![]() |
Dönüş nasıl da değiştirmiş bütün yolu, daha önce de bahsetmiştiniz. Benim planlar yine değişti o zaman. Yok böyle olmayacak, kesin yardım lazım.
|
Sayın Alper merhaba
Bahçede ayrıntılar çok önemlidir. Ayrıntılar ve vurgular bahçenize çok farklı bir ruh katar. Yardım istemekten çekinmeyin..! |
1 Eklenti(ler)
|
Bahçeler yapılırken çocuklarıda düşünmek gerektiğine inanıyorum. Artık çocuklarımızın koşup oynayacağı güvenli sokaklar yok ne yazıkki. Bu bahçede çimlerin üzerinde oynaşan çocukları hayal ettim. Kalabalık olmayan, sade ve çok gösterişli bir seçim olmuş ellerinize sağlık Sayın Mürvet....
|
Alıntı:
Gerçekten haklısın bende bir an cıvıl cıvıl oynayan çocuklar hayal ettim . |
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Sayın Hhatice Bahçe sahibinin ikiz kız çocukları var. Bir görseniz mıncıklamamak için kendinizi zor tutarsınız. Beni nerede görseler Nuri bey, Nuri bey diye sesleniyorlar, benimde içim gidiyor. Bu kızlara basit bir oyun bahçesi yaptık. Malzeme fiyatını aldık işçiliğimiz bedelimizi kızlar için hediye ettik. Eklenti 181195 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Evet çok güzel! İçimizdeki çocuğu salıversekmi bu bahçeye:D:D;)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Çocukların, bebeklik halleri ve okula başlayana kadar ki halleri bence en güzel yaşları..! insan doyamıyor..! Ruh her zaman çocuk ben bahçedeyim..! Eklenti 181206 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
:))))) madem hayal gücünü konuşturuyoruz. Dikkat edin Sayın Mürvet hızlı sallanıyorsunuz :)))
|
1 Eklenti(ler)
Sayın ayse_afyonlu
Salıncakta sallanırken hep en yükseklere çıkmak ister gönül tehlikenin farkına varılmaz..! Uyarınız için teşekkür ederim. Sizde tedbirlisiniz çok yavaş sallanıyorsunuz..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bu bahçemizi tanıdık kanaatindeyim, iki fotoğraf paylaşımından sonra başka bir bahçemizi tanıyalım isterseniz..! Eklenti 181213 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sayın Mürvet, son birşey daha bu bahçenin kayma riski bulun muyor mu? Sanki uçurumda duruyor.
|
Sayın ayse_afyonlu
Evet dediğiniz gibi uçurum kenarı, bizim yaptığımız korkuluktan aşağısı abartmıyorum en az 25 metre vardır. Bu bölge alt yapı olarak kayalık bir alan, vadi arası kayma rizikosu bulunmuyor. |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Tanıtımını yaptığımız bahçeden son fotoğraf, başka bahçeye hazırlık yapıyorum..! Eklenti 181469 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Merhaba
Yeni bahçemizi tanımaya başlıyoruz, bahçemiz küçük bir bahçe toplam 70 m2 Bahçe içindeki çalışmalarımız :Otamatik sulama tesisatımız, bahçe drenajı, ahşap işçiliği, bahçe elektirik tesisatı aydınlatma, bitki peyzajı ve çim ekimi olmuştur. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemizin ön kapı girişi, Eklenti 181611 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Of of offf!...Muhteşem!... Harika!...
|
Şekilli budanmış ağaçlar nasıl bir özel bakım istiyor? Mesela ne sıklıkla budanmalı bu formu koruyabilmesi için?
|
Alıntı:
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Sayın Alper merhaba Şekilli budanmış ağaçlar form bozukluğu yaşamamak için ağacın gelişim süresince budanmalıdır. Budama için şu zamanda yapılacak diye bir şey yok yeni sürgünler çıktıkça budanmalıdır. Bu sık budama yapılan yerlerde keçeleşme (Aşırı sık yapraklanma) olur baharda ve yaz sonu iç alma yapılır ve bu bölümlerde budama artıkları birikmesin diye sık sık silkeleme yolu ile temizlenir. Bu sık doku zaralı böcek oluşumu için idealdir. Sık sık kontrol edilip ilaçlaması yapılmalıdır. |
Hocam döktürüyorsunuz yine...
|
Size küçük bir bilgiszliğimi anlatayım; ben bunları (adı selvi sanırım yanlışda olabilirim) bu şekilde gördüğümde ilk etapta şaşırmıştım. Aaa! dedim kendimce bunların gövdelerini nasıl böyle kıvırmışlar dedim içimden:))) İyiki de içimden demişim yakından görüpte budandığını farkedincesaflığıma epeyce gülmüştüm :))
Öğrenmenin yaşı yokmuş meğerse. |
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün hoş geldiniz
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçemizin ön kapı girişi, ahşap kasa içi bitki düzenleme kesiti..! Eklenti 181622 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sayın merlict merhaba
Bu uygulamalarımızı paylaştıkça mutlu oluyorum, sizlerinde beğenisini kazanıyorsak, bundan sonra daha iyi uygulamalar nasıl yapabiliriz diye daha çok çalışıp, gelişmemiz lazım..! |
Sayın ayse_afyonlu
Budama sanatı (Topiary Art) Her bitki budanarak sekil verilebilir. Buradaki önemli olan konu, budama yapılacak bitkiyi çok iyi tanıyıp nasıl bir tepki vereceğini bilmek lazımdır..! Aklınıza gelebilecek tüm bitkiler, budamaya tahammül ettiği ölçülerde form verilebilir. |
1 Eklenti(ler)
Bahçemizin ön kapı girişi, sağ tarafın bitki uygulama çalışması..! Eklenti 181633 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Ahşap saksılar.........Çok hoş.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Ön bahçe farklı bir açı..! Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçemizin ön kapı girişi, farklı bir açı..! Eklenti 181642 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
Ön bahçe farklı bir açı..!
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama Bahçemizin ön kapı girişi, farklı bir açı..! Eklenti 181644 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Hocam siz nasıl geliştiririz'i araştırırken bizde mevcut yapılanları inceleyerek takipte kalalım.
Peki hocam burada bir şey sorsam.Sayın Aygün'ün dile getirdiği ahşap saksılar. bunların suya-neme karşı koruması nasıl.Yani ne kadar vernik, boya veya koruma atılsa da ahşap içine işleyecek herhangi bir sıvı çürümeye ve deformasyona sebep olmuyor mu ? Ne de olsa dış ortamdalar. (Evdeki mini yapı, ahşap saksı denemelerim için gerekli hocam yanlış anlamayın) Mehmet |
Sayın merlict merhaba
Dış mekenda kullandığımız yürüme yolları, saksı ve ahşap dekorasyon malzemelerini reçineli ağaçlardan seçiyoruz. Çam, Ladin, Sedir ve bulabilirsek Larix ağacının malzemesini kullanıyoruz. Emprenye uygulanmış ürünleri kullanmaya çalışıyoruz. Bulamazsak, ahşap koruyucu malzemelerden, verniksiz olanları tercih ediyoruz. Dikkat ettiğimiz en önemli nokta kullandığımız koruyucu, ahşap malzemeye bir kerede iyice nüfuz ettirmekten ibarettir...! Bu şekilde yapılan ahşap malzemeler çok uzun süre (en az 10 yıl) dayanır. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 18:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025