![]() |
Ben de bitkiler nekadar güzel , gelişmiş, hiç yeni kurulan bahçeye benzemiyo diyecektim.
Bence de budanmaması daha iyi, doğal görünüm yakalanmış... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın livadi
Bilgisayarımdaki arıza nedeni ile, size cevap veremedim..! Evet doğal bir görüntü yakalanmış, bu sonbahar çalıları biraz form budaması yapılırsa, kullanılan kayalarında o doğal güzellikteki yerini alsınlar. Kaldığımız yerden devam edelim, herhalde kapı girişlerinden bahsediyorduk. Başlıyoruz..! Eklenti 176008 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Bekliyoruz :)
|
Merhaba sayın atax
İlk başta yapmış olduğunuz şelale hayırlı olsun. Kullanım amacınız çok önemli ; Günün 24 saati çalışacak mı.? Şelalenizde suyun akma hızın (debi) sine karar vermeniz lazım..! Böyle ufak şelalelerde genelde gölet içi havuz pompaları kullanılır. Elektrik sarfiyatları son derece düşük olur Biz böyle yapılarda havuz pompasına zaman ayarlayıcı monte ediyoruz günün belli saatlerinde çalışıyor, elektrik tüketiminde son derece etkilidir. |
1 Eklenti(ler)
Sayın livadi, yorum ve katılımınız için, size teşekkür ediyorum.
Devam ediyoruz. Eklenti 176024 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
1 Eklenti(ler)
|
Girişteki bitki dokusunun daha ciddi bir havası var. Gerçi bina cephesinin stili de düşündüldüğünde, evet bir uyumun varlığı söz konusu.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün
Evet doğru söylüyorsunuz, bu kapı önü modellerinin tasarımı ve uygulaması zor bir konumu ve açısı var. Vurgular sert, renk tonlamaları ile bu sertliği yumşatmak istedik. Hatların düz ve simetri olmasını, sadelik ve ferah olmasını, görüş açısınında geniş olmasını istedik. Binanın yapısı da bu uygulamaya elverişliydi. Eklenti 176029 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altında bu bahçemizide bitirdik yeni bir bahçe paylaşımı için hazırlanalım.
|
Arka planda duvarlarda mevcut sarılıcı hedera mı?
|
O küçük şelaleli havuzu mutlaka yapacağım verdiğiniz bilgilere teşekkür ederim fotoğraflarını siz ustaların beğenisine sunacağım
|
Sayın Nuri Murvet,tasarımlarınız harika. Su ve kaya (taş) bileşimi bahçeler huzuru temsil ediyor bence. Merak ediyorum, fotoğrafları da kendiniz mi çekiyorsunuz. Çünkü bazı resimler o kadar güzel çekilmiş ki suyun sesini duyar gibi oldum. Yeni çalışmalarınızı merakla bekliyoruz.
|
Merhaba sayın livadi
Duvar sarılmak isteyen evet Hedera helix dır. Yeni bahçe hazırlıyorum size takip edermisiniz demiyeceğim..! Bence cevabınız tabii ki evet olacaktır. Saygılarımla... |
Merhaba sayın SELEHATTİN 67
Terasınıza o küçük şeleleli, göleti mutlaka yapın..! Küçük şeleleli, göleti yapmadan önce, bir başlık açın yapım aşamalarını beraberce yapalım ne dersiniz..? Adını da Terasta, küçük şeleleli, gölet yapımı deyin isterseniz. |
Merhaba sayın yusufcuk
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ve fotoğraf diye ilave ettim, paylaşımınız için teşekkür ederim. Saygılarımla... |
Merhaba
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama adı altındaki hazırladığım bahçeyi hazırladım. Birazdan paylaşıyorum. |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Yeni tanımaya başlıyacağımız bu bahçe, bilinen, gezilen ve tanınan bir bahçe..! Başlıyoruz. Eklenti 176210 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Bu fotoğrafa saatlerce bakabilirim. Yağlı boya resim gibi.
|
Süper, daha fazla fotoğraf istiyoruz. :D
|
Alıntı:
Taşlarda oluşan kaygan görüntü nekadar doğal, tıpkı memleketimdeki gibi... |
Merhaba sayın aygün,
Merhaba sayın alper Dediğim gibi bu bahçe kendince çok meşhur, gezilen bir bahçe hatta çiftlik diyelim. Toplam 30,000 m2, kısaca 30 dönüm, 10 dönüm peyzaj ve yaşam alanı, 5 dönüm meyve bahçesi, 15 dönümede hububat ekimi yapılıyor. Çiftlik içersindeki hayvanlarda, hayvanat bahçesini aratmayacak kadar çeşit ve türe sahipti. Bir yıldan fazla oldu her halde ziyaret etmediğim, en son bahçe sahibinin rahatsızlığı dolayısıyla geçmiş olsuna gitmiştim... |
Darıca?
Ama onun sadeca hayvanat bahçesi olduğunu biliyorum. Değildir... |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın livadi
Bu bahçede de çok emeğimiz vardır. Peyzaj olarak örnek olabilecek bahçe özelliğinde idi.? Neden böyle konuşuyorum, peyzaj uygulamalarımızdan sonra bakım kısmına girmiyoruz. Yılda bir veya iki kere genel bakım için gidiliyordu... Ziyaret haricinde bakım için uzun bir süre oldu gidilmedi.. Bizim kurduğumuz bahçelerde, güzel uygulamalar çıkartıyoruz. Sonradan bakım eksikliği yüzünden malesef, bahçeler hep geriye gidiyor. Bunun sebepleri hep bilinen, şeyler kaliteli eleman eksikliği...! Eklenti 176216 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Sayın aygün
Bahsettiğiniz yer burası değil, bu bahçe İstanbul - Silivri'de köklü ve saygın bir ailenin özel bahçesi, çiftliği bahçe gezisi için randevu alınarak ziyaret edilebiliyor. Gezilmesi gereken bahçe özelliğindedir. Bahçede bitki tür açısından o kadar zengin değil, fakat peyzaj uygulamaları ve bahçede bulunan hayvanlar harikadır. Evet konuyu anlatırken atladığım bir konuda botanik serasıdır. Buranın kurulumuda bize nasip olmuştu...! |
Darıca hayvanat bahçesi dediniz yüreğim cız etti.
Bu bahçede de büyük sorunlar var. Sorunları ile de, inadına güzel bir bahçe ben çok seviyorum. Yılda en az bir kere ziyaret etmeye çalışıyorum. Yönetimler, ne yazık ki olmadık şeylere korkunç paralar harcarlar, bu cennet köşede parasızlık ve imkansızlıklar yüzünden olmadık insanların eline bakar, yazık çok yazık...! |
Su'yun bulunduğu yer bir başka güzel oluyor , paylaşmaya devam edin lütfen.
|
Merhaba sayın nurcanaybay
Takipteyim diyorsunuz, arayı fazla açıyorsunuz. Devamlı arkama bakıyorum, merak ediyoruz. Evet, hazırlık yapıyorum birazdan paylaşımlar devam edecek . |
1 Eklenti(ler)
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Paylaştığım şelale örnek olacak kadar doğal bir uygulamadır. devam ediyoruz. Eklenti 176310 Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama |
Alıntı:
Zihniyet ve tabii ki öncelikler sırası değişmedikçe korkarım ki içimiz, daha çok ciz edeceğe benzer. |
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:56. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025