agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Pratik Bilgiler, Mutfak Malzemeleri ve Aletleri
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 1 Gönderen yssahin
  • 1 Gönderen Ozlem A
  • 1 Gönderen Beyhanaksoy
  • 1 Gönderen EAkpınar

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-03-2010, 12:27   #11
Ağaç Dostu
 
Harun Parlak's Avatar
 
Giriş Tarihi: 19-01-2007
Şehir: İstanbul Sarıyer
Mesajlar: 4,272
Galeri: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi berduray Mesajı Göster
Bunu biliyorum ama ben artık o turşuyu yiyemem...
Turşu suyunda gezinen yumurta benim iştahımı kaçırır.

Ben ara ara tadarak hazırlarım, ya da 5 lt.lik bidona 1 çorba kepçesi hesabı aşağı yukarı tutar, ideale yakındır.

Tabi içine dolduracağınız sebze miktarı da önemli.

Koca kavanoza birkaç salatalık koyarsanız tuz miktarı fazla gelir, ben ağzına dek tıka basa doldurulmuş 5 lt.'lik kaba 1 kepçe iri tuz koyuyorum, tam ayarında oluyor.

Elbette tuzdan ne kadar hoşlandığınız da önemli.

Az koyarsınız turşu dayanmaz erir, çok kaçarsa tuzdan yenmez, deneye yanıla bu yöntemi öğrendim.

Bunları da benim gibi düşünen arkadaşlara ışık olsun diye anlattım, lütfen ukalalık olarak algılanmasın.

Sevgiler.
Yumrta koylmuş suyu kullanazsanız. Birkereye mahsus bir litere suda kaç gram tuz yumurtayı yüzdürmeyi başarıyor ya da kaç ölcü Öğrenin sonra da ölçerek kullanabilirsiniz.

Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025