agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

Nuri Murvet 27-04-2011 18:46

1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan, yol uygulama örnekleri...

Eklenti 206633

Nuri Murvet 27-04-2011 18:58

1 Eklenti(ler)

Eklenti 206646

trida 27-04-2011 21:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 792718)
Merhaba sayın trida

Küp granit taşı tercihi iyi bir seçim, giriş yönünde sol tarafta istinat duvarına paralel bahçe bordürü ile 50-60 cm toprak alan bırakılarak çerceveye alınır, sağ tarafta yine bahçe bordürü ile çerçeveye alındıktan sonra küp taş döşemesi yapılır.

Tekerlek izi haricinde yeşil alan uygulamasını kullanılacak küp taş renk dokusuna uygun renk tonunda çim taşı kullanabilirsiniz. Çim taşının gözlerine isterseniz çim ekebilirsiniz veya yer örtücü çiçek açan bitkilerde kullanabilirsiniz bu uygulamaların haricinde çim taşı gözlerine renkli çakıllarda kullanabilirsiniz.

Teşekkürler Nuri bey, uygulama sonrası fotoğrafları paylaşacağım inşallah.

Son eklediğiniz fotoğraflardaki boşluklarda çiçek ve/veya çim için mi?

375-378 numaralı mesajlarda paylaştığınız girişi de çok beğeniyorum, ama bizim alan için uygun olur mu bilmiyorum.

Bahçemiz Kastamonu'da olduğundan nakliye de büyük sorun, siz bu büyüklük ve uzaklıktaki bahçelerle de ilgileniyor musunuz?

En azından Ağaçlar.net kullanıcılarına özel projelendirme hizmetlerinizden faydalanabilir miyiz?:o

Asıl belirlenmesi gereken bahçe girişinden itibaren garaja ve evin girişine giden yolda taşların seçimi, tasarımı ve döşemesi ile yürüme yollarının belirlenmesi. Tabi bahçe ve ev girişi ile yolun yanları da önemli. Çok keskin hatlar olsun istemiyorum. Bunu güzel bir taslak haline getirebilsek.

Tabi ne tür bir çim kullanılabileceği, yonca-rulo çim gibi ve bitkilerin yerleşimi de projelendirilebilir ve hatta uygulanabilir. Ama bütçe-maliyet ve konum olarak bakımı zor olmayan seçenekleri düşünmek gerekli.

Ne dersiniz, çok mu soru sordum?:o

Nuri Murvet 28-04-2011 21:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi trida (Mesaj 793580)
Teşekkürler Nuri bey, uygulama sonrası fotoğrafları paylaşacağım inşallah.

Son eklediğiniz fotoğraflardaki boşluklarda çiçek ve/veya çim için mi?

375-378 numaralı mesajlarda paylaştığınız girişi de çok beğeniyorum, ama bizim alan için uygun olur mu bilmiyorum.

Bahçemiz Kastamonu'da olduğundan nakliye de büyük sorun, siz bu büyüklük ve uzaklıktaki bahçelerle de ilgileniyor musunuz?

En azından Ağaçlar.net kullanıcılarına özel projelendirme hizmetlerinizden faydalanabilir miyiz?:o

Asıl belirlenmesi gereken bahçe girişinden itibaren garaja ve evin girişine giden yolda taşların seçimi, tasarımı ve döşemesi ile yürüme yollarının belirlenmesi. Tabi bahçe ve ev girişi ile yolun yanları da önemli. Çok keskin hatlar olsun istemiyorum. Bunu güzel bir taslak haline getirebilsek.

Tabi ne tür bir çim kullanılabileceği, yonca-rulo çim gibi ve bitkilerin yerleşimi de projelendirilebilir ve hatta uygulanabilir. Ama bütçe-maliyet ve konum olarak bakımı zor olmayan seçenekleri düşünmek gerekli.

Ne dersiniz, çok mu soru sordum?:o

Merhaba sayın trida

Son eklediğim fotoğrafta granit yol karolarının köşe noktalarındaki kare şeklindeki açıklığa siyah renkli doğal taş kesilerek konulacaktır.

Bahçe içinde araba yollarında düz hatlar kullanılması daha mantıklıdır, keskin hatları saksı, kaya, bitki düzenlemeleri yapılarak hareket ve zenginlik kazandırılır.

Bahçe zeminin çim olması güzel olur, tohumdan uygulamalar rulo çime göre maliyeti yarı yarıyadır.

Proje olarak katkımız fotoğraflardan değil, arazinizin vaziyet planı üzerinden yardımcı olabilirim.

Nuri Murvet 28-04-2011 22:02

1 Eklenti(ler)

Eklenti 207040

Nuri Murvet 30-04-2011 21:10

1 Eklenti(ler)

Eklenti 207569

Nuri Murvet 03-05-2011 18:29

1 Eklenti(ler)

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan, uygulama örnekleri...

Eklenti 208602

Destroyer 03-05-2011 18:46

Çok güzel çalışmalar. Elinize sağlık.

Nuri Murvet 04-05-2011 19:14

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Destroyer hoş geldiniz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan, uygulama örnekleri...

Eklenti 208957

ayazkentli 04-05-2011 19:19

Sn. Murvet hocam,

küçük beyaz taşlar mermer parçaları'mı yoksa normal taş'mı?

Mermer gibi, çok beyaz ve pürüzsüz görünüyorlar.

Nuri Murvet 05-05-2011 20:28

Merhaba sayın ayazkentli

Mermer ocaklarından ıskarta çıkan taşlar boylarına göre seçilerek tanbur makinelerinde birbirlerine sürtünerek aşınıyor ve yuvarlak, bembeyaz görünümlü olarak taşlar üretiliyor, dekoratif kaya bahçeleri uygulamaları için harika bir seçim fakat biraz fiyatı yüksek oluyor.

Nuri Murvet 10-05-2011 19:12

Merhaba sayın arkadaşlar

Paylaşmak isteğim fotoğraflar ve bilgileri, biriktirip tekrar sizlerle paylaşmak dileği ile... Saygılarımı sunarım....

mesutcan 10-05-2011 22:19

Nuri Bey merhabalar;

Uygulamalarınız ve paylaşımlarınızı merakla ve keyifle takip ediyorum.

En son sonbaharda sizinle de konuştuğumuz havuzumu hatırlarsınız:

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=722283

Hala aynı durumda ancak ben bir motor ve 10 x 6 metre boyunda havuz şiltesi aldım. Kenarlara ne yapacağımla ilgili de karar verdim sayılır. Havuzun dış ve üst kenarlarına kayrak taşı kaplayacağım. Sorun şu ki bu taşları bu şilteye nasıl tutturabilirim? Sonuçta çok esnek ve plastik bir materyal. Kalekim gibi bir yapıştırma harcı işimi görür mü?

Şimdiden teşekkürler, iyi çalışmalar.

mesutcan 17-05-2011 08:58

Bahar geldi ama forumda bir hareketlilik yok nedense. Bahar yorgunluğu sanırım. :)

Eser İlhan 17-05-2011 17:06

Sayın mesutcan,farkında değilsiniz sanırım ama Nuri Bey yukarda 975 no.lu mesajında da belirttiği gibi yazılarına ara verdi, başlıklarına devam etmiyor artık. :(

mesutcan 18-05-2011 08:57

Sayın Eser İlhan, o mesajı görmüştüm. Daha önce de Nuri Bey arada böyle bilgilendirmeler yapar ama yine de yazardı. Yine yazacaktır. Keşke bu konu hakkında siz de bilgili olsaydınız da benimle değerli fikirlerinizi paylaşsaydınız.

tamerr 11-06-2011 16:59

sn.Nuri Murvet hocam çalışmalarınızı çok beğendim,sizden çok şeyler öğreneceğiz.saygılar(bundan sora sıkı takipçinizim)

Ayşe Yıldız 11-06-2011 18:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi tamerr (Mesaj 820842)
sn.Nuri Murvet hocam çalışmalarınızı çok beğendim,sizden çok şeyler öğreneceğiz.saygılar(bundan sora sıkı takipçinizim)

Keşke gelse de öğrenmeye devam etsek. Ama sanırım küstürdük Sayın Mürvet Hocamı.

ligustrum 11-06-2011 19:07

Beklemekte güzeldir.
Geleceğinden emin olununca.

Eser İlhan 11-06-2011 19:16

Umarım gelir. Ama ben sizin kadar iyimser olamıyorum ne yazık ki. Sanırım çok fazla kırıldı Nuri Bey.

ligustrum 11-06-2011 20:10

İnsan sevildiği yerden fazla uzaklaşamaz.
Talepte görüyorsa; seviliyorsa, bekleniyorsa
Mümkün değil kıramaz sevdiklerini.
Mutlaka gelir.
Gelmesi mümkün değilse:
sevdikleri bir yerde onu bulur, ve etrafında yeniden toplanırlar.
Bizede yakışan budur.

Eser İlhan 11-06-2011 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ligustrum (Mesaj 820946)
Gelmesi mümkün değilse:
sevdikleri bir yerde onu bulur, ve etrafında yeniden toplanırlar.
Bize de yakışan budur.

Evet, bu yazdıklarınıza katılıyorum, çok haklısınız ;)

tamerr 21-06-2011 13:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ayşe Yıldız (Mesaj 820885)
Keşke gelse de öğrenmeye devam etsek. Ama sanırım küstürdük Sayın Mürvet Hocamı.

Nerde,nasıl küstürdük.Kendisinden öğreneceğimiz çok şeyler vardı oysa.Beklemeye devam başka seçeneğimiz yok sanırım.

doğanın dünyası 25-06-2011 14:57

MERHABA,

Bizim Çeşme'de 3 dönüme yakın bahçemiz var.bu sene biraz domates biber ektik.büyük bir hevesle büyüyüp olgunlaşamalarını bekliyoruz.esas danışmak istediğim şu, 3 m. çapında eski keson bir kuyumuz var.şu an üstü betonla örtülü.Bu kuyuyu yaptırmak istiyoruz ama biraz farklı fikirlere ihtiyacımız var.neler yapabiliriz bir de sizlere danışmak istedim

Nuri Murvet 28-08-2011 21:55

Merhaba

Yoğun iş tempomuz nedeni ile değerli dostlarımızdan biraz ayrı kaldım, dört ay olmuş uzun bir süre, konular, bilgiler ve fotoğraflar bayağı birikmiş paylaşmak gerektiğine inanıyorum ...

Zamanımın elverdiği ölçülerde, bilgimiz dahilindeki konuları dostlarla paylaşmak beni mutlu edecektir, merak edip başlıklarımızda paylaşımlarda bulunan ve sessizce takip eden tüm dostlarımıza en içten saygı ve hürmetlerimi sunuyorum...

Nuri Murvet 30-08-2011 12:29

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın mesutcan, Eser İlhan, tamerr, Ayşe Yıldız, ligustrum, doğanın dünyası, OSMAN45

Paylaştığınız, yardımcı olunması istenilen konuların, halen talep edildiğini bilmediğimden cevap için acabada kaldım....

Konular hakkında tekrar bilgi istenildiğinde yardımcı olmaya çalışağım, cevap için geç kalındığı için kusuruma bakmayın sevgiler, saygılar sunuyorum.

Kaldığımız yerden devam ediyoruz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan uygulama örnekleri...

Eklenti 243310

Nuri Murvet 02-09-2011 22:19

1 Eklenti(ler)

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan uygulama örnekleri...

Eklenti 243610

Nuri Murvet 08-09-2011 21:09

1 Eklenti(ler)

Merhaba

Hatırlı ve hürmet ettiğimiz bir büyüğümüz bizden, kendisinin yeni açacağı iş yeri için şelale ve gölet yapmamızı istedi.

Yapmış olduğumuz şelale örneklerini sunduk, hayır ben bu tarz şelale istemiyorum, yapay kaya tarzında yapılanlardan istiyorum dedi.

Bizim tarzımız olmadığını anlatmaya çalıştım fakat dinlemedi, bana cevabı şu oldu.

Buraya bir şelale yapılacak senin yapmanı istiyorum..

Benim cevabım; Beğendiğiniz örnek bir çalışma varsa bakalım elimizden geldiği kadarı ile uygulamaya çalışalım oldu.

Beğendiği şelale örneğini yerine giderek gördük, iki adet kolan gibi bir kaya yapılmış bu iki kayanın ortasından birbirleri üzerine düşen üç adet su çağlayanı, etrafınada asimetri olarak yapılmış yapay kayalar önünde küçük bir gölet...

Kendi adıma sevindim, basit bir uygulama örneği idi...

İstenilen şelale örneğini biraz daha geliştirerek uygulamaya başladık, çok beğenildi hatta iki adet şipariş bile aldık.

Bitmiş halinin fotoğraflarını paylaşmak istiyorum.

Eklenti 244476

Yapay şelale çalışması

Nuri Murvet 10-09-2011 18:59

1 Eklenti(ler)

Eklenti 245011

Yapay şelale çalışması

fatma sunay 10-09-2011 20:32

Şelale çok güzel olmuş elinize sağlık. Yaptıranda güle güle kullansın.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:26.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025