![]() |
Merhaba sayın mrduran hoş geldiniz.
Benim vefalı dostum, arkadaşım, ağabeyim... Paylaşımlarım sizinle ve değerli dostlarımızla renkleniyor, güzelleşiyor, tatlanıyor. Var olun İnşallah... Saygı ve hürmetlerimi gönderiyorum... |
Merhaba Arkadaşlar...
Facebook'da paylaşım nedense bana hiç cazip gelmemişti. Ailemde ve çevremizde benden başka, herkesin bir paylaşım sayfası var. Nacizane, bir sayfada ben açayım dedim... Facebook'da Nilüfer Peyzaj veya Nilüfer Peyzaj-Fidancılık olarak iki adet sayfa açtım... Bu sayfayı ( Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama) bağlantı olarak ekledim. Görüş ve yorumlarınızı beklerim... Sizlerin görüş ve yorumları bize yeni fikirlerin yolunu açacaktır. Selam ve saygılarımla... |
Çok hoş olmuş Nuri Bey,
Devam derim :)) Facebook'a ben de uzun süre direndim yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Pek de fena değilmiş diyorum şimdi :)) İkinci sayfayı; Nilüfer Peyzaj - Fidancılık sayfasını bulamadım yalnız..... |
Merhaba sayın Eser İlhan
Uzun bir süre oldu görüşmeyeli, içten paylaşımız beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim. Facebook sayfamızı zaman içersinde geliştirmek istiyorum. Bakalım ne kadar başarılı olacağız. İkinci sayfada içerik olarak aynı, yalnız fotoğraflar farklı... Kontrol ettim sayfa görünüyor, yeni bir sayfa görüntüye düşmemiş olabilir. Beğeniler artıkça öne çıkacağına inanıyorum. |
4 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Eklenti 331498 Yapay; Kaynak suyu çıkışı uygulaması... Eklenti 331499 Yapay; Kaynak suyu çıkışı uygulaması... Eklenti 331500 Yapay; Kaynak suyu çıkışı uygulaması... Eklenti 331501 Yapay; Kaynak suyu çıkışı uygulaması... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Akan suyun sesini duyar gibiyim.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Değerli Nuri Murvet Hocam ve sayın misafirleri, Dördüncü/son resim; hayalimdekinin resmedilmiş hali, sayenizde efendim. Arazim, yamaca bitişik, yamacın dip çatalı ve bu çatalda yağmur sularını toplayan minyatür bir ''baraj-gölet-havuz-depo''. Son makyajlar aynen sunumunuzdaki gibi olmalı. Belkide tahta bir iskele/veranda su üstü(yüzen değil-sabit:)))...) Dellendirdiniz beni hocam, hop kalktım hop oturamadım, sağ olun inşallah. Saygılarımla lütfen, cümleten. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Ayşe Yıldız, mrduran
Sayın mrduran sizin işiniz zor gibi görünüyor. Bu yapıdaki göletten su dökülümü, şelale uygulamalarımızın örnekleri oldukça fazla... Bir örnek daha sunayım... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 331657 Yapay; Göletten su dökülümü, şelale uygulamalarımız ... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Alıntı:
Sayın hocam, bence geç bile kaldınız. Artık insanlar sosyal medya üzerine kilitlenmiş durumda. Sosyal medya gazete ve tv.lerin hegomanyasını bitirecek. Twiter pek uygun değil ama Facebook böyle sayfalar açmak için ideal. Çok güzel olmuş. Bulamayan arkadaşlar için, her 2 link burada: https://www.facebook.com/#!/pages/Ni...42606552496764 https://www.facebook.com/#!/pages/Ni...48926511862698 |
Merhaba sayın ayazkentli
Facebook sayfası ilgili tespitinizde çok haklısınız, biraz geç kaldık. Umarım sayfamızı günel tutarak arayı kapatabilirim. Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Bahçe kapısı girişi için, vurgu amaçlı kullandığımız Thuja Orientalis Aurea - Altuni Mazı uygulaması... Eklenti 339547 Thuja Orientalis Aurea - Altuni Mazı Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Bahçe kapısı girişi için, vurgu amaçlı kullandığımız Pittosporum tobira uygulaması... Bu örnekler 10-15 yıllık formunun zirvesindeki bitkilerdir. Eklenti 339560 Pittosporum tobira Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Ortalık yerde duran köşe bölümler ne güzel kamufle edilmiş.
Çok iyi fikir. |
Pittosporum muhteşem olmuş. Adını yazmasanız ilk bakışta pervane çiçekli yasemin zannettim. Arkadan, kapı tarafından görünüşü merak ettim. Bitki ordan bakıldığında da görselliğini koruyor mu?
|
Merhaba sayın ayazkentli, Eser İlhan hoşgeldiniz.
Biliyorsunuzdur. Pittosporum tobira yarı gölge hatta gölge alanlarda bile gelişimi sağlıklı bir şekilde sürdülebilen ender, çalı formlu bir bitkidir. Fotoğrafı var mıdır diye arşivimden baktım ama, bulamadım... Arka tarafındanda görselliğini korumaktadır. |
1 Eklenti(ler)
Yucca filamentosa (Avize çiçeği) Bu zamanlarda ikinci çiçeklenmesini yapan, bahçelerde bilhassa büyük bahçelere muhteşem bir görsel zenginlik katan sıra dışı bir bitkidir. Eklenti 341041 Yucca filamentosa (Avize çiçeği) Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
HARİKA GÖRSELLİKLER İZLEDİM NURİ hOCAM, TEŞEKKÜELER,,
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat
Hoşgeldiniz. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçe duvarının Hedera helix (Duvar sarmaşığı) ile kaplama uygulaması... Eklenti 341265 Hedera helix (Duvar sarmaşığı) Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Alıntı:
Bu uygulama için kaç kök hedera kullanılmış?Tek kök değildir herhalde değil mi? Bir de hederaların duvara zararı olurmu?Örneğin duvarı nemli tutup içten içe çürütmesi gibi. Ayrıca yukarıda fotoğrafını koyduğunuz yucca(avize çiçeği) ile saksılarda satılan odunsu bir kökten 2 ya da 3 dal olarak çıkan yucca'lar aynı mı? Selamlarımla. |
Alıntı:
Hedera ile duvar kaplamak için, dikim aralıkları 80-100 cm aralıklarla dikilmesi en ideâl olanıdır. Hederaların duvara zararlı olduğunu söylemek doğru değildir. Çok hızlı geliştiklerinden kontrolu zordur. Yoğun ve sık olduğundan her türlü canlı için korunma ve barınma olanağı sağlar. Düzenli bakım ve budaması yapılması gereklidir. Yucca bitkisinin 50ye yakın cinsi ve 25-30 yakın alt türü vardır. Çöl ve kumsal alan bitkisidir. Salon bitkileri için genelde kullanılan Yucca elephantipes türüdür. |
Alıntı:
Bahçemin ilk kuruluşunda ben de birkaç yerde kullanmıştım. Ama zaman içinde orda uygun olmadıklarını düşününce söktüm. Ayaklarıyla duvara çok kuvvetle yapıştıkları için alttan çıkan duvar (zarar görmemiş olsa da) çok çirkin oluyor ve iyice kazıyıp boyamak gerekiyor. Bizim duvar bu işlemler yapılmasına rağmen hala tutunma izlerini gösteriyor.. Ayrıca karıncalar hederadaki bitleri çok sevip, bakıp besliyorlar. Bu da sıkıntı yaratmıştı bizim bahçede... Ama istinad duvarı gibi evle doğrudan ilşkisi olmayacak konumda yeşil örtü olarak çok ama çok güzeller.. |
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan
Hedera ve acem borusu sülükleri ile duvara yapıştıkları için dediğiniz gibi salgıladığı kimyasallar çok kuvvetli dış cephe boyalarını bozuyor. Eklenti 341972 Eklenti 341973 Hedera gelişip büyüdükçe, (alt kısmı) gövde kalınlaşıp ağaç gövdesi gibi çıplak kalabiliyor. Bu görüntüyü sevende oluyor, sevmiyende... |
1 Eklenti(ler)
Bahçelerde Prunus laurocerasus (Kara Yemiş) çiti muhteşem olur.... Güzel bir örnektir, paylaşmak istiyorum... Eklenti 341982 Prunus laurocerasus Çit formlu budanma şekli... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
2 Eklenti(ler)
Sonbaharda gölet kenarında gezinti harika olur... 14 yıl evvel ki bir uygulamamız, fotoğrafların çekimi geçen sene bu zamanlarda yapıldı. Bu bahar nasip olursa göleti ve çevresini yeniden farklı bir peyzaj düzenlemesi yapacağız... Eklenti 343301 Su kaynağı... Eklenti 343302 Köprü girişi ; Gölet ve bitki peyzajı seyri...... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Pampaslar harika :) Ayrıca köprünün ferforjesi de çok zarif...
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan hoşgeldiniz.
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Sonbaharda gölet kenarında gezinti harika olur... Eklenti 344503 Peyzaj içersinde gezinti... Eklenti 344502 Köprü girişi ; Gölet ve bitki peyzajı seyri...... Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
çoğumuzun hayallerini resmediyorsunuz...
|
1 Eklenti(ler)
Gölet kenarında gezintiler harika olur... Eklenti 345062 Doğal, farklı, sıra dışı bir uygulamamızdır. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Gölet kenarında dinlenmek, sohbet etmek harika olur... Eklenti 345174 Şelale, dere ve gölet uygulamalarımız. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Merhaba Nuri Bey, 1201 deki göletin ölçüleri nedir? Tam da hayalimdeki gölet olmuş. Setten aşağı akan şelaleciği bile var. :p Sanırım beton...
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025