![]() |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Arka bahçede detaylarda geziyoruz. Eklenti 182167 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Merhaba Nuri Bey, şimdiye kadar sesimi çıkarmasam da uygulamalarınızı aksatmadan izliyorum. Çok güzel işler yapıyorsunuz.
Sormak istedğim; bu son yüklediğiniz resimlerdeki kırmızı ve pembe çiçekli bitkiler nedir? Begonya olmak için sanki biraz fazla boylular. Açelya mı diye düşündüm ama emin olamadım.. |
Sayın Eser İlhan merhaba
Tanıştığımıza memnun oldum..! Bahsettiğiniz çiçekler begonyadır, Ekim sonu Kasım ayı başlarında fotoğraf çekimini yaptım. Begonya bitkisinin bahçelerdeki en gelişmiş hali bu aylarda oluyor, yerden 35-40 cm kadar yükselebilir, 25-30 cm çap yapabilir. Havalar soğumaya başladığı zamanlar bitki gerilemeye ve gece donları başladığında ise bitki ölür. |
1 Eklenti(ler)
Arka bahçede detaylarda geziyoruz. Eklenti 182495 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Müthiş güzel görünüyor. Ellerinize sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın mesutcan hoş geldiniz.
Sizin bahçenizin gelişim sürecini merakla izliyorum. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Arka bahçede detaylarda geziyoruz. Eklenti 183234 (Cupressus macrocarpa 'goldcrest) Limoni Servi sınır çiti |
Nuri Bey çalışmalarınızı ve forumu bir süredir takip ediyordum. Takdirlerimi belirtmek için yeni üye oldum. Yaptığınız çalışmalardan dolayı tebrik ediyorum. Devamını bekliyorum. Takipteyim. Selamlar.
|
Alıntı:
|
Nuri Bey;
Sizin ve usta ekibinizin ellerine sağlık. Çok büyük el emeği harcamışsınız. Her bahçe ayrı ayrı sanat eseri gibi. Ben de aşağıda linki olan başlık altında hasbelkader kendi bahçe peyzajımla ilgili amatör bir şeyler paylaşıyordum. Merlict arkadaşım sizin bu başlığınızı tavsiye etti. Gerçekten müthiş işler. http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=22707 Ellerinize sağlık, gözlerim bayram etti. |
Alıntı:
Mehmet |
Alıntı:
Sayın novazet merhaba Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında paylaştığım bölümün sizi, Ağaçlar net üyesi yapabilmesi ne güzel..! Hoş geldiniz..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yeni bahçelerimizi paylaşmak için hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz, merak etmeyin uzun yılların birikimi var bizim bahçelerimiz paylaşmakla kolay kolay bitmez, her geçen gün üzerlerine yenileri ekleniyor. Saygılarımla... |
Sayın aygün merhaba
Adını anımsıyamadığınız ağacın adı Morus nigra Pendula (Ters dut) dır. Yeni bahçemize hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz. |
Sayın mesutcan merhaba
Sizin bahçenizi ve yapılış aşamalarını dikkatle takip ediyorum. Güzel işler çıkartıyorsunuz, gölet ve şelale kısmınıda takipteyim, sizin el emeğiniz ve tasarımınız karışmak istemiyorum; biz karışırsak sizin yapamak istediklerinizi ve tasarladıklarınızı yapamazsınız. Tasarım ve uygulama, size özgü olsun, teknik konularda yardım istemekten çekinmeyin, elimizden geldiği kadarı ile yardımcı olmaya hazırız..! Sayın merlict de ayrıca teşekkür ederim. |
Sayın merlict merhaba
Yeni bir bahçeyi tanımaya başlayacağız hazırlık yapıyorum, devam edeceğiz. |
1 Eklenti(ler)
Adı altında paylaşacağım bu bahçeden, basit fakat güzel bir küçük gölet örneğini sizinle paylaşacağım..! Bahçemiz biraz büyükçe 17000 m2dir. Bu yapmış olduğumuz mini göleti, bu çiftlikte çalışan bekçi-bahçıvan ardaşımızın, su bitkilerine ve balıklara olan merakını ve özlemini bildiğimizden, kendisinden ücret alınmadan hediye edilmiştir. Gölet için kullanılan malzemeler: Doğal taş Sera naylonu Kum, çimento, çakıl, Bitki ve bitki peyzajı Dekor için ağaç kütüğü Yapım aşamaları: Zemin istenilen ölçülerde kazıldı Kazıldıktan sonra, zemine sera naylonuna zarar vermesin diye, çuval ve bez parçaları serildi. Sera naylonu serildi, su dolduruldu ve doğal kaya uygulamalarına başlandı. Bu yapılan çalışmalardan sonraki uygulama ve çalışmalarımızı, fotoğraf ve bilgilendirme ile paylaşmaya başlayalım..! Göletimizin yukarıda anlattığım işlemleri yaptıktan sonraki hali, şimdi peyzaj ve uygulama aşamalarına başlıyoruz. Eklenti 183866 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Göletin kaba olarak ilk hali..! |
Güzel bir şeyler ortaya çıkacağı şimdiden anlaşılıyor Sayın Mürvet.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Sizin gözlemleriniz dikkatli ve ayrıntılara önem veriyorsunuz. Sizin ve takip edenlerin yorumlarını bekliyorum..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183878 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
Taşlar tam oturmalık olmuş Nuri bey. kendimi nilüferleri balıkları seyre dalmışken düşündüm de bir an. Nasıl da dinlendirir insanı...
|
Bu göletin etrafında yeşillik olmayacak mı? ( çok mu aceleci sorular soruyoruz acaba) :))))
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Dediğiniz özelliklerin hepsi göletin peyzajı bittikten sonra, ayrıntıları ile öne çıkacak..! İnanıyorum ki mini gölet sizin hayal ettiğiniz ölçülerde olacaktır. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183888 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
Alıntı:
Mehmet |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Kaya ayrıntıları bitsin, yürüme alanı düzenlemesinden sonra, bitki peyzajına geçeceğiz..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183894 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Sayın merlict merhaba
Tamam o zaman, devam ediyoruz Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 183896 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama doğal kaya uygulamalarının, ayrıntılarında geziniyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183897 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183898 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 183900 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama yürüme yolu ayrıntı peyzaj uygulamaları |
Sera naylonu zamanla çürüyüp yırtılınca değiştirmek için taşları tekrar mı sökeceksiniz?
|
Yürüme yolları ağaç kütüğümü yoksa bana mı öyle geldi.
|
Yine çok güzel. Sanırım havuz için aradığım görüntü buydu. Artık havuzumun etrafını kayalarla nasıl kaplayacağımı kafamda canlandırabiliyorum. Teşekkürler. Yürüyüş yolu ve merdiven için ise cevabınızı bekliyorum.
|
Merhaba sayın A.Şahin
Sera noylonu 3 yıllık dış sartlara dayanıklı olandan, naylonun en önemli düşmanı güneş ışığıdır ve ısı yükselip, alçalmasıdır. Toprak altında bu olumsuz gelişmelerden etkilenmez. Bu göletin ömrü darbe ile delinmediği sürece en az 10 yıldır. Bir aksilik oldu delindi varsayalım, yapacağınız en doğru hareket, havuz boşaltılır, naylon bitim yerinden kesilerek çıkartılır. Taşlara zarar vermeden..! Çıkartılan naylon yerine ince bir harç sıvanır 2-3 cm, sonradan kümes teli veya rabis teli döşenir, bunun üzerine en az 4-6 cm kalınlığında çimentolu harç sıvanır, yalıtım için beyaz çimento ile ince kum karıştırılır, fırça ile kalınca sürülür. Bu yapım şekli artık ömürlüktür. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:43. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025