![]() |
Merhaba sayın Mine Pakkaner hoş geldiniz.
Mesleğimizin erbablarından olumlu izlenimler almak beni çok mutlu etti..! Paylaşımınız için çok teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
|
merhaba nuri bey
biz evimizi yeni bitirdik ve bahçe çalışmasını yapamadık. Sizin yaptıklarınızı görünce sizden fikir almak istedim. Acaba ben bahçenin resmini çekip göndersem bana fikirlerinizi sunabilirmisiniz. Bende fikirleriniz dahilinde uyguladıklarımı siteye koyarım. Böylelikle sıfırdan beraberce bir bahçe düzenlemiş olup bunu herkezle paylaşmış oluruz. teşekkür ederim |
"kot farkından yararlanarak, bahçe altına kapalı otopark " çok işlevsel bir çalışma olmuş elinize sağlık.
|
Alıntı:
Merhaba sayın sibel774 Bir ilki deneyelim... Hadi bakalım, hayırlı olsun..! |
jopon şemsiyesinin kökleri gördüğm kadarı ile suyun içinde duruyor.
Bahçeme gidinçe onu daha çok su bulacağı ortama kavuştursam iyi olcak galiba. |
Sayın hozat merhaba
Japon şemşiyesi su içersindede olur fakat bataklık su kenarı bitkilerindendir, bu nedenle yalnız su içersinde olursa gelişimi kısa olur saplar kısa kalır, toprağa su kenarına ekilirse, bir de yarı gölge ortam olursa gelişimi çok gür olur şemşiye sapları 3 metreye kadar çıkabilir. |
Sayın snow-in-summer
Farklı, işlevsel ve mekana alan ve değer kazandırdı, garaj içi fotoğraflarınında çekimini yaparım paylaşırım... |
nuri bey ilginize teşekkür ederim.
haftasonu resimeri çekip gönderirim. Yanlız baştan uyarmadı demeyin yapılacak çoooook iş var :) bu arada bahçe duvarlarının çirkin görüntüsünü kapatması için acem halsıs bitkisi siparişini vermeyi düşünüyorum. uzun saksılar içinde bahçe tellerine takıp aşağıya doğru insinler diye düşündüm. sizce bu bitki duvar için uygunmudur yoksa sarmaşık türlerindenmi almak lazım. biraz erken bir soru ama bir önce işlere başlamak istiyorum iyi günler |
4 Eklenti(ler)
Tekrar merhaba resimleri çektim gönderiyorum dediğim gibi çok iş var
|
Girişteki toprak havalandırılıp yeni toprak elenerek serildi.
1-çim değilde başka bir(yonca gibi) tohum eksek **** hazır çim kullansak nasıl olur. 2-bahçe duvarlarını örtmek için hangi bitki kullanılmalı? 3-yürüyüş yolu olaraka neyi tavsiye edersiniz? Fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. |
Alıntı:
Nuri bey eşinize çok selamlar. |
Teşekkürler sayın suna
|
Sayın sibel774 eviniz gerçekten de çok şirin, güle güle oturun ;) Karışmak saymazsanız merak ettim, birşey sormak istiyorum: bahçe duvarları hakkında ne gibi planlarınız var? böyle beton olarak mı kalacak? Bitkilerin arasından bile olsa beton görünüşü iyi olmaz ve sanki tamamlanmamış görüntüsü verir gibi geliyor bana.
Selamlar ve kolay gelsin ;) |
sn ilhan
bahçe duvarları benimde canımı sıkıyor. sıva yaptırıp boyasam kışın hemen sıvalar dökülmeye başlayacak şimdikinden daha kötü bir durum ortaya çıkacak. maddi olarak uygun birşeyde aklıma gelmiyor. ben şimdilik çiçeklerle kamufüle etmeyi düşünüyorum. sizlerin fikirlerinede açığım. zaten resimleri buraya yüklememin sebebi bu. herkezin özelliklede nuri beyin fikrini alıp ona göre hareket etmek. ayrıca evin bodrum katı aynı durumdan oralara taş döşeticem fakat maddi durum nedeniyle bu yıl yaptıramıcam. |
Merhaba sayın sibel774
Eviniz şirin, çok güzelmiş isterseniz şöyle yapalım, ister bu paylaşımlarımızı peyzaj bölümünde veya üyelerin bahçesi bölümünde yeni bir sayfa açın bu uygulama bilgilerini orada paylaşalım size özel bizim fikir desteğimizle olsun ne dersiniz.? Konu başlığını size bırakıyorum, size özel olsun..! Sizin bahçenizi oluştururken, siz bahçede yapılmasını istediğiniz talepleri söyleyeceksiz, bende size neler yapılması gerektiği konusunda fikirlerimi sunacağım ortak noktalarda buluşup uygulamanın aşamalarını size anlatıp sonuca gideceğiz... Bu fikirleri uygulanabilir olması içinde bütçemizi bilerek hareket etmemiz lazımdır. Önümüzü görelim ona göre projeler üretelim... |
Su hayatımızın olmazsa olmazı.
Helede bu kadar hızla yok olurken önemi gittikçe artıyor. Göletler peyzaj uygulamalarında gün geçtikçe daha çok önem kazanıyor. özellikler stresli yaşam koşullarımız düşüldüğünde suyun olumlu etkisi tartışılmaz bir gerçek. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın drizz
Siz konuyu kısaca özetlemişsiniz, paylaşımınız için teşekkür ederim. Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 190334 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sn. Nuri Bey,
Orta alan çim, kenarlarda çiçekler olunca, her gün sulanan çimden, ıslanan çiçeklerde ne gibi sorunlar olabilir? |
Sayın hozat
Alıntı: (Orta alan çim, kenarlarda çiçekler olunca, her gün sulanan çimden, ıslanan çiçeklerde ne gibi sorunlar olabilir?) Otamatik sulama sistemlerini biz kuruyoruz, sulama zamanı çok önemli birde sistemi kurarken bütün bitkilerin suya direncine göre fiskiyeleri ayarlıyoruz. |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
Şu ana kadar görmediğim bir konuydu, hepsini birden izlemek şok etkisi yaratıyor sayfanın başlığına uyarı konulmalı bence. :eek:
Elinize fikrinize sağlık hepsi çok güzeller ve bizimle paylaştığınız için teşekkürler. |
Merhaba sayın xenkebikec hoş geldiniz.
Sayın malina'ya bildirelim bu konuyu, başlığa uyarı ibaresi koyduralım..! Paylaşımınız için teşekkür ederim |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
İyi akşaamlar Nuri Bey,
Bakın derse geç kalmadım, en ön sıraya oturdum. Anladım ki, ben bahçemi yeniden düzenleyeceğim. çalışmalar çok güzel, çok yol gösreci, teşekkürler.. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba, iyi akşamlar sayın hozat
Harikasınız, varlığınızı bilmek çok güzel teşekkür ederim..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Eklenti 190911 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sayın hocam:
Gölet peyzajlarında olmazsa olmazlarımız nelerdir? Mesela; göletteki su derinliği, devirdaim şart mı? Temizlik- bakım uygulaması!... Göleti gösteren bitkilerimiz, hiç olmayacaklar? Balık, sutospağsı ve kurbağa, sinek-sivrisinek durumları... Sırası geldikçe izleyeceğim. |
Alıntı:
Merhaba sayın ligustrum Gölet peyzajında, ekosistemi inşa ediyorsunuz, büyüklüğü ve küçüklüğü ne olursa olsun, olmazsa olmazlarımızdan doğallığı yakalayabilmektir. Gölet derinliği, amacına göre değişir, devirdaim şarttır. Temizliği ve bakımı işte en büyük sorun burda başlıyor. Ekosistem kurulduğunu söylemiştim, bu ortam su yaşamına bağımlı olan tüm canlıları çekecektir. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:47. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025