım'dan öğrenecek ne çok şey varmış. Fasulye ayıklama aletini de internetten sipariş verdim. Bir kez daha teşekkürler, faydalı ve pratik bilgiler için...
|
Yapıyor, paylaşıyor, üşenmiyor sorulara yanıt veriyor, araştırıyor, her eve lazım cinsten...Kocaman bir sevgi yumağı resmen , Allah ablamızı başımızdan eksik etmesin.
|
Sevgili berduray, sağol.
Bir şey yapmışsın, güzel olmuş veya olmamış. Bunu dostlarınla paylaşmak kadar güzel bir şey olur mu? Ben, paylaştıkça mutlu olanlardanım. |
5 Eklenti(ler)
Ben de sizlere faydalı bulduğum bir aleti tanıştırmak istiyorum :)
Gerçi zamanı geçti ama her yıl lazım olacak. En zoruma giden işlerden bir tanesi de vişne ayıklamak, kilolarca vişne, tane tane, ayıkla ayıkla bitmez. İşte bunun için bir alet buldum, altı kilo kadar vişneyi bir saatten biraz fazla bir zamanda ayıkladım, çok da zevkli ve kolay. Fotoğraflamak için vişneye ihtiyacım vardı, kiraz çoktan bitmişti. Dalların arasında saklanmış bir kaç tane vişneyi görünce kaptım geldim, sizler için fotoğrafladım, bakalım beğenecekmisiniz. Eklenti 94162 Büyük alışveriş merkezlerinde bulabileceğinizi sanıyorum, ben yerel bir mağazadan aldım. Eklenti 94163 İthal olduğunu söylediler, Alman malıymış.Eklenti 94164 Birer avuç yıkanıp temizlenmiş vişneyi buraya doldurup, Eklenti 94165 Sonra kola bastırıyorsunuz. Eklenti 94166 Vişneler tabağa, çekirdekleri de ürünün haznesine birikiyor. Beğendiniz mi? |
Sevgili Adalet ne kadar şirin, pratik bir aletmiş, dilerim bizlerde buluruz. Güle güle kullanın;)
|
Sirkeci'de ve Mısır çarşısının arkasındaki züccaciyecilerde bulabilirsiniz.
|
Her vişne için tek tek mi kola basmak gerekiyor? Dün vişne reçeli için bir sürü vişne ayıkladım. Böyle bir alet varmış demek. :(
|
Sevgili İde, Sakagun, her vişne için tek tek kola basmak gerekiyor ama çok eğlenceli :)
Sevgili Güler, çok yaşa sen e mi, hemen yer tarif etmişsin, harikasın. Ben tesadüfen buldum, ama İstanbul'da oturanlar rahatlıkla bu adresten alabilirler, fiyatı 40 tl. idi, ama İstanbul'da daha ucuza alabilirsiniz. |
Her yıl en az 10 kg vişneden reçel yapıyorum. Makinayı görünce gözlerim faltaşı gibi açıldı. :p
Acep Ankara'da nerelerde var? Bulursam buraya yazacağım. |
|
Ben çok rahat kullanamadım, biraz vişneler eziliyor gibi geldi bana. Sanıyorum 30-35 tl gibi bir fiyata almıştım.
Bu hafta sonu İstanbul'a gidiyorum, isteyen arkadaşlar için bakabilirim. |
Alıntı:
Bu gün vişne çekirdeği çıkarma makinesini nihayet aldım. Bahçelievler'de 7. caddedeki benzin istasyonu karşısındaki "Biev" den... Fiyatı da kampanyalı imiş. 50 den 39'a düşmüş. Akşam vişne alıp denedim. Yıllarca eziyet çekmişim :)) |
Sevgili Müjgan hanım, güle güle kullanın.
Vişneler diri olursa ezmeden çıkartıyor çekirdekleri, ama biraz yumuşamışsa temizlenmiş vişneyi kaba aktarmakta zorlanıyor, bana öyle geldi. |
Alıntı:
Bunu neyse ki ilk hamlede farkettim. Ondan sonra vişneleri avucumdan teker bıraktım ve hazneye düştüğünde çekirdeğinin çıktığından emin oldum. Nerden bakarsanız bakın, bu dikkatli çalışmada bile, saç tokasıyla çıkartılan çekirdeklerin temizlenme süresinin, çok ama çok kısasını yaşıyorsunuz. Değişmeyen tek şey, firkete kullanırken de üstünüz başınız vişne suyu ile puantiyeleniyordu, bunda da öyle oluyor.:) Bu sabah vişne reçelimi kaynattım. Her bir vişne tanesi sapasağlam ve yuvarlak görünümdeydi. Makineyi almakla ne kadar isabet ettiğimi anladım bir kez daha teşekkürler Adalet.;) |
Güle güle kullanın.
Şimdi ben de daha diri vişne alıp tekrar deneyeceğim. |
Çok sevindim Müjgan hanım, ben yere kocaman bir sergi yayıp yerde yaptığım için daha kolay oldu belki de.
Teker teker atmak daha doğru, her ne kadar avuç avuç gösteriyorsa da :) Sizleri bilmem ama, ben sarmısak ezmekten hiç hoşlanmam, her seferinde döveceğin içinden, bir yolunu bulup dışarı kaçarlar, kaymasınlar diye extradan eklediğim tuz da beni üzer(tuzu azaltmaya çalışıyorum). Bunun için Forum avm.de Esse den minik bir rendecik aldım, kullanımı ve temizliği çok kolay, sarmısakları da dövülmüşten daha yumuşak rendeliyor. Benim çok hoşuma gitti, yarın size uygulamalı fotoğraflayıp göstermek istiyorum. |
4 Eklenti(ler)
Sizlere dün bahsetiğim rendeciğimi tanıştırayım, belki bir çoğunuz çoktan keşfetmişsinizdir ama henüz tanışmayanlar için fotoğrafladım.
Aslında rende üç parçaydı, üçüncü parça kapak için yapılmış gibi görünüyor ama ben bir fonksiyonunu göremedim. Eklenti 94646 Aşağıdaki gibi rende kısmını minik hazneye kapatıyorsunuz Eklenti 94647 Sarmısakları soyduktan sonra rendelemeye başlayabilirsiniz. Eklenti 94648 İşte bir diş sarmısak rendesi. Eklenti 94649 Tek kusuru, rendelenen sarmısağın son minik parçalarını atmak zorunda kalmanız, veya başka şekilde değerlendirirsiniz. Ayrıca bu rende ile, çikolata da rendeleyebilirsiniz, ben Esse den 20 tl. almıştım, daha sonra YKM autlette 10 tl. ye gördüm :( |
Sarımsak ezerken parçaları elimizde kalan uğraştırıcı sarımsak ezicilerinden daha kullanışlı görünüyor. Adalet Hanım, vişne çekirdeği çıkarıcı uygulamanız içinde teşekkür ederim. Sayenizde çekirdek ayıklama ve vişne lekesi zahmetinden kurtulacağız.
|
Gerçekten küçük ve faydalı bir rende Arzu hanım, ama vişne aparatı gibi dâhiyane değil :)
|
Sevgili Adalet sarmısak aparatınız çok yararlı gibi görünüyor ama, sarmısağı tutup rendeye sürtmekle illa ki eller sarmısak kokuyor. Elde kalan sarmısak kokusu dezavantaj.
Ben sarmısak ezmek için ahşap bir havan eli kullanıyorum. Sarmısakla temas yüzeyi geniş olduğu ve tahta doku olduğu için, döverken -ki ben şiddetten hoşlanmam- sarmısak fırlamıyor.:p |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Müjgan hanım, ben sarmısağı da kokusunu da :) çok severim, bu yüzden sorun olmuyor benim için :)
Bu gün sizelere bir de yemek makinası tanıtmak istiyorum, içinde her türlü yemeği rahatça yapabileceğiniz bir makina, sonderece yararlı ve pratik bir şey. Belki daha önce duymuşsunuzdur, eskiden SİLEX markası ile satılırdı, yeni versiyonu MULEX. Eşim de ben de lahmacuna bayılırız, ama hiç hazır almayız, içini kendim hazırlar, mahalle fırınlarına pişirim için götürürüm. Ancak, mahalle fırınlarının hali perişan, eldiven kullanmıyorlar, her yer pislik içinde, hamuru da nasıl yoğurduklarını görmüyoruz, bu yüzden uzun zamandır aradığım MULEX e nihayet ulaşabildim. İçinde pilav dahil, her türlü ızgara, krep, börek, sarma, kızartma(yağsız veya bir kaşık yağ ile)patlıcan biber közleme, karnıyarık, kadayıf, gözleme, kestane kebap, güveç, lahmacun dahil, aklınıza gelen her türlü yemeği çok kısa bir sürede sağlıklı olarak pişirebilirsiniz. Fiyat olarak pahalı gibi görünse de kullanım alanı çok geniş olduğu için değer diye düşünüyorum. Yaklaşık altı ay önce 280 tl. aldım. Mersin'deyken buradan tanıtmak size göstermek amacı ile tavuk pirzola ve patates yapmıştım, daha iyisi ben size link vereyim, oradan tüm marifetlerini görün :) |
Sevgili Müjgan hanım, 'Felsefi sohbetler kahvesi'ndeki tüm mesajları büyük bir ilgi ile takip ediyorum, öyle güzel anlatıyorsunuz ki, iki satır ilave etsem büyü bozulacak gibi, bu yüzden sadece okumak ile yetiniyorum.
Son derece önemli konulara değiniyorsunuz, aktif olan tüm üyelerin birikimlerine, kelime ve cümleleri kullanımlarındaki ustalığa hayranım. Sizler kadar güzel betimleyebilmeyi çok isterdim, her şeye rağmen, mesajlarınızı okumak çok büyük bir keyif, ellerinize yüreğinize sağlık, sayın Hassoman'ın dediği gibi, ömrünüze bereket. |
Ev tipi dondurma makinası kullanan arkadaşlar va mı?
Deneyimlerinizi ve önerilerinizi paylaşabilir misiniz? Ayrıca sarımsak konusunda; Ben de elimin sarımsak kokmasından hiç hoşlanmam, tahta havanım olsasına rağmen bana pek pratik gelmiyor. Benim sarımsak ezici diye nitelendirdiğim pratik bir alet var, fındık ceviz kıracağı gibi düşünün araya sarımsağı koyuyorsunuz bir tarafından ezilmiş halde çıkıyor. Fotoğraflarını sizin için hazırlayayım. Nette sarımsak ezici diye arattığınızda benzerleri çıkıyor. |
1 Eklenti(ler)
Nette biraz araştırınca, benzerini buldum. Malesef benimki sadece sarımsak ezebiliyor.
Bilgiler ve fotoğraf aşağıdaki adresten alınmıştır. http://tatlar.blogspot.com/2008/06/sarmsak-ezecei.html Eklenti 94682 Sarımsak mutfaklarımızda, yemeklerde, buğulamalarda, dolmalarda, köftelerde, soslarda, kavurmalarda, çorbalarda kullanılır. Kullanıldığı yerler farklı olsa bile, sarımsağı bütün, kıyarak veya ezerek kullanırız. Sarımsak daha çok ezilerek kullanıldığı için, kaçınılmaz olarak ezici bir alete ihtiyaç vardır. Piyasada kullanıma sunulan, çok değişik şekilde sarımsak ezme aletleri mevcuttur. Resimde görünen her iki alet, sarımsak ezmek için üretilmiştir ve işlerini en iyi şekilde yaparlar. Plastik olan alet, haznesine konulan sarımsağı, kelebek tutamağını saat dönüş yönüne döndürmek suretiyle ezer ve çıkartır. Haznesi içerisinde kalan sarımsak posasını çıkarmak, uğraştırıcı olsada kullanımına değer. Metal olan alet ise, üç işi bir arada yürütür. Aletin delikli haznesi içerisine konulan sarımsağı presliyerek ezer. Karşılıklı dişlerin olduğu bölüm ile fındık kırar. En son bölüm ise, kiraz çekirdeğini çıkarmak için tasarlanmıştır. Kendim bu aleti, kiraz reçeli yapmak için, ihtiyaç duydum ve aldım. Özellikle bu alet, kiraz çekirdeğini başarıyla çıkartır. Haznesine kiraz konur ve alet kapatılır. Haznenin altında bulunan delik içerisinden çekirdek dışarı atılır. Haznesi içerisinde kiraz gövdesi kalır. Her iki aletin de çok kullanışlı olduğunu söyleyebilirim. Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile, |
Sevgili Sevil, bu aletlerden daha önce kullanmıştım, sarmısaklar iri kalıyor diye rende kullanmaya başladım.
|
Adalet hanım,
Haklısınız iri kalıyor ama sanırım birazda kişisel tercihle alakalı, elimin sarımsak kokmasındansa iri olmasını tercih ediyorum. Güler hanım gelse de, dondurma makinasını anlatsa, kesin onda vardır :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025