agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Peyzaj, Bahçe Düzenleme (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/)
-   -   Peyzaj : Bahçe, su, kaya, tasarım, uygulama (https://www.agaclar.net/forum/peyzaj-bahce-duzenleme/22234.htm)

Nuri Murvet 06-01-2011 19:22

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Adı atında paylaşacağım bahçenin özellikleri...!

100 m2 peyzaj alanı vardır.

Alt yapı olarak yapılan uygulamalar:

Bahçe drenajı...

Otamatik sulama sistemi.

Bahçe aydınlatma ve gazebo elektrik sistemi

Yürüme yolları

İstinat taş duvar işçiliği

Şelale ve gölet

Tohumdan Çim ekimi

Bitki temini ve ekimi

Peyzaj tasarım uygulama

Alper1111 06-01-2011 22:25

Yine şenlik var. Elinize sağlık.

snow-in-summer 07-01-2011 08:59

sabırsızlıkla bekliyorum :)

Nuri Murvet 07-01-2011 21:20

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Alper

Merhaba sayın snow-in-summer hoş geldiniz.

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama

Eklenti 187717

Bu bahçe bizim için çok özeldir...!

Hhatice 08-01-2011 00:06

Özel olmasının sebebi nedir?

Nuri Murvet 10-01-2011 18:50

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu

Merhaba sayın Hhatice

Eklenti 188234

Nuri Murvet 10-01-2011 20:14

Sayın ayse_afyonlu merhaba

Yeni bir virüs koruma proğramı sisteme ilave ettik, arşiv fotoğraflarımı yedeklemeden virüs taramasından geçirdim, çok emindim virus olmadığından arşiv fotoğraflarımın yeni çekimlerinin çoğunda, sistem virus bulgusu saptadığından sildi..!

Paylaşımlarımın aksaması bu sebebten, yeniden düzenlemelerini yapıyorum...

snow-in-summer 11-01-2011 10:18

Sayın Nuri Murvet, bahçe kapısından eve giriş kapısına kadar olan yaklaşık 3 metre eninde ve 10 metre uzunluğunda bir yolun iki tarafını düzenlemek istiyorum.Aklımdan geçen; iki metre arayla şimşir dikip şimşirlerin aralarını taşlarla yarım ay şeklinde sınır yaparak yol ve taşların arasını gazanyalarla süslemek.Ancak bu yolun bir tarafında kesmeye kıyamayacağım bir nar bir de kayısı ağacı var.Bu alan yol ile komşu bahçe duvarı arasında ve yaklaşık 1.5 metre genişliğinde.Şimdi sormak istediğim yolun bir tarafını dediğim şekilde yapıp diğer tarafını nasıl yapabilirim?İki tarafta simetri olması halinde daha hoş bir görüntü mü olur?Gazanya ve şimşir kullanımı doğru bir seçim mi? Başka mayıs - ekim belki kasım arası çiçekli kalabilecek ılıman iklime uygun hangi kalıcı ve bodur çiçekleri kullanabilirim?Fikir verirseniz çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler..

Nuri Murvet 11-01-2011 17:29

Merhaba sayın snow-in-summer

3 metre eninde, 10 metre uzunluğunda yolumuz var.

Sol tarafında komşu bahçe duvarı, duvar ile yol paralel olarak devam ediyor, eni 1,5 metre genişliğinde, bu bantta iki adet meyve ağacı var ...

Bu anlatıma göre, yolun sağ tarafının ölçüleride aynı mı :?

Bu yol gün ışığını nasıl alıyor.?

Rüzgar yönü..?

Bu yola araç girişi var mı.?

Komşu bahçe duvarının yüksekliği ne kadar.?

Bu bilgileride alayım sonra size sağlıklı bir öneride bulunabilirim.

aygün 11-01-2011 17:35

Şık bir bahçe olmuş. Yeni bir görsel şölen....

Nuri Murvet 11-01-2011 18:33

Sayın aygün merhaba

İşleriniz yoğun herhalde biraz uzak kaldınız sizin varlığınıza alışmışız merak ettik hoş geldiniz...!

aygün 11-01-2011 18:59

Evet Nuri Bey, bazen üst üste geliyor her şey. Oğlumun da rahatsızlığı eklenince uzak kaldım biraz. Teşekkür ederim.

snow-in-summer 12-01-2011 11:31

Merhaba Sayın Nuri Murvet,bunca işiniz arasında yardımlarınızı esirgemediğiniz için çok çok teşekkürler.Anlatımımda sizin için gerekli pek çok eksik kalmış.İzin verirseniz eğer anlatmaya çalıştığım alanın fotoğrafını gönderebilirim.Şu anda farklı bir şehirde olmam nedeniyle ölçü veremiyorum.Tecrübelerinizle fotoğraflardan siz belirleyebilirsiniz belki.Sabah gün doğumundan akşam üzeri saat 5 e kadar güneş alan bir yer ama rüzgar yönünden emin değilim.Saygılar..

Nuri Murvet 13-01-2011 18:22

Merhaba sayın snow-in-summer

Bahçenizin yol kenarlarına uygulamak istediğiniz bitki düzenlemesini iki ayrı formda yapabilirsiniz.

Simetri ölçülerde yapılan düzenlemelerde ciddiyet, monotonluk ve uyum ön plana çıkar, uygulama güzel olursa harika görünür.

Bu tarz düzenlemelerde uygulama yapılacak alanın orta noktası merkez alınarak, düzenlemeye başlanır.

Asimetri serbest çalışma bu uygulama şeklide yine merkezden bitiş noktalarına bitkilerin form ve renk uyumlarına göre bilginiz ve zevkinize göre dikimini yaparsınız.

Komşu duvarı kötü bir fon oluşturuyorsa duvara 20 cm paralel bir sıra Ligustrum veya sarmaşık olarak hedera duvar sarmaşığını olabilir.

Fikir vermesi acısından bir taslak çizimde yapılabilir.

Alan çok fazla güneş gördüğü için şimşiri tavsiye etmem, bunun yerine pitosprom veya taflan (Euonymus)türlerini daha iyi olur.

Gazanya iyi bir seçim, bodur berberis, lavanta , biberiye, bahçe begonyası, bodur gül, soğanlılardan yıldız çiçekleri, yayılıcılardan kekik türleri, alisyum, (Portulaca Grandıflora) kedi tırnağı , buz çiçeği gibi...

Çalı formlu çiçekli bitkilerden hatmi, gül (Baston), oya ağacı, keria (Kanarya gülü), Leylak, Spartium (Katırtırnağı), Viburnum (Kartopu), Cistus (Laden-Tavşanak), Deutzia (Havlu püskülü), Hypcricum (Koyunkıran) gibi...

snow-in-summer 14-01-2011 11:33

Merhaba sayın Nuri Murvet,verdiğiniz fikir için teşekkür ediyorum.Dikkate alarak bir çalışma yapacağım ancak bu ancak haziran ayında olabilecek.Sizin güzel bahçelerinizden çalışmaları yine görmeyi diliyorum.Saygılar..

Nuri Murvet 14-01-2011 18:59

1 Eklenti(ler)

Eklenti 188781

Ayşe Yıldız 14-01-2011 19:03

Sanırım yine büyük bir bahçede gezineceğiz.

Eser İlhan 14-01-2011 19:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayse_afyonlu (Mesaj 742008)
Sanırım yine büyük bir bahçede gezineceğiz.

Bu bahçe 100 m2 olan bahçe değil mi?

Ayşe Yıldız 14-01-2011 19:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Eser İlhan (Mesaj 742032)
Bu bahçe 100 m2 olan bahçe değil mi?

Evet dikkat etmemişim Sayın Mürvet açıklamasını yapmış siz yazınca farkettim.

Nuri Murvet 15-01-2011 17:44

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu

Tanıtımını yaptığım bahçeye iki kere peyzaj uygulaması yapıldı

Paylaştığım fotoğraf ikinci peyzaj alt yapı çalışmaları..!

Eklenti 188882

Nuri Murvet 16-01-2011 13:19

1 Eklenti(ler)

Bahçe sahibi, arazinin kot farkından yararlanmak istedi..!

Bahçe kazısı yapılarak, kazılan alana 3 araçlık otopark,1 oda, tuvalet, banyo yapıldı..!

Otopark alanını üst kısmına fotoğraflarını paylaştığım peyzaj uygulaması yapılmıştır...

Eklenti 188962

Nuri Murvet 16-01-2011 14:07

1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Eser İlhan

Kusuruma bakmayın mesajınızı atlamışım hoş geldiniz.

Bahçe altına kapalı otopark yapımı..!

Eklenti 188978

aygün 16-01-2011 14:26

Zor işler...Ama bu zorluğun arkasından gelen başarı da ekip ruhu ile birlikte işine saygı ve disiplinli çalışmanın ürünü olsa gerek.

Ne derler, gerçek vatansever işini en iyi yapandır.

Başarılarınız daim olsun.

Nuri Murvet 16-01-2011 16:06

1 Eklenti(ler)
Sayın aygün

Paylaşımınız için çok teşekkür ederim.

Farklı konular farklı bakış açıları, ayrıntılar bahçe sahiplerine umarım fikir vermek açısından yardımcı oluyordur...

Arazinin kot farkından yararlanarak, bahçe altına kapalı otopark yapımı..!

Eklenti 188988

limon 16-01-2011 17:30

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Nuri Murvet (Mesaj 742721)
Farklı konular farklı bakış açıları, ayrıntılar bahçe sahiplerine umarım fikir vermek açısından yardımcı oluyordur...

Olmaz olur mu? Bu işlerden çok zevk alan birisi olarak her fotoğraf karesinden çıkardığım dersler oluyor. Paylaşımlar için çok teşekkür ederim.

Nuri Bey, toplantı süresinin kısalığından sohbet etme imkanımız olamadı ancak sizinle ve zarif eşinizle tanıştığıma çok memnun oldum. Selamlar, saygılar.

Nuri Murvet 16-01-2011 17:57

Merhaba sayın limon

Sayfamızın amacına uygun fikirler vermesi beni mutlu ediyor, takip edip paylaşımda bulunduğunuz için ben teşekkür ederim.

Toplantı zamanı 3 saatten fazla sürdü, paylaşılacak o kadar çok şey varmış ki inanın zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım, sizinle tanıştığıma bende çok memnun oldum.. Selamlar, saygılar...

Nuri Murvet 16-01-2011 19:13

1 Eklenti(ler)

Bahçeye kazandırılan kapalı otopark kapısının bitmiş hali ..!

Eklenti 189005

hozat 16-01-2011 20:55

Nuri Bey,

Çalışmalarınızdan çıkan sonuçları gördükçe, bahçemde değişiklik yapma isteğim çoşuyor.

Meğer neler neler yapılabilirmiş.
Verdiğiniz fikirler için teşekkürler.

Nuri Murvet 16-01-2011 23:43

Merhaba sayın hozat

Bahçenin drenaj, sulama tesisatı ve peyzajının bitmiş hali..!

Eklenti 187717

Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama [/QUOTE]

Mine Pakkaner 17-01-2011 00:22

Elinize sağlık, çok güzel iş. Mevsimliklerin vurgulayıcılığı etkileyici olmuş.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:45.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025