![]() |
Alıntı:
Göletin ölçüleri 1.5 -2 metre arasında, informal bir yapıda... Şelalenin yüksekliği ve suyun debisi isteğe bağlı, bahçe sahibine özel oluyor. Dediğiniz gibi, beton malzeme kullanıldı.. |
neden ben bu sayfayı dolaşmaktan bıkmıyorum
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Selehattin 67 hoşgeldiniz.
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Gölet kenarında gezmek, muhabbet etmek harika olur... Eklenti 346145 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sevgili Nuri Bey,
Bu siteye yeni üye oldum. İlk dikkatimi de sizin sayfanız çekti. Nedeni, bu yaz bahçeme iki göletli ve kaskatlı bağlantı deresi olan bir kombinasyon yapmış olmam. Kendim tasarlayıp kendim inşa ettim. Gerekli eskimiş taşları bulma şansım yoktu. Burası bir ada, ve malzeme getirmek neredeyse imkansız, ya da inanılmaz bir maliyet!.. Ben de bu durumda kesme granit kullandım. Kendimce (sessiz) bir devir daim mekanizması da kurdum. Fotoğrafları sitedeki kişisel bahçe sayfamda var. Sizden öğrenmek istediğim, nilüfer nereden bulabilirim? Peşin teşekkürlerimle... |
Alıntı:
Dün sizin bahçe sayfanızı gezdim merhaba diyecektim fakat bir işim çıktı bilsiyarın başından kalktım geri dönemedim.. Tanıştığımıza memnun oldum... Bahçe sayfanız hayırlı olsun. Bahçe sayfanızı sık, sık ziyaret ederim artık... Bende eski Avşa adalıyımdır. Esasında adada taş bol aceleci davranmışsınız gibi gedi bana... Yapmış olduğunuz gölet ve derenin fotoğraflarına baktım, güzel olmuş ellerinize sağlık... İstediğiniz nilüfer olsun... Göletinizin deriliği ne kadar dır.? Biz bu su güzelini (Nilüfer) profesyonel üretiyoruz. Firma ismimiz Nilüfer Peyzaj olarak faaliyet gösteriyoruz. Selam ve saygılarımla... |
Sevgili Nuri Bey,
Çabuk cevabınıza teşekkür ederim. Bu, sizin titizliğinize en iyi göstergedir. Herhangi bir kaynaktan alıntılamadan, pratikte görüp aklımda kalanlarla yaptığım amatör işi bir gölet benimki... Derinliği, herhalde 50 - 60 santim kadar vardır. Dizaltıma geliyor dolu iken su... Devirdaim için 1000lt. kapasiteli bir sintine pompası kullanıyorum. Dakikada yaklaşık 15 lt. debi oluyor. Filtrasyon, sadece fiziksel amaçlı, tel süzgeç aşçı kepçesiyle yaptım. Taşa gelince, sizin de bildiğiniz gibi, burası granit yatağı; ne var ki, eskimiş dere taşı yok, hepsi kübik kesimli. Bu kullandıklarımı bile köşeleri eskimese bile, dış görünümleri eskimiş olsun diye, kör bir kuyudan çıkarttım. Yuvarlak izlenimini deredeki çakıllarla vermeye çalıştım. Bu ay sonu herhalde şehre döneceğiz artık. Marta kadar kışlıkta olacağız her halde. Dolayısı ile nilüferler ve ötesi için dört ay öğrenme vaktim olacak. Görüşmek umuduyla, hoşça kalın... NOT: Yalıtım iyidir. kaçak yok! |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Gölet kenarında dinlenmek, sohbet etmek harika olur... Eklenti 346788 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 346794 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 348119 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 349857 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Fotoğrafları görünce içim açıldı. Elinize sağlık Sayın Nuri Mürvet. Çok harikalar.
Cidden orada oturup dinlenmek, sohbet etmek harika olur. |
Biraz daha dolaştım. Salıncak kanepe bile var.
|
Alıntı:
Ne de iyi yaptınız... Hoşgeldiniz. Dostlara kapımız her zaman açık, buyrun bekleriz. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 350110 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 350360 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 350756 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 351406 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sevgili Nuri Bey,
Kışlağa dönmekle birlikte önümüzdeki sezon için bilgi ve fikir derlemeye başladık. Nilüferleri sizden temin edebileceğimizi belirtmiştiniz. Sağ olun, bu işimi kolaylaştırdı. Şimdi nilüfer ile ilgili eğitime geldi sıra... Umarım forumda vardır. Tekrar görüşmek umuduyla, Selam ve sevgilerimle... |
Sayın Ben fakir,
Sucul bitkiler başlığında burada nilüfer bitkisi hakkında bilgiler bulunmaktadır. Görüşmek umudu ile.. Selam ve saygılarımla... |
2 Eklenti(ler)
On yıl veya on iki yıl mı oldu..? Tam olarak hatırlayamıyorum. Hazır plastik gölet leğenlerinden (300Lt.) su kaynağı ve birbiri üzerine taşırmalı şelaleli göletlerden oluşan bir tasarım... O zamanki şartlarda ve uygulama kabiliyetimizdeki mini gölet ve şelale uygulamalarımızdan... Olumlu ve güzel izlenimler almıştık... Şimdiki hali biraz viran gibi olsada, paylaşmaya değer olduğu kanaatindeyim... Eklenti 351730 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Eklenti 351731 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
İşte bu !!! harika olmuş, bayıldımm.... Özellikle taşma alanındaki taş dizilişi çok hoş.. Elinize, emeğinize sağlık..
|
Alıntı:
Beğendiğinize sevindim... Hazır olarak satılan plastik süs havuzu kaplarından çok farklı ve birbirinden çok daha özgün kombinasyonlar üretmek mümkün, hemde çok zevkli... Uygulaması bilinçli yapılırsa, beton olan göletlerde doğallık ve estetik daha farklı ve güzel oluyor. Selam ve saygılarımla... |
Günaydın sevgili Nuri Bey...
Nilüferler ile ilgili sayfaları okudum. Çoğunlukla türlerinden söz edilmiş. Bakımı ile ilgili pek birşey bulamadım. Gözümden keçmış olabilir mi acaba?.. Ayrıca, iki sorum daha var izninizle, 1- ekim, dikim sezonu var mıdır? 2- Kışın döndüğümüzde nilüferlere ne yapmak gerekir korumak ve kışı geçirmek için? Son bir not daha; Ziyarete ve yapıp ettiklerininizi görmeye, nilüfer ile ilgili görgümü oluşturmaya gelebilir miyim? tesisiniz, seranız vb... nedededir? Sevgi ve selamlar... |
Merhaba sayın Ben fakir, gününüz aydın olsun...
Başlığa aldığım nilüfer türleri hakkındaki genel bilgiler, kaynak olması amacı ile açılmış sayfalardır. Haklısınız, nilüfer bitkisinin türlerine göre yaşam alanı isteklerini, toprak, gübre istekleri, bakımı ve hastalıkları hakkında bilgileride paylaşmak, bu bitkiye gönül vermiş veya verecek olan arkadaşlarımıza çok yardımcı olacaktır. Zaman en büyük sorun, bu sayfaları biraz yanlız bıraktım hatırlatmanız yerinde oldu... Bu bilgileri en kısa sürede paylaşmaya devam edeceğim... 1- ekim, dikim sezonu var mıdır? Nilüfer bitkisi şu anda uyku, dinlenme döneminde... Bölgemizde mart ayı sonu havaların ve suyun ısınması ile uyku döneminden çıkış başlangıcıdır. Bu süre Nisan sonuna kadar sürer. Mart sonu Mayıs ayının 15'ine kadar ekim, dikim sezonudur. 2- Kışın döndüğümüzde nilüferlere ne yapmak gerekir korumak ve kışı geçirmek için? Süs havuzunuza seçeceğiniz Nilüfer bitkisi soğuk iklim kuşağında yetişen türler olacağından ayrıca korumak ve bakımı ile ilgili bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yukarıda değindiğimiz gibi, bakımla ilgili zamanı nisan ayı içersinde yapmak gerekir. Kış sezonu, süs havuzunuzdaki su derinliği askari 50-60 cm olmalıdır. Yerimiz İstanbul- Silivri'de... Ortak olarak çalıştığımız fidanlığımızdan (E-5 üzerindeki), ticari olarak ayrıldık. Sucul bitkiler üretim tesisimize taşındık. Sucul bitkiler üretimi, göletleri, şantiye Silivri-Ortaköy'dedir. Gölet ve şelale uygulamalarımız farklı, farklı bölgelerde yakın olanları ziyaret edebiliriz. Buyrun bekleriz. Selam ve saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 352662 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sevgili Nuri Bey, aydınlatıcı bilgileriniz için teşekkürler ederim.
İyi günler dilerim. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Arşiv fotoğraflarımı gezerken faydalı bilgi, uygulama olabileceğini düşündüğüm bir fotoğraf... Eklenti 352724 Sonbahar yaprak dökümünde, göletlerde temizlik işi olarak karşımıza çıkan en büyük sorun, yaprakların yüzeyde dolaşması ve dibe çöktükten sonraki sudaki kirliliği... Ayrıca balıkların kuşlardan (balıkçıl, martı, karga,) kedi gibi hayvanlardanda korunmasını sağlıyor. Bu sorunlardan kurtulmak için, güzel bir uygulama... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
2 Eklenti(ler)
Eklenti 353825 Cüce evi ve yaşam alanı... Eklenti 353826 Cüce evi ve yaşam alanı... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025