View Single Post
Eski 08-03-2010, 01:18   #13
balbay
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Tuzu fazla kaçmış turşuya , turşu sebze ağırlığının 1/4 ü oranında soyulmuş ve yarıya bölünmüş çekirdekleri üzerinde elma ilave edilir.

Bu da kar etmez ise suda bekletilen turşu akşama doğru sıkılır suyu süzülür ve soğan ile birlikte yağda kavrularak yenir.

Turşu kurulumunda 1 litre suya 50 gr kaya tuzu, bir limonun suyu ve 1/5 litre hakiki sirke konur. Bu tarif Osmanlı Saray Mutfağı Geleneksel ölçüsü olarak geleneksel kullanımdır.

Yumurta deneyi ise mevsime, yumurtanın büyüklüğüne, tavuğun döllü olup olmadığına, yumurtanın taze olup olmadığına göre değişir.

Denenmiş ve yıllardır başarı ile lezzeti sabit olarak tesçillenmiş turşu suyu oranı yukarıda verdiğim gibidir. İster karışık, ister sade lahana turşusu olsun bu oran da ki karışıma litre başı oranına göre
bir çay kaşıği şeker, anason, kişniş, hardal tohumu ile 2 dal karanfil
katmak bilhassa daha iştahlı lezzet katacaktır.

balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön