agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

aygün 25-12-2010 22:14

Tahmin etmiştim sayın Murvet

Ben yaptığım ve katkıda bulunduğum işlerden bahsetmeye, sizlere bilgi vermeye hakkım var, gerisi beni ilgilendirmez

Tamamen katılıyorum ve saygı duyduğumu belirtmek isterim.

Nuri Murvet 25-12-2010 22:22

1 Eklenti(ler)
Sayın aygün

Anlayışınıza, çok teşekkür ederim.

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Eklenti 185843

Arazinin ilk hali, kayaların uygulama için montaj aşamaları ve göletin yapım aşamaları...

Hhatice 25-12-2010 22:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 730951)

Adı altında yaptığımız bahçelerin paylaşımı için arşivimde gezerken, paylaşmayı düşünmediğim bir bahçeyi, kendi kendime neden paylaşmıyorsun dedim..!

...ve paylaşmaya karar verdim..!

Bu bahçeyi Ağaçlar net ortamına taşıyıp tanıtan ve Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama sını yaptığım bir proje..!

Buranında bizim açımızdan bir öyküsü vardı..!

Hazırlık yapıyorum başlayacağım..!

Sanırım ben bu bahçeyi gezdim .Çok güzel her köşe zevkle, emekle çok uğraşılarak yapılmış .Bunu vermemeniz çok yanlış olurdu .Paylaşmak en doğal hakkınız diye düşünüyorum .Çünkü söz konusu olan emekse herkes susar emek konuşur diye düşünüyorum .

Ayşe Yıldız 25-12-2010 22:51

Bu bahçeyi bende çok gezdim ve muhteşem birşey olmuş. Bence de oluşum aşamalarının gösterilmesi herkese kopya çekmek açısından kolaylık olur.

Nuri Murvet 25-12-2010 22:52

1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice

2007 Temmuz- 2010 Mayıs arası kendi bahçemiz gibi verilmiş emeğimiz vardır.

Anlayışınıza çok teşekkür ederim..!

Eklenti 185851

Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları...

Nuri Murvet 25-12-2010 22:56

Sayın ayse_afyonlu

Hazırlayın kopya kağıtlarını, hatta defteri masanın üzerine koyarak kopya çekebilirsiniz , kopya çekmek serbest..!

Ayşe Yıldız 25-12-2010 22:58

Zaten bahçem olursa çok kopya hazırladım. Haberiniz olsun.

Alper1111 25-12-2010 23:21

Hiç aklıma gelmemişti kaya kaplamak. Peki uygun kayaları bulamayacağımızı, bulsak bile kısıltlı su hacminden çok çalacağını düşünürsek başka bir öneriniz var mı?
Bir de gölet zeminine mıcır serebilir miyiz? Su değerleri açısından nasıl olur? Eğer bir problem olmazsa bir kaç kayayla birlikte beton görmekten daha iyi olacaktır. Tabi tortu birikip balçıklaşmasını sorun saymıyorum, hem nilüferler için de uygun olmaz mı?

Nuri Murvet 25-12-2010 23:36

Sayın ayse_afyonlu

Bizde kopya verecek bahçe örnekleri çok, siz bence defteri 12 ortalı alın ansiklopedi gibi olacaktır inanın..!

Nuri Murvet 25-12-2010 23:45

1 Eklenti(ler)

Kocaeli Üniversitesinde okuyan, bizim yanımızda staj yapan, şansına havuz yapımına denk gelen öğrenci arkadaşımız.

Eklenti 185858

Nuri Murvet 26-12-2010 00:14

Sayın Alper

Gölet ebatları küçük olduğu zaman kaya kaplama işlemi gereksizdir fakat farklı bir uygulama tekniği ile doğal taşları yığma işlemi yapar gibi yalnız taş döşemesi yaparak ve simetri ölçülerden kaçarak doğal yapıya uygun yapılar yapmak mümkün, dediğim gibi küçük ölçekli göletler içindir ve harikada olur..!

Havuz tabanına çakıl koymak tamamen isteğe bağlı bir şey..!

Kullandığın mıcırlar su içersinde çözülmeyecek, suyun yapısını bozmayacak yapıda mıcırları kullanabilirsin..!

Doğal göletlerde su yapısı bulanık olur, içersine konulan çakıl ve kayaları görmek zordur.

Nilüferler saksı içersinde yaşamını sürdüreceği için, taban tortusunun bitkiye yararı yoktur, suyun yapısını bozmaktan başka bir işe yaramaz.

Nuri Murvet 26-12-2010 00:36

1 Eklenti(ler)

Göletin kaba olarak bitirilmiş hali ve ilk su dolumu..!

Eklenti 185865

Nuri Murvet 26-12-2010 08:25

1 Eklenti(ler)

Gölet yapımını tasarlarken, bu kadar büyük düşünülmemişti..!

Biraz, biraz daha derken bu boyuta geldi..!

Sonradan araziye hareket kazandırsın diye su kaynağı, iki dere yatağı çağlayan derlere bağlı göletler diye tasarladım, bahçe sahibine anlattım iyi olacağına kanaat getirdi, uygulamaya başladık..!

Bu bahçeyi tasarlayıp yaparken, bahçe sahibinin katkısı, detay kısımları hariç tasarım ve uygulama aşamalarını bize bırakmıştır, bizim için uygulama açısından rahat bir çalışma olmuştur..!

Eklenti 185871

Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları su kaynağı dereler ve göletlerin yapım aşaması

Nuri Murvet 26-12-2010 09:24

1 Eklenti(ler)

Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve göletlerin yapım aşamasına geçildi..!

Eklenti 185874

Arazinin ilk hali ve göletin yapım aşamaları su kaynağı dereler ve göletlerin yapım aşaması

Nuri Murvet 26-12-2010 09:53

1 Eklenti(ler)

Kazılar yapılırken, çıkan toprağı kaya bahçelerinin yapımı için, kapı girişinden dolgularının yapımına başlandı..!

Gelen kayalardan tasarladığım ve uyguladığım kapı yönünden bahçe girişinin kayalarını ve toprağın dolgusuna başlandı..!

Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..!

Eklenti 185880
Kazı işleminden çıkan hafriyatın kaya bahçeleri yapımında kullanılması..!

Nuri Murvet 26-12-2010 10:01

1 Eklenti(ler)

Kaya bahçelerinin, bahçeye giriş kapısından başlayarak, tasarlanıp uygulanması..!

Bu uygulamaya göre bitki peyzajına başlanması, rastgele dikilen fidanların yeni düzene göre sabit yerlerine dikimine başlandı..!

Eklenti 185882

Nuri Murvet 26-12-2010 10:24

1 Eklenti(ler)

Bu uygulamaya göre bitki peyzajına başlanması, rastgele dikilen fidanların yeni düzene göre sabit yerlerine dikimine başlandı..!

Eklenti 185883

Nuri Murvet 26-12-2010 10:54

1 Eklenti(ler)

Kapı girişi, peyzaj uygulamasına başlanmamış hali..!

Gelen kayaların kaya bahçelerine nakli ve bahçe sahibi tarafından dikilen ağaçların genel hali..!

Eklenti 185887

Peyzaja başlamadan evvelki bahçenin genel durumu..!

Nuri Murvet 26-12-2010 11:07

1 Eklenti(ler)

Tasarladığım projede araziye yerleştirilen kayaların anlamsız hali..!

Yavaş yavaş bu kayaların uygulama içersindeki yerlerini göreceksiniz..!

Bu uygulama projelendirilmedi, benim hayalimdeki kompozisyona göre dizilmiş kaya guruplarıdır, bu kayalar yerlerine yerleştirilirken arazinin bitmiş halini görebiliyorum..!

Bu düzlemeye göre yolların, kaya bahçelerinin ve bitkilerin yerleri belirlenmiş oldu.

Bitki sökümlerine başlanılacak ve yeni düzenlemeye göre sabit yerlerine dikilecek..!

Eklenti 185889

Kayaların peyzaj uygulama düzenindeki yerleri..!

Nuri Murvet 26-12-2010 11:54

1 Eklenti(ler)

Eklenti 185891

merlict 26-12-2010 12:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 730913)
Sayın merlict merhaba

Sistemin içindeymişin, hiç söylemiyorsun..!

Sizin filtre sisteminiz içme niteliğindeki suyu, insan sağlığına zararlı tüm oluşumlardan arındırıp adeta steril bir su elde ediyorsunuz, ve bunu pazarlıyorsunuz, son derece profosyonel bir sistem..!

Yok hocam sanırım yanlış anlaşılma var.Biz doğal kaynak suyu işletmesiyiz, Firma ismi ve marka vermek istemiyorum, malüm reklam konuları.Dünya gıda devi desem anlaşılır.:D Doğal, yerden çıkan çok iyi derecede içimi olan suyu hiçbir işlemden geçirmeden şişeleme yapıyoruz ve satışa sunuyoruz.Ama malüm geri dönüşüm sistemlerinde yıkama suyu ve deterjan-dezenfektan suyu çıkıyor.(Damacana şişeleri geri dönüşümlü olunca her gelişinde belirli bir yıkama işleminden geçiyorlar.)Yıkama işleminde de yine doğal kaynak suyunu kullanıyoruz (işletmeye bağlı şehir şebekesi yok)ve bu atık suların deterjanlı olması sebebiyle kanalizasyona değil kendi yaptığımız arıtma tesisimize gönderiyoruz.Arıtma işlemleri sonrası temizlenen suyu da yine vidanjörlerle şehrin dönüşüm merkezine gönderiyoruz.Yani arıtılan suyu içme seviyesine getirmek değil, sadece kimyasalını ayırıp, diğer işlemler için dönüşüm merkezine gönderme.(sanırım bahçe sulamasında kullanıyorlar ama tam emin değilim) Benim denemelerim bu sistem üzerinde.

Sizin değindiğiniz arıtma işlemini daha önce çalıştığım başka içecek firmasında detaylı olarak incelemiştim, hatta kurulumunda bende çalıştım.Bir nevi ters ozmos işlemi.Resmen yerin altında gelen simsiyah çamurlu suyu belirli bir sistemden geçirdikten sonra berrak ve içimi yumuşak bir seviyeye getiriyordu.Tüöm işletmede bu su kullanılıyordu, onlarında şehir şebekesine bağlantısı yoktu.(Gördünüzmü biz İzmirde ne kadar çevre dostuyuz)Velhasıl onların filtre sistemleri ise süper ötesi bişeydi.Hani sizin cüzdanınız ne kadar genişse mevzuusu yani.

Neyse konu dağıldı, açıklık getirelim derken.

Mehmet

Nuri Murvet 26-12-2010 13:23

Sayın merlict

Filtre konusu üstü kapalı geçilince , böyle yanlış yorumlamalar oluyor.

Tekrar ediyorum sistemin içindeymişin, bilmiyormuş gibi davranıyorsun, bahsettiğin sistem hakikatten müthişmiş..!

Çevre dostu firmalarımızın çoğalması dileğimdir.

Atıklarını hiçbir işlemden geçirmeden doğaya bırakan örnekleride görüyoruz...

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim...

Nuri Murvet 26-12-2010 13:30

1 Eklenti(ler)

Eklenti 185899

Nuri Murvet 26-12-2010 16:05

1 Eklenti(ler)

Eklenti 185915

Nuri Murvet 26-12-2010 16:33

1 Eklenti(ler)

Eklenti 185919

Nuri Murvet 26-12-2010 18:05

1 Eklenti(ler)

Göletlerin derelerin yapım aşamalarına bu fotoğraftan sonra geçiyoruz.

Eklenti 185933

Nuri Murvet 26-12-2010 19:49

1 Eklenti(ler)

Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve şelalelerin yapım aşamasına geçildi..!

Eklenti 185964

Arazinin ilk hali gölet, su kaynağı, dereler ve şelalerin yapım aşaması...

Nuri Murvet 26-12-2010 21:24

1 Eklenti(ler)

Gölet yapımı kaba olarak bittikten sonra bu gölete bağlanacak su kaynağı, dereler ve şelalelerin yapım aşamasına geçildi..!

Eklenti 185984

Nuri Murvet 26-12-2010 21:59

1 Eklenti(ler)

Eklenti 185994

merlict 26-12-2010 22:00

Hocam süper bişey olacak gibi... merak etmeye başladım.

Mehmet

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:24.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025