![]() |
|
![]() |
#182 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-11-2009
|
Sitede mutfak bölümü olmasıda çok isabetli olmuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Ağaç Dostu
|
Yiyecekleri vakumlayarak daha uzun ömürlü olması için vakum makinası almak istiyorum.Bu konu hakında bilgisi ve deneye mi olan var mı ![]() ![]() İnternette birkaç firmanın ürününe baktım,denenmiş ve memnun kalınmış bir ürün almak benim için önemli. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Bıçak bileme makinası alacağım, önerilerinizi bekliyorum. Sinbo'nun bir ürününü inceledim ama içinde taş vardı sanırım ve taş bitince nerden, nasıl temin ederim konusunda bilgim yok. Bir de laserliler varmış, kullanan, bilgisi olan tecrübesini aktarabilir mi? Kararsız kaldım ve kör bıçaklardan sıkıldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
Sayın Berduray! Sinbonun bıcak bileme aletini alıp paranı sakın dısarıu atma derim ben aldim bin pişman oldum. Alacaksan Arzumun bir biçak bileme aleti var sanirim o fena degilmis. **** alacaksan asil Amerikan malı olanlar var onlardan al derim ama bizm firsatcı ithalatcılar onun icnde bir servet istiyorlar getirte bilirsen bence amerikadan iste **** siparis ver. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-10-2009
|
sayın berduray şu adrese bir ugrayın derim!! http://www.magaza24.com/elektrikli-a...1797_1818.html Burada bir çok bıçak bileme aletleri mevcut Y dısnda oldugum donemde amerikan malı olanları kulanmıstım bir kere alınır ve omur boyu yeter ama dedigim gibi bizde ithalatcı acaip fiyat bindirmis oysa y disndan sıparis ederseniz yarı fiyata yanılmıyor isem |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Alet olmasa da mutfakta kullandığım yararlı bir gereç. Poşet buz torbası. Biliyorum ki bu sitede et-tavuk suyu tabletler pek sevilmiyor. Bu poşet aslında buz için ama biz parlak fikirli türklerin aklına buna et suyu doldurmak gelmiş. Yaklaşık bir aydır ben de bu şekilde kullanıyorum. Her pilavda ayrıca et kaynatmam gerekmiyor. Bu blogda ayrıntılı açıklama var. Geçenlerde Muğladan bir arkadaşım 5 kg kadar bahçelerinden limon getirmiş, bozulmadan tüketmek zor. Hadi bakalım bizim buz torbası... Tüm limonlar anında buzlukta. Tavsiye ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Moderatör
|
Sevgili Filiz, sana katılıyorum. Ben de çok kullanırım o buz boşetlerini. Dediğin gibi kiminde et suyu, kiminde taze sıkılmış vişne suyu hazır olarak bekler. Ama bir de şunu yapıyorum, renkleri pek ayrılamayacakların üzerine ne olduklarını yazıyorum, daha doğru yazmak zorunluğum var. Sağolsun eşim pek dikkat etmez, et suyunu buz diye bir iki defa bardağa atmıştı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
Genelde soğuk kompress için bulunduruyorum bu bu buz torbalarını, etsuyu ve meyve suyu koymakta güzel fikirmiş doğrusu.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-03-2010
|
Hepside süper |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-05-2010
|
Krep makinası gerçekten çok güzel (: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
Yeni Üye
|
Bu süzgeç çok hoşuma gitti eskiden el süzgeçleri kullanılıyordu şuan daha gelişmişleri var zaten ama bu süzgeç görünüş olarak çok güzel. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Yeni Üye
|
BU DOĞRAMA TAHTASININ KIRMIZI ÇEMBERİ TARTI GÖREVİ GÖRÜYOR ÇOK PRATİK... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2010
|
arkadaşlar bu siteyi bulduğuma o kadar çok sevindim ki,sokakta terkedilmiş yavru kediyi aldık bazı şeyler sormak için buraya girdim,siteyi incelerken mutfağı çok sevdiğim için burayı buldum.baştan sona tek tek okudum,ne kadar güzel şeyler paylaşmışsınız.güler hanım siz de gerçekten harikasınız,paylaşımlarınız için teşekkürler.aklımda kalan fasulye ayıklayıcı,pamuk şeker makinesi. bıçaktan bahsetmişsiniz lnike girip bakmadım,ben de pazarda satılan çok amaçlı bir bıçaktan bahsetmek istiyorum.2.5 lira .etten tutun aklınıza ne gelirse çok güzel kesiyor,bütün arkadaşlarıma hediye ettim.resim koymayı bilemiyorum,tarif edeyim,lacivert saplı sapında krem renginde 2 çizgi var,kamaya benziyor daha uzun ve daha ince.üzerinde tramontuna brasil yazıyor.bilmem anlatabildim mi?1 milyoncularda var ama onlar taklit almayın hemen sapı çıkıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 |
Yeni Üye
|
hadi paylaşın mutfak aletlerinizi,çok beğenmiştim,neden yoksunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#203 |
Moderatör
|
Buradayız da elimizde sizlerle paylaşabileceğimiz yenilikler yok şu an. Ama elimize geçer geçmez sunum yaparız. Sizin fotoğrafladığınız bıçağın fotoğraf boyutlarını küçültemediğimden silmek zorunda kaldım. Size anlattığım şekilde yüklemeye çalışın lütfen, eğer olmuyorsa bende de o bıçaklardan var, ben yükleyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Yeni Üye
|
teşekkürler Güler hanım.siz yüklerseniz sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-08-2007
|
epey olmuş ben buraya bakmayalı o süzgeç çok şirin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Ağaç Dostu
|
Metal sabun
Koku giderici Bu bir metal sabun. Köpürmüyor, erimiyor ve tükenmiyor. Özelliği şu: sarmısak, soğan, balık vs. gibi nahoş kokulu şeylerle uğraştıktan sonra, elinizi suyun altında bu metalle oğuşturarak yıkadığınızda koku kalmıyor. Ben ilk gördüğümde kuşkuyla baktım. Test etmek için bir diş sarmısağı elimde ezdikten sonra yıkadım ve hayret! En azından deterjan kullanımında tasarrufu var. Biz tesadüfen gördüğümüz "Japon Pazarı" türünden bir ucuzlukçudan aldık. Herhalde büyük marketlerde de vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Pratik nar ayıklama
Nar hastası eşim almış. Narı ortadan kesip yarısını üstüne koyup tahta kaşıkla üstten vuruyorsunuz. Narlar kaseye dökülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Ağaç Dostu
|
Nar ayıklama aparatını ben almıştım. Denedim ama pek pratik görmedim. Kaşıkla vurarak hemen dökülmüyor taneler. Döndere döndere narın her yerine vurmak gerekiyor. Yine de çıkmayan taneler kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-12-2010
|
Bu aparatın biraz daha büyüğü var bizde aynısının biraz daha büyük boyutlusu ama biz onu mantı yapmak için kullanıyoruz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|