![]() |
Sayın Eser İlhan , Hayal kurabilenlere, kurduğu hayalleri gerçekleştirebilenlere selamlarla, darısı başıma diyorum :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın yavuzkoylu, snow-in-summer
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 197317 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Yeni bir bahçemizi tanıyıp, gezelim... Eklenti 197872 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çalışmalarınızı keyifle takip ediyorum. Çoğu zaman benim hayallerimin çok ötesinde işler yapıyorsunuz. Bu bahar bir şelaleli havuz ve çevresini kaya bahçesi yapmayı çok istiyoruz. Bu eklediğiniz resimleri çok beğendim :) Biz ve havuz yapımında yardımını isteyeceğimiz ustalar bu konuda teknik bilgiye çok fazla sahip değiliz. İşin aslı, siteden ve internetten edindiğimiz bilgilerle bu işe kalkışacağız. Bu nedenle sizin fikirleriniz benim için çok değerli :) Şelaleli havuz yapmayı planladığımız alanın resmini aşağıda ekliyorum. Yamaç olduğu için sanırım biraz zorlanacağız ve teknik bilgiye ihtiyacımız olacak. Şimdiden değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederim :) Eklenti 197995 |
Alıntı:
Merhaba sayın nurguldk Örnek olarak paylaştığım fotoğraflar küçük ölçekli bahçeler için uygun tasarımlardır. Sizin paylaştığınız fotoğraftaki yamaç bizim uygulama yapmak istediğimiz fakat arayıpta bulamadığımız arazi yapısı var. Neler yapılır, neler yapılır düşünemiyorum... Bu tip kotlu arazilerde hayal gücü geniş ve tasarımı uygulayacak ustalar çok önemli, genelde uygulamacılar taş ustaları oldukları için duvar yapar gibi taşlar sıralanıyor rezalet bir görüntü oluşuyor. Maliyeti yüksek olduğu içinde kıyılıp yıkılamıyor, hilkat garibesi gibi o çirkin manzara seyrediliyor. Bu tarz arazide doğal taşlarla yapılacak şelale ve göleti yapacak ustanın veya firmanın daha evvel yapmış olduğu uygulamaların referansına bakın hemen karar vermeyin..! Siz yapacaksanız eyvah, ne kadar eliniz yatkın bilemiyorum. Ne kadar bütçe ayırabilirsiniz, bu da çok önemli hayalin sınırı yok çok yükseklerden uçmayalım... Siz yapacaksanız elimden gelen yardımı yaparım merak etmeyin, yakın değiliz ki hemen gelip yapalım. Arazinin kar olmayan fotoğrafını yükleyin alıcı gözle bir bakalım, size en az bütçeli, normal bütçeli ve vay be adamlar ne yapmış gibi uçuk bütçeli fikirler vereyim |
Harikasınız, bayıldım yorumlarınıza:D
Maalesef bir peyzaj firmasına veremeyeceğiz :( Dediğim gibi aslında tamamen teknik ve tasarım anlamında kendimiz düşünüp, ustalara da (dediğiniz gibi taş ustası:( ) yol göstereceğiz. Yani diğer bir deyişle biz tasarlayıp youlmak kısmını ustalara bırakacağız :) Bu nedenle sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var. Yakınlarda olup da canlı canlı fikir vermenizi inanın çok isterdim :)) Farklı açılardan resimleri size en kısa zamanda ekleyeceğim. Elimizden gelenler şunlar; Kepçe gelecek Kaya bahçesi,havuz kenarı, şelale vs için taş duvarlardan sökülen taşlar kullanılacak. Ama gerekirse tamamı olmasa da bir miktar kayrak temin edebilirim. Betonlama gereken yerleri de sizden öğreneceğim artık :) Havuz için kolay uygulama açısından havuz şiltesi düşündük.Ama kolay başka bir öneriniz varsa ona da açığım. Adım adım yapılacaklar konusu da tabii biz de hala muallak :( Başlayabileceğimiz tarih de sanırım en geç 1 ay.. |
Bu arada '' vay be adamlar ne yapmış'' olsun ama normal bütçeli olsun..
Yani Nuri Bey, kurbağa olsun zıplamasın :D Çok çok teşekkür ederim.. |
Alıntı:
Sayın nurguldk Şelale ve gölet konusunda uzmanlaşmış firmalar, peyzaj firmaları değil şimdi herkes gölet ve şelale yapıyor. Dünyanın en zor işine başlıyorsunuz, nedeni: Sizin hayal edip tasarladığınız bir projeyi ustalara anlatıp hayal ettiğinizi yapmasını istemeniz, ben başaramadım... Peki nasıl oluyor diye soracak olursanız tasarlıyorum, prejelendiriyorum, kendim yapıyorum yanımızda çalışan elemanlar yardım ederlerken benim hayal ettiklerimi öğreniyorlar sonra onlarda usta oluyor. Elinizden gelenler kısmında: Kendinizi kandırmayın, malzeme olarak elinizde hiç bir şeyiniz yok... Sökülen duvar artıklarından şelale ve gölet olmaz. Sizin için yapılacak en uygun şelale ve gölet şekli (Pond Liner) gölet brandası, şiltesi ile yapacağınız sistemlerdir. Ben size bunu tavsiye ederim, yap boz yapabilirsiniz hatalarınızı düzeltebilme şansınız vardır. Betonla yapacağınız sistemlerin geriye dönüşü yoktur. Bu arada, zıplamayan kurbağa görmedim fakat yükseğe zıplamayan kurbağa gördüm. Siz karar verin biz kurbağayı hedeflenen yüksekliğe çıkarırız, merak etmeyin. |
Nuri Bey,
Bahcedeki portatif sus havuzunu kaldirip tabana silte yayip, yeni bir duzenleme yapmak istiyorum. Alanim 1 m2, derinlik ise (en derin yeri 40 cm) 25- 30 cm. Sormak istedigim; Maksimum 3 m2 silteyi nereden temin edebilirim ? Hayal etmek, bitirmenin yarisidir : |
Alıntı:
Şilte konusunda onaylamanıza sevindim. Evet elimizdekiler bunlar. Taşlar konusunda da haklısınız. Keşke o güzel taşlardan temin edebilseydim. Ancak bu sene bahçenin masrafı bizi çok aştı. Ama bu havuzu da bu sene yapmayı çok istiyoruz. Belki seneye bıraksaydık daha kolay olurdu ama bu bahçe aşıkları hep böyle aceleci sanırım :) Sökülen taşlar en azından kaya bahçesi ve çevredeki alan için fena görünmüyor. Onların da resmini ekleyeyim sizin fikrinizi alırım. Bu şartlar altında sizin de teknik desteğinizle en azından kurbağanın aynı türde arkadaşları arasında. en yükseğe zıplatabilir miyiz dersiniz :)) Sevgi ve Teşekkürlerimle.. Nurgül |
Alıntı:
(Pond Liner) gölet brandası büyük yapı matketlede bulunuyor. 1 m2 gibi küçük göletlerde kademe yapmayın, gölet içinde fazla ayrıntılardan kaçının, basit olması çabuk temizleneceği anlamına gelir. Derinliğini 50-60 cm düşünün ideal derinlik budur. Detayları havuzun kenar kısmına ve peyzaj düzenlemesinde yapın. Göleti kuracağınız yerde kot farkları varmı ? |
Alıntı:
Sayın nurguldk Maliyet çıkartın, istanbulda dere taşının tonu 250 TLdir, size 3 ton dere taşı yeter, (Pond Liner) büyüklüğüne siz karar vereceksiniz gölet brandasınında fiyatını çıkartın hortum ve havuz motoru maliyeti, işçilik... Dere taşı sizin orada daha ucuz olması gerekir. Merak etmeyin kurbağayı sınıfının en yükseğine sıçratırız, evvel Allah... |
1 Eklenti(ler)
Yeni bir bahçemizi tanıyıp, ayrıntılarda gezelim... Eklenti 198054 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Kot farki yok. 3 sene once erik agacimin biraz disina portatif havuzun oturacagi bir cukur kazarak sus havuzumun montajini yapmistim.Yarin, bahcivanlik kursu cikisi (asi macunu aldiktan sonra) Bauhause yapi markete ugramali.
|
Alıntı:
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Adı altında paylaştığım bu başlıkta 18. sayfa 526 mesajdaki gölet örneğime bir bakın sizin istediğiniz ölçülere yakın fikir vermesi açısından iyi bir örnektir. Bu örneğin izolasyon malzemesi 3 yıllık sera naylonudur, darbe ile delinmezse en az 5-6 yıl sorun çıkarmaz. |
1 Eklenti(ler)
Yeni bir bahçemizi tanıyıp, ayrıntılarda gezelim... Eklenti 198177 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Yeni bir bahçemizi tanıyıp, ayrıntılarda gezelim... Eklenti 198602 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Yeni bir bahçemizi tanıyıp, ayrıntılarda gezelim... Eklenti 198833 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
3 Eklenti(ler)
Sayın Nuri Bey
Öncelikle merhabalar.Uzun zamandır vermiş oldugunuz bilğilerin açmış olduğunuz konuların sessiz takipçilerindenim ve size çok teşekkür ederim. Bir konu hakkında sizin fikirlerinizden yararlanmak isterim.Bahçeme kendi imkanlarım dahilinde şelaleli süshavuzu yapmayı planlıyorum hatta uzun bir uğraştan sonra çukurunuda hazırladım havuz konusunda pek bir sıkıntım yok şilteylen yapacağım için sanırım becerebilirim.Sıkıntım şelale konusu resimlerde de ğörüldüğü gibi şelalenin boyu yaklaşık 2 metre ve oldukça dik olacak yüksek olması görüntü ve suyun akıntısı konusunda lehime yalnız buraya nasıl bir proje ve malzeme kullanmalıyımki ilerde sıkıntı yaratmamalı.Şimdiden vermiş olduğunuz fikirler için size çok teşekkür ederim. SAYGILAR. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Merhaba sayın Yiğit Efe Gölet kısmını sizin yaptığınız gibi kademeli yaparsanız kademeleri kapatmanız için çok fazla taş kullanmanız gerekir, temizlemeside ayrı bir sorundur, her temizlemede yeniden düzenlemesini yapmanız gerekli. Göletinizin iç duvarını dik olarak kazmanızı, kademe yapmamanızı tavsiye ederim. Derinliği 50-60 cm ideal olanıdır. Örnek uygulamalarımızdan fotoğrafları veriyorum, size faydası olacağına inanıyorum. Eklenti 199136 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 199137 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama , Sonrada size uygun şelale örnekleri fotoğraflarını paylaşırım. |
5 Eklenti(ler)
Sayın Yiğit Efe
Şelale örnek fotoğrafları arşiv fotoğraflarımdan seçtim, örnekler çok fazla kafanız karışmasın diye 8 adette sınırladım fikir vermesi açısından yeterli sanırım. Eklenti 199147 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 199148 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arazide şelale kademeleri yapım örneğidir Eklenti 199149 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 199150 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 199151 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
3 Eklenti(ler)
Eklenti 199160
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 199161 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 199162 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Su kaynağı, şelalelerin sağa doğru kaydırılması ile genişlik kazandırılması örneği.. |
Sayın Nuri Bey
Vermiş oldugunuz fikirler için çok ama çok teşekkür ederim Öncelikle ilk işim kademeyi kaldırmak olacak. Şelaleyide sanırım ilk resimdeki gibi büyük kayalardan oval olarak yapabilirim. Taş konusunda pek sıkıntı çekmem yalnız devir daim için kaçlık dinama ve boru kullanmalıyımki suyun resimlerdeki gibi akmasını saglayabilirim SAYGILAR. |
Alıntı:
Gölet ve şelalenizde kullanacağınız temiz su drenaj pompası saatte (5000-7000) litre su debisi olan dalgıç pompa yeterlidir. |
Nuri Bey aklıma takılan bazı şeyler var.
Elimizde bir miktar kayrak var. Büyük kayrakları sizin verdiğiniz resimlerin referansıyla şelale kısmında kullanmak istiyorum. Bu durumda Havuz brandası serilirken şelale yapacağımız üst kısımdan itibaren mi seriliyor? Bu brandanın altına serilecek (ağaç kökleri ve kesici taşlardan korumak amacıyla) bir malzemeden daha bahsediyorlar. Bu konuda maliyet açısından uygun tavsiye edeceğiniz birşey var mı? Bir de filtre konusunda önerileriniz var mı? Teşekkürler.. |
Alıntı:
Şelale yapımına en üst noktadan başlayarak son gölet veya su haznesine doğru planlayın, teraslamaları suyun akış yönlerini istediğiniz biçimde arazide kazı işlemlerini yapınız. Sonra gölet veya su haznesini kazın, sereceğiniz gölet örtüsünden önce yapı marketlerde satılan Geoteks şilte denilen keçeyi veya eski halı fleks, kullanılmış çuval, bez ne varsa alta serilir gölet brandası ile toprak ve taş kısımlara temasını önledikten sonra, brandanızı gölet kısmından başlayarak şelaleye doğru yapımına başlayın... Şelalede kayrak kullanılması suyun akış hacmini büyüttüğü için daha estetik durur, üst üste bir kaç tane kayrak taşlarını kullanmanız görüntüyü daha da zenginleştirecektir. Bence, arazinin fiziki hali gölet yapmanızı gerektirmiyor, seyir yeri alt kısımda olacağından yalnız suyun akışı göreceksiniz. Planı yaparken su haznesini biraz büyükçe düşünün, denge havuzu gibi su pompasını buraya koyun hortum bu noktadan şelaleye çıksın şelaleden akıp gelen su haznesine geri gelecek, su haznesinin üzerini demirciye sık gözlü mazgal yaptırın taşları bu mazgalın üzerine dizin , mazgalın altı su haznesi, su güneşi daha az göreceğinden kirlenme daha az olur, ayrıca mazgalın üzerine sereceğiniz çakılda filitre görevi yapar. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025