agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

Nuri Murvet 02-04-2011 07:43

1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Eklenti 200059

Nuri Murvet 04-04-2011 17:07

1 Eklenti(ler)

Eklenti 200908

Nuri Murvet 07-04-2011 21:01

1 Eklenti(ler)

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları örnekleri

Eklenti 201581

Doğal taşlardan yürüme yolları

Nuri Murvet 08-04-2011 17:51

1 Eklenti(ler)

Eklenti 201771

Nuri Murvet 10-04-2011 21:08

1 Eklenti(ler)

Eklenti 202393

Nuri Murvet 11-04-2011 20:03

1 Eklenti(ler)

Eklenti 202636

fatma sunay 11-04-2011 22:17

Nuri bey tasarım ve uygulamalar çok güzel .

Nuri Murvet 14-04-2011 13:47

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay

Eklenti 203255

ayazkentli 14-04-2011 14:38

Murvet hocam, özellikle son fotoğrafta'ki doğal dere taşlarına bayılıyorum. Ne kadar güzel bir yol olmuş.

İlkokul ve ortaokul'a gittiğim yıllar'da arkadaşlar ile top oynamak yerine, benim en sevdiğim oyun bu tür taşlardan yaptığım çeşitli geometrik şekil'ler, özellikle'de takım yıldızların şekilleri idi (büyük ayı, ülker, orion, akrep takım yıldızları gibi..). Taşları dizdik'ten sonra, yüksek bir yere çıkar ve yukarıdan kuş bakışı izlerdim.

Gerek okul'a, gerek'se ev'e, dere kenarlarından toplayıp getirdiğim taşlardan, ev'de (bahçe'de) ya'da okul'un kum havuzun'da hep bu taşlar ile oynardım. Annem ve okul hadememiz'den az fırça yemezdim, niye bu taşları toplayıp toplayıp getiriyorsun, diye.

Günümüz'de hala (artık oyun oynamasam'da) dekor için yine toplayıp duruyorum. Şimdi'de eşim şikayet etmeye başladı. :(

Oysa ne güzel şeyler yapılır bu taşlar ile. Fotoğraflar'da görüldüğü üzere.

Nuri Murvet 14-04-2011 19:48

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayazkentli

Meraklı ve afacan bir çocukluk dönemi geçirmişsiniz, benimde çocukluk dönemim sizinkine benzer aşırı hiperaktif ve meraklı bir çocukluk dönemi, eyvah nuri murvet geliyor ilgimi çekecek elektronik ve mekanik her türlü alet ve makinaları ortadan kaldırın dedirtirmişim.

Eklenti 203300

Nuri Murvet 15-04-2011 17:12

1 Eklenti(ler)

Eklenti 203429

Poseidon 15-04-2011 18:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 765941)
Merhaba sayın ardacan2000

Sayın Eser İlhan

Sizin bahçenize yakışacak ve bahçenizin peyzajınla bütünlük sağlıyacak doğal taşlardan şelale mini gölet ve su kaynağı örnek fotoğraflarını veriyorum, seçenek çok beğenin...

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arşiv kaynak fotoğraf

Eklenti 195956

harika fotoğraflar özellikle bu çok hoşuma gitti :eek:

limon 15-04-2011 19:17

1 Eklenti(ler)
Nuri Bey, doğal taşları en ekonomik nereden alabiliriz? Denizli'de bir yer buldum. 2 günde gönderiyorlarmış, nakliye sadece 150-200 TL tutarmış.

İstediğim taş şu;
Eklenti 203442
Teras ve balkon için 1,2 mm. 29 TL, bahçe için 3 cmlik yine aynı fiyatı veriyorlar. İstanbul'da bu fiyatlara bulabileceğim yerler var mıdır?
(Yapı markette benzer taşın fiyatı 80 TL. idi.)

Nuri Murvet 16-04-2011 18:27

Merhaba sayın limon

Traverten Eskitme Karo M2'si 45 TL, uygulama işçiliği M2'si 20TL size toplam maliyeti M2'si 65 TL mal olur, bu doğal taşın piyasa uygulama fiyatıdır.

Nuri Murvet 16-04-2011 20:40

1 Eklenti(ler)

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri

Eklenti 203700

Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler

Selehattin 67 16-04-2011 20:57

Nuri murvet yine harikalar yaratmışsınız çok güzel çalışmalar ve fotoğraflar olmuş ellerinize sağlık [bu arada ufak tefek tiyolar alıyoruz teşekkürler ]

limon 17-04-2011 08:59

Teşekkür ederim.

Nuri Murvet 17-04-2011 20:28

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Selehattin 67 hoş geldiniz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri

Eklenti 203923

Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler

hozat 17-04-2011 23:05

1 Eklenti(ler)
Nuri Bey,
Diğer başlıklarınız gibi bu konuyu da zevkle izleyip, bahçem için yen i fikirler geliştiriyorum.

Bu fotğraf Borum'daki komşumun el emeği. Deniz kenarından topladığı taşlarla yaptı.
saygılar

Eklenti 203949

Nuri Murvet 18-04-2011 12:25

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat hoş geldiniz.

Arkadaşınız çokta maharetliymiş, güzel bir uygulama ellerine sağlık...

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları ve merdiven örnekleri, simetri yontma taş duvar örneği

Eklenti 204062

Doğal taşlardan yürüme yolları ve merdivenler, simetri yontma taş duvar örneği

sapinuva 18-04-2011 13:17

Nuri bey çalışmalarınızı epeydir takip ediyorum.Harika işler çıkartmışsınız.Devamını sabırla bekliyoruz..

Nuri Murvet 18-04-2011 18:05

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın sapinuva hoş geldiniz.

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları, merdiven örnekleri, simetri yontma taş duvar örneği

Eklenti 204153

Doğal taşlardan yürüme yolları, merdivenler, simetri yontma taş duvar örneği

Nuri Murvet 19-04-2011 22:41

1 Eklenti(ler)

Peyzaj uygulaması içersinde doğal taşlardan yürüme yolları, merdiven örnekleri, simetri yontma taş duvar örneği

Eklenti 204400

Doğal taşlardan yürüme yolları, merdivenler, simetri yontma taş duvar örneği

Eser İlhan 20-04-2011 06:51

Çok güzel bir iniş. Merdiven, duvarlar, kapı çok uyumlu. Aydınlatması bile özenle genel atmosfere uyumlu seçilmiş.
Merak etim, bu duvar istinad duvarı mıdır ve kapı nereye açılıyor? Ardiye, garaj, veya benim düşünemediğim başka birşey ?? Burası herhalde üst bahçenin altı oluyor diye düşünüyorum...

Nuri Murvet 20-04-2011 19:39

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 788964)
Çok güzel bir iniş. Merdiven, duvarlar, kapı çok uyumlu. Aydınlatması bile özenle genel atmosfere uyumlu seçilmiş.
Merak etim, bu duvar istinad duvarı mıdır ve kapı nereye açılıyor? Ardiye, garaj, veya benim düşünemediğim başka birşey ?? Burası herhalde üst bahçenin altı oluyor diye düşünüyorum...

Merhaba sayın Eser İlhan

Bu kapı fotoğrafını paylaştığım yüzme havuzunun filtre ve sirkülasyon motorlarının bulunduğu odadır.

Peyzaj uygulaması içersinde Yüzme havuzu

Eklenti 204746

Genel peyzaj görüntüsü

trida 22-04-2011 20:19

2 Eklenti(ler)
Sn.Nuri Murvet,
uzun bir aradan sonra döndüğüm sitemizdeki paylaşımlarınızı tek tek okudum, inceledim. Gerçekten çok güzel ve değerli olan çalışmalarınızı , fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.

Bir konuda fikrinizi rica edeceğim. Aşağıdaki bağlantıda yer alan bahçemiz Kastamonu'da ve bu yaz başı taş döşemesini yaptırmayı planlıyoruz. Bir kaç araştırma sonrası şu anda küp taş ağırlıklı gözüküyor. Bahçe girişinden garaja kadar devam etmesi ve tabi ki kapı girişine de uzanması istiyoruz. 3.fotoğraftaki otların hizasından itibaren toprak yığının olduğu kısımda görünen balkon altı sütununun iç duvarı genişliğinde olması gerekiyor ki araba dönüşü için manevra yeri kalsın. Aşağıda göstermeye çalıştım. Uzun giriş kısmı sadece lastiklerin geçeceği arası çim-çiçek için boşluk bırakılsa, uygulama sonrası sıkıntı yaşarmıyız kestiremiyorum açıkçası.:confused:

Sizin bakış açınızı ve görüşlerinizi öğrenebilmeyi çok isterim. Öncelikle taş seçimi ve uygulama şekli ile ilgili. Çok taş taş olsun istemiyorum etraf. Ancak bol yağış alan bir bölge olduğundan zemin ile ilgili sıkıntılara göre seçim ve uygulama yapmak gerekiyor.

Şimdiden teşekkürler.

http://www.agaclar.net/forum/showthr...642#post504642

Nuri Murvet 24-04-2011 18:35

2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın trida

Sizin bahçenize yol taşı olarak kullanmak istediğiniz granit küp taşı örneği...

Eklenti 205638

Eklenti 205639

trida 24-04-2011 19:13

Nuri bey, örnekler için teşekkürler.
Ancak, benim ricam; siz bu bahçe için ne tür bir yol tercih eder veya önerirdiniz? Bahçe sayfamı ziyaret eder, önerilerde bulunursunuz diye ümit etmiştim :(

pekant 26-04-2011 19:51

Bahçe süsü düşünenler için http://www.pekant.com/

Nuri Murvet 26-04-2011 19:57

Merhaba sayın trida

Küp granit taşı tercihi iyi bir seçim, giriş yönünde sol tarafta istinat duvarına paralel bahçe bordürü ile 50-60 cm toprak alan bırakılarak çerceveye alınır, sağ tarafta yine bahçe bordürü ile çerçeveye alındıktan sonra küp taş döşemesi yapılır.

Tekerlek izi haricinde yeşil alan uygulamasını kullanılacak küp taş renk dokusuna uygun renk tonunda çim taşı kullanabilirsiniz. Çim taşının gözlerine isterseniz çim ekebilirsiniz veya yer örtücü çiçek açan bitkilerde kullanabilirsiniz bu uygulamaların haricinde çim taşı gözlerine renkli çakıllarda kullanabilirsiniz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025