agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

Nuri Murvet 11-09-2011 12:03

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay hoş geldiniz.

Bu yapıdaki şelaleler aslında yapmıyoruz ilk denememizdi fena olmadı bu çalışmayı yaptıktan sonra şimdi daha iyisini yabiliriz diyoruz, tebriğiniz için teşekkür ederim.

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Eklenti 245123

Yapay şelale çalışması

Nuri Murvet 13-09-2011 22:18

1 Eklenti(ler)

Eklenti 245561

Yapay şelale çalışması

redroseee 14-09-2011 22:55

süper süper süper masallahınız var ne kadar güzel seyler yapmıssınız ,bende heveslendım planları yapmaya basladım kötü oldu bunları gormem :D

Nuri Murvet 17-09-2011 22:25

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redroseee (Mesaj 859376)
süper süper süper masallahınız var ne kadar güzel seyler yapmıssınız ,bende heveslendım planları yapmaya basladım kötü oldu bunları gormem :D

Merhaba sayın redroseee hoş geldiniz.

Yapmış olduğumuz örnekler sizlere fikir verip, heveslendiriyorsa sayfa amacına ulaşıyor demektir, bende bundan son derece mutlu olurum...

Uygulama örnekleri...

Eklenti 246320

Nuri Murvet 19-09-2011 20:05

1 Eklenti(ler)

Simetri tarzda doğal taşlarla yaptığımız gölet ve şelale uygulama örnekleri ...

Eklenti 246569

merlict 19-09-2011 20:16

Bizde burdan izleyip izleyip ah çekelim...

Mehmet

Nuri Murvet 19-09-2011 20:21

Merhaba sayın merlict

Arsayı hazırla, yatacak bir yer, üç öğünde yemek verdin mi ? Biz oradayız meraklanma ... Hafta sonları mangal isteriz...

merlict 19-09-2011 20:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 860882)
Merhaba sayın merlict

Arsayı hazırla, yatacak bir yer, üç öğünde yemek verdin mi ? Biz oradayız meraklanma ... Hafta sonları mangal isteriz...

Mangal kömürüne kadar herşey hazırda ahh şu arsa varya orası ölüm işte.

Mehmet

Nuri Murvet 19-09-2011 21:05

Sayın merlict

Deme öyle...

Gönülden çok isteyince bütün kapılar açılır, bir bakmışsın biz ordayız, Allah sağlık verirse şelalenin üç katlısını, göletin en büyüğünü yaparız, sana yapmayacağızda kime yapacağız.

zencefil cicegi 19-09-2011 21:33

Merhabalar Nuri bey
Konunun her sayfasini her resmi tektek büyük zevk ve hayranlikla izledim tek kelimeyle harikasiniz.
Ne varsa bizim güzel yurdumuzda var cümlesini bir kez daha söylemeden gecemedim tebrik ederim ellerinize saglik.
Keske benimde sizelre ulasabilme firsatim olsa 70 merte kare bir bahcem var 3 yildir tam anlamiyla virane halinde bundan 13 sene önce Bahce düzenleme ustalari tarafindan yapilmis fakat suan hic begenmiyorum ve beceremiyorum nereye ne ekecegimi nasil ciceklerle dekore edecegimi bilmiyorum malum iklimizde soguk ve yagis sürekli Almanyadayim vel hasil kelam icinden cikamiyorum böyle bahceleri görüncede iyice soguyorum bahcemden :(((

merlict 19-09-2011 22:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 860906)
Sayın merlict

Deme öyle...

Gönülden çok isteyince bütün kapılar açılır, bir bakmışsın biz ordayız, Allah sağlık verirse şelalenin üç katlısını, göletin en büyüğünü yaparız, sana yapmayacağızda kime yapacağız.

Hocam ağzından yine bal damlıyor.Allah seni başımızdan eksik etmesin.
Çok defa dedim, sihirbazlık bulaşıcı diye, anlamadılar.:D:D:D

Mehmet

Nuri Murvet 20-09-2011 19:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi (Mesaj 860924)
Merhabalar Nuri bey
Konunun her sayfasini her resmi tektek büyük zevk ve hayranlikla izledim tek kelimeyle harikasiniz.
Ne varsa bizim güzel yurdumuzda var cümlesini bir kez daha söylemeden gecemedim tebrik ederim ellerinize saglik.
Keske benimde sizelre ulasabilme firsatim olsa 70 merte kare bir bahcem var 3 yildir tam anlamiyla virane halinde bundan 13 sene önce Bahce düzenleme ustalari tarafindan yapilmis fakat suan hic begenmiyorum ve beceremiyorum nereye ne ekecegimi nasil ciceklerle dekore edecegimi bilmiyorum malum iklimizde soguk ve yagis sürekli Almanyadayim vel hasil kelam icinden cikamiyorum böyle bahceleri görüncede iyice soguyorum bahcemden :(((

Merhaba sayın zencefil cicegi hoş geldiniz.

Bizim tasarım ve uygulamasını üstlendiğimiz bahçeleri, bu sayfadan siz değerli dostlarımızı özendirmek, heveslendirmek ve teşvik etmek için paylaşımda bulunuyorum.

Yakın değiliz ki atlayıp gelelim beraberce sizin düşlediğiniz bahçeyi kuralım, lütfen bahçenize küsmeyin; Peyzaj bölümüne sayfa açabilir bahçenizin fotoğrafını, ölçülerini ve hakim rüzgar yönünü belirtin bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışalım...

Nuri Murvet 20-09-2011 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 860939)
Hocam ağzından yine bal damlıyor.Allah seni başımızdan eksik etmesin.
Çok defa dedim, sihirbazlık bulaşıcı diye, anlamadılar.:D:D:D

Mehmet

Sayın merlict

Sihirli kelimeleri kullanmayı senden öğrendim, çokta mutluyum...

Dikkat ediyorsan bu kelimeleri yalnız sana kullanıyorum, yoksa hipnotize yeteneğindemi var..?:p

Nuri Murvet 20-09-2011 19:31

1 Eklenti(ler)

Eklenti 246708

zencefil cicegi 20-09-2011 20:55

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 861123)
Merhaba sayın zencefil cicegi hoş geldiniz.

Bizim tasarım ve uygulamasını üstlendiğimiz bahçeleri, bu sayfadan siz değerli dostlarımızı özendirmek, heveslendirmek ve teşvik etmek için paylaşımda bulunuyorum.

Yakın değiliz ki atlayıp gelelim beraberce sizin düşlediğiniz bahçeyi kuralım, lütfen bahçenize küsmeyin; Peyzaj bölümüne sayfa açabilir bahçenizin fotoğrafını, ölçülerini ve hakim rüzgar yönünü belirtin bilgimiz dahilinde yardımcı olmaya çalışalım...

Hosbulduk Nuri bey
Bende tam böyle bir teklif bekliyordum ne yalan söyliyeyim beni nasil sevindirdiniz anlatamam aslinda daha öncede bir kac resim paylasiminda bulundum Buyrun

sagolsun arkadaslar ilgilendiler
inanin 1 haftadir forumu takip ettikce cicekcilerden cikamiyorum bugün bir dünya alisveris yaptim bile
ama nasil ve nereye ekecegime karar veremiyorum kücükken ekiyorsunuz sonra bir bakiyorsunuz berbat hale gelmis düzen bulabilene ask olsun
3 yildir elime geceni ektim ama sonra inanilmaz kötü bir görüntü oldu bu sefer hepsini söktüm yaptigim masrafta cabasi iste böyle
bu mesajdaki resimler yetersiz yarin erkenden ilk isim genis acilardan bahcenin fotograflarini eklemek olacak cooook tesekkürler:)

merlict 20-09-2011 21:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 861132)
Sayın merlict

Sihirli kelimeleri kullanmayı senden öğrendim, çokta mutluyum...

Dikkat ediyorsan bu kelimeleri yalnız sana kullanıyorum, yoksa hipnotize yeteneğindemi var..?:p

Bende yok yok.Boşuna demiyorum beni işe al, karın tokluğuna çalışırım diye. Bu durumda her ikimizde kazanırız, kazan kazan taktiği yani. :D:D:D

Mehmet

Nuri Murvet 22-09-2011 19:19

Merhaba sayın zencefil cicegi

Açmış olduğunuz sayfayı gördüm, bahçenize uğrayıp fikirlerimi paylaşacağım görüşmek üzere...

Nuri Murvet 22-09-2011 19:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi merlict (Mesaj 861191)
Bende yok yok.Boşuna demiyorum beni işe al, karın tokluğuna çalışırım diye. Bu durumda her ikimizde kazanırız, kazan kazan taktiği yani. :D:D:D

Mehmet

Merhaba sayın merlict

Bu durumda her ikimizde kazanırız, kazan kazan taktiği yani. :D:D:D

Bu taktiği çok tuttum fakat kazan, kazan kısmını bir türlü beceremiyorum...

Nuri Murvet 22-09-2011 19:26

1 Eklenti(ler)

Eklenti 247150

zencefil cicegi 22-09-2011 21:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 861949)
Merhaba sayın zencefil cicegi

Açmış olduğunuz sayfayı gördüm, bahçenize uğrayıp fikirlerimi paylaşacağım görüşmek üzere...

Tesekkür ederim.

redroseee 23-09-2011 21:44

Cok guzel olmus ellerınıze saglık ,bende bahce tasarım calısmalarına baslıyacagım inşallah banada yardımcı olursunuz fıkırlerınızle :))

Nuri Murvet 25-09-2011 18:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi redroseee (Mesaj 862414)
Cok guzel olmus ellerınıze saglık ,bende bahce tasarım calısmalarına baslıyacagım inşallah banada yardımcı olursunuz fıkırlerınızle :))

Merhaba sayın redroseee

Yardımcı olabilmek için paylaşıyorum, bilgimiz dahilindeki konularda seve seve yardımcı olurum.

mesutcan 26-09-2011 08:56

Merhabalar Sayın Nuri Mürvet;

Bir önceki sayfada bazı konularda size soru yöneltmiştim ancak başka arkadaşlardan fena fırça yedim. :) Yine de duramıyor ve soruyorum. :)

Ellerinize sağlık, çalışmalarınız her zamanki gibi çok güzel. Daha önce havuzuma göz atmıştınız ancak hatırlatmak için linkini vereyim yine:

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...me/22707-5.htm

Havuz şiltesiyle yaptığım çalışmada en büyük sorunum şiltenin siyah çirkin görünümü. Düzeltmek için seçeneklerden biri ve en mantıklısı şilteden vazgeçip beton kaplama olacak. Ancak daha kolay ve zahmetsiz bir çözüm yapılabilir mi sizce? Sokak hayvanlarından balıklarımı korumak için ister istemez su yüzeyini havuz kenarından 20 cm kadar aşağıda tutmam gerekiyor. Eğer suyu sıfıra sıfır doldurursam çok güzel görünecek ancak bu da balıklarım için çok iyi olmayacak. Ne olur ne olmaz, belki bir şeyden korkup havuz dışına da zıplayabilirler. Ne tavsiye edersiniz? En kolay nasıl bir çözüm bulabilirim o 20 cm'lik şilteyi kamufle etmek için?

Nuri Murvet 26-09-2011 19:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan (Mesaj 863179)
Merhabalar Sayın Nuri Mürvet;

Bir önceki sayfada bazı konularda size soru yöneltmiştim ancak başka arkadaşlardan fena fırça yedim. :) Yine de duramıyor ve soruyorum. :)

Ellerinize sağlık, çalışmalarınız her zamanki gibi çok güzel. Daha önce havuzuma göz atmıştınız ancak hatırlatmak için linkini vereyim yine:

http://www.agaclar.net/forum/peyzaj-...me/22707-5.htm

Havuz şiltesiyle yaptığım çalışmada en büyük sorunum şiltenin siyah çirkin görünümü. Düzeltmek için seçeneklerden biri ve en mantıklısı şilteden vazgeçip beton kaplama olacak. Ancak daha kolay ve zahmetsiz bir çözüm yapılabilir mi sizce? Sokak hayvanlarından balıklarımı korumak için ister istemez su yüzeyini havuz kenarından 20 cm kadar aşağıda tutmam gerekiyor. Eğer suyu sıfıra sıfır doldurursam çok güzel görünecek ancak bu da balıklarım için çok iyi olmayacak. Ne olur ne olmaz, belki bir şeyden korkup havuz dışına da zıplayabilirler. Ne tavsiye edersiniz? En kolay nasıl bir çözüm bulabilirim o 20 cm'lik şilteyi kamufle etmek için?

Merhaba sayın mesutcan

İşlerimin yoğunluğu ile açtığım sayfalara biraz ara vermek durumunda kaldım, arkadaşlarımız belli olmayan zamana kadar paylaşımlarıma cevap veremiyeceğimin uyarısını yapmışlar, bu konu ile alakalı sizin alınganlığınız herhalde ? Bence yanlış bir kanıya varmışsınız.

Sulama sistemi + Çim ekimi + Şelaleli Süs Havuzu başlığınızı takip ettiğimi söylemiştim.

Şelaleli Süs Havuzu sizin tasarımınız, uygulamanız hatta uygulama işlemine başlamıştınız ve paylaşımda bulunuyordunuz.

Benim bu projeye müdahale etme olasılığım olsa idi, yeni baştan tekrardan yapma ihtiyacı hissedecektiniz, uygulama aşamalarınızı son mesajınıza kadar takip ettim.

Sizin sorununuzun 3 uygulama şekli ile çözümü vardır.

1- Havuzunuzun hacmi küçülecektir fakat iyi bir çözümdür. Havuz tabanından başlamak sureti ile tabandan büyük taşlarla başlayıp üst noktaya doğru taş ebatlarını küçülterek sonlandırmak, fazla harç kullanmadan seramik yapıştırıcılarıda kullanabilirsiniz.

2-Havuz üst noktasına kaplama olarak kullandınız harpuşta taşlarının ebatlarını büyüterek T Harfi gibi taşırarak kaplamanız bu olumsuz görüntünün çoğunu kapatacaktır, bu şekilde su seviyesinide yükseltebilirsiniz.

3- Havuz brandasını izalasyon maddesi olarak düşünün, mevcut olan havuzunuza ince bir sıva yapın bu sıvanın üzerine kümes teli, telin üzerine iki kat daha sıva yaparak, son kat renkli olabilir, havuz taşma noktasına fazla abartmamak kaydı ile doğal dere taşları ile dekorunu yaparak sonlandırısınız.

Göletinizde bulunan Koi balıkları için su kotunun 20 cm düşük olması kedi hırsızlığına iyi bir çözümdür.

Koi balığı için kış ayları için özel önlemler almanız gereksizdir, su yüzeyi donduğu zaman kırmanız veya 5 litrelik pet su şişesini yarıya kadar su doldurun gölletinize bırakın kışın su yüzeyinin buz tutmasını önler başka bir şey yapmanıza gerek yoktur, yalnızca beslenmesine dikkat edin yeterlidir.

Nilüfer çiçeği ve sucul bitkiler üretim tesisimiz var, konu ile ilgili başlıkta açtım beğendiğinizi seçin gönderelim.

bıcırık 26-09-2011 20:37

Hepsi birbirinden güzel harikalar diyarı gibi...Düşünen ve üreten yüreginize sağlık...

mesutcan 26-09-2011 21:26

Nilüferler çok güzel Nuri Bey. Ellerinize sağlık. Nilüfer başlığınıza da yazdım. Gerçekten çok güzeller.

Bahara dediğiniz gibi içini ya şilteli ya da şiltesiz olarak sıvamak çok mantıklı olacak. Hem de evladiyelik olacak böylelikle.

Kışın balıklar uykudayken havuz filitresini çalıştırmayacağız değil mi? Bu bir yandan da havuzun ciddi şekilde kirlenmesine sebep olacak diye çekiniyorum. Bahara kadar kim bilir ne kadar kirlenir diye çekincem var. Yoksa arada filitreyi çalıştırmalı mıyım?

İyi çalışmalar dileklerimle.

Nuri Murvet 27-09-2011 18:59

Merhaba sayın bıcırık

Sayfamızı takip edip memnuniyetinizi belirtiyorsunuz, bende size çok teşekkür ediyorum.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mesutcan (Mesaj 863438)
Nilüferler çok güzel Nuri Bey. Ellerinize sağlık. Nilüfer başlığınıza da yazdım. Gerçekten çok güzeller.

Bahara dediğiniz gibi içini ya şilteli ya da şiltesiz olarak sıvamak çok mantıklı olacak. Hem de evladiyelik olacak böylelikle.

Kışın balıklar uykudayken havuz filitresini çalıştırmayacağız değil mi? Bu bir yandan da havuzun ciddi şekilde kirlenmesine sebep olacak diye çekiniyorum. Bahara kadar kim bilir ne kadar kirlenir diye çekincem var. Yoksa arada filitreyi çalıştırmalı mıyım?

İyi çalışmalar dileklerimle.

Merhaba sayın mesutcan

Havuz için karar sizindir.

Koi balıklarınız kış uykusuna girmez, suyun soğuması ile birlikte doğal olarak hareketlerinde yavaşlama olacaktır balıklarınız kışında aktif olacaklardır, beslenmesi ve yağlanması için bu zamanlarda özel koi yemi ile besleyin kışa dirençli girsinler, kışında yemlemesini aynı saatlerde ve düzenli olarak yapmalısınız.

Göletinizde biyolojik filtre uygulaması yapmışsınız, Yoksa arada filtreyi çalıştırmalı mıyım? soru cümlesini kullanmışsınız.

Filtreniz zaten 24 saat çalışmalı, ara sıra çalıştırıyorsanız büyük hata yapıyorsunuz.

Size ve sayfamızı takip eden arkadaşlarımıza göletlerde filtre kullanımı hakkında bilgi vermek istiyorum.

Sizin yapmış olduğunuz düzenekteki filtreler biyolojik filtre sınıfına girer.

Nedir bu düzenek; Göletinizde bulunan doğal tortuları, yosun ve algleri motorunuz yardımı ile filtre odasına gönderiyorsunuz yapmış olduğunuz filtre düzeneğinde tutuyorsunuz buradan süzülüp temizlenen gölet suyunuzu devirdaim yaptırıyorsunuz, buraya kadar güzel..

Bundan sonrası; Filtre odasında biriken tortular, yosunlar ve algler biyolojik yaşam oluşumunu başlatıyorlar ve mikroorganizmaların oluşumu başlıyor bu oluşum 48 saat içinde gerçekleşmeye başlar.

Bu mikroorganizmalar gölet suyunuzun temizliğinde ve doğal denge için çok önemlidir, oluşan mikroorganizmaların yaşaması için oksijene ihtiyacı vardır, devir daim eden suyun hareketsiz kalmasına en fazla iki saat tahammül edebilirler, bu süre içersinde su devirdaim etmezse bu oluşan canlılar ölür, süreç tersine başlar ölen mikroorganizmalar bu sefer suyu zehirlemeye başlar, özellikle balıklar için çok tehlikelidir.

Size kısaca anlatmak isteğim bu süreçte arasıra çalıştırmak diye bir şey olmamalı, motorunuza zaman ayarlayıcı kontaktör ile her saat başı 10 dakika çalışacak şekilde ayarlarsanız filitre zararı sorununu çözersiniz.

Bahsettiğim göletlerde filtre kullanımını yapamayacaksınız, filitreye ihtiyacınız yoktur. Yalnızca suyu boş olarak devirdaim ettirmeniz yeterlidir.

mrduran 27-09-2011 22:08

Merhaba Sayın Nuri Murvet;

Her mükemmellikte karşıma çıkıyorsunuz. Yazmadan edemedim. Bırakın başkaları da uğraşsın, bir şeyler döksünler ortaya.)) Başka diyecek halim de yok zaten. Faltaşı gözlerle, sanat eserlerine dönüşmüş emeklerinizi seyrettim biraz.

Sonsuz Saygılarımla Lütfen.

Nuri Murvet 29-09-2011 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mrduran (Mesaj 863819)
Merhaba Sayın Nuri Murvet;

Her mükemmellikte karşıma çıkıyorsunuz. Yazmadan edemedim. Bırakın başkaları da uğraşsın, bir şeyler döksünler ortaya.)) .

Merhaba sayın mrduran

Peyzaj tasarım, proje ve uygulama aşamalarını paylaştığım tarzda, formatda bildiğim kadarı ile sunan yok, kendimce bunu birisi yapmalı düşüncesi ile siz değerli dostlarımızı yanıltmadan tamamen tasarım ve uygulamasını yaptığımız bahçeleri paylaşmak istedim...

Bu bir örnektir, bu işle uğraşan arkadaşlarımızın örneklerinide görmek beni son derece sevindirir değişik bakış açıları bizi ve arkadaşlarımızı geliştirir.

Bahçe tasarım, uygulama örnekleri Avrupa ve Dünya bahçelerinden bolca paylaşılıyor kendimce bu işi hakkı ile yapanlar vardır gibisinden yaptığımız bahçeleri siz değerli dostlara kapısını açıyorum, sofrada tuzumuz olsun istedim... Saygılarımı sunarım...

Nuri Murvet 30-09-2011 18:05

1 Eklenti(ler)

Kapı girişi, peyzaj uygulama örnekleri

Eklenti 248908

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025